Gönderen Konu: Beklenen an geldi! Toyota'nın yeni Spor Otomobili GT 86  (Okunma sayısı 11858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Beklenen an geldi! Toyota'nın yeni Spor Otomobili GT 86
« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2011, 20:52:19 »
Affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum ana resimde pedalların olduğu bölgede 4 adet pedal var gibi geldi bana bu doğrumu ve doğru ise işlevi nedir acaba benmi yanlış görüyorum...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2011, 20:52:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 28, 2011, 20:55:50 »
Hakan Abi hepsini bir bir okudum :p ne bileyim abi ondan koysalarmış :D
Orta halli olmuş, sanırım bizlerin beklentisi daha fazla idi. Ama bunun üstünde konumlandırılacak, başka bir spor aracın daha olabileceğini düşünüyorum.

anlamadığım şu concept araçlar daha çekici olmalarına rağman niye üretilmiyor..
En temel sebeplerden birisi; makul üretim maliyetleridir. Daha bir çok sebep de sayılabilir, kullanım kolaylığı, güvenlik, ergonomi vs.

Affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum ana resimde pedalların olduğu bölgede 4 adet pedal var gibi geldi bana bu doğrumu ve doğru ise işlevi nedir acaba benmi yanlış görüyorum...
Ayak koyma yeri o Sarper. Gerçi amcamın eski aracında bir ayak kornası vardı. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 28, 2011, 21:03:51 »
İnşallah vergi sistemi değişir de Türkiyede de satış şansı bulur :)

esprinin kralı alper :D

paylaşım için teşekkürler artık youtube dan satışa çıkınca videoları izleriz
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #23 : Kasım 28, 2011, 21:14:01 »
 :huh: bu arabanın ön tasarımı çok iyi gerisini çöpe atabilirsiniz özetle...
renk seçimi de hiç olmamış inci beyazı müthiş yakışır...
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 28, 2011, 21:41:53 »
Supra gibi bişey sandım bende :D Olsun iyidir.  :argh: Tasarım hoş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 28, 2011, 21:43:28 »
valla kim ne derse desin toyota bu sınıfta böle bi araba yapıcagını hiç düşünmezdim :huh:
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 28, 2011, 22:58:20 »
İnanılmaz bir şey yaa. tek kelimeyle skandal, hüsran..Senin yıllar önce üretimini durdurduğun Supra halen güncel bir efsaneyken bu ne rezalet. Bunca yıl uğraşıp bu sonuca mı ulaştın. Bu mudur senin AR-GE'n. (F1 deki rezaletten belliydi gerçi) Senin her motorunun kodu bir kategori standartı olmuşken subaru ile işbirliği ne demek... Yazıklar olsun...Benim için çok değerliydi bu araç, ne hayaller kuruyordum, resmen travma geçirdim ya. Biz Supranın yokluğunda skyline GTR ile Japon spor ekolunun devamını gururla seyrettik; şimdi bu kadar tipsiz, bu kadar güçsüz....bu bir spor araba bile değil; sport coupe olmuş; yazıklar olsun....
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 28, 2011, 22:59:35 »
İnanılmaz bir şey yaa. tek kelimeyle skandal, hüsran..Senin yıllar önce üretimini durdurduğun Supra halen güncel bir efsaneyken bu ne rezalet. Bunca yıl uğraşıp bu sonuca mı ulaştın. Bu mudur senin AR-GE'n. (F1 deki rezaletten belliydi gerçi) Senin her motorunun kodu bir kategori standartı olmuşken subaru ile işbirliği ne demek... Yazıklar olsun...Benim için çok değerliydi bu araç, ne hayaller kuruyordum, resmen travma geçirdim ya. Biz Supranın yokluğunda skyline GTR ile Japon spor ekolunun devamını gururla seyrettik; şimdi bu kadar tipsiz, bu kadar güçsüz....bu bir spor araba bile değil; sport coupe olmuş; yazıklar olsun....
+1000000000
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 29, 2011, 00:16:49 »

bu boksör motor olayı da bu subaru dan kaynaklanıyor...
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 29, 2011, 05:44:14 »
Paylaşım için teşekkürler Alper. Hakan abininde belirttiği gibi genişlikte bir yanlışlık var gibi görünüyor. Benim okuduğum değer 1795mm

Özkan hocam ve Özkan hocam gibi düşünen diğer arkadaşlarım, değerlendirme yaparken araçları sınıflarına göre değerlendirmek lazım. Sen avatar resmi olarak kullandığın Rav4'ün Land rover - Range rover ile karşılaştırıldığını hiç gördün mü? GT 86 (FT86) atmosferik motorlu bir araç (yani supercharger veya turbocharger yok). Senin bahsettiğin tarzda spor model olarak IS-F (Lexus adı altında üretiliyor) yada LFA (Yine Lexus adı altında üretiliyor) modelleri bulunmaktadır. Bence değerlendirmeleri her araç için kendi sınıfında yapmak daha doğru olacaktır.

Aynı zamanda açıklanan özellikler atmosferik motor için, subaru bu motordan 300 hp güç alabildiğini açıkladı (kendi versiyonlarında kullanılacak); muhtemelen bu aşırı beslemeli motor (ülkelere göre değişiklik gösterebilir) da seçenekler arasında olacaktır.

Son olarak, Toyota firmasının (Toyota - Lexus - Daihatsu) bundan sonra toyota adı altında sizin beklediğiniz özelliklerde bir araba yapacağını sanmıyorum; bunların tamamı Lexus adı altına taşınacak diye tahmin ediyorum.

Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 29, 2011, 08:01:14 »
Beyler bu Supra veya GTR muadili olarak tasarlanmadı zaten, AE86 dediğimiz araç 1.6 litre motorlu bir Corolladır hatırlarsanız :) GT dediğimiz araç da Corolla'dır ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 29, 2011, 08:08:59 »
Paylaşım için teşekkürler Alper. Hakan abininde belirttiği gibi genişlikte bir yanlışlık var gibi görünüyor. Benim okuduğum değer 1795mm

Özkan hocam ve Özkan hocam gibi düşünen diğer arkadaşlarım, değerlendirme yaparken araçları sınıflarına göre değerlendirmek lazım. Sen avatar resmi olarak kullandığın Rav4'ün Land rover - Range rover ile karşılaştırıldığını hiç gördün mü? GT 86 (FT86) atmosferik motorlu bir araç (yani supercharger veya turbocharger yok). Senin bahsettiğin tarzda spor model olarak IS-F (Lexus adı altında üretiliyor) yada LFA (Yine Lexus adı altında üretiliyor) modelleri bulunmaktadır. Bence değerlendirmeleri her araç için kendi sınıfında yapmak daha doğru olacaktır.

Aynı zamanda açıklanan özellikler atmosferik motor için, subaru bu motordan 300 hp güç alabildiğini açıkladı (kendi versiyonlarında kullanılacak); muhtemelen bu aşırı beslemeli motor (ülkelere göre değişiklik gösterebilir) da seçenekler arasında olacaktır.

Son olarak, Toyota firmasının (Toyota - Lexus - Daihatsu) bundan sonra toyota adı altında sizin beklediğiniz özelliklerde bir araba yapacağını sanmıyorum; bunların tamamı Lexus adı altına taşınacak diye tahmin ediyorum.

Mehmet Abi kia koup ve hyundai fx coupe ile kıyaslayalım o zaman :) süper otomobil sınıfında olduğunu zaten düşünen yok sanırım. arkadaşlar basit bir rakip bulmuşlar S2000 kaç sene önce imal edilmiş bir araç. fiyatının da onun altında olmayacağı kesin sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 29, 2011, 09:41:09 »
ya şu arabaya niye turbo koymazlar.. bu toyotayı hiç anlayamıyorum bu meselede.. içi de dendiği gibi yarise benzemiş.. sanki özel yarış arabası üretmişler de ağırlıktan fazlalık elektronikten kurtulmak için aracı boş üretmişler gibi ama nedense 280-300 hp zorlanacakken atmosferik 200 ü yeterli görmüşler  :argh: ben olsam almam kesinlikle  -_-

..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 29, 2011, 13:57:34 »
Ucuz olursa alınabilir fakat tercih meselesi :D ki Türkiye'ye gelirse fiyatıda 60-70den aşağı olcağını sanmıyorum. Rakipleri Peugeot RCZ,VW Scirocco olabilir anca.Scirocco 1.4 Tsi motorla 160 beygir alırken (turbolu ama)Bence tam bir fiyasko olmuş :) (VW Passat CC Favorim) 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Araç: Rav 4
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 29, 2011, 14:13:16 »
Aracın arkası pek hoşuma gitmedi. 200Hp Toyota gibi seri araba üreten bir üretici için az bir rakam değil bence. Subaru'yu karıştırmayıp kendi yapsa iyi olurmuş. En merak ettiğim şey ise , bu arabanın çekişinin önden mi arkadan mı olduğu.
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 29, 2011, 14:45:58 »
arkadan itişliler. Subaru BRZ'nin B si Boxer motor, R si ise Rear wheel drive'dan geliyor. Z'yi unuttum :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 29, 2011, 14:59:32 »
arkadan itişliler. Subaru BRZ'nin B si Boxer motor, R si ise Rear wheel drive'dan geliyor. Z'yi unuttum :D

yok bi de önden çekişli yapsalardı :D yahu RCZ yazılınca merak edip baktım o iğrenç arabaya. 1700 d/d 255Nm tork ve 200hp fiyatı ise 86000TL. ha motoru mu? 1.6 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 29, 2011, 19:24:00 »
Beyler bu Supra veya GTR muadili olarak tasarlanmadı zaten, AE86, nam-ı diğer Hachi-Roku (ハチロク) dediğimiz araç 1.6 litre motorlu bir Corolladır hatırlarsanız :) GT dediğimiz araç da Corolla'dır ;)

alper abi sen beğendin yani bu otomobili..doğru mu anlamışız :D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 29, 2011, 19:26:10 »
alper abi beğendiyse tamamdır yani bu araba alınır.... :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 29, 2011, 19:40:21 »
Beğendim.