Gönderen Konu: 2006 model corolla ön takımdan gelen gıcırtı sesleri.lütfen acil yardım edin!  (Okunma sayısı 6266 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 37 yaşındayım.2012 mod. Auris D4d kullanıcısıyım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Öncelikle herkese merhabalar. 25 yaşındayım. İzmir'de yaşıyorum.Memurum. Hakkari'de görev yaparken Toyotaların sağlamlığına bizzat şahit oldum ve bende başlayan Toyota hayranlığı nedeniyle geçtiğimiz şubat ayında 2006 model Corolla D4D terra versiyonu otomobil aldım.Şuanda 127 000 km de.Aracımı 110 000 km de aldım. Yaklaşık son 2000 km dir hafif bombeli kasislerden yada çukurlardan fren ile birlikte geçerken yada kavşaklara frenle birlikte girerken ön takımlardan gıcırtı (cazt-cuzjt) şeklinde sesler geliyor. Yani aracımın ön takımları esnediğinde oluyor. Aracımı seviyorum ve motoru çok diri durumda. Hızı sevmem ama moturu denemek için hızlandığımda 190 km hız yaptı. Ama bu sesler beni aracımdan soğutuyor. Servise götürdüm üç defa çözüm bulamadıkları için servis girişimi iptal ederek aracımı iade ettiler. Yaptıkları Z rotları ve viraj denge çubukları dediler yanlış hatırlamıyorsam bunları yağlamak oldu. Ses kısa bir süre için azalıyor ama 3-4 gün içerisinde tekrar yineliyor. Konuyla ilgili olarak ilgili servisi Toyota nın resmi sitesine şikayet ettim. Dikkatimi çeken bir diğer konu ise havalar soğuduktan sonra bu seslerin ortaya çıkmış olması. Sitedeki bu konuyla ilgili diğer başlıkları okuduğumda bir çoğunun sorunun çözülemediğini gördüm. Bu seslerin sebebi nedir? Arabamı yeni bir corolla d4d ile değiştirmeyi düşünüyorum ama hız sabitleyici yok dizel motorların versiyonlarında. En mantıklı çözüm nedir? Düşüncelerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyorum. Lütfen yardımcı olun. Herkese saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2006 corolla 1.6 sol Otm.
  • Kan Grubu: B+
Merhaba,  aynı gıcırtılardan benim aracımda da mevcut, sanki amörtisör ve helezonlar yagsız kalmışta esneyince garc gurc ses çıkarıyorlar gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Corolla 1.33 Life
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür edildi
Bu durum yoksa 2006 modellerde kronik mi? Benim arabada da var bu sesler, bakım için gittiğimde soracaktım ne olduğunu. bilen birinin cevabını bende merak ettim. inşaallah rahatlatıcı bir cevap gelir. herkese iyi yolculuklar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
aynı sesten 2003 corolla hb aracımda da var...patlayan bozulan birşey yok diyor ustalar ama seste gelmeye devam ediyor..zaten şu aracı aldığımdan beri bir tane adam gibi ustaya denk gelmedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Corolla 1.33 Life
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür edildi
aynı sesten 2003 corolla hb aracımda da var...patlayan bozulan birşey yok diyor ustalar ama seste gelmeye devam ediyor..zaten şu aracı aldığımdan beri bir tane adam gibi ustaya denk gelmedim
Hani dert yanardık kuş serisi araçlardan, sanayi sitesinde bayağı bir tanıdığımız oldu diye, ama toyota alınca da usta bulamamaktan şikayet ediyoruz. Demek ki biraz sorunu olacak araçların, ustalar sağını solunu bırkalayacaklarmış, onu anladık... :P  :D  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
bendede 2007 linea donanım var, aynı sesler mevcut,viraj demiri lastiklerini yağlayınca keser ama 6 ay sonra tekrar kurur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
arkadaşlar viraj demirini bilmem ama fren kaliperlerinin pimi oluyor.. bizimkinin o pim lastiği yırtılmış.. yağı akıp gitmiş paslanmış.. frene bastığınızda ses geliyorsa o pimlerin sürtmesinden olabilir... bizimkinden gelmiyor ama gelenler varmış.. ön takımın körüklü lastiklerin yırtık olup olmadığını kontroıl ettirin bence... yağlı parçaların yağı bitince öyle oluyordur haliyle
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bu konu forumda vardı, bence biraz daha arayın bulursunuz. bende yaşamıştım aynı sorunu, kasislerden geçerken gıcırttt yapıyordu ben forumdan öğrendim sorunu çözmüştüm. Sesin ön alttan geldiğini zannediyordum ama yanılmışım. Sorun: egsozun aracın neredeyse tam alt ortasına denk gelen bağlantı yerindeki ara conta vb. bir malzeme var (egsoz borusunu araca değil, egsoz borusunun ortasında kalan bağlantı.), onun değiştirilmesiyle bu ses ortadan kalktı.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Alın konuyu da buldum; toyotaclubtr'de takılın, bütün mekanik sorunlarınızı rahatlıkla çözün, bu forumda çok saygıdeğer üstadlar var..

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=14576.0

cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona