Gönderen Konu: D 4D corolla 9,1 litre yakıyor YARDIM  (Okunma sayısı 5925 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: D 4D corolla 9,1 litre yakıyor YARDIM
« Yanıtla #40 : Ocak 10, 2012, 22:55:33 »
benim auris de 18" jant vardı o yüzden performanslı kullandığımda 10lt. yakıyordu...jantlarınız orjinal mi? yoksa sonradan replika ağır bir jant varsa müthiş etkiler...ben kışın tekrar 16" vakumluları takıyordum vakumlu olmasına rağmen bassam bile 7-7.5lt.'yi geçmiyordu..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 10, 2012, 22:55:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla d4d mmt elegant
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #41 : Ocak 10, 2012, 23:45:59 »
merhaba;
 *Aracınızı mutlaka kışın iyi ısıtın motor ısı göstergesi yarı ya gelmeden asla fazla basmayın
* hava filtresini kontrol ettirin
* periyodik bakımlarını aksatmayın( yağınızı mutlaka kışın 6-7 binde değiştirin ve dibindeki tortuyu mutlaka şırıngayla çektirin)
*boğaz temizliğini mutlaka yaptırtın
*yakıtınızı mutlaka ve mutlaka hep aynı yerden alın ve dinlenmiş tanktan doldurmaları isteyin

kolay gelsin
venza

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 11, 2012, 11:12:44 »
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 20 yıl öncesine kadar, yakıt karışım ve ateşleme sistemleri yetersiz olduğundan, yağlarında tek viskoziteli olmaları ve ayrıca yakıtlarında ucuz olmasıyla, araçlarımızı çalıştırıp ısınmasını beklerdik. Böylelikle yüke binen motorumuz, ne fazla aşınırdı nede rölantide sorun çıkartırdı.

Oysa, bulunduğumuz 21. yüzyıl başında, motor işletim sistemleri ve yağlar konusunda o kadar ilerlemeler sağlandı ki, aracımızı -30 veya +50 derecelerde dahi çalıştırıp hemen yola çıkabiliyoruz, yağlarımız bu sıcaklıklarda dahi koruma sağlayabilirken, yakıt karışımını ve ateşlemeyi optimize edebilen ECU denen bilgisayarlar tarafından motorlarımız maksimum düzeyde verimle çalıştırılırlar.

Kısaca anlatmak gerekirse, ilk çalıştırmadan sonra, motorların ısınmasını beklemeye gerek yoktur.

Yakıt tüketimini bakımlı ve verimli bir otomobilde düşürmenin yolları;

-Kaliteli yakıt kullanmak
-Trafiğe fazla takılmamak
-Sürüş tarzımızı değiştirmek 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Ocak 15, 2012, 14:16:08 »
bENIM ARACIM 2011 model ve  7,5 lt yakıyor. ne yapsam altına düşmüyor. daha önce 4,5 lt yakıyordu. turbo arızası yüzünden turbo değişti artık fazla yakıyor. anlamıyorum artık ya...