Gönderen Konu: Selektör yapana 1 yıl hapis cezası!  (Okunma sayısı 3268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Selektör yapana 1 yıl hapis cezası!
« : Kasım 28, 2011, 23:21:48 »
Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal sayılacak bir karara imza attı!..

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, trafikte seyir anındaki bir aracı yakından takip eden, sıkıştıran, selektör yapan kişinin bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Bu kararın ardından trafikte selektör yapıp, araçları yakın takip eden ve sıkıştıranlar "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu işledikleri gerekçesiyle mahkum olabilecek.

Yanınızda veya arkanızda seyreden aracın sahibi sizi yakından mı takip ediyor? Siz, seyir halindeyken, selektör yapıp dikkatinizi mi dağıtıyor? veya, arabasıyla yanınıza yaklaşıp size bakarak arkadaşlarıyla mı gülüşüyor?

Bütün bunları yapanlar, artık iki kez düşünerek hareket edecek...

Çünkü, Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal sayılacak bir karara imza attı.

Erzincan'da yaşayan A.Y., şehir merkezinde arabasıyla giderken, K.H.'nin arabasıyla kendisini yakından takip ettiğini, selektör yaptığını, arkadaşlarıyla beraber yan tarafına geçip gülüştüğünü, polis merkezinin bulunduğu tarafa dönünce takipten kurtulduğunu belirterek şikayetçi oldu.

Şikayeti değerlendiren Erzincan 1. Sulh Ceza Mahkemesi, K.H.'yi trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan mahkum etti. Kararın, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal bir karara imza atarak K.H.'yi "kişilerin huzurunu ve sükununu bozma" suçunu işlediğine dikkat çekti.

Kaynak: http://www.haberturk.com/yasam/haber/692243-selektor-yapana-1-yil-hapis-cezasi
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« : Kasım 28, 2011, 23:21:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Selektör yapana 1 yıl hapis cezası!
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2011, 23:32:19 »
 :alkis:  Gayet güzel, belki biraz da olsa trafik magandalarını engeller.,.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2011, 00:02:37 »
İnşallah uygularlar da bir işe yarar...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2011, 09:09:22 »
Kornayı da unutmasınlar bence...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2011, 09:20:49 »
vay be yargı sistemi arasıra çalışıyormuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2011, 09:22:53 »
Çalışıyor ama hep münferid...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 29, 2011, 09:24:22 »
vay be yargı sistemi arasıra çalışıyormuş...
+100
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2011, 09:24:52 »
Çalışıyor ama hep münferid...

:acınacak haline gülen smile:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2011, 09:25:27 »
 :wacko:
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2011, 09:25:41 »
peki ya sucsuz insanlar ne olcak mesela yol istiycek sellektör mü yapcak kornayamı bascak çözemedim :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2011, 09:26:56 »
ohh olsun  böyle şerefsizlere, bu sabah işe gelirken Göstepe köprüsüne yakın OPTIMUM alışveriş merkezi önünde herzmanaki sıkışık trafikte takıldım,  1. vitesle ilerliyoruz. arkamdaki şerefsiz eski kasa Ford transit ile sellektör yapıyor devamlı en son dayanamadım camı açıp ne var dedim yürüsene dedi. camdan gövdemin yarısını dışarı çıkartıp, yol gidiyorda bizmi gitmiyoruz lan diyince çek sağ dedi. bende sağ çektim ama durmadı. biraz peşinden gittim yine durmadı ve üzerime kırdı, yanındaki arkadaşı yahu bırak desede adam gaza gelmiş birkere önüm kapalı iken uçucam heralde. ilerde birdaha yakaladım ve belediye kartımı gösterip hakkında işlem yaptırıcam diyince kaçtı şerefsiz. hem  dur sağ çek diyor hemde kaçıyor korkak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 29, 2011, 09:29:34 »
peki ya sucsuz insanlar ne olcak mesela yol istiycek sellektör mü yapcak kornayamı bascak çözemedim :)

Sabır, sabır, sabır, baktın olmuyor, rahatsız etmeyecek şekilde çok kısa bir "Dıt" dedirecek. Yine de olmuyorsa Allah'a havale edecek :) En azından ben öyle yapıyorum :D

Mesut'um niye uğraşıyorsun böyle tiplerle, boşver çalıyı dolaş, hem baba oldun bak unutma...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 29, 2011, 09:30:53 »
ohh olsun  böyle şerefsizlere, bu sabah işe gelirken Göstepe köprüsüne yakın OPTIMUM alışveriş merkezi önünde herzmanaki sıkışık trafikte takıldım,  1. vitesle ilerliyoruz. arkamdaki şerefsiz eski kasa Ford transit ile sellektör yapıyor devamlı en son dayanamadım camı açıp ne var dedim yürüsene dedi. camdan gövdemin yarısını dışarı çıkartıp, yol gidiyorda bizmi gitmiyoruz lan diyince çek sağ dedi. bende sağ çektim ama durmadı. biraz peşinden gittim yine durmadı ve üzerime kırdı, yanındaki arkadaşı yahu bırak desede adam gaza gelmiş birkere önüm kapalı iken uçucam heralde. ilerde birdaha yakaladım ve belediye kartımı gösterip hakkında işlem yaptırıcam diyince kaçtı şerefsiz. hem  dur sağ çek diyor hemde kaçıyor korkak.
aman abi dikkat et ne uğrasıyon al plaksını öle hallet
öle adamlarla laf yarısına girmene gerek yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 29, 2011, 09:31:58 »
Sabır, sabır, sabır, baktı olmuyor, rahatsız etmeyecek şekilde çok kısa bir "Dıt" dedirecek. Yine de olmuyorsa Allah'a havale edecek :) En azından ben öyle yapıyorum :D

Mesut'um niye uğraşıyorsun böyle tiplerle, boşver çalıyı dolaş, hem baba oldun bak unutma...

evet zaten şöfer adam seni arkanda görünce sen istemeden yol vermesi lazım dime:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 29, 2011, 09:35:10 »

normal seyir halinde iken biri durduk yere sellektör yapmaz, yol isteyenide anlarsın herlade ;) bu konuda tacizden bahsediliyor Serdarcım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 29, 2011, 09:37:16 »
normal seyir halinde iken biri durduk yere sellektör yapmaz, yol isteyenide anlarsın herlade ;) bu konuda tacizden bahsediliyor
ama öle birsey ki vermeyende çok illa uyarman lazm yani onlar hakediyo ozman ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 29, 2011, 09:38:42 »
çok güzel bi haber bu  :alkis:
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 29, 2011, 09:39:20 »
ama öle birsey ki vermeyende çok illa uyarman lazm yani onlar hakediyo ozman ...

öyle insanlarda var gerçekten. tın tın aynasına bakmadan solu kapatmış gidiyor :)

Sabır, sabır, sabır, baktın olmuyor, rahatsız etmeyecek şekilde çok kısa bir "Dıt" dedirecek. Yine de olmuyorsa Allah'a havale edecek :) En azından ben öyle yapıyorum :D

Hakkı abicim çok uzun zamandır dalaşmıyordum kimseyle daha doğrusu kimseye prim vermiyordumda bu şerefsiz sinirlerimi zıplattı,  bebeğim olduğu için iyice durgunlaştım aslında eskisi gibi değilim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 29, 2011, 09:40:14 »
evet zaten şöfer adam seni arkanda görünce sen istemeden yol vermesi lazım dime:)

Aynen. Zaten çoğu durumda biraz sabredilirse kişi hatasını anlıyor ve gereğini yapıyor. Böyle durumlarda korna ve selektör ile önümüzdeki kişiyi sinirlendirmek yerine, sabrımızla utandırmak en güzeli. Yoksa istemeden de olsa Mesut'un örneğindeki şahsın durumuna düşmemiz mümkün. Benim bu gibi durumlarda prensibim şudur. İyi niyetli düşünürüm. Hatanın dalgınlıkla yapıldığını varsayarım. Hepimiz insanız, arkamızdaki aracı görmeyip ağırdan alabilirizi, aniden durabiliriz, dikiz aynasına bakmayı unutabiliriz, sinyal vermeyi unutabiliriz, vs ... Bunlardan herhangi birini hiç yapmadığını iddia edecek biri var mıdır acaba aramızda. Fakat korna ve selektörün yanlış kullanımı gibi bilerek yapılan hatalar insanı gerçekten çileden çıkarıyor. Bu gibi durumlarda da itle it olmamak en doğrusu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 29, 2011, 09:41:54 »
Aynen. Zaten çoğu durumda biraz sabredilirse kişi hatasını anlıyor ve gereğini yapıyor. Böyle durumlarda korna ve selektör ile önümüzdeki kişiyi sinirlendirmek yerine, sabrımızla utandırmak en güzeli. Yoksa istemeden de olsa Mesut'un örneğindeki şahsın durmuna düşmemiz mümkün. Benim bu gibi durumlarda prensibim şudur. İyi niyetli düşünürüm. Hatanın dalgınlıkla yapıldığını varsayarım. Hepimiz insanız, arkamızdaki aracı görmeyip ağırdan alabilirizi, aniden durabiliriz, dikiz aynasına bakmayı unutabiliriz, sinyal vermeyi unutabiliriz, vs ... Bunlardan herhangi birini hiç yapmadığını iddia edecek biri var mıdır acaba aramızda. Fakat korna ve selektörün yanlış kullanımı gibi bilerek yapılan hatalar insanı gerçekten çilden çıkarıyor. Bu gibi durumlarda da itle it olmamak en doğrusu...

çok güzel acıklama oldu tessekkürler hakkı abi