0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İşe gidip gelirken yakıt ortalamam 5.2 litre idi. Hava şartları, bakım zamanının yaklaşması, önceki bakımda kullandığım ve birdaha asla kullanmayacağım mobil 5w30 yağ (esp değiL, mobil 3000), hava filtresinin değişmemesi gibi birçok etkenden dolayı yakıt ortalamam dün itibari ile 5.5 litreye çıktı ve artmaya da devam ediyor. Arabadan soğudum desem yeridir
Serkan abi mobil 3000 den ne gibi bir şikayetin var ki?Aydınlatırsan sevinirim mobil 3000 kullanmayı düşünüyordum da.
Ben fiyatı uygun diye aldım fakat bu yağ tam sentetik olmasına rağmen hiç memnun kalamadım. İlk zamanlar iyi gibiydi ama yağın eskidiğini aracın çalışmasından ve performansından anlayabiliyorum. 10 bin bakımında 0w40 koydurmuştum çok memnundum, 0w40 varken araç gittikçe az yakmaya başlıyordu ki 20 bin bakımı geldi. Yakıt tasarrufu sağlayacağını düşünerek 5w30 mobil 3000 koydurdum. 0w40 la arasında hissedilir derecede fark var. Özellikle soğuk havalarda çok gürültülü çalışıyor araç. Geçen kışta bu araba bendeydi ama kesinlikle bu kadar ses yoktu.
ben mobil 1 esp 5/30 u şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşlar.evet diğer tüm sentetik yağlar gibi biraz pahalı ama 15. km boyunca gram eksiltme yapmıyor,motor daha sessiz ve titreşimsiz çalışıyor.
hava filtreni değiştir orjinal olsun bide öle dene
Ankarada uygun fiyata nereden bulabiliriz bu yağı? Özen ticaretten baktım ben ama 4 litre ayrıca 1 litre alınca fiyat çok artıyor. Bende önceki bakımımdan kalan mobil 0w40 1 litre var. 4 litre daha alıp diğer bakımda kullanmayı düşünüyorum.
Sevgili kullanıcılar. Benimde şu dikkatimi çekti. Araca Opet den ytakıt aldıgım zaman sanki kamyon çalışıyomuş gibi hissediyorum. Gecen gün sabah babam bırak tı beni işe. Arabadan indim 3-5 adım atıp uzaklaştım, babamda yola cıktı. Arkasından bakakaldım. Öyle bi ses geliyo ki!!! Hem havların soguk olması hemde Opet in ( dizel ) yakıtının kalın olması yuh dedirtti acıkcası...
sercan bey egr temızlıgı ne demek nekadara maloluyor