0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
en az 5 dakika motor rolantide bekletilmelidir yoksa motorun ömrü kısalır ve ses yapar.
Egemen bey,Motorlar artık hareket halinde ısıtılıyor, beklemeye gerek yoktur, -30 derecede çalıştırırsanız 1dk beklemek yeterlidir.
vallaha ben öyle biliyorum bizim aaraç 2006 dizelde
Tekin Bey, Peki bu söyledikleriniz motoru durdurma aşamasında da geçerli mi? Zira ben dahil bir çok kişi, turbonun soğuması esnasında yağlamanın sürmesi için, motoru durdurmadan önce de yaklaşık 1 dk beklenmesi gerektiği görüşünde.
Faruk bey,Ben İstanbulluyum ve yaş nedeniyle sizden 3 yıl daha fazla İstanbul ve diğer şehirler soğuğunda yaşamışlığım ve toplamda 37 yıllık sürüş hayatım vardır, şöyle örnek vererek açıklamak isterim,Bir Kış sabahı erkenden kalktınız ve hava buz gibi, uyandığınız için kalbiniz uyuyor iken olan ritiminden daha fazla atmakta fakat siz oturduğunuz yerde hareket etmeden ısınmaya çalışıyorsunuz, elbette bu uzun zaman alır, oysa yumuşak şekilde fizik hareketleri yapsanız, bir yerinizi incitmeden çok daha çabuk ısınabilirsiniz.Bir motorun en verimli çalışma sıcaklıklarını çok güzel anlatmışsınız fakat Kış sabahları böyle bir lüksümüzün olabileceğini söyleyebilirmisiniz? Elbette benzin istasyonunuz varsa o başka, size karşı söylemiyorum bu tarz düşüncenin ne getirip ne götürdüğüne örnekleme veriyorum. Açıkladığınız soğuk motor sesleri kötü şeyler değildir, bu motorun üşüdüğü anlamına geliyor, o nedenle motora yumuşak davranıp yolda ısıtmaya yönlenilmesi gerekir, Forumumuzda Atlarla profesyonelce ilgilenenler varsa buna çok güzel örnekler verebilirler aslında.