0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değerli arkadaşlar,2011 Avensis elegant extra sahibiyim ve aracımdan fazlasıyla memnunum.Ancak son 2 haftadır aklıma takılan ve şu ana kadar bi çözüm bulamadığım bir konuyu aktarıp sizlerle paylaşmak istedim.Tarihten yaklaşık 15-20 gün önce arabamı 1 ve 2. viteslerde devirlice kullandıktan sonra ön konsoldan yerini hala tam tespit edemedeğim bir cızırtı gelmeye başladı.Düzgün asfaltta bu sesi duymak mümkün değil ancak zemin bozulunca bu tıkırtı ve cızırtılar kulağa gelmeye başlıyor.Çok rahatsız edici olmasa bile arabadan gelen en küçük gıcırtıyı dinleyen benim gibi hassas adamlar için zaman zaman can sıkıcı olabiliyor bu sesler. Konu hakkında görüş ve önerileri olan arkadaşlarımın yazılarını merakla bekliyor olacağım...saygı ve sevgiler...
benim avensiste de benzer bir ses var. üst havalandırma var ya delikli, ona bastırınca ses kesiliyor. ben navitech navigasyon taktırmıştım, sanıyorum o bölümü de söküp takıyorlar ondan olmuştur diye düşünüyorum. beni asıl rahatsız eden hava soğuk diye herhalde kulağımın dibinde fitiller gıcırdıyor. würth kullanan arkadaşım spreyin adını söylerse memnun olurum
benim araç 2007 çıt yok
teşekkürler deneyelim bakalım inşallah faydalı olur. aslında ben rüzgar sesinin de bu fitilllerden gelen sesin de aynı kaynaklı olduğu kanaatindeyim. eşim bir araba aldın oradan buradan ses geliyor deyip arabayı mundar ediyorsun diye kızıyor fitiller kesinlikle gevşek ama kesinlikle! servis normal dedi. yaşım 35, 15 tane araba değiştirmişim, avensisten böyle rüzgar sesi gelemez, gelmemeli, yok otobanda rüzgar çok olurmuş bla bla bla. mazda 6 2005 kullanıyordum 1 ay önce ne hikmetse ona denk gelmedi demek ki otoban rüzgarı! ayrıca avensis kesinlikle otobanda inceden gezinir gibi hareketler yapıyor. servis (toyan) bu da lastik havalarından, nitrojen basalım düzelir dedi. düzeldi mi hayır. yine de avensisimi seviyorum
arkadaşlar benimde dikkatimi çeken bir nokta var çukura girip çıkınca sanki kapılardan bi ses geliyor kapılar oynuyormuş gibi his yaratıyor bende sanırım oda plastiklerden duyan var mı böyle bi ses