Gönderen Konu: D 4D corolla 9,1 litre yakıyor YARDIM  (Okunma sayısı 5926 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: D 4D corolla 9,1 litre yakıyor YARDIM
« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2011, 12:15:47 »
ibrahim bey ben 7 lt razıyım :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2011, 12:15:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 26, 2011, 13:10:21 »
İşe gidip gelirken yakıt ortalamam 5.2 litre idi. Hava şartları, bakım zamanının yaklaşması, önceki bakımda kullandığım ve birdaha asla kullanmayacağım mobil 5w30 yağ (esp değiL, mobil 3000), hava filtresinin değişmemesi gibi birçok etkenden dolayı yakıt ortalamam dün itibari ile 5.5 litreye çıktı ve artmaya da devam ediyor. Arabadan soğudum desem yeridir :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 26, 2011, 14:43:27 »
İşe gidip gelirken yakıt ortalamam 5.2 litre idi. Hava şartları, bakım zamanının yaklaşması, önceki bakımda kullandığım ve birdaha asla kullanmayacağım mobil 5w30 yağ (esp değiL, mobil 3000), hava filtresinin değişmemesi gibi birçok etkenden dolayı yakıt ortalamam dün itibari ile 5.5 litreye çıktı ve artmaya da devam ediyor. Arabadan soğudum desem yeridir :D

Serkan abi mobil 3000 den ne gibi bir şikayetin var ki?

Aydınlatırsan sevinirim mobil 3000 kullanmayı düşünüyordum da.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 26, 2011, 15:45:10 »
Serkan abi mobil 3000 den ne gibi bir şikayetin var ki?

Aydınlatırsan sevinirim mobil 3000 kullanmayı düşünüyordum da.

Ben fiyatı uygun diye aldım fakat bu yağ tam sentetik olmasına rağmen hiç memnun kalamadım. İlk zamanlar iyi gibiydi ama yağın eskidiğini aracın çalışmasından ve performansından anlayabiliyorum.  10 bin bakımında 0w40 koydurmuştum çok memnundum, 0w40 varken araç gittikçe az yakmaya başlıyordu ki 20 bin bakımı geldi. Yakıt tasarrufu sağlayacağını düşünerek 5w30 mobil 3000 koydurdum. 0w40 la arasında hissedilir derecede fark var. Özellikle soğuk havalarda çok gürültülü çalışıyor araç. Geçen kışta bu araba bendeydi ama kesinlikle bu kadar ses yoktu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 26, 2011, 15:59:46 »
Ben fiyatı uygun diye aldım fakat bu yağ tam sentetik olmasına rağmen hiç memnun kalamadım. İlk zamanlar iyi gibiydi ama yağın eskidiğini aracın çalışmasından ve performansından anlayabiliyorum.  10 bin bakımında 0w40 koydurmuştum çok memnundum, 0w40 varken araç gittikçe az yakmaya başlıyordu ki 20 bin bakımı geldi. Yakıt tasarrufu sağlayacağını düşünerek 5w30 mobil 3000 koydurdum. 0w40 la arasında hissedilir derecede fark var. Özellikle soğuk havalarda çok gürültülü çalışıyor araç. Geçen kışta bu araba bendeydi ama kesinlikle bu kadar ses yoktu.

ben mobil 1  esp 5/30 u şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşlar.evet diğer tüm sentetik yağlar gibi biraz pahalı ama 15. km boyunca gram eksiltme yapmıyor,motor daha sessiz ve titreşimsiz çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 26, 2011, 16:07:43 »
ben mobil 1  esp 5/30 u şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşlar.evet diğer tüm sentetik yağlar gibi biraz pahalı ama 15. km boyunca gram eksiltme yapmıyor,motor daha sessiz ve titreşimsiz çalışıyor.

Ankarada uygun fiyata nereden bulabiliriz bu yağı? Özen ticaretten baktım ben ama 4 litre ayrıca 1 litre alınca fiyat çok artıyor. Bende önceki bakımımdan kalan mobil 0w40 1 litre var. 4 litre daha alıp diğer bakımda kullanmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 26, 2011, 16:33:27 »

Teşekkürler açıklama için Serkan abi.

...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 26, 2011, 19:51:27 »
hava filtreni değiştir orjinal olsun bide öle dene

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 26, 2011, 20:37:39 »
hava filtreni değiştir orjinal olsun bide öle dene

Muhtemelen hava filtresinden gibi. Çünkü araba 30 bin km ye yaklaştı ve daha hiç değişmedi. 40 bin km de bir değişiyormuş. Her bakımda sözde temizleyip temizleyip takıyorlar eskisini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 26, 2011, 21:28:57 »
levent bey km hesabı yaparak da ölçtünüz mü hiç.yol bilgisayarına bakarak söylüyorsanz bazen olabiliyor böyle şeyler.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 26, 2011, 22:43:27 »
Ankarada uygun fiyata nereden bulabiliriz bu yağı? Özen ticaretten baktım ben ama 4 litre ayrıca 1 litre alınca fiyat çok artıyor. Bende önceki bakımımdan kalan mobil 0w40 1 litre var. 4 litre daha alıp diğer bakımda kullanmayı düşünüyorum.

öncelikle şunu söylemeliyim mobil ve total in piyasada sahtesi çok fazla,benim gittiğim özel serviste sürekli mobil kullanılıyor,onun için pek yağ aramıyorum,ama birde Helvacıoğlu nu araştırın,onlarda da hilesiz hurdasız dürüst satıcılar,hatta yağ değişimini ücretsiz yapıyorlar.eğer bulamazsanız özel mesaj yoluyla iletişime geçelim,kendi servisimden de temin edebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 28, 2011, 09:31:03 »
Sevgili kullanıcılar. Benimde şu dikkatimi çekti. Araca Opet den ytakıt aldıgım zaman sanki kamyon çalışıyomuş gibi hissediyorum. Gecen gün sabah babam bırak tı beni işe. Arabadan indim 3-5 adım atıp uzaklaştım, babamda yola cıktı. Arkasından bakakaldım. Öyle bi ses geliyo ki!!! Hem havların soguk olması hemde Opet in ( dizel ) yakıtının kalın olması yuh dedirtti acıkcası...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 28, 2011, 09:33:03 »
Sevgili kullanıcılar. Benimde şu dikkatimi çekti. Araca Opet den ytakıt aldıgım zaman sanki kamyon çalışıyomuş gibi hissediyorum. Gecen gün sabah babam bırak tı beni işe. Arabadan indim 3-5 adım atıp uzaklaştım, babamda yola cıktı. Arkasından bakakaldım. Öyle bi ses geliyo ki!!! Hem havların soguk olması hemde Opet in ( dizel ) yakıtının kalın olması yuh dedirtti acıkcası...

Bende yakıtı devamlı opetten alıyorum ama ses bu aralar biraz daha yüksek gibi, soğuklardan olma ihtimali yüksek. Ama opetin yakıtı da shell den daha fazla gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 28, 2011, 09:47:00 »
  Tüketim değerleri hesaplanırken hata yapılma ihtimali çok fazladır.
 Aracın yol bilgisayarını sıfırlayıp, sonrada sıkışık trafikte kalınca inanılmaz değerlere ulaşabilirsiniz, bu noktada üst sınır yoktur. Yine motor ısındıktan sonra yol bilgisayarının sıfırlanması ile, araç çalıştırıldığı anda sıfırlanınca da farklar oluşmaktadır. Bu farkları en aza indirmek için; ölçümler uzun mesafelerde ve sabit hızlı sürüşlerde yapılmalıdır. Yani aracınız ne olursa olsun 9 ya da daha fazla tüketim değerleri görmek çok anormal değildir. Bu yüzden sabit hızlı ve belli mesafelerde olan sürüşler daha sağlıklı sonuç verecektir. Bu değerleri paylaşırsanız herkes için daha faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
D 4D corolla 9,1 litre yakıyor YARDIM
« Yanıtla #34 : Aralık 02, 2011, 23:01:11 »
yok arkadaslar hava fılıtresını degıstım yıne aynı 9 lıtre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 02, 2011, 23:33:54 »
sercan bey egr temızlıgı ne demek nekadara maloluyor

motor akciğeridir ucuz birşey değildir açıkcası ama şöle bi durum var 80.000 kmde ya da 90.000de temizlenmelidir birde yol bilgisayarını  sıfırlayıp denemelisiniz
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 03, 2011, 13:19:53 »
motor 2 dakka ısınsın öle kalkış yap çok dur kalk yapmamaya çalış gaza pamuk gibi dokun ışıklarda kalkışlarda benim gibi aşalık duygusuna kapalıp yandaki aracı geçmek için gaza sakın abanma gaza ayağının ucuyla dokun çok yumuşak hızını arttır ani frenler yapma vites değişimlerini 2200 2500 gibi değerlerde değiş sakın 2500 deviri geçme mesela normal gidiyorsun yolda aracı bağırtma 2000 devir gibi 1800 devir gibi değerlerde kullan bide shell gtl gibi üstü performans yakıtlar kullanma ince yakıt çok yakar mesela shell fulsave yakıt al
      benim bildiklerim bukadar inşallah yardımcı olmuşumdur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ahmed
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #37 : Aralık 03, 2011, 14:19:26 »
benimki mmt 7,7 yakıyor sadece şehir içi
Ahmed

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • taze toyotacı
« Yanıtla #38 : Aralık 12, 2011, 12:54:08 »
aracım 2011 d4d comfort extra 40000 km de şehir içi şehirdışı karışık  ortalama günlük 150 km yapıyorum bir depo ile

şaşmaz 860---870 km yapıyorum kıyaslama gerekirse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Ocak 10, 2012, 22:19:48 »
şu anda km 14500 sehiriçi 6.3 ve kışın ayın 20 sinde ist.gidecem bakalım ne olacak.