Gönderen Konu: Yeni Lastik alıcam yardım!  (Okunma sayısı 3393 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 296
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Yeni Lastik alıcam yardım!
« : Aralık 13, 2011, 18:36:59 »
70000 km dir aynı lastiği kullanıyorum 5mm nın altına indi 2 hafta sonra bakıma götürdüğümde lastikleri değiştiricem sizce hangi marka kullanmalıym yada kullandığınız markann artıları eksileri nedit yazarsanız sevinirim. Şuan Mıchelin Primacy Hp 205/55/R16 kullanıyorum.
1996 Corolla Gli A/T                   (SOLD)
2004 Corolla Sol A/T                  (SOLD)
2010 Corolla Elegant A/T           (SOLD)
2008 Corolla Elegant D-4D MM/T 2016 VW Polo Lounge Man.

Toyota Club Türkiye

Yeni Lastik alıcam yardım!
« : Aralık 13, 2011, 18:36:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Lastik alıcam yardım!
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2011, 18:50:47 »
700000 km dir aynı lastiği kullanıyorum 5mm nın altına indi 2 hafta sonra bakıma götürdüğümde lastikleri değiştiricem sizce hangi marka kullanmalıym yada kullandığınız markann artıları eksileri nedit yazarsanız sevinirim. Şuan Mıchelin Primacy Hp 205/55/R16 kullanıyorum.
Şu an kullandığınız lastiği tavsiye ederim bir önceki 2009 corollamda sizin şu an kullandığınız lastik vardı şimdiki corollamda ise dunlop sport var inanın michelin nin yanında dunlopa lastik demem hem fren mesafesi ve yol tutuş çok kötü hemde içeri aşırı yol sesi alıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 296
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2011, 18:57:25 »
teşekkürler mahmut abi dunlop düşünüyodum iyiki konu açmışım. :)
Şu an kullandığınız lastiği tavsiye ederim bir önceki 2009 corollamda sizin şu an kullandığınız lastik vardı şimdiki corollamda ise dunlop sport var inanın michelin nin yanında dunlopa lastik demem hem fren mesafesi ve yol tutuş çok kötü hemde içeri aşırı yol sesi alıyor .

1996 Corolla Gli A/T                   (SOLD)
2004 Corolla Sol A/T                  (SOLD)
2010 Corolla Elegant A/T           (SOLD)
2008 Corolla Elegant D-4D MM/T 2016 VW Polo Lounge Man.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2011, 19:09:19 »
teşekkürler mahmut abi dunlop düşünüyodum iyiki konu açmışım. :)
Rica ederim .
Ömerciğin dunlop ilk km lerde içeri ses alsada fren ve yol tutuşu iyiydi ama şu an fren ve yol tutuş performansı berbat lastikler daha 17000 km de ve değiştirmeyi düşünüyorum michelini 14000 km kullandım ilk 100 km ile 13500 de performansı aynı kaldı diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2011, 23:19:40 »
corollanın üzerinde gelen toyo. made in japan sonuçta. fiyat olarakta makul. bir araştır istersen.
dunlop silika bakımından fazla oranlı olduğu için soğukta sertleşmez, asfaltta güvenlidir, ancak silika lastiğin nazik olmasına sebep oluyor. michelin gibi yağmur vs de harika ama çukura dalarsan ki tr şartlarında garanti. kafa yapma olasılığı yüksek.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2012, 16:34:42 »
benim corollada japon dunlop var arştımalarımda arkaaşların dediği gibi dunlop sert lastik ancak mukavemeti yüksek. michelin lastik yumuşaktır sesi daha az veriyor diyorlar . ben dunloptan memnunum. ama aklımın bir  köşesindede michelin var. ayrıca goodyear dört mevsim lastikleride iyi diye biliyorum. eskiden şahinime kumo lastik almıştım ucuz diye ama diğer lastiklerden bi farkını görmemiştim bence hangi tekeri kullanırsanız kullanın birazda iş arabanızı nasıl kullandığınıza bağlı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2012, 22:29:24 »
Yazlık olarak Michelin ya da Yokohame tavsiye ederim. Ben de Michelin kullanıyorum. Oldukça memnunum. Kışlık ise Goodyear UG 8.
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2012, 18:14:54 »
Lastikçinin arabamdaki Dunlop lastiklerime söylediği tek söz şu idi;'Beş para etmez'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 30, 2012, 18:39:28 »
mıchelin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 30, 2012, 19:18:34 »
benim aracımda önlerde dunlop var 80-90 km hızla giderken su birikintisinden geçince aracın önü sağa sola savruluyor hemde ciddi derecede. daha önce kullandığım 215 tabanlı marshall hız lastiklerinde bile böyle bir durumla karşılaşmamıştım. bende değiştireceğim ama jantlarla birlikte değiştirmek istediğimden idare ediyorum. lastik alırken 100-200 liradan mümkünse kaçmayıp güvenilir markaların modellerini tercih etmek gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 30, 2012, 19:59:44 »
2006 Ocak başında 0km aldığım aracımda fabrikasyon V endeksli Bridgestone'lar vardı, 2006 kışı, yazı ve 2007 kışı, yazı atlatan lastikler 30.000km de arabamı öyle bir titreştirmeye başladılar ki birine hediye bile etmedim.

Orta sert tabana, yumuşak yanağa sahip özellikle ıslak zeminler için uygun olan H endeksli Lassa Impetus2 aldım.

Şu an aracım 90.000km'de yani 60.000km yi bu lastiklerle sorunsuz bir şekilde yaptım. Yaşadığımız yer ılıman olduğundan günlük karla pek boğuşmak zorunda değilim fakat 4. yılının sonunda ve ilk günki yumuşaklığı artık kalmasa bile hala beni karlı dağlara çıkarabiliyor. Sertlik derecesi, 2. yılında attığım Bridgeston'dan hala daha yumuşak. Yaz-kış 36psi tuttuğum hava basınç değerleri sayesinde aşınmasıda çok düzenli olmakta, elbette her 20.000km'de bir balans ayarı yaptırıp ön-arka yer değişikliğide yapmam düzenli aşınmasında etkili oldu.

Herhangi sürpriz bir gelişme olmazsa gelecek kışa zaten kanunun izin verdiği 1.6mm diş yüksekliğine düşecek olan lastiklerimi değiştireceğim. 
Lassa Impetus2 artık üretilmiyor. Şu an kafamda iki lastik var,

Continental Premium Contact2
Continental EcoContact5

Premium Contact2, yine tam istediğim gibi orta sert tabana ve yumuşak yanağa sahip,
EcoContact5 bölgemize henüz ulaşmadı (birkaç gün sonra gelecekmiş), geldiğinde biraz mıncıklamam gerekecek, eğer onunda yanakları yumuşaksa alacağım lastik olarak 1. sıraya oturabilir.

Önemli Uyarı: ABS fren sistemi buz üzerinde işlevselliğini yitirebildiğinden, bu tip yol şartlarında frene bastığınızda titreşim hissetmiyorsanız ve aracınızın kontrol dışı kaymaya başladığını hissettiğiniz an, eski düzen hafifçe pompalamaya devam edin.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ocak 30, 2012, 20:28:57 »
tekin bey enjektör katkımızı unutmayalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 30, 2012, 23:09:12 »
birde lassa düşünün derim
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 30, 2012, 23:15:14 »
70000 km dir aynı lastiği kullanıyorum 5mm nın altına indi 2 hafta sonra bakıma götürdüğümde lastikleri değiştiricem sizce hangi marka kullanmalıym yada kullandığınız markann artıları eksileri nedit yazarsanız sevinirim. Şuan Mıchelin Primacy Hp 205/55/R16 kullanıyorum.

Ömer bey;
forumda bu konuda size yardımcı olabileceğini düşündüğüm daha önce açılmış bir konu mevcut.
Kullanıcılar hem memnuniyet/şikayetlerini hem de yeni aldıkları lastiklerin fiyatlarını belirtmişler.
[urlhttp://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20668.200][/url]
sizin de neticeyi ve yorumlarınızı bekliyorum.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 04, 2012, 22:05:49 »
Bu lastik olayı tam bir muamma.Ben de her lastik değişimi zamanı bunu yaşarım.Onu mu alsam bunu mu alsam.Hem sessiz olacak hem güvenli.Bu ikisini bir arada bulmak zor.Sonra gider yine michelin alırım.Bence michelin ya da continental

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 04, 2012, 23:38:12 »
Bu lastik olayı tam bir muamma.Ben de her lastik değişimi zamanı bunu yaşarım.Onu mu alsam bunu mu alsam.Hem sessiz olacak hem güvenli.Bu ikisini bir arada bulmak zor.Sonra gider yine michelin alırım.Bence michelin ya da continental

çok güzel özetlemişsiniz Rıdvan bey. :alkis:
Zaten bu konudaki genel ifade kullandığınız lastik markasından memnunsanız hiç değiştirmeyin farklı arayışlar içine girmeyin :)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
« Yanıtla #16 : Nisan 01, 2012, 16:44:20 »
Lassa impeetus şu an kullanıyorum ama ben memnun kalmadım aracım sola çekiyordu (rot-balans sorun yok) en son bi lastikçi abi lasslar içten yiyyiyor iç-dış yap dedi.Dinledim gerçektende bi nebze olsada fark etti lastikçi içten yediğini onayladı Değişecem zaten bridgestone er 300 düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 01, 2012, 16:49:18 »
Lassa impeetus şu an kullanıyorum ama ben memnun kalmadım aracım sola çekiyordu (rot-balans sorun yok) en son bir lastikçi abi lasslar içten yiyyiyor iç-dış yap dedi.Dinledim gerçektende bir nebze olsada fark etti lastikçi içten yediğini onayladı Değişecem zaten bridgestone er 300 düşünüyorum.

İlk defa duyuyorum bir lastigin icten yeme karakteri oldugunu. İc dis yapmak saglikli bir yontem degildir, her lastigin iceri gelecek ve disarida kalacak tarafi bellidir. DOT yazan tarafin dista olmasina ozen gosterilmesini tavsiye ederim herkes icin.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 01, 2012, 20:09:14 »
biriston dan kesinlikle vaz gecmem herkezede tavziyede  ederim b330 kodlu
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
« Yanıtla #19 : Nisan 02, 2012, 23:59:06 »
gokhan kardeş bir lastikçiye sorarsan aydınlatacaktır seni.Dışta kalacak kısmı dışta kalıyor zaten değişen bir şey yok