0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konuyu ilk açtığımda resim görünüyordu abi sonra ne oldu bilmiyorum görünmez olmasına sebeb olan şeyi bilmiyorum , forumdaki bayan arkadaşlarımız sabote etmiş olabilirmi.
Bir kadin belli bir sey istemez.. O an isine ne geliyorsa onu ister..
Bence kadınlar; içi gözüken, tertemiz, doğal bir gölde yüzmek ister, ama o gölü ararken bir pislik bataklığına saplanırlar genelde.
Olabilitesi yüksek bir ihtimal. Fakat senin bilgenin tavsiyelerini bayanlar görmezden geliyorlar gibi, ilginç bir şekilde hiç tepkileri yok bu konuda.
5 öğüt çok önemli
Mehmet Ali bey resmi görmüş..
Çinli bilge bunu yazdığında kafası güzelmiş ayılınca silmiş....sanki bir tanesiyle başa çıkabiliyorsunuz da 4 tane daha olacakmış.... peehhhh...
Doğru söz 1 kadınla baş etmek erkekler için imkansız neredeyse , ama bizim 5 istememizin sebebi: "böl parçala yönet", "rekabet ortamı oluştur, sen kar et"
kâr edeyim derken iflas bayrağını çekmeyinde......
Neden 5 bayan deyince akla ilk önce cüzdan geliyor acaba?
bu pası golle değerlendirecektim ama vazgeçtim.... 5 kadın değil efendim "kâr amacı"ndan bahsedilince olanlar olmuş....
"Midyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan da olunabilir"
sabote edilecek bir durum söz konusu değil zira çinli bilge arkadaş bu öğütleri çinlilere vermiş kendinize pay çıkartmayın ) bu bütün özellikler tüm türk kadınlarında mevcut ... 5. maddeye gelince hiçbir türk erkeği 4 kadını birbirinden habersiz olarak hayatında tutabilecek kadar akıllı olmadığı için muhtemelen sonunda yakayı ele verip aynı anda dört kadının zulmüyle karşı karşıya kalacağı için böyle bir girişimde bulunmayacaktır. bizim içimiz rahat .. )
Buradaki şehir Dimyat değil miydi? Yoksa ben mi yalnış biliyorum.
Sözün aslı konusunda ki düzeltmeniz için teşekkür ederim . Sözün aslı: "Dimyat'a giderken Midyat'tan Olmak" Peki bu söz nereden geliyor? Dimyat Mısır'da, Süveyş Kanalı ağzında ve Portsait yakınlarında bir iskeledir. Eskiden Mısır'ın meşhur pirinçleri, ince hasırdan örülmüş torbalar içinde buradan Türkiye gelirdi. Dimyat'a pirinç almak için giden bir Türk tüccarının bindiği gemi Akdenizde Arap Korsanları tarafından soyulmuş ve adamcağızın kemerindeki bütün altınlarını almışlar. Binbir müşkilat içinde Türkiye'ye dönen pirinç tüccarı o yıl iflas etmek durumuna düşmüş. İstanbul'dan kalkmış, memleketi olan Karaman'a gitmiş. O sene tarlasından kalkan buğdayları da bulgur tüccarlarına sattığından, kendi evhalkı kışın bulgursuz kalmışlar. "Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" sözünün aslı buradan kaldığı rivayet edilir (muhtelif rivayetlerden biri).