Gönderen Konu: 2011 Avensis ön konsol ses sorunu  (Okunma sayısı 6596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2011 Avensis ön konsol ses sorunu
« : Aralık 16, 2011, 15:59:45 »
Değerli arkadaşlar,
2011 Avensis elegant extra sahibiyim ve aracımdan fazlasıyla memnunum.Ancak son 2 haftadır aklıma takılan ve şu ana kadar bi çözüm bulamadığım bir konuyu aktarıp sizlerle paylaşmak istedim.Tarihten yaklaşık 15-20 gün önce arabamı 1 ve 2. viteslerde devirlice kullandıktan sonra ön konsoldan yerini hala tam tespit edemedeğim bir cızırtı gelmeye başladı.Düzgün asfaltta bu sesi duymak mümkün değil ancak zemin bozulunca bu tıkırtı ve cızırtılar kulağa gelmeye başlıyor.Çok rahatsız edici olmasa bile arabadan gelen en küçük gıcırtıyı dinleyen benim gibi hassas adamlar için zaman zaman can sıkıcı olabiliyor bu sesler.
   Konu hakkında görüş ve önerileri olan arkadaşlarımın yazılarını merakla bekliyor olacağım...saygı ve sevgiler...

Toyota Club Türkiye

2011 Avensis ön konsol ses sorunu
« : Aralık 16, 2011, 15:59:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis ön konsol ses sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2011, 16:21:23 »
Sıkıntı yapmayın derim,
bu sesi duymayan yok neredeyse,
benim araçta ön cam altı ızgara başlarında bulunan iki yuvarlak noktadan geliyordu.
klima ve ışık sensörüydü sanırım.
bakım sırasında sıkıştırdılar sağdakini, sorun çözüldü,
ama daha sonra da soldaki noktadan aynı ses geliyor,
bir ara gidip onada baktıracağım,
ama bu ses olayını tamamen bitirmek zor gibi duruyor,
ama ben sıkıntı yapmıyorum, bol bol müzik dinliyorum :D

Aracınız hayırlı olsun... Güle güle kullanın...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2011, 17:54:46 »
çok teşekkürler... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2011, 18:00:22 »
bendede aynı sorun var :) ilk 1 sene sıkıntım yoktu ama son 2 yıldır küllük ve vitesin olduğu yerlerden, çukurlara yada kasislere girerken gıcırtı, gacurtu, gucurtu şeklinde sesler duyuyorum :) müziğin sesini azcık aç keyfine bak :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2011, 18:01:39 »
Değerli arkadaşlar,
2011 Avensis elegant extra sahibiyim ve aracımdan fazlasıyla memnunum.Ancak son 2 haftadır aklıma takılan ve şu ana kadar bi çözüm bulamadığım bir konuyu aktarıp sizlerle paylaşmak istedim.Tarihten yaklaşık 15-20 gün önce arabamı 1 ve 2. viteslerde devirlice kullandıktan sonra ön konsoldan yerini hala tam tespit edemedeğim bir cızırtı gelmeye başladı.Düzgün asfaltta bu sesi duymak mümkün değil ancak zemin bozulunca bu tıkırtı ve cızırtılar kulağa gelmeye başlıyor.Çok rahatsız edici olmasa bile arabadan gelen en küçük gıcırtıyı dinleyen benim gibi hassas adamlar için zaman zaman can sıkıcı olabiliyor bu sesler.
   Konu hakkında görüş ve önerileri olan arkadaşlarımın yazılarını merakla bekliyor olacağım...saygı ve sevgiler...
benim o taraflardan hiç ses gelmiyorda havalar soğuyunca kapıdan bir ses gelmeye başladı plastiklerden benden würth ten bir sprey aldım ses falan kalmadı
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2011, 20:31:49 »
benim avensiste de benzer bir ses var. üst havalandırma var ya delikli, ona bastırınca ses kesiliyor. ben navitech navigasyon taktırmıştım, sanıyorum o bölümü de söküp takıyorlar ondan olmuştur diye düşünüyorum. beni asıl rahatsız eden hava soğuk diye herhalde kulağımın dibinde fitiller gıcırdıyor. würth kullanan arkadaşım spreyin adını söylerse memnun olurum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2011, 21:21:33 »
benim avensiste de benzer bir ses var. üst havalandırma var ya delikli, ona bastırınca ses kesiliyor. ben navitech navigasyon taktırmıştım, sanıyorum o bölümü de söküp takıyorlar ondan olmuştur diye düşünüyorum. beni asıl rahatsız eden hava soğuk diye herhalde kulağımın dibinde fitiller gıcırdıyor. würth kullanan arkadaşım spreyin adını söylerse memnun olurum
würth satan bir yere gidip sorarsanız plastik yumuşatma spreyi diye verirler. sol kulağımın dibinde gıcırtı tak ettirmişti artık ama artık kalmadı.yada servise giderseniz ücretsiz sıkarlar o spreyden .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 16, 2011, 21:46:36 »
benim araç 2007 çıt yok :)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 16, 2011, 21:54:39 »
benim araç 2007 çıt yok :)
önemsiz 30 sn lik çözümü olan bir durum ama can sıkıyor işte. plastiğin genleşmesinden kaynaklı bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Aralık 16, 2011, 22:09:50 »
teşekkürler deneyelim bakalım inşallah faydalı olur. aslında ben rüzgar sesinin de bu fitilllerden gelen sesin de aynı kaynaklı olduğu kanaatindeyim. eşim bir araba aldın oradan buradan ses geliyor deyip arabayı mundar ediyorsun diye kızıyor  :argh: fitiller kesinlikle gevşek ama kesinlikle! servis normal dedi. yaşım 35, 15 tane araba değiştirmişim, avensisten böyle rüzgar sesi gelemez, gelmemeli, yok otobanda rüzgar çok olurmuş bla bla bla. mazda 6 2005 kullanıyordum 1 ay önce ne hikmetse ona denk gelmedi demek ki otoban rüzgarı! ayrıca avensis kesinlikle otobanda inceden gezinir gibi hareketler yapıyor. servis (toyan) bu da lastik havalarından, nitrojen basalım düzelir dedi. düzeldi mi hayır. yine de avensisimi seviyorum  :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 16, 2011, 22:22:21 »
teşekkürler deneyelim bakalım inşallah faydalı olur. aslında ben rüzgar sesinin de bu fitilllerden gelen sesin de aynı kaynaklı olduğu kanaatindeyim. eşim bir araba aldın oradan buradan ses geliyor deyip arabayı mundar ediyorsun diye kızıyor  :argh: fitiller kesinlikle gevşek ama kesinlikle! servis normal dedi. yaşım 35, 15 tane araba değiştirmişim, avensisten böyle rüzgar sesi gelemez, gelmemeli, yok otobanda rüzgar çok olurmuş bla bla bla. mazda 6 2005 kullanıyordum 1 ay önce ne hikmetse ona denk gelmedi demek ki otoban rüzgarı! ayrıca avensis kesinlikle otobanda inceden gezinir gibi hareketler yapıyor. servis (toyan) bu da lastik havalarından, nitrojen basalım düzelir dedi. düzeldi mi hayır. yine de avensisimi seviyorum  :asikadam:
ben faydasını gördüm valla abi en azından gıcırtı yok artık. konsoldan ses gelmiyor benim yada ben dikkat etmedim hiç genelde müzik açık olduğu için ufak tefek sesler kulağıma gelmiyor. şu rüzgar sesi konusundada bir arkadaştan şikayet duymuştum arka kapı menteşeleri ayarsızmız azcık rüzgar alıyormuş.bunuda arka koltuğa plastik muşamba koyarak anlamıştılar camlar komple kapalıyken hafif bir şişme yapmış naylon muşamba ve menteşelerin ayarlarını düzeltmiştiler bazen olabiliyor tabi bu tarz sorunlar takılmamak aracın keyfini çıkarmak lazım umarım sorunları çözersiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 17, 2011, 18:16:41 »
değerli arkadaşlar görüş ve önerileriniz için ayrı ayrı hepinize teşekkürler ...sağlıklı ve keyifli sürüşler diliyorum herkese... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 17, 2011, 20:08:22 »
Würth silikon sprey ..20 tl fiyatı.Ben burdaki ford bayisinden aldım.KIşın cam fitili ve kasa fitili gıcırtaması deli ediyordu en azından bu spreyden sonra o sesleri kesildi.Gögüstede birbirine geçen ekli yerlere sıkabilirsiniz.Yazında bu spreyi kasa fitiline sıkarak fitillerin ömrünü uzatabilirsiniz..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 17, 2011, 20:30:49 »
arkadaşlar bu tip sorunları biz çok büyütüyoruz ama kesinlikle eminimki bu tip tıkırdamalarda havaların etksi çok büyük havalar soğuk plastikler genleşip daralabiliyor ve bu yüzden sesler kaçınılmaz oluyor sakın arabanızdan soğumayın hada önce passat vectra 407 jetta araçlarım oldu onlarda da kış ayının gelmesiyle tıkırdamalar başlıyordu su anda avensisim var onda da ön göğüs tarafından tıkırtı geliyor halbuki yazın birşey yoktu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 17, 2011, 22:37:03 »
HEr araçta bu sesler geliyor..MErcedesin bazı modellerinde olmaya bilir.Ondada adamlar ön gögüsü deri kaplamışlar.Bak o arabadan gelmez işte..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 11, 2016, 18:40:11 »

Rüzgâr sesi. Demek ki normal bu araçta.
Sanki ön camın sol tarafında, camı yapıştıran malzeme eksik sıkılmış ya da oradaki fitilin oralardan bir yerden bir rüzgar hışırtısı geliyor 90-100 km'den sonra. Bu ses kapıdan da geliyor olabilir, emin olamadım. Ama anladığım kadarıyla bu araçta bu ses var, sadece benimkinde değil.
Bayide sıfır km'ye baktım, ön camla direğin ve alt kısmın birleştiği noktada (köşe) aralık var mı diye. Var evet. 2011 model ile 15 modelde aynı şekilde bir aralık var. Aralık derken, plastik boşluğu. Oradan gelmiyor değil mi bu rüzgar sesi?
"İman, sadece Allah'ın varlığına inanmak değil, O'nun için herşeyi, her an yapabilecek kadar arzulu ve iradeli olmaktır." (Kierkegaard)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 46000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 11, 2016, 19:33:55 »
arkadaşlar benimde dikkatimi çeken bir nokta var çukura girip çıkınca sanki kapılardan bi ses geliyor kapılar oynuyormuş gibi his yaratıyor bende sanırım oda plastiklerden duyan var mı böyle bi ses
Toyota varsa problem yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 11, 2016, 19:34:45 »
arkadaşlar benimde dikkatimi çeken bir nokta var çukura girip çıkınca sanki kapılardan bi ses geliyor kapılar oynuyormuş gibi his yaratıyor bende sanırım oda plastiklerden duyan var mı böyle bi ses

kapı lastiklerini silikon sprey ile yağlayın geçer
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 12, 2016, 00:07:18 »
Değerli arkadaşlar,

Daha önce de yazmıştım. Bende aşağıdaki linkteki gibi bir ses vardı. Güneş altında bekleyince ses geliyor. Bir süre sonra da geçiyor. Şimdilik bu şekilde idare ediyorum. Sizdeki ses aynı mı merak ettim.

8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 12, 2016, 07:29:58 »
Sol direklerden ses geliyor sürat arttıkça. sanırım bu kronik.

Otobanda gezinme işi de kesinlikle lastiklerden kaynaklanıyor bence. Michelin primachy 2 de yoktu. Continental conti pre 5 de de kesinlikle yaşamıyorum. Ama çabuk patinaja düşüyor

Sent from my iPhone using Tapatalk