Gönderen Konu: [RİCA] ATM'lerde olmasını istediğiniz fonksiyonlar nelerdir?  (Okunma sayısı 4113 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: [RİCA] ATM'lerde olmasını istediğiniz fonksiyonlar nelerdir?
« Yanıtla #20 : Kasım 30, 2011, 09:37:44 »
1-ATM den para çekerken hesap ekstresi istediğinizde sizden asgari 25 kuruş işlem bedeli alınıyor. Bankadan çektiğmizde ekstre veriyor buna ücret istenmiyor . Bu çelişki ( Vakıfbank ATM)
2-Bankaya verdiğimiz otomatik ödeme talimatları ATM ekranında gözükmüyor. Bu nedenle hesapta para olmadığı takdirde ödenmeyen faturalar olabiliyor.
3-Her ATM'den para yatırılamıyor.
4-Vakıfbanka İgdaş için senelerden beri otomatik ödeme talimatım olduğu halde Ekim faturası ödenmemiş. Nerde ise 16 TL borç için gazı keseceklerdi.Bankaya soruyorum.İgdaştan borç yansıtılmamış,İgdaş'a soruyorum. Biz borcu bildirdik ödenmedi. Kimse hatayı üzerine almıyor..

Bunlara ev sahibi olarak daha rahat cevap verebilirim :)

1-ATM den para çekerken hesap ekstresi istediğinizde sizden asgari 25 kuruş işlem bedeli alınıyor. Bankadan çektiğmizde ekstre veriyor buna ücret istenmiyor . Bu çelişki ( Vakıfbank ATM) - Vakıfbank ATM lerinden son 10 işlem esktre yazdırma hariç hiçbir işlem için ücret alınmamaktadır. (İleriki zamanlarda şuanda diğer bankalarında uyguladığı kartsız para yatırma, para transferi gibi işlemlerden ücret alınacak) Son 10 işlemden alınan ücret 1 TL + BSMV = 1.05 TL dir. Bu ücret standarttır. Bunun alım nedeni ise aslında yaptığınız son 10 hareket ekranda listelenmektedir. Bu ücreti ise gereksiz kağıt tüketiminin önüne geçmektir.   
2-Bankaya verdiğimiz otomatik ödeme talimatları ATM ekranında gözükmüyor. Bu nedenle hesapta para olmadığı takdirde ödenmeyen faturalar olabiliyor. -- ATM den verdiğiniz otomatik ödeme talimatları maalsef görünmemektedir, fakat bu da şiuanda proje aşamasındadır. Örneğin ATM den yapacağınız bir fatura ödemesi sonrası size bu fatura için otomatik ödeme talimatı vermek istermisiniz gibi bir uyarı çıkacak ve daha önceden verdiğiniz otomatik ödemeleride listeleyebileceksiniz, iptal edebileceksiniz.
3-Her ATM'den para yatırılamıyor. -- Maalesef böyle bir sorun var. Fakat birçok şube önünde 2 adet ATM bulunmaktadır ve bunlardan mutlaka birtanesi para yatırmalıdır. Genelde şube dışı olan bizim uzak ATM diye adlandırdığımız ATM lerde para yatırma olmamaktadır. Fakat bu ATM lerinde çoğu zamanda yenilenip değiştirilecektir.
4-Vakıfbanka İgdaş için senelerden beri otomatik ödeme talimatım olduğu halde Ekim faturası ödenmemiş. Nerde ise 16 TL borç için gazı keseceklerdi.Bankaya soruyorum.İgdaştan borç yansıtılmamış,İgdaş'a soruyorum. Biz borcu bildirdik ödenmedi. Kimse hatayı üzerine almıyor.. -- Bunun hakkında maalesef bilgim yok. Sorun VakıfBanktada İGDAŞ ta da olabilir.

Serkan, sen fikir beklerken daha çok açıklama yaptın, bu bilgiler için teşekkür ederim. :)

Açıkçası bu kadar çok banka şubesinin mahalle bakkalı gibi her köşeye yayılması ekonomi için iyiye işaret değildir. Bunun sıkıntıları görülüyor ve gelecek te daha da çok hissedilecek.

Serkan, Atm'lerde işlem yaptıktan sonra makbuz alınca para kesiliyor mu?

Ben açıkçası Akaryakıt istasyonlarında Atm'ye para yatırarak kendi elimizle yakıt almanın olmasını isterdim. Bence bu bir keyif. :)

Abi birçok özel banka işlem sonrası makbuz alınması halinde ücret almaya başladı. Devlet temelli bankalarda şuanda bu uygulama yok. Son dönemlerde kredilerin yükselmesi ve merkez bankasının müdahalesi ile bankaların durumu çok iç açıcı değiL. Parayı nereden koparırım mantığındalar. Örn. 0,25 kuruş makbuz ücreti alıyor bu belki müşterinin gözüne ufak bir meblağ olarak görünüyor fakat biliyosunuz bankalar buradan çok büyük gelir elde ediyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 30, 2011, 09:37:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 01, 2011, 12:40:17 »
SErkan ATM lerde kullanılan makinlerin işlemcileri çok yavaş.
Kredi kartı ücretini yatırırken o kadar ağır işlem yapıyor ki. (para sayma işlemi haric) İşlemcileri artırılabilir mi. MAliyet nasıl olur orası da var tabi.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 01, 2011, 13:09:36 »
  Özellikle şifre girerken ya da para çekerken bu işi tam beceremeyenler, yaşlılar olabiliyor ve onlara bazen kötü niyetli kişiler yardım etmeye! çalışabiliyor. Bu konuda yardımcı bir arayüz olabilir sistemde. Genel yapılan hataların istatistiği çıkarılır ve o kişi yönlendirilebilir mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 01, 2011, 13:40:49 »
SErkan ATM lerde kullanılan makinlerin işlemcileri çok yavaş.
Kredi kartı ücretini yatırırken o kadar ağır işlem yapıyor ki. (para sayma işlemi haric) İşlemcileri artırılabilir mi. MAliyet nasıl olur orası da var tabi.

Abi aslında birçok ATM nin PC leri yeterli donanımda, sorun hatlardaki iletişimin yavaş olmasından kaynaklanıyor. Örneğin siz bir menüye giriyorsunuz ekranda "lütfen bekleyiniz" yazıyor, o sürede ATM > HOST > ATM şeklinde bir trafik oluyor. Burada bankaların serverları ve ATM ne kadar hızlı olursa olsun iletişim yavaş olduğu sürece bekleme yapılıyor. Örneğim kimi yerdeki ATM ler GPRS üzerinden çalışıyor kimi yerler ise ADSL üzerinden çalışıyor. Bu 2 ATM nin donanımı aynı olsa dahi GPRS ile çalışan ATM herzaman daha yavaş oluyor.

Özellikle şifre girerken ya da para çekerken bu işi tam beceremeyenler, yaşlılar olabiliyor ve onlara bazen kötü niyetli kişiler yardım etmeye! çalışabiliyor. Bu konuda yardımcı bir arayüz olabilir sistemde. Genel yapılan hataların istatistiği çıkarılır ve o kişi yönlendirilebilir mi acaba?

Hakan Abi bu konuda biz Meeter&Greeter diye bir çalışma başlatmıştık. Yoğun olan ve yerleşim olarak yaş ortalaması yüksek olan şubelere sadece ATM e yönlendirme ve yardımcı olması amacı ile personeller yerleştirdik. Bu proje çok da başarılı oldu. Burada bankanın kazancı tamamen müşteri memnuniyeti idi. Normalde şubede bu işi güvenlik görevlilerine yaptırıyorlar fakat bu seferde güvenlik zaafiyeti olabiliyor. Yaklaşık 1000 tane şubesi olan bir bankada bu projeyi tüm şubelere yaymak maalesef büyük maliyet getiriyor. Bizde ATM ekranlarını müşteriyi kolaylıkla işlem yapabileceği şekilde tasarlamaya çalışsakta özellikle şifre girişlerinde sıklıkla problemler yaşanıyor. Sizce ne gibi bir değişiklikle müşterileri daha bilinçli hale getirebiliriz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 03, 2011, 16:40:43 »
Anladım Serkan.  EN azından bilinçsizce bir yorum yapmam artık ATM lere. :)
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #25 : Aralık 03, 2011, 22:25:04 »
  Acaba yaşlılar tuşlara iyi basamıyor ve bu yüzden mi şifreyi yanlış girebiliyorlar bazen? Eğer unutma durumu varsa ve güvenlik zafiyeti doğurmaz ise renkli tuşlar nasıl olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 03, 2011, 23:32:15 »
Bankamatik kartlarından yıllık ücret miktarları hakkında kart alırken bilgi verilmiyor otomatik ödeme talimatı alınca bu ücretler alınmıyor nedense...
bazı bankalar aynı anda hem kredi kartı ve bankamatik kartlarını birleştirirken bazende iki ayrı kart veriyorlar tamamen istek doğrultusunda mı acaba?
bankamatiklerde ki günlük para çekme  limitlerin arttırılmasını daha iyi olacak bence..
bazı bankamatiklerde lerde ki önce kartı verip sonra parayı vermesi güzel bir uygulama kartı unutanlar için...
altın nokta uygulaması pek başarılı olmadı herhalde?
Bankamatiklerde ki fatura barkodu okutarak bankamatikten fatura ödemelerin yaygınlaştırılmasını istiyorum...
Bazı bankamatiklerde para çekmek için makinanın açılan gözüne elimizi sokmamız gerekiyor bu beni korkutuyor :) sanki makine elimi yakalayacak gibi ...
Bankamatiği yağmurdan korumadaki çabayı bankamatiği kullanan içinde gösterseler güzel olacak bence ...

İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 04, 2011, 00:09:32 »
Ben de arayüzün internet bankacılığı gibi olmasını ve oradaki işlemleri atm'den de yapabilsem süper olur. Internette kayıtlı havale ya da eft kayıtlarım var misal onları seçip havale ya da eft yapabilirsem çok işe yarar benim için.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 04, 2011, 01:10:57 »
öncelikle kimi ATM'lerin bozuk para verme özelliği yok, bu bazen kötü oluyor, 9 liram olyor, ama diyor ki 10 liradan aşağı çekemezsiniz...
Ayrıca bildiğim kadarıyla yatırılan paralar ile çekilecekolan paralar ayrı yerlerde saklanıyor ve yatırılan para bir başka kullanıcı tarafından çekilemiyor, sistem uyarlanıp da, yatırılan paralar da kullanıcıya verilebilse çok güzel olurdu bence...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 04, 2011, 01:20:37 »
Ben dağınık bir insan olduğum için kartlarımı sürekli bir yerlerde unutuyorum mesela kart ı yanımıza almayı unutunca kart numarası ve şifreyi girerek para çekebilmeliyiz tabi bir kaç şahsi soruda sorabilir doğum tarihi v.s
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 04, 2011, 09:54:11 »
  Acaba yaşlılar tuşlara iyi basamıyor ve bu yüzden mi şifreyi yanlış girebiliyorlar bazen? Eğer unutma durumu varsa ve güvenlik zafiyeti doğurmaz ise renkli tuşlar nasıl olur?

Abi genelde sorun şu oluyor, birçok insan şifreyi yanlış girmekten ziyade ATM yi kullanmaktan korkuyorlar. Onun için çevresinden yardım alma ihtiyacı duyuyorlar. Bu şekilde de dolandırıcılık artıyor. Tuşları yada uygulamayı nasıl revizyon edersek edelim ATM (teknoloji) kullanamıyorum algısını yıkamadıktan sonra çözüm bulunamıyor.

Bankamatik kartlarından yıllık ücret miktarları hakkında kart alırken bilgi verilmiyor otomatik ödeme talimatı alınca bu ücretler alınmıyor nedense...
bazı bankalar aynı anda hem kredi kartı ve bankamatik kartlarını birleştirirken bazende iki ayrı kart veriyorlar tamamen istek doğrultusunda mı acaba?
bankamatiklerde ki günlük para çekme  limitlerin arttırılmasını daha iyi olacak bence..
bazı bankamatiklerde lerde ki önce kartı verip sonra parayı vermesi güzel bir uygulama kartı unutanlar için...
altın nokta uygulaması pek başarılı olmadı herhalde?
Bankamatiklerde ki fatura barkodu okutarak bankamatikten fatura ödemelerin yaygınlaştırılmasını istiyorum...
Bazı bankamatiklerde para çekmek için makinanın açılan gözüne elimizi sokmamız gerekiyor bu beni korkutuyor :) sanki makine elimi yakalayacak gibi ...
Bankamatiği yağmurdan korumadaki çabayı bankamatiği kullanan içinde gösterseler güzel olacak bence ...

Osman hocam ATM lerle amma dertliymişsiniz :D Ellerinize sağlık düşüncelerinizi aktarmışsınız. Bazı sorularınızı cevaplayım çünkü bankacılıkla ilgili bazı bilgileri bende bilmiyorum.

2 ayrı kart konusunda, evet bütün işlemler tek kart ile yapılabilir. Teknolojiyi iyi kullanan bankalar hem debit kartı hemde kredi kartını tek kartta birleştirerek işlemlerini yaptırıyor. Maalesef benim çalıştığım bankada da 2 ayrı kart kullanılıyor. Bizde bu henüz proje aşamasında. Bu işin çok kolay olmadığından bahsetmişlerdi bize. Ama zamanla bütün bankalar buna geçecektir çünkü 2 kart banka içinde ek bir maliyet.

Günlük para çekme miktarı tamamen bankanın insiyatifinde. Örneğin kendi çalıştığım kurumdan örnek vereyim; Son 6 aya kadar günlük limit 1100 TL iken şuanda 1500 TL yapıldı. Bu limit her bankada değişiyor. Çalıştığınız kurum herhangi bir banka ile maaş anlaşması yaparken, benim personelime özel günlük para çekme limiti 2000 TL olsun denilirse bu şekilde yapılabiliyor (Örneğin emniyette çalışanlar için bu şekilde) . Fakat bunu bireysel başvurada artırmıyorlar.

Önce kartı verip sonra parayı verme konusunda ise daha önceleri sadece bizim bankada vardı bu uygulama, artık birçok banka bu uygulamaya geçiyor. Bizim bunu yapma nedenimiz yaşlı bir müşteri kitlesine sahip olmamız. ATM parayı müşteriye önce verse müşteri parasını alıp kartını unutup gidiyor. Fakat önce kartı verdiği zaman amaç orada para çekmek olduğu için parayı unutma olmuyor :)

Altın nokta uygulaması devam ediyordu fakat Ortak nokta uygulaması devreye girdi. Altın noktada birkaç banka var iken şimdi neredeyse tüm bankalardan işlem yapılabiliyor. 

Barkod okuma uygulamasını şuanda sahada 3-4 banka yapmakta. Bunu bizde yapmayı planlıyoruz, eskiden çok gerekli değiLdi çünkü barkodlu fatura bu kadar yaygın değildi. Fakat şuanda birçok kurum barkodlu fatura yolladığı için ileriki günlerde bu da birçok bankanın ATM sinde bulunacaktır.

Bazı ATM lerin para yatırma modülleri o şekilde çalışıyor ama merak etmeyin o modül pek tutmadı zamanla onlar ortadan kalacak :)

ATM lerin müşteriyi yağmurdan korumak için tenteleri var aslında ama size mi denk gelmedi acaba :)

Örn.

Ben de arayüzün internet bankacılığı gibi olmasını ve oradaki işlemleri atm'den de yapabilsem süper olur. Internette kayıtlı havale ya da eft kayıtlarım var misal onları seçip havale ya da eft yapabilirsem çok işe yarar benim için.

Bu isteğinizin notunu aldım. İleriki zamanlarda bu uygulamayı devreye alabiliriz inşallah. Bilgisini burada veririm.

öncelikle kimi ATM'lerin bozuk para verme özelliği yok, bu bazen kötü oluyor, 9 liram olyor, ama diyor ki 10 liradan aşağı çekemezsiniz...
Ayrıca bildiğim kadarıyla yatırılan paralar ile çekilecekolan paralar ayrı yerlerde saklanıyor ve yatırılan para bir başka kullanıcı tarafından çekilemiyor, sistem uyarlanıp da, yatırılan paralar da kullanıcıya verilebilse çok güzel olurdu bence...

Oğuzhanım doğru söylüyorsun eski ATM lerde madeni para verme üniteleri yok. Bu ATM lere sonradan bu ünitenin takılmasıda yeni ATM almak kadar maliyetli. Zaten yeni alınan tüm ATM ler full+full şekilde alınıyor :) Zamanla tüm ATM lerde madeni para verme ünitesi olacak.

Para yatırma ve para çekme kasetleri farklı. Bir müşterinin yatırdığı parayı daha sonraki müşterilere vermesi şuanda birkaç bankada kullanılmakta fakat o da şuanda pilot olarak uygulanıyor. Ziraat bankası yeni alım yaptığı Çin malı ATM lerde bu uygulama var. Recycle ATM deniliyor bunlara. Zamanla ziraatin elinde patlamazsa bu ATM ler hem diğer firmalara göre yarı yarıya ucuz hemde full+full :)

Ben dağınık bir insan olduğum için kartlarımı sürekli bir yerlerde unutuyorum mesela kart ı yanımıza almayı unutunca kart numarası ve şifreyi girerek para çekebilmeliyiz tabi bir kaç şahsi soruda sorabilir doğum tarihi v.s

Kartsız işlem yapmak artık mümkün. VakıfBank ve İş Bankasının kullandığı biometrik (parmak damar haritası) teknolojisi var. Kartsız işlemlere giriyorsunuz biometrik giriş yapmak istiyorum diyorsunuz sizden öncelikle TC kimlik numaranızı istiyor daha sonra parmağınızı okutuyorsunuz, kart şifrenizi soruyor ve bu şekilde ATM de kartsız istediğiniz işlemi yapabiliyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 04, 2011, 11:01:42 »

Osman hocam ATM lerle amma dertliymişsiniz :D Ellerinize sağlık düşüncelerinizi aktarmışsınız. Bazı sorularınızı cevaplayım çünkü bankacılıkla ilgili bazı bilgileri bende bilmiyorum.

2 ayrı kart konusunda, evet bütün işlemler tek kart ile yapılabilir. Teknolojiyi iyi kullanan bankalar hem debit kartı hemde kredi kartını tek kartta birleştirerek işlemlerini yaptırıyor. Maalesef benim çalıştığım bankada da 2 ayrı kart kullanılıyor. Bizde bu henüz proje aşamasında. Bu işin çok kolay olmadığından bahsetmişlerdi bize. Ama zamanla bütün bankalar buna geçecektir çünkü 2 kart banka içinde ek bir maliyet.

Günlük para çekme miktarı tamamen bankanın insiyatifinde. Örneğin kendi çalıştığım kurumdan örnek vereyim; Son 6 aya kadar günlük limit 1100 TL iken şuanda 1500 TL yapıldı. Bu limit her bankada değişiyor. Çalıştığınız kurum herhangi bir banka ile maaş anlaşması yaparken, benim personelime özel günlük para çekme limiti 2000 TL olsun denilirse bu şekilde yapılabiliyor (Örneğin emniyette çalışanlar için bu şekilde) . Fakat bunu bireysel başvurada artırmıyorlar.

Önce kartı verip sonra parayı verme konusunda ise daha önceleri sadece bizim bankada vardı bu uygulama, artık birçok banka bu uygulamaya geçiyor. Bizim bunu yapma nedenimiz yaşlı bir müşteri kitlesine sahip olmamız. ATM parayı müşteriye önce verse müşteri parasını alıp kartını unutup gidiyor. Fakat önce kartı verdiği zaman amaç orada para çekmek olduğu için parayı unutma olmuyor :)

Altın nokta uygulaması devam ediyordu fakat Ortak nokta uygulaması devreye girdi. Altın noktada birkaç banka var iken şimdi neredeyse tüm bankalardan işlem yapılabiliyor. 

Barkod okuma uygulamasını şuanda sahada 3-4 banka yapmakta. Bunu bizde yapmayı planlıyoruz, eskiden çok gerekli değiLdi çünkü barkodlu fatura bu kadar yaygın değildi. Fakat şuanda birçok kurum barkodlu fatura yolladığı için ileriki günlerde bu da birçok bankanın ATM sinde bulunacaktır.

Bazı ATM lerin para yatırma modülleri o şekilde çalışıyor ama merak etmeyin o modül pek tutmadı zamanla onlar ortadan kalacak :)

ATM lerin müşteriyi yağmurdan korumak için tenteleri var aslında ama size mi denk gelmedi acaba :)

Örn.

verdiğin cevaplar için teşekkürler banka personeli bankadan soğuttuğu için atmlere yönelmiş birisi olduğum için yazdım bunları :) Biraz kafanı şişirdim hakkını helal et ...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #32 : Aralık 04, 2011, 11:02:10 »
  O zaman bence Atm 'lerin dış görünüşünğ biraz daha insana uygun seçmek ve teknolojiden uzaklaştırıp, kimilerine korkutucu gelen yanını silmek gerek. Çevresinde insanları oraya davet edecek resimler ve birisi geldiğinde ''Hoş geldiniz'' sesi bile iyi olabilir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 04, 2011, 11:31:45 »
verdiğin cevaplar için teşekkürler banka personeli bankadan soğuttuğu için atmlere yönelmiş birisi olduğum için yazdım bunları :) Biraz kafanı şişirdim hakkını helal et ...

Estağfurullah ne demek. Merak ettiğiniz birşey olursa bildiğim kadarı ile cevaplamaya hazırım.

O zaman bence Atm 'lerin dış görünüşünğ biraz daha insana uygun seçmek ve teknolojiden uzaklaştırıp, kimilerine korkutucu gelen yanını silmek gerek. Çevresinde insanları oraya davet edecek resimler ve birisi geldiğinde ''Hoş geldiniz'' sesi bile iyi olabilir bence.

Bizim bankanın yaklaşık 650 tane ATM sinde kartı takınca VakıfBanka hoş geldiniz diye bir bayan konuşuyor. Ama bununda çok işe yaradığını söyleyemeyeceğim. Bence en sağlamı bütün ATM ler biometrik okuyuculu olmalı. Parmak damar haritasını okuyacak, TC kimlik no ve şifre soracak, daha sonradan işlem yapılabilecek. O zaman yabancı bir kişi şifreyi yada başka bir bilgiyi ele geçirse dahi hiçbirşey yapamayacaktır. Fakat bizim ülkemizde kart kullanımı bile bu kadar sıkıntılı iken parmak damar okuyucuya nasıl alışır insanlar bilmiyorum.