Gönderen Konu: YENİ OPEL COMBO - FİAT DOBLO BENZERLİĞİ  (Okunma sayısı 8884 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
YENİ OPEL COMBO - FİAT DOBLO BENZERLİĞİ
« : Aralık 10, 2011, 01:34:42 »
2012 COMBO Sanki çakma Doblo gibi olmuş kanaatimce.....Yorum sizin.

opel combo 2012

Toyota Club Türkiye

YENİ OPEL COMBO - FİAT DOBLO BENZERLİĞİ
« : Aralık 10, 2011, 01:34:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ OPEL COMBO - FİAT DOBLO BENZERLİĞİ
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2011, 12:21:36 »
http://www.arabaport.com/opel/opel-combo-fiat-doblonun-ikizi.html

Fiat Doblo'yu satmış, ama nasıl bir ortaklık içindeler haberde yazmıyor.  Birbirleri için mantıklı bir anlaşma yapmışlardı sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2011, 12:25:36 »
çok güzel bir montaj olmuş..
 :alkis:
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 10, 2011, 12:28:00 »
Bu habere daha önce denk gelmemiştim .....İlk aracım Opeldi çok ısınamamıştım halende pek sevmem.....Bu haberde perçinledi zaten....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 10, 2011, 12:28:49 »
bu modelin üretimini ortak yapıyorlar zaten(combo), hatta biliyorsunuzdur belki, opelde kullanılan 1.3cdti motor da birebir fiattaki multijet, aynı motor aynen opel kaputu altında,, sanırım fiat yakın zamanda yeni bir hafif ticari çıkaracak,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2011, 12:34:17 »
2012 COMBO Sanki çakma Doblo gibi olmuş kanaatimce.....Yorum sizin.
   Fiat ve GM'in 1.300 haciminde ki motor ile zaten ortaklıkları bulunuyordu.İlk küçük hacimli dizel motorunu Fiat ve Gm yaptıkları ortak çalışma ile piyasaya sunmuştular.Fiat boş durmadı ve bu motoru daha da geliştirerek Multijet adı ile yeniden piyasaya sundu.Opel marka araçlarda kullanılan motolar birebir Multijet teknolojisine sahip motorlardır.İlerleyen dönemlerden Fiat'tan 1.600 cc hacminde ki motoruda alabilirler.
   Gelelim Doblo/Combo'ya.Bu iki firmanın ortak üretim çalışmalarına bir yenisi daha eklendi ve Doblo etiketi ile satışa sunulan bu hafif ticari araç artık Opel markası ve Combo etiketi ile satışa sunulacak.Motor ve bazı aksamlar hariç yeni Combo'ya tamamıyla yerli üretim bir Opel demek pekte yanlış olmaz kanaatindeyim...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 10, 2011, 13:02:23 »
böyle şeyler gördükçe tasarımcıların pek çalışmadığını düşünüyorum nedense.. aklıma birbinin kopyası gibi duran passat ve jetta geliyor.. galiba toyota da bu yönteme başvuracak yakında..
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 10, 2011, 13:17:12 »
böyle şeyler gördükçe tasarımcıların pek çalışmadığını düşünüyorum nedense.. aklıma birbinin kopyası gibi duran passat ve jetta geliyor.. galiba toyota da bu yönteme başvuracak yakında..
   Tasarımcıların çalışmadığından değil bilakis otomotiv sektörünün aşırı derecede maliyetli bir sektör olmasından kaynaklı.Düşündüğünüz gibi rahat ve kolay olsaydı Türkiye'de yıllardır neden otomobil üretilmezdi ki? Projeler,kalıplar,üretim,satış ve servis ağı çok ciddi yatırımlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 10, 2011, 15:17:14 »
bildiğin doblo olmuş
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ahmed
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Aralık 10, 2011, 15:30:11 »
fotomontaj bunlar hele bir yollara çıksın görelim neymiş
Ahmed

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 10, 2011, 15:33:51 »
Bu millet  DOBLO sundan ne gördükü COMBO sundan ne görsün .Araba degil sanki oyuncak
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 10, 2011, 15:59:51 »
Beyler, bu model Opel için Bursada üretiliyor ve Amerika dahil birçok ülkeye satılıyor. Yani Doblo'ya benzer bir model değil, bildiğiniz Doblo zaten. Plastik parçaları ve içerisinin tasarımı farklı sadece.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 10, 2011, 16:03:56 »
Hakikaten ne tür bir ortaklık yaptılar ki acaba???

Konuyla alakası yok ama her zaman söylediğim bişey vardı;
Benim Opelleri kullanırken, direksiyon başında aldığım his, fiatı kullanırken aldığım his ile aynıdır hep.. Bana hep opeller fiatların daha sert bir süspansiyon takılmış hali gibi gelmiştir şimdiye kadar. Yani koltukların konfor farkıyla süspansiyon sertliği haricinde ikiside bana ruhsuz araçlar olarak geliyor. Bu bakımdanda uyumlu bir ikili olduklarını düşünüyorum. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Araç: Carina
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 10, 2011, 20:16:25 »
Bu habere daha önce denk gelmemiştim .....İlk aracım Opeldi çok ısınamamıştım halende pek sevmem.....Bu haberde perçinledi zaten....

İbrahim beyin söylediklerine katılıyorum , 1998 model Opel Vectra CD almıştım 1999da 2001 e kadar kullanıp satıp kurtuldum , elektrnik arızaları bıktırmıştı beni , bir başka tecrübem ise almanların çoğu japon arabalarını tercih ederler  1990 yılında Kölnde bulundum 3 ay kaldığım ev sahibi almandı ve 1985 model Honda Accord  kullanıyordu ben oradayken bir komşusu , BMW arabasını  satıp sıfır km Honda Accoord almıştı. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 10, 2011, 21:50:05 »
zaten doblo ile aynı olacak anlaşma yapıldı 1.3 cdtı 1.6cdti ile sürülecek piyasaya ortak yapım nemo fiorino bipper gibi... @erdem bey corollanızda olmayan yol tutuşu astrada süper derecede var :) hissiz dediğiniz araç toyotanın daha elektro servo direksiyon ne bilmediğinde servo direksiyon kullandı malzeme kalitesi elegance cd modellerinde hiç bir japon aracında daha kullanılmadı :) opel araçlarındaki donanımı daha hiç bir toyota aracında ben göremedim 2001 elegance astramdaki donanım neredeyse toyotanın 2004 sol modelinde yok maun kaplamayı corolla daha ömrü billah görmemiştir belki...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 10, 2011, 22:22:06 »
İbrahim beyin söylediklerine katılıyorum , 1998 model Opel Vectra CD almıştım 1999da 2001 e kadar kullanıp satıp kurtuldum , elektrnik arızaları bıktırmıştı beni , bir başka tecrübem ise almanların çoğu japon arabalarını tercih ederler  1990 yılında Kölnde bulundum 3 ay kaldığım ev sahibi almandı ve 1985 model Honda Accord  kullanıyordu ben oradayken bir komşusu , BMW arabasını  satıp sıfır km Honda Accoord almıştı.

1993 Vectra aracım vardı 1 sene tuttum sonra hemen sattım.Yol tutuşuna yürür aksamına diyeceğim yok ama neticede arızacılığı çok pahalı bi otomobil. 1 ve 2 nci vites ile kalkışlarının hantal olmasıda cabası. Neticede 2001 model Astrası olan arkadaşımın aracındada aynı sorunlar yaşaması lpg uyumu olmayan benzinli motor, ecu problemleri, amortisörlerinin sertliği ve yoldaki kasisleri hissettirmesi, hatta  helezon yayının yuvasından fırladığını bile gördüm bu araçlarda. Gerek benim yaşadıklarım gerekse çevremdeki bi çok insanın aynı sorunlarla boğuşması, bu markadan soğumamda son derece haklı olduğumu düşündürüyor bana. 1995 Model Corolla aracımı 2004 yılında 79000 km de aldım 2011 yılında aracı 189000 km de yine aynı marka ve modelde sıfırladım. 6 sene boyunca benzinli olarak aldığım, 2009 yılında lpg ye çevirttiğim aracımda hiçbir problem yaşamamam sebebiyle tercihim yine aynı marka oldu. Forumdaş arkadaşlarıma belki bi fikir vermiştir bu anlattıklarım. :D   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2011, 22:47:40 »

1993 Vectra aracım vardı 1 sene tuttum sonra hemen sattım.Yol tutuşuna yürür aksamına diyeceğim yok ama neticede arızacılığı çok pahalı bi otomobil. 1 ve 2 nci vites ile kalkışlarının hantal olmasıda cabası. Neticede 2001 model Astrası olan arkadaşımın aracındada aynı sorunlar yaşaması lpg uyumu olmayan benzinli motor, ecu problemleri, amortisörlerinin sertliği ve yoldaki kasisleri hissettirmesi, hatta  helezon yayının yuvasından fırladığını bile gördüm bu araçlarda. Gerek benim yaşadıklarım gerekse çevremdeki bi çok insanın aynı sorunlarla boğuşması, bu markadan soğumamda son derece haklı olduğumu düşündürüyor bana. 1995 Model Corolla aracımı 2004 yılında 79000 km de aldım 2011 yılında aracı 189000 km de yine aynı marka ve modelde sıfırladım. 6 sene boyunca benzinli olarak aldığım, 2009 yılında lpg ye çevirttiğim aracımda hiçbir problem yaşamamam sebebiyle tercihim yine aynı marka oldu. Forumdaş arkadaşlarıma belki bi fikir vermiştir bu anlattıklarım. :D   

dedıklerınızın hıc bırını yaşamadım evet opel araclarının donanımları cok olduğundan dolayı yaşları ılerledıkce ve bakımsız bır şekilde kullanılmalarından kaynaklı sorunlar ben biliyorumki 94model astranın bütün donanımları yeni gibi çalışmakta...lpg uyumsuzluğu ise bence uydurma nedeni ise forumda okuyoruz lpg astramı mahvettı sonra adamı deneyımlı ısının ehlı bır ustaya yönlendirince sorunun aslında lpg'den ustadan kaynaklı olduğunu anlıyor...opel aracı genel olarak zaten sert bir amortisör yapısı var buda süper bir yol tutuşu sağlıyor ama ben zaten daha önce L300 minübüs kullandığımdan dolayı bana çok rahatsız edici gelmiyor keza aynı şekilde toyotada yumuşak bi süspansiyonu var astramla girdiğim viraja aynı hızda girdiğim zaman araç kaymaya başlıyor hatta babam bu yüzden bankete çarpıyordu amcamın arabasını araç arkadan kaymış . helezyon yayının cıkması opelden degıl sahibinin aracı yolda bulmus gıbı kullanmasından kaynaklı kesınlıkle...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2011, 23:11:33 »
@erdem bey corollanızda olmayan yol tutuşu astrada süper derecede var :) hissiz dediğiniz araç toyotanın daha elektro servo direksiyon ne bilmediğinde servo direksiyon kullandı malzeme kalitesi elegance cd modellerinde hiç bir japon aracında daha kullanılmadı :) opel araçlarındaki donanımı daha hiç bir toyota aracında ben göremedim 2001 elegance astramdaki donanım neredeyse toyotanın 2004 sol modelinde yok maun kaplamayı corolla daha ömrü billah görmemiştir belki...
Ona kalırsa Peugeotda opelden daha önce kullandı.. :D Satıp fransız peugeotu mu alalım yani? :D
Ayrıca benim aracımın yol tutuşu astralardan çok daha iyi.. ;) Kullanım tarzına bağlı bişey.
Corolla ile 100km/h ile girdiğim virajdan aynı hızla çıkabiliyorum, ama astralarda süspansiyon aracı yavaşlatıyor, Hızımı sabit tutabilmek için gazı köklediğimde ise çift teker üstüne çıkmıştım. Bide Şu elektro servo direksiyonmudur nedir onu hiç sevemedim zaten... Direksiyon tepkilerini daha geç alıyo gibi geliyo bana, virajlarda çok yormuştu beni. Ha bide bunu söylemişken şunuda ekleyim, siz eğer opelde olduğu gibi corollanında direksiyonuna asılarak viraja girerseniz arkayı atmanız normaldir zaten. Bide elektro servo direksiyon baya sorun çıkarıyormuş, ondan sonra servise gittiğindede servis sana "abi direksiyon kutusunun komple değişmesi lazım, çünkü bunlar elektronik direksiyon.allah muhafaza kitlenirse ölürsün.fiyatı 1,250 YTL" diyormuş. Son olarak şunuda farkettim ki Toyotanın yeni kullanıcıları bizlerden çok farklıymış. Biz fazla elektroniğe karşı, mekaniği savunan bir tavır takınmışken yeni toyota kullanıcılarında ise tam tersi elektronik hastalığı var. E tabi bunuda normal karşılıyorum, Toyota kendini çok bozdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 11, 2011, 00:48:11 »
dedıklerınızın hıc bırını yaşamadım evet opel araclarının donanımları cok olduğundan dolayı yaşları ılerledıkce ve bakımsız bır şekilde kullanılmalarından kaynaklı sorunlar ben biliyorumki 94model astranın bütün donanımları yeni gibi çalışmakta...lpg uyumsuzluğu ise bence uydurma nedeni ise forumda okuyoruz lpg astramı mahvettı sonra adamı deneyımlı ısının ehlı bır ustaya yönlendirince sorunun aslında lpg'den ustadan kaynaklı olduğunu anlıyor...opel aracı genel olarak zaten sert bir amortisör yapısı var buda süper bir yol tutuşu sağlıyor ama ben zaten daha önce L300 minübüs kullandığımdan dolayı bana çok rahatsız edici gelmiyor keza aynı şekilde toyotada yumuşak bi süspansiyonu var astramla girdiğim viraja aynı hızda girdiğim zaman araç kaymaya başlıyor hatta babam bu yüzden bankete çarpıyordu amcamın arabasını araç arkadan kaymış . helezyon yayının cıkması opelden degıl sahibinin aracı yolda bulmus gıbı kullanmasından kaynaklı kesınlıkle...

Arkadaşım her dediğime bi kulp takmışsın, ben yaşadığım şeyi anlatıyorum, yaşadıklarım esnasında sen benim yanımdamıydın değildin. Buna rağmen  yok lpg konusu uydurma, yok aracı bakımsız kullanmışsınızdır tarzında faraziyat üzerine konuşuyorsun. Ayrıca kimse kendi parasıyla çalışıp kazanarak aldığı aracını yolda bulmuş gibi kullanmaz . Herkes 20 yaşında baba parasıyla araba kullanamıyo malesef...Kesinlikleeee   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 11, 2011, 02:17:03 »

Arkadaşım her dediğime bi kulp takmışsın, ben yaşadığım şeyi anlatıyorum, yaşadıklarım esnasında sen benim yanımdamıydın değildin. Buna rağmen  yok lpg konusu uydurma, yok aracı bakımsız kullanmışsınızdır tarzında faraziyat üzerine konuşuyorsun. Ayrıca kimse kendi parasıyla çalışıp kazanarak aldığı aracını yolda bulmuş gibi kullanmaz . Herkes 20 yaşında baba parasıyla araba kullanamıyo malesef...Kesinlikleeee   
   İbrahim bey arkadas sıkı Opel fanatiği.Kim ne dersin onun için bir önemi yok.O kendi bildigi dogrulara göre konuşuyor.Yas/deneyim konusuna girmeyi sevmiyorum ama biraz yüksekten uçuyor.Sanki otomobili kendisi icat etmiş gibi...