Gönderen Konu: aracıma şehrin göbeğinde hareket halinde iken vurup kaçtılar...tavsiyeleriniz???  (Okunma sayısı 10051 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Cem bey geçmiş olsun, kaskonuzun karşı tarafla alakası yok o yüzden onlara trafik ekiplerinin ya da asayiş ekiplerinin tutacakları tutanak, sizin karakola yapacağınız şikayet müracaatı veya savcılığa vereceğiniz dilekçe de yeterli olacaktır. Siz zaten olay günü asayiş ekiplerine durumu bildirmişsiniz bence siz yanlışı o gün müracaatınızı yaptığınız ekibin isimlerini, yaka numaralarını almamakla yapmışsınız. Ne demek karşı tarafın olması gerekir? Onlar o gün uğraşmak istememişler. Sizin elinizde plaka var, olayın olduğuna dair aracınızda izler de var daha neyi beklerler anlamadım. Siz tekrar bir polis karakoluna ya da savcılığa giderek sizin aracınıza çarpıp kaçan aracın plakasını vererek şikayette bulunun. Savcıya olay günü çevredeki kamera görüntülerinin de olay tarihindeki kayıtlarının incelenmesi talebinde bulunun. Gerekirse bilirkişi marifetiyle aracınızın incelenmesini isteyebilirsiniz (Yani savcılığın görevlendireceği bir tamirci veya servis ekipleri aracınızı inceleyecekler ve "evet bu araca bir araç çarpmıştır, hasarı şu kadardır vs" şeklinde rapor verecekler.) Umarım sorununuzu halledersiniz tekrar geçmiş olsun.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Bir gelişme oldumu acaba, hatırlatmak istemem ama merak ettim  :-\
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
arkadaşlar; öncelikle yardımlarınız ve temennileriniz için teşekkür ederim. geri dönüşüm biraz uzun sürdüğü içi kusura bakmayın. zira herşeyin netleşmesini beklemeyi tercih ettim.

benzer bir kazaya 1992 yılında da maruz kalmıştım. o zaman araç park halinde iken çarpılıp kaçılmış ve alınan plaka numarası ile önce karakola gitmiş, oradaki memurlar çeşitli bahaneler ile beni benzer şekilde savcılığa yönlendirmişlerdi. hatta o zamanki sultanahmet adliyesinde savcı ile direk olarak görüşmüş ve yasa ve kanunların böyle durumlarda ne kadar hantal olduğuna şahit te olmuştum. neyse, bunca sene sonra belki bir şeyler değişmiştir diye kazanın ertesi günü yeni çağlayan adliyesine gitmek gafletinde bulundum ki; değil bir gelişme veya ilerleme bana sadece “eşşeğe altın semer yüklesen, ...............” atasözün hatırlatmadan ileri gidemedi. doğrusu savcılığa gitmemin sebebi zararı tazmin etmekten ziyade suçluların kamusal anlamda cezalandırılmalarını sağlamaktı. fakat savcılığa yapılan bu tür şikayette maddi zarardan feragat etmek bile mevcut yasa ve bürokrasi ile mağdurun elini kuvvetlendirmiyor.

savcılıktan umudu kestikten sonra aynı gün aracı kasko hasarsızlık indirimini bozarak servise verdim. servisin kaporta kısmında sıra olduğu için yaklaşık 5 gün araç serviste bekledi. açıkçası servis bu bekleme süresi için beni bilgilendirmişti ama aracı öyle hasarlı olarak kullanmak istemediğim için feragat ettim ve pazartesi üzerinde çalışılmaya başlayan aracı cuma günü bitmiş olarak teslim aldım.

sonuç: tüm hasar ve onarım ücreti kasko tarafından ödendi ve mevcut  40% olan hasarsızlık indirimi şu anki şartlar ile önümüzdeki seneye 30% olarak yansıyacak.
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Boş ver Cem
canın sağ olsun

O pezewenk te allahtan bulur inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Boş ver Cem
canın sağ olsun
O peze**k te Allahtan bulur inşallah
    AAAAMMMİİİİİNNNNNNNNN
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
tekrar geçmiş olsun
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun, çıldırmamak işten bile değil hakikaten, dünyanın adaleti böyle maalesef, hep yapanın yanına kar kalmıştır maalesef...

ALLAH tekrarından ve beterinden esirgesin ;)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
eski konu ama bugünde benim başıma böyle bir olay geldi adam ben gidiyorum dedi polisi beklerken bende bu durumları bilmediğimden elimde resimler olduğundan hemen bulunup kısa yoldan rapor falan yazılacığını sanmıştım yoksa adamı bırakmazdım adaletin  hukuğun olduğu bir ülkede yaşadağımızı sanmıştım ama bu ülkeden hiç bir şey olmaz bunu anladım bu ülke 3. dünya ülkesinden de beter olmuş ..
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
öncelikle geçmiş olsun. böylelerini yaşatmamak lazım asıl olan, ama maalesef içten bir dua olarak kalıyor bu her zaman. yazıklar olsun diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Deniz bey size de geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda maalesef insanımız kanunları bilmediğinden daha doğrusu kanunlarımız her gün birilerinin işine gelecek şekilde ellendiğinden hak arayamaz hale geldi. Hiç bir polisin savcılığa başvurun deme lüksü yok. Siz vatandaş olarak konuya hakim olursanız ve ısrarcı davranırsanız hakkınızı arayabiliyorsunuz. Yapmanız gereken olay anında aracınızı hiç kıprdatmadan karşı taraf ile tutanak tutmak. Karşı taraf buna yanaşmaz ise veya diğer olayda olduğu gibi kaçarsa siz yine aracınızı kıpırdatmadan trafik ekibini çağıracaksınız. Gelen ekip muhtemelen uğraşmamak için tek taraflı olmaz veya savcılığa gidin diyecektir. Ancak siz ısrarcı olursanız olay yerinde tutanak tutmak zorunda kalacaktır. Savcılığa da bölgenin karakolu bildirmek zorunda. Gerisi sadece biraz uzun olmakla birlikte sizin yararınıza olacaktır. Aracı siz de onarttırsanız yasal faizi ve tazminatınız ile birlikte masraflarınızı alabilirsiniz. Diğer türlü hayvanlık yapanın yanına kar kalıyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Çok geçmiş olsun ama bence çok büyük yanlış yapmışsınız...Hep boşver dediğimiz için bu eşkiyalar türemeye devam ediyor...hukuksal olarak gidilecek son yere kadar gidilmeliydi...diğer türlü arabaya bile binemez hale gelirsiniz ne malum yarın aynı şeyin olmayacağı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
Çok geçmiş olsun ama bence çok büyük yanlış yapmışsınız...Hep boşver dediğimiz için bu eşkiyalar türemeye devam ediyor...hukuksal olarak gidilecek son yere kadar gidilmeliydi...diğer türlü arabaya bile binemez hale gelirsiniz ne malum yarın aynı şeyin olmayacağı?
öncelikle teşekkürler ; ben olay yerinden gidiyorum dediğinde elimdeki resimlere ve daha önce yaptığım kaza ihbarına güvendim , o anda adam giderkende 155 i tekrar arayıp o anda polise adam gidiyor peşindenmi gideyim ne yapayım dediğimde ise siz kaza yerinde bekleyin hangi yöne kaçıyor dedi bende söyledim giitiği yönü , ama çok yanlış yaptığımı sonradan anladım , çünkü memlekette kanun eşkiyadan yana hırsızdan yolsuzdan yana eğer mağdursanız bu ülkede işiniz bitmiş demektir ,

ayrıca hukusal olarak başvuru yapsam arabanın bagajı kapanmıyor ben bu şekilde biryere gidemem ve araba bana lazım bilirkişinin gelmesi bakması en az 10 gün ve masraflarıda açılacak 2. davadan sonra alacağım enaz  1 yılda öyle sürse dava git gel uğraş savcılığa versem ne olacak birde ayrıyetten ufak cüzzi bir ceza keser oda alır gönderir savcılık dilekçesini yazdırdım şikayet için sanıyorum ki onuda götürüp orada 2 saat sıra bekleyip vermeyeceğim ...!
kamyonun plakasına baktım benim semtten rehinli ve birde hacizi var demekki yakınız , son kararım illa ben onu buralarda göreceğim ve polisin dediğini yapacağım gördüğümde .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Deniz bey size de geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda maalesef insanımız kanunları bilmediğinden daha doğrusu kanunlarımız her gün birilerinin işine gelecek şekilde ellendiğinden hak arayamaz hale geldi. Hiç bir polisin savcılığa başvurun deme lüksü yok. Siz vatandaş olarak konuya hakim olursanız ve ısrarcı davranırsanız hakkınızı arayabiliyorsunuz. Yapmanız gereken olay anında aracınızı hiç kıprdatmadan karşı taraf ile tutanak tutmak. Karşı taraf buna yanaşmaz ise veya diğer olayda olduğu gibi kaçarsa siz yine aracınızı kıpırdatmadan trafik ekibini çağıracaksınız. Gelen ekip muhtemelen uğraşmamak için tek taraflı olmaz veya savcılığa gidin diyecektir. Ancak siz ısrarcı olursanız olay yerinde tutanak tutmak zorunda kalacaktır. Savcılığa da bölgenin karakolu bildirmek zorunda. Gerisi sadece biraz uzun olmakla birlikte sizin yararınıza olacaktır. Aracı siz de onarttırsanız yasal faizi ve tazminatınız ile birlikte masraflarınızı alabilirsiniz. Diğer türlü hayvanlık yapanın yanına kar kalıyor.
kanun derki ihbar polis ve veya savciya yapilir.
sis hic 155 arayinca savci ile muhatap oldunuz mu?
savciya gidince sizi hic polise gondermedimi karakola gondermedimi.
her konu kendine has ayrintilar icerir. konu gorulmeden disardan hukum vermek anlamsizdir.
***araba alirken vergi ver yillik vergini ver zorunlu sigortani yaptir ama kaza yapinca kimse seninle ilgilenmesin. iste bunun icin cikalim sokaga yuruyus yapalim protesto edelim.
***mlltvkl svc hkm mdr dire bskn amir vs vs kaza yapinca en cok 30-40 dk da kaza ekibi gelir.vatandas  kaza yapinca saatlerce bekler.
olay yeri terk kazalarda ekip tutanak tutar eger bir taraf hic olay yerinden ayrilmamissa.. ikiside ayrilmissa islem trafik mahkemesi muracadi  almakla yukumludur. islem ucretsiztir.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
kanun derki ihbar polis ve veya savciya yapilir.
sis hic 155 arayinca savci ile muhatap oldunuz mu?
savciya gidince sizi hic polise gondermedimi karakola gondermedimi.
her konu kendine has ayrintilar icerir. konu gorulmeden disardan hukum vermek anlamsizdir.
***araba alirken vergi ver yillik vergini ver zorunlu sigortani yaptir ama kaza yapinca kimse seninle ilgilenmesin. iste bunun icin cikalim sokaga yuruyus yapalim protesto edelim.
***mlltvkl svc hkm mdr dire bskn amir vs vs kaza yapinca en cok 30-40 dk da kaza ekibi gelir.vatandas  kaza yapinca saatlerce bekler.
olay yeri terk kazalarda ekip tutanak tutar eger bir taraf hic olay yerinden ayrilmamissa.. ikiside ayrilmissa islem trafik mahkemesi muracadi  almakla yukumludur. islem ucretsiztir.
155 i arayınca tabiki savcılya muhatap olmazsınız , benim birçok mahkemelik durumun oldu ama savcı polise göndermedi ( yada gerek olmadı onu tam bilmiyorum ), memleket bu duruma gelmişken önce hangisini protesto edeceğiz , benim şahit olduğum bir olay oldu emniyet müdürünün  yiğeni kaza yaptı 5 dakika geçmeden olay yerine 4 tane polis arbası geldi , ayrıca ekip kaza anında geldi ve tek taraflı birşey yapamıyoruz dedi gitti ,

bir kere adı üstünde mahkemeye vermek için önce Tevzi ye gigiilir oradan olaya ve duruma bakıp seni ilgili mahkeme ye tevzi eder mesela biizim olay trafik konusu ama buna da sulh hukuk mahkemeleri bakar , mahkeme günü verilir ve orada hakim zarar ziyanın tespiti için bir bilirkişi tayin eder bu arada o bilirkişinin parası v.s masraflar yatırılmadan  bilirkişi gelmezz bu arada 10-15 gün gibi bir süre geçer , bunun sonucuna göre de süpheli olarak adlandırılan araç aranmaya başlar ve bulunur film ondan sonra başlar duruşmalar falan filanlar buda öyle kısa bir süre değildir , sonucunda o arada araçsız kalınır ve git gel git gel lanet olsun

o anda ben kaza ihbarını 155 e yapmışım o anda bulunabilirdi istense ama bulmadılar hee bulsalar ne olurdu en azından resimler vardı sadece rapor  yazılıp bu işler uzamazdı , doğru biz sade vatandaşız ama bizim yerimizde dediğiniz gibi bir kişi olsaydı adamı döve döve hastanelik ederdi o polisler ...