0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1-ATM den para çekerken hesap ekstresi istediğinizde sizden asgari 25 kuruş işlem bedeli alınıyor. Bankadan çektiğmizde ekstre veriyor buna ücret istenmiyor . Bu çelişki ( Vakıfbank ATM)2-Bankaya verdiğimiz otomatik ödeme talimatları ATM ekranında gözükmüyor. Bu nedenle hesapta para olmadığı takdirde ödenmeyen faturalar olabiliyor.3-Her ATM'den para yatırılamıyor.4-Vakıfbanka İgdaş için senelerden beri otomatik ödeme talimatım olduğu halde Ekim faturası ödenmemiş. Nerde ise 16 TL borç için gazı keseceklerdi.Bankaya soruyorum.İgdaştan borç yansıtılmamış,İgdaş'a soruyorum. Biz borcu bildirdik ödenmedi. Kimse hatayı üzerine almıyor..
Serkan, sen fikir beklerken daha çok açıklama yaptın, bu bilgiler için teşekkür ederim. Açıkçası bu kadar çok banka şubesinin mahalle bakkalı gibi her köşeye yayılması ekonomi için iyiye işaret değildir. Bunun sıkıntıları görülüyor ve gelecek te daha da çok hissedilecek. Serkan, Atm'lerde işlem yaptıktan sonra makbuz alınca para kesiliyor mu? Ben açıkçası Akaryakıt istasyonlarında Atm'ye para yatırarak kendi elimizle yakıt almanın olmasını isterdim. Bence bu bir keyif.
SErkan ATM lerde kullanılan makinlerin işlemcileri çok yavaş. Kredi kartı ücretini yatırırken o kadar ağır işlem yapıyor ki. (para sayma işlemi haric) İşlemcileri artırılabilir mi. MAliyet nasıl olur orası da var tabi.
Özellikle şifre girerken ya da para çekerken bu işi tam beceremeyenler, yaşlılar olabiliyor ve onlara bazen kötü niyetli kişiler yardım etmeye! çalışabiliyor. Bu konuda yardımcı bir arayüz olabilir sistemde. Genel yapılan hataların istatistiği çıkarılır ve o kişi yönlendirilebilir mi acaba?
Acaba yaşlılar tuşlara iyi basamıyor ve bu yüzden mi şifreyi yanlış girebiliyorlar bazen? Eğer unutma durumu varsa ve güvenlik zafiyeti doğurmaz ise renkli tuşlar nasıl olur?
Bankamatik kartlarından yıllık ücret miktarları hakkında kart alırken bilgi verilmiyor otomatik ödeme talimatı alınca bu ücretler alınmıyor nedense...bazı bankalar aynı anda hem kredi kartı ve bankamatik kartlarını birleştirirken bazende iki ayrı kart veriyorlar tamamen istek doğrultusunda mı acaba?bankamatiklerde ki günlük para çekme limitlerin arttırılmasını daha iyi olacak bence..bazı bankamatiklerde lerde ki önce kartı verip sonra parayı vermesi güzel bir uygulama kartı unutanlar için...altın nokta uygulaması pek başarılı olmadı herhalde?Bankamatiklerde ki fatura barkodu okutarak bankamatikten fatura ödemelerin yaygınlaştırılmasını istiyorum...Bazı bankamatiklerde para çekmek için makinanın açılan gözüne elimizi sokmamız gerekiyor bu beni korkutuyor sanki makine elimi yakalayacak gibi ...Bankamatiği yağmurdan korumadaki çabayı bankamatiği kullanan içinde gösterseler güzel olacak bence ...
Ben de arayüzün internet bankacılığı gibi olmasını ve oradaki işlemleri atm'den de yapabilsem süper olur. Internette kayıtlı havale ya da eft kayıtlarım var misal onları seçip havale ya da eft yapabilirsem çok işe yarar benim için.
öncelikle kimi ATM'lerin bozuk para verme özelliği yok, bu bazen kötü oluyor, 9 liram olyor, ama diyor ki 10 liradan aşağı çekemezsiniz...Ayrıca bildiğim kadarıyla yatırılan paralar ile çekilecekolan paralar ayrı yerlerde saklanıyor ve yatırılan para bir başka kullanıcı tarafından çekilemiyor, sistem uyarlanıp da, yatırılan paralar da kullanıcıya verilebilse çok güzel olurdu bence...
Ben dağınık bir insan olduğum için kartlarımı sürekli bir yerlerde unutuyorum mesela kart ı yanımıza almayı unutunca kart numarası ve şifreyi girerek para çekebilmeliyiz tabi bir kaç şahsi soruda sorabilir doğum tarihi v.s
Osman hocam ATM lerle amma dertliymişsiniz Ellerinize sağlık düşüncelerinizi aktarmışsınız. Bazı sorularınızı cevaplayım çünkü bankacılıkla ilgili bazı bilgileri bende bilmiyorum. 2 ayrı kart konusunda, evet bütün işlemler tek kart ile yapılabilir. Teknolojiyi iyi kullanan bankalar hem debit kartı hemde kredi kartını tek kartta birleştirerek işlemlerini yaptırıyor. Maalesef benim çalıştığım bankada da 2 ayrı kart kullanılıyor. Bizde bu henüz proje aşamasında. Bu işin çok kolay olmadığından bahsetmişlerdi bize. Ama zamanla bütün bankalar buna geçecektir çünkü 2 kart banka içinde ek bir maliyet. Günlük para çekme miktarı tamamen bankanın insiyatifinde. Örneğin kendi çalıştığım kurumdan örnek vereyim; Son 6 aya kadar günlük limit 1100 TL iken şuanda 1500 TL yapıldı. Bu limit her bankada değişiyor. Çalıştığınız kurum herhangi bir banka ile maaş anlaşması yaparken, benim personelime özel günlük para çekme limiti 2000 TL olsun denilirse bu şekilde yapılabiliyor (Örneğin emniyette çalışanlar için bu şekilde) . Fakat bunu bireysel başvurada artırmıyorlar.Önce kartı verip sonra parayı verme konusunda ise daha önceleri sadece bizim bankada vardı bu uygulama, artık birçok banka bu uygulamaya geçiyor. Bizim bunu yapma nedenimiz yaşlı bir müşteri kitlesine sahip olmamız. ATM parayı müşteriye önce verse müşteri parasını alıp kartını unutup gidiyor. Fakat önce kartı verdiği zaman amaç orada para çekmek olduğu için parayı unutma olmuyor Altın nokta uygulaması devam ediyordu fakat Ortak nokta uygulaması devreye girdi. Altın noktada birkaç banka var iken şimdi neredeyse tüm bankalardan işlem yapılabiliyor. Barkod okuma uygulamasını şuanda sahada 3-4 banka yapmakta. Bunu bizde yapmayı planlıyoruz, eskiden çok gerekli değiLdi çünkü barkodlu fatura bu kadar yaygın değildi. Fakat şuanda birçok kurum barkodlu fatura yolladığı için ileriki günlerde bu da birçok bankanın ATM sinde bulunacaktır.Bazı ATM lerin para yatırma modülleri o şekilde çalışıyor ama merak etmeyin o modül pek tutmadı zamanla onlar ortadan kalacak ATM lerin müşteriyi yağmurdan korumak için tenteleri var aslında ama size mi denk gelmedi acaba Örn.
verdiğin cevaplar için teşekkürler banka personeli bankadan soğuttuğu için atmlere yönelmiş birisi olduğum için yazdım bunları Biraz kafanı şişirdim hakkını helal et ...
O zaman bence Atm 'lerin dış görünüşünğ biraz daha insana uygun seçmek ve teknolojiden uzaklaştırıp, kimilerine korkutucu gelen yanını silmek gerek. Çevresinde insanları oraya davet edecek resimler ve birisi geldiğinde ''Hoş geldiniz'' sesi bile iyi olabilir bence.