0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
...Bunun disinda her alisveris merkezi ATM mezarligi gibi. Bir kösede 10 tane ATM oluyor. Halen Türkiye'de bankalar birlesip su ATM'leri beraber kullanalim vs demediler. Bir de yerli ATM var midir? Bunlarin hepsi yabanci markalar genelde; bir yerli alternatif cikti mi?
Murat, ortak kullanalım dediler ama komisyon oranları yüksek olduğu için kimse zorunlu olmadıkça kullanmıyor Tıpkı gsm operatörleri arasındaki roaming anlaşmazlığı gibi gücü olan bunu başkasına kullandırtmak istemiyor.Eskiden ATM'lerin çoğu İtalyan menşeili idi bildiğim kadarıyla ama son dönemde gelenler hakkında bir bilgim yok.
Kanada da ortaktı, Interac isimli bir firma yapıyordu bütün kart işlerini. Kimse de kredi kartı kullanmıyordu, herkes debit kullanıyordu.İnteraktif menülü bankamatikler olsa, herkes kendi sık yaptığı işlemlere göre menülerini ayarlayabilse, ve bu internet üzerinden yapılabilse on numara olur bana göre.
Yanlýs hatýrlamýyorsam 20 TL ýdý. Bu rakam altýnda para cekemýyorsunuz. Ben bundan rahatsýzým. Para beným param ama cekemýyorum.