0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayın adaşım Faruk Bey, ben Toyota Corolladan değil ama, otomatik vectra cd 100 bin km kullandıktan sonra 2011 yarise ve şimdi 2012 yarise geçiş yaptım. Vectra canavar gibi bir araçtı. Gaza basınca gitmem demediği gibi yakıtı da öyleydi. Tam aksesuarlı bir araçtan sonra düz vites 1.33 yaris beni biraz zorladıysa da alışmıştım. Ancak multimodu sevmediğimden otomatik alamamıştım. Bu yüzden cvt şanzıman çok ilgimi çektiği için ve tabi ki yeni kasa da hoşuma gittiğinden 11500 tl üste verip 1.33 multidrive s cool yaris aldım. Önceki aracım 16000 km de ve çizik dahi yoktu. 3000 km lik Karadeniz turuna çıkmıştım. Kullanımı oldukça rahattı. 2011 yaris kesinlikle ses yalıtımı iyi bir araçtır. 2012 olanı yüksek devirlerde, oldukça motor sesi alıyor ve otobanda 120 km hıza gelince aynalardan rüzgar sesi geliyor. Sakin kullanımda son derece sessiz bir araç.Peki bu fiyatlara 1.33 veya 1.6 sedan alınır mı? Bence alınmaz. Sebebine gelince şehir içi yakıt tüketimleridir. Yaris şehir içinde bile 6 l yakıt tüketiyor. Size Lpg yi aratmaz.Ayrıca bana, Lpg sistemleri ile yıllarca boğuşmuş birisi olarak artık gına geldi. Enjektör arıza yapar, yazın başka, kışın başka ayar, aracın elektrik tesisatı mahvolur garantiden çıkar tehlikelidir vesaire vs. Dizel için ise sene de 40-50 bin km yapmak ancak bu şeçeneği cazip kılıyor. 3 sene sonra araç 150 000 km ye gelince de satmak yada ucuz motorinden kazandıklarınızı enjektör pompa sistemlerini yenilemekle (bu arada bozuk mazot vs den arıza yapmazsa!) ödemek durumundasınız. Bu şartlar beni Yaris'e veya benzerlerine zorladı. Size de tavsiyem böyle akılcı, çağın koşullarına uygun bir araç seçmeniz. Benim gibi bir çocuklu bir aile için yaris büyük bile. Hakkınızda hayırlısının olmasını dilerim.
Faruk bey öncelikle meraba.sizin şuan ki arayışınız geçen yılki halimi aklıma getirdi.bu arada bursada ikamet ediyorsunuz çavdarlıda bakım falan deyince ben de inegölde ikamet ediyordum görev icabı şuan afyondayım.96 model opel corsa bi aracım vardı araç artık her hafta götürsem niye beni tamirciye götürüyon demeyecek konuma gelmişti sanayicilere elletmedik yerini bırakmadı satmaya karar verdim ama ne alacağım diye düşünüp duruyorum arkadaşımın hb corollası vardı 2005 otm vites ailece bi geziye gittik tam o sıralar onun arabasıyla.yol tutuşu,seriliği,sessizliği falan araca ben hasta oldum tabi hanım da otm vites oluşuna(araca biner binmez aa bu otm vitesmiş dedi) neyse konuşurken nasıl memnun musun falan derken 3 senedir bindiğini aldığında lpg olduğunu çok memnun olduğunu söyledi ama model yükseltmek için auris alacağını söyledi bi ara bayiye gidelim bakalım dedi(tabi o ara hanım bak o eşi kullansın diye otm almış biz de otm alalım diye başımın etini yemeye başladı.eski aracımız manueldi 2.vitesten yukarı vites bilmezdi hanım ama hız değişken.hatta eve gelir bizim araba çok mu bağırıyo derdi).biz gene hanımlar ben ve arkadaş afyon toyota hisar otomotive gittik.2010 aralık ayıydı.bayide corolla,auris yaris,avensis ve verso vardı araçları güzelce inceledik ama ben aurise hasta oldum.eşimle bindik test ettik beğenerek 2011 model comfort extra benzinli otm vites aracı satın aldık.senelik 10-15 bin km yapan birisi olduğum için de dizeli kaç yılda amorti edeceğim diye dizel hiç düşünmedim.2010 aralık da aldım 2011 aralık da 13 bin km yapmışım.o zaman 38,500 liraya anlaştık aracın şuanki fiyatı 47,000 binlerde.değer de kaybetmiyor çok şükür aldığımdan beri sadece bi bakımını yaptırdım başka bir şey yok.yarisin fiyatı bana biraz pahalı gibi geldi.b sınıfındaki bi araç 40 bin çok bence.genede geniş bi hb tercih et.focus,opel,auris,golf gibi.ne diyelim allah gönlüne göre versin.