Gönderen Konu: sıfır Aurisimin motor sesi  (Okunma sayısı 6921 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
sıfır Aurisimin motor sesi
« : Aralık 13, 2011, 22:25:56 »
Herkese selam ve saygılar. 15 gün oldu Aurisimi alalı. Ama sabahları çalıştırırken motor sesi epeyce rahatsız ediyor. Sürüş esnasında da duyuyorum, ışıklarda da dahil. Havalar soğuk ondan olabilir mi acaba yoksa sıfır araçta sorun mu var Allah muhafaza. Denizli merkez

Toyota Club Türkiye

sıfır Aurisimin motor sesi
« : Aralık 13, 2011, 22:25:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: sıfır Aurisimin motor sesi
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2011, 22:32:12 »
Ferdi Bey,

herhangi ek bir gürültü mü var? Yoksa cok mu hassassiniz motor sesine karsi?
Bir video cekip koyarsaniz daha net yorum yapabiliriz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2011, 22:41:28 »
Bana yeni araç için çok gibi geldi. Hassasiyet değilde, test sürüşünde sanki araç çalışmıyor gibi geliyordu. Ama ek bir ses yok. anlamadım gitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2011, 23:03:30 »
motor ısındıktan sonra da ses devam ediyor mu peki.. rolantinin yüksek olması rahatsız ediyor olabilir ilk başta
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2011, 23:09:43 »
araç dizel mi
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2011, 23:18:49 »
araç benzinli 1.6 132 hp comfort ekstra, inanın arkadaşlar anlayamadım ama canım sıkılmıyor değil yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 14, 2011, 09:23:09 »
Ferdi ama Toyota motorları motor ısınana kadar biraz motor sesi duyarsın.Motor ısınıp hararet çubugu ortaya geldimi rolanti 8 e düşer ses felan kalmaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2012, 15:08:07 »
Ferdi bey aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın normal bir motor sesimidir? gelen acaba yoksa normal olmayan bir ses midir? acaba.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2012, 18:37:17 »
en az 5 dakika motor rolantide bekletilmelidir yoksa motorun ömrü kısalır ve ses yapar.
2006 Corolla HB 1.4 4D Sol M/M----CARRARO CR 032

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2012, 18:42:44 »
en az 5 dakika motor rolantide bekletilmelidir yoksa motorun ömrü kısalır ve ses yapar.

Egemen bey,

Motorlar artık hareket halinde ısıtılıyor, beklemeye gerek yoktur, -30 derecede çalıştırırsanız 1dk beklemek yeterlidir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2012, 19:57:39 »
+1

Egemen bey,

Motorlar artık hareket halinde ısıtılıyor, beklemeye gerek yoktur, -30 derecede çalıştırırsanız 1dk beklemek yeterlidir.

-1
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2012, 22:56:03 »
vallaha ben öyle biliyorum bizim aaraç 2006 dizelde :)
2006 Corolla HB 1.4 4D Sol M/M----CARRARO CR 032

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 18, 2012, 06:56:19 »
vallaha ben öyle biliyorum bizim aaraç 2006 dizelde :)

Egemen kardeşim bende de aynı araç vardı güle güle kullanın aracınızı benim görüşüm muhakkak özellikle dizel araçların ilk çalıştırmada ısınmasını beklemektir.
Tekin beyin dediği gibi de araçlar giderken ısınır fakat bu ilk çalıştırma anında ısıtmaya gerek yok anlamına gelmez.Tamamen benim bilgilerim ve araştırmalarım doğrultusunda bu kanıya varmaktayım.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2012, 09:40:42 »
Marş motorunun ilk devirlerinden başlamak üzere, motorun rölanti devrine çıkması süresinde yağ basıncı en üst seviyeye çıkar ve yağlama en verimli şekilde başlamış olur, bu esnada motorun çalışmasında bir sorun yoksa zaten her şey yolunda demektir, Yaz olsun Kış olsun, ilk beş saniye sonunda zaten motorda ısınma başlamıştır, ve yola çıkmaya hazırdır.

Benzinli olsun Diesel olsun sadece dikkat edilmesi gereken kural, ilk birkaç yüz metrede 3000 - 3500 deviri geçmemektir ve elbette yaşadığınız bölgeye uygun viskoziteli yağ kullanmaktır. Bunun haricinde motorda aşınma ilk 1 - 2 saniyede meydana gelir ve bu konuda yapılacak birşey yoktur.

You Tube'dan "Cold Start" konulu videolardan da izleyebileceğiniz gibi -30 derecelerde bile çalıştırılan Diesel motorlar ilk 30sn sonunda düzene girmiş oluyorlar.

Eğer motorlarda bu tip bir ihtiyaç olsaydı, kitapçıklarda "5dk ısıttıktan sonra yola çıkın" diye ibare olurdu. İskoçya'da Kış mevsiminde çok kısa bir süre bulunmuştum, Pekin'de bir çok kez bulundum, İtalya'nın kuzeyinde de, ve bu bölgeler de İstanbul kadar soğuktur, orada da insanlar dediğim şekilde davranıyorlar ve bu onların alışkanlıkları. Benzinli/Diesel Enjektörlü araç kullandığımdan bu yana benimde alışkanlığım bu şekilde ve bu yüzden ne motorum aşındı ne de başka bir arıza meydana geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2012, 10:36:21 »
Tekin Bey,

Peki bu söyledikleriniz motoru durdurma aşamasında da geçerli mi?
Zira ben dahil bir çok kişi, turbonun soğuması esnasında yağlamanın sürmesi için,  motoru durdurmadan önce de yaklaşık 1 dk beklenmesi gerektiği görüşünde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 18, 2012, 11:24:04 »
   Araçların motorları hemen verimli çalışmaya başlamaz. Eğer hava soğutmalı bir motor olsa bu süreç biraz daha kısa sürebilirdi. Ancak temostat motor içindeki sıvı ısınınca açılmakta radyatör ve borulardaki soğuk su tekrar motor girince tekrar kapanmaktadır. Bu olay denge kuruluncaya kadar sürer ve daha soğuk havalarda bu daha çok zaman alacaktır (5 kg su 90 derece olacak! Bu şak diye olmaz).  Ayrıca motor bağlantı elemanları ve etrafındaki nesneler tarafından da soğutulmakta ve bunları da ısıtarak ısının dengeye gelmesine kadar tam verim verememektedir. Denemedim ama soğuk havada vakit kısıtlaması yoksa, motoru ısıtıp 3-5 dk, yola çıkıldığında yakılan yakıt miktarının , bu üç beş dakika içerisinde buz gibi motorla yola çıkıldığındakinden çok daha az olacağını düşünüyorum. Bu söylediklerim İzmir, Muğla gibi şehirler için değil, benim de memleketim olan Kayseri, Sivas, Erzurum gibi yerler için geçerli. Böyle yerlede araç kullanmayanlar bunu bilemezler. ;)
   Yeni motor sistemleri alüminyum gibi daha çabuk ısınan metallerden ve mümkün olduğunca hafif imal edilmekte, dolayısıyle eskiye nazaran daha çabuk bir şekilde verimli duruma ulaşmaktadır.
   Yeni araçlarda motor bir miktar fazla ses yapıyor. Tecrübe ile sabit. Bu ses sanki parazit sesi gibi bir şey, yada hırıltılı diye tarif edebilirim. Şu kadar var ki bu çok aşırı düzeyde olmamalıdır. 15-20k km sonra sesli pürüzlü çalışma sona eriyor. Bu konuda servis yetkililerine sesi dinletip arıza kaydı tutturmak, onlar bir olumsuzluk görmüyorsa rahat olmak lazım.
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 18, 2012, 12:31:38 »
Faruk bey,

Ben İstanbulluyum ve yaş nedeniyle sizden 3 yıl daha fazla İstanbul ve diğer şehirler soğuğunda yaşamışlığım ve toplamda 37 yıllık sürüş hayatım vardır, şöyle örnek vererek açıklamak isterim,

Bir Kış sabahı erkenden kalktınız ve hava buz gibi, uyandığınız için kalbiniz uyuyor iken olan ritiminden daha fazla atmakta fakat siz oturduğunuz yerde hareket etmeden ısınmaya çalışıyorsunuz, elbette bu uzun zaman alır, oysa yumuşak şekilde fizik hareketleri yapsanız, bir yerinizi incitmeden çok daha çabuk ısınabilirsiniz.

Bir motorun en verimli çalışma sıcaklıklarını çok güzel anlatmışsınız fakat Kış sabahları böyle bir lüksümüzün olabileceğini söyleyebilirmisiniz? Elbette benzin istasyonunuz varsa o başka, size karşı söylemiyorum bu tarz düşüncenin ne getirip ne götürdüğüne örnekleme veriyorum. Açıkladığınız soğuk motor sesleri kötü şeyler değildir, bu motorun üşüdüğü anlamına geliyor, o nedenle motora yumuşak davranıp yolda ısıtmaya yönlenilmesi gerekir, Forumumuzda Atlarla profesyonelce ilgilenenler varsa buna çok güzel örnekler verebilirler aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 18, 2012, 12:46:07 »
Tekin Bey,

Peki bu söyledikleriniz motoru durdurma aşamasında da geçerli mi?
Zira ben dahil bir çok kişi, turbonun soğuması esnasında yağlamanın sürmesi için,  motoru durdurmadan önce de yaklaşık 1 dk beklenmesi gerektiği görüşünde.

Ender bey,

Öncelikle, rölanti anında dahi Turbo dönmektedir yani dönmesi hiç bir zaman durmaz.
Max. üretebildiği hava basıncı, D-4D motor için 1800 - 3000d/d aralığıdır.

Şehir içi kullanımlarda motor devirlerimiz dalgalıdır, yani uzun yol gibi saatlerce 2500 - 3000 - 3500 devirlerde dönmediğinden Turbo kızarmaz. Dolayısiyle siz eve gelirken bile, trafik içinde, ışıklarda, ara sokaklarda yavaş sürüş esnasında Turbo çoktan soğumuş olur. Beklemenize gerek yoktur, direkt kapatabilirsiniz.

Uzun yol seyahatlerinizde aniden her hangi bir sebeple durmanız esnasında ise elbette en az 1dk beklemeli hatta radyatör fanının bir kez devreye girip çıkmasını beklemek çok faydalı olacaktır. Uzun yol seyahatlerinizde bir şekilde görmüşsünüzdür, özellikle ağır vasıta şöförleri kısa süreli duraklamalarında motoru stop etmezler, bu mazot ucuz olduğundan değildir.

Fakat, uzun yol gitmişsiniz ve şehir içi trafiğe girmişsiniz ve yarım saat şehir içi trafikte kalmışsanız, varacağınız yere ulaştığınızda yine beklemenize gerek yoktur, siz uzun yoldan geldiğiniz için sıcak ve yorgun olabilirsiniz ama aracınız çoktan dinlenmiş olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 18, 2012, 14:45:22 »
Faruk bey,

Ben İstanbulluyum ve yaş nedeniyle sizden 3 yıl daha fazla İstanbul ve diğer şehirler soğuğunda yaşamışlığım ve toplamda 37 yıllık sürüş hayatım vardır, şöyle örnek vererek açıklamak isterim,

Bir Kış sabahı erkenden kalktınız ve hava buz gibi, uyandığınız için kalbiniz uyuyor iken olan ritiminden daha fazla atmakta fakat siz oturduğunuz yerde hareket etmeden ısınmaya çalışıyorsunuz, elbette bu uzun zaman alır, oysa yumuşak şekilde fizik hareketleri yapsanız, bir yerinizi incitmeden çok daha çabuk ısınabilirsiniz.

Bir motorun en verimli çalışma sıcaklıklarını çok güzel anlatmışsınız fakat Kış sabahları böyle bir lüksümüzün olabileceğini söyleyebilirmisiniz? Elbette benzin istasyonunuz varsa o başka, size karşı söylemiyorum bu tarz düşüncenin ne getirip ne götürdüğüne örnekleme veriyorum. Açıkladığınız soğuk motor sesleri kötü şeyler değildir, bu motorun üşüdüğü anlamına geliyor, o nedenle motora yumuşak davranıp yolda ısıtmaya yönlenilmesi gerekir, Forumumuzda Atlarla profesyonelce ilgilenenler varsa buna çok güzel örnekler verebilirler aslında.

Tekin Bey yaş meselesini bir tarafa bırakalım. Aramızda öyle ahım şahım bir fark yok. Akıl, ilim yaşta değil baştadır. Forumlarda yazılan postlarla kim daha bilgili anlaşılamaz. Laf kalabalığı değil icraat önemlidir.
  Sonra izahatlarım ilmidir. İstanbul soğuk şartlar için yeterli bir örnek değilir. -20 derecedeki motoru 90 dereceye çıkartmaktan bahsediyoruz. İnsan vücudunun kasları hareket etmeden ısınmaz doğru, ama bu bahsettiğiniz şey araba :o ne alakası var şimdi. :D Hem 3-5 dakikada gideceğiniz yol mesafesinde arabanın tüketeceği benzin o soğukluktaki bir motor için çok fazla olacak, onun yerine kendi halinde çalıştırmak daha az yakıt tükettirecektir.Sonra motor suyu kaynatana kadar bekle demiyoruz. 3-5 dakika hararet biraz yükselene kadar !!! Lütfen yazılanları okumaya özen gösteriniz. Kayseri gibi çok soğuk olan yerlerde bu böyledir.

Alıntıdır.
"2-3 dakika kışın soğukta (eksi 3-5 veya altı)rolantide ısıtmak araç için direk çalıştırıp gitmekten faydalıdır çünkü,

1-Araçlar soğukken aşırı yakıt tüketirler , rölantide soğukken yakıt tüketmi , hareket halindeki yakıt tüketiminden düşüktür.Nedeni, vitese takıp hızlanmak istediğinizde rölantinin çok üstünde bir devirle ve zengin karışımla araç sürersiniz .Eğer hafif bir eğim de varsa gaza basarak daha da zengin bir karışım sağlayarak ilk kmlerde sürüş yaparsınız.Sonra kısa mesefa süren arkadaşlar benim aracım kışın çok yakıyor diyorlar .Halbuki rölantidde 2 dakika ısıtıp aynı şekilde normal bir sürüş motor ısısını artıracağı için göreceli olarak sarfıyat öncekine oranla düşecektir.
2-Motor yağı her ne kadar kış şartlarına uygun da olsa (0w ,10w ilebaşlayan)düşük sıcaklıklarda viskosite değerleri çok artar yani motor elemanlarını durdurmak için sürtünmeyi artırıcı bir rol oynarlar .
Araç birkaç dakika ısıtıldığında motor ısısı ilk saniyelerden başlamak üzere hemen artmaya başlar ve yağın sıcaklığı da artacağı için sürtünme belirgin şekilde düşer .Bu başlı başına %5 civarında tasarruf edilmesini sağlar , özellikle üst devirlerde ciddi beygir kayıpları oluşur ve motor zararlıdır.
3-Isınmamış ve dış ortam sıcaklığındaki bir yağ eksi derece ve daha da altında yağlama görevini yapamayacağı için aşınma belirgin bir şekilde artar.Hep reklamlarda duyduğunuz reklamların gerçeklik payı vardır.Bakınız magnatec castrol reklamları.Aşınma ilk 10 dakikada normal motor çalıştırmalarında 5 katına kadar veya üstü fazlalaşmaktadır.
4-Zengin karışımla ısınma periodunu her sabah ve akşam tekrarladığınız Turbonuz eksoz kısmı , devamlı olarak istenmeyen yüksek atık gaz emisyonları temas edeceğinden korozyon başlaması için ideal ortam oluşturur.
5-Turbo yağlamasının birinci koşulu yağın normal viskosite değerlerine çıkmasıdır.Soğuk bir yağın en başta zarar vereceği şeylerden birisi turbo yağlamasıdır.
6-Eksoz borusu , eksoz ve katalitik konvertor(benzinli araçlar) için zengin karışım devamlı korosiv bir ortam yaratarak gereğinden erken delinmesine neden olur.Özellikle katalitik filtre soğukta durumu düzelmek için emisyon oranlarını düzeltici max durumda çalışsada, göreceksiniz ki ,rölanti soğuk motor emisyon oranları her zaman direk hareket haline geçen araçların emisyonlarından düşüktür "
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Şubat 18, 2012, 15:57:28 »
Faruk bey,

Eğer konumuz -20 C ise ve  rölantide 3 - 5 dk içinde hararet göstergemiz biraz yükselebiliyorsa, konuyu fazla genişletmeden söylediklerinizi kabul ediyorum. Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.