Gönderen Konu: 2011 Avensis ön konsol ses sorunu  (Okunma sayısı 6595 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis ön konsol ses sorunu
« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2016, 08:21:00 »
Sol direklerden ses geliyor sürat arttıkça. sanırım bu kronik.

Otobanda gezinme işi de kesinlikle lastiklerden kaynaklanıyor bence. Michelin primachy 2 de yoktu. Continental conti pre 5 de de kesinlikle yaşamıyorum. Ama çabuk patinaja düşüyor

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sol direkten ne sesi geliyor? Rüzgar mi?  Kronik bir ses duymadım. Yanlız sol taraftan ince bir zirilti geliyorsa çözümü çok kolay. Şoför camına hava veren plastik parça bende zirilti yapıyordu çok ince bir ses. Kenarına bez bant koydum içine doğru da soktum. Hem görünmüyor hem ses kesildi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2016, 08:21:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 12, 2016, 08:28:52 »
Sol direkten ne sesi geliyor? Rüzgar mi?  Kronik bir ses duymadım. Yanlız sol taraftan ince bir zirilti geliyorsa çözümü çok kolay. Şoför camına hava veren plastik parça bende zirilti yapıyordu çok ince bir ses. Kenarına bez bant koydum içine doğru da soktum. Hem görünmüyor hem ses kesildi

Rüzgar sesi olarak demiştim. Hız arttıkça sesin şiddeti de artıyor. Çok rahatsız ediyor mu derseniz bence etmiyor.

Zırıltı sesine karşı çok hassasımdır ama sadece vitesin olduğu konsol kısmından yolun durumuna göre bazen gıcırtı geliyor o kadar. Normal karşılıyorum esnemeden dolayıdır diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #22 : Nisan 12, 2016, 09:03:17 »
Rüzgar sesi olarak demiştim. Hız arttıkça sesin şiddeti de artıyor. Çok rahatsız ediyor mu derseniz bence etmiyor.

Zırıltı sesine karşı çok hassasımdır ama sadece vitesin olduğu konsol kısmından yolun durumuna göre bazen gıcırtı geliyor o kadar. Normal karşılıyorum esnemeden dolayıdır diye
Hmm bende yok çok şükür. Fitilleri bir yağlayın belki aşınmış ya da esnekliğini kaybetmiştir diyeceğim ama çok dusuk bir ihtimal
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 12, 2016, 15:09:46 »
Ön camın sol taraflarından bir yerden geldiğini sandığım ses, rüzgâr sesi. Fakat videoda yayınlanan ses gibi bir ses (orta konsoldan) gelmedi çok şükür. Sol havalandırmadan gelen seste de zaman zaman ona dokunup oynatmak suretiyle çözüm buldum. Fakat bu rüzgâr sesi... Beklemediğim birşeydi. Neyse benimkine özel değilmiş..
"İman, sadece Allah'ın varlığına inanmak değil, O'nun için herşeyi, her an yapabilecek kadar arzulu ve iradeli olmaktır." (Kierkegaard)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #24 : Nisan 12, 2016, 16:14:53 »
Daha önce de yazmıştım. Bende aşağıdaki linkteki gibi bir ses vardı. Güneş altında bekleyince ses geliyor. Bir süre sonra da geçiyor. Şimdilik bu şekilde idare ediyorum. Sizdeki ses aynı mı merak ettim.

Bu ses normal değil. Konsol tarafından geliyor ama. Bence baktırin. Önemli bir şey değildir belki ama kafa ütüler bu ses

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 13, 2016, 01:18:19 »
Bu ses normal değil. Konsol tarafından geliyor ama. Bence baktırin. Önemli bir şey değildir belki ama kafa ütüler bu ses

Aynen, ciddi rahatsız ediyor. Güneşte beklediğinde ortaya çıkması ve genelde 5 dk gibi bir sürede sesin kesilmesi kaynağını bulmayı zorlaştırıyor. Göğüsü indirmek konusunda; hem ben, hem de servis çekimser davrandığı için henüz bir icraatta bulunamadım.
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 20, 2016, 14:29:49 »
Aynen, ciddi rahatsız ediyor. Güneşte beklediğinde ortaya çıkması ve genelde 5 dk gibi bir sürede sesin kesilmesi kaynağını bulmayı zorlaştırıyor. Göğüsü indirmek konusunda; hem ben, hem de servis çekimser davrandığı için henüz bir icraatta bulunamadım.

Bu sesle ilgili şöyle bir öngörüde bulunabilirim.
Avensis, bazı durumlarda (örneğin hava çok sıcakken) kalorifer hava akışını otomatik olarak değiştiriyor (genellikle dışarıdan hava girişini kapıyor). Bunu, ilgili tuşa dokunarak geri alabiliyoruz malum. Fakat belki bu bahsettiğiniz ses, o yönlendirmeyi otomatik yapmaya çalışmasından kaynaklanıyor olabilir. Emin olmak için, o sesin olmadığı bir zamanda bu dışarıdan hava almayı açma/kapama tuşuyla bir deneme yapabilirsiniz.
"İman, sadece Allah'ın varlığına inanmak değil, O'nun için herşeyi, her an yapabilecek kadar arzulu ve iradeli olmaktır." (Kierkegaard)