Gönderen Konu: aracıma şehrin göbeğinde hareket halinde iken vurup kaçtılar...tavsiyeleriniz???  (Okunma sayısı 10119 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
olay: kazanın geçtiği yer istanbulda avrupa yakasının en bilinen yerlerinden biri olan rumeli caddesini kestirmeden halaskargazi caddesine bağlayan mcdonald’s ın yanındaki tek yönlü zafer sokak girişi – taksim dolmuşlarının sıkça kullandıkları kestirme yol. akşam 22:15 suları; nişantaşında rumeli caddesi ile valikonağı caddesinin kesiştiği kavşakta ışıklar yeşile dönünce önümdeki üç araç hareket ettikten sonra zaten sol şeritte olan aracımı bende hareket ettirip, kavşağı geçer geçmez –her seferinde yaptığım gibi- soldaki ilk sokak olan ve en az elli metre uzaklıktaki zafer sokağa dönmek için sol sinyal verip dönmek üzeri iken, birden nerden geldiğini görmediğim ve sol tarafımdan aynı sokağa giriş yapmak isteyen bir araç hem sol kaldırımın üstüne çıkıp, solundaki demir bariyere çarpıp hem de sağ tarafından benim aracın sol tarafına çarpıp zor da olsa sokağa benden önce girmeyi başardı.

neyse, araçdan inip tam kardeşim  elli metre öteden itibaren sol sinyal veriyorum ve sen benim arkamdan gelip korna dahi bile çalmadan benim dönmek istediğim sokağa benden önce girmek istiyorsun demiştim ki; öndeki araçtan inen muhtemelen haplanmış veya alkollü şehir eşkiyası kılıklı iki kişiden arabayı kullanan s.....m senin sinyalini deyip git arabanı yaptır ulan vb. dedi.  kazaya şahit olan ve o muhitte çalışan birisi herhalde bu şehir eşkiyalarının beni sindirmeye çalışmalarını da anlayarak olaya müdahil olup, adamın arabasına çarptınız hala kabadayılık yapıyorsunuz demişti ki; diğer şehir eşkiyası da bunun üzerine yürümeye başladı. derken aracı kullanan eşkiya kanlarındaki uyuşturucu miktarının sorun olabileceğini kavrayıp, diğerini çekip olay yerinden kaçmalarını sağladı.

akabinde, almış olduğum plaka numarasını sırası ile çalıştığım yer, daha sonra olay yerinden geçen  asayiş ekip otosu, 155 ve biraderim vasıtası ile arka arkaya bir kaç kez emniyete bildirdim. fakat hem emniyet hem de kasko tutanak tutulması için karşı tarafın olması gerektiğini, kazaya karışan karşı tarafın kaçtığı için sulh hukuk mahkemesine dilekçe vermem gerektiğini belirttiler. aslında olayın geçtiği cadde üzerinde çok sayıda işyeri, banka, vb. olduğu için kaza ile ilgili olarak çok sayıda güvenlik kamerası kayıtları olma ihtimali de var.

soru: olay ile ilgili izlenebilecek yol ve yollar hakkında tecrübeleriniz, tavsiyeleriniz? hasar için kasko yerine trafik sigortasından faydalanma imkanları vb?

biraz uzun ve detaylı oldu ama yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Cok gecmıs olsun, anladıgım kadarı ıle kacmaları daha ıyı olmus.
Benzer hadıse olarak aracıma bır tır carpıp kacmıstı. Agız dalasımız olmamıstı. Kacan arac oldugunda trafık ekıplerı banada aynı seyı soylemıslerdı. Aracımın (sırket aracı) kaskosu ustunden onarım yapılmıstı ve hasarsızlık ındırımım bozulmustu. Sırket avukatımız, yaralanma vb. Haller olmadıgı ıcın suc duyurusunda bulunmak ıcın gerek olmadıgını dusundugunden suc duyurusunda bulunmadık.
Hasarınız buyuk degılse ve adlıye korıdorlarında surunmek ıstemıyorsanız hıc bulasmayın derım. Ama konuyu sındıremıyorsanız hıc zaman kaybetmeden suc duyurusunda bulunmanız gereklı.
Tekrar gecmıs olsun ve Allah hepımızı boylelerınden korusun.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Çok geçmiş olsun Cem BEy :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Çok geçmiş olsun.
 Maalesef Trafik Kanunu bu noktada yanlış tarafı koruyor bence, tıpkı Trafik Sigortasında olduğu gibi. Karşı tarafın kaza mahalinden gitmesi ceza gerektirir ama o kaçtığı için olaya Trafik Ekipleri bakamıyor, olayı Mahkemeye intikal ettirmeniz gerekiyor. Anlayacağınız Texas kanunu işlesin diyor bu düzenleme bence. ;)
 Gerçekten adamın başını zorla belaya sokarlar. Kanun da masumu koruyacağına suçluya kaç, yakalanmazsan yanına kar kalır diyor bence. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
Cem Bey geçmiş olsun,
sizde bir şey olmaması sevindirici, cana gelmesin yerki,
onun dışında her şeyin telefisi olur...

Yapmanız gereken ise;
kazanın olduğu yerin bağlı olduğu Polis Merkezine giderek ya da doğrudan bir dilekçe ile Cumhuriyet Savcılığına müracaat ediniz. Mala zarar verme suçtur ve şikayete bağlıdır, ifadenizi verirken size çarpan aracın plakasını ve olaya delil olabilecek
diğer bilgileri de ekleyin, büyük ihtimalle dava açılmadan savcı uzlaşma önerecektir,
sizde tüm masraflarınız karşılığında davadan çekilebilebilirsiniz...

Umarım yardımcı olmuşumdur...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun Cem bey, maddi boyut bir tarafa ama hakikaten çok sinir bozucu bir durum :(

İnşaALLAH tez zamanda çözüme ulaşırsınız
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Çok geçmiş olsun,

2 ay önce kayınbabamların aracınıda büyük bir araç çarpıp aracın takla atmasına ve yaralanmaya sebep olmasına rağmen olay yerinde durmayıp gitmesi nedeni ile benzer bir sorunla karşı karşıyayız. Biz de yaralanma olduğu ve çevredeki görgü tanıklarının şahitliği ile araç tespit edilip emniyet tarafından çarpan şahsın ifadesi alınmış durumda. Buna rağmen trafik sigortasından aracın hasarını karşılatamadık ve mahkeme yolu ile hakkımızı aramamız gerekti. Sizin kaskonuz var ise bence kaskonun hukuksal yardım klozundan faydalanarak bu işi takip edebilirsiniz ya da kaskodan yaptırıp kaskonuzun hasarsızlık indiriminin bozulmasına (belki poliçece bu madde ile ilgili koruma varsa sadece bir kademe düşürülmesine) razı olursunuz.

Uğraşmazsanız malesef ben böyle adaletin demek durumundasınız, uğraşırsanız o zaman mutlaka hakkınızı alırsınız.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Şerefsiz herifler,maalesef sadece geçmiş olsun diyebiliyorum.:((
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar burada ya bi yanlış anlaşılma var, veya bu trafik ekiplere her ilde farklı muamele yapıyor. aynı olay benim başıma geldi ve 155 ten çağırdığım trafik ekibi Kaza yeri terk tutanağı tuttu. aklım almıyo ayrı ayrı tavır takınmalarını.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Çok büyük geçmiş olsun. Maalesef şehrin göbeği möbeği kalmadı HAYVAN her yerde HAYVAN. Allah herkesi bu tür hayvanlardan korusun. 
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Çok geçmiş olsun, umarım aracınıza çarpan şahıslar daha fazla kişiye zarar vermeden bir an önce göçüp giderler bu dünyadan...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
cem bey çok geçmiş olsun kaçıp gitmeleri daha hayırlı olmuş gerçektende umarım bir daha hiç birimiz bu tür bi olay yaşamayız bence suç duyurusunda bulunmak gerekir tabi tercih sizin hasar işlemleri için arkadaşlar yardımcı olmuş zaten
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
benzer olay banada olmuştu,olay mahkeme yoluyla çözülebilicek,bu süre zarfında dava giderleri sizden olucak,kazanmanız dahilinde yaptığınız masraf ve zararınız karşı taraftan alınıcaktır,fakat mesele ne kadar süreceği,6 ila 10 ay sürebilir.200-300 lira gibi bir masrafsa uğraşıp uğraşmamak sizin elinizdeki,keza ben uğraşmadım hem işim dolaysıyla,hemde süreçten dolayı,ne diyelim büyük geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Cem bey
çok geçmiş olsun gerçekten..
arabamla gezmeyi tanımadığım yerlere gitmeyi severim ama bu ve buna benzer yerlerde olan durumlar yüzünden arabaya binmeye korkar oldum sadece gerekli durumlarda kullanıyorum..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Hocam çok geçmiş olsun.
Plakasını buraya da yazsanıza
Belki denk gelir de trafikte kaçamayacağı başka bir yanlışta enselenir ve mimlenmiş olur...
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
kardeş o lavukların adreslerini bul ondan sonra o lavukları kaçır dağa kaldır dansöz kıyafeti giydir resimlerini çek eğer paramı vermezseniz internette resimleri yayınlarım rezil ederimde daha olmadı baktın adamlar pişkin ozaman şişenin üzerine oturt.........
                   sen gidiceksin yok mahkeme yok kamera yok tutanak yok şöle yok böle uğraşamıcaksın yorulucaksın vazgeçiceksin
en güzeli o lavukları benim dediğim gibi çek silahı ver ayarı çünkü bu aq çocukları iki gün sonra arabadan karımızı bile kaçırmaya çalışırlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ülkemizdeki kanunların işleyiş şekline bakarsak pek bir şey yapmak olası değil gibi
Avrupa da USA da falan olsa polis hemen bulurdu ama bizde hak hukuk guguk maalesef
Bence uğraşmayın o magandalarla, nasıl olsa su testisi su yolunda kırılır, eni sonu belalarını bulur o hayvanlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Cok cok gecmis olsun.Allah daha beterlerinden sakınsın bizleri
Ülkemizdeki kanunların işleyiş şekline bakarsak pek bir şey yapmak olası değil gibi
Avrupa da USA da falan olsa polis hemen bulurdu ama bizde hak hukuk guguk maalesef
Bence uğraşmayın o magandalarla, nasıl olsa su testisi su yolunda kırılır, eni sonu belalarını bulur o hayvanlar
   Kemal inanmıyorum ya... Ciddi ciddi bir seyler yazmışsın :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Bizim basimiza gelen olayda kaza yeri terk tutanagi olmasina ragmen sigorta odemeyi yapmiyor. Malesef hukuksal sureci baslatip tespit davasi acacagiz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
you tube gibi sitelere video eklemek yada sırf bu gibi durumlarda haklı olabilmek için aracın ön göğüs kısmına mini bir kamera koyup yola öyle çıkanlar var aslında benim aklıma gelmiyor değil..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)