0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hasar danışmanıda ne kadar sabırlısınız , ben sizin gibi sabırlı insan görmedim dedi...sonra patladım gitti
bu arada bir şey daha ekliyecem silecek suyum gece bitmişti tamamladım ağzına kadar doldurdum bidahada hiç kullanmadım faturada birde ne görsem beğenirsiniz 1 litrede silecek suyu eklenmiş uzatmak ve tartışmak istemediğim için ses çıkarmadım ama birdahaki sefere filtreleri falan işaretliyecem gözükmiyecek şkilde bakalım durum ne olacak .
Ya Mehmet ne yaparsın gurbet ellerde gel memlekete bi sürü servis var burda kurda kuşa teslim etme canım arabayı.
Bu ay kaskoyu yenilemek için ak sigortadan fiyat almaya gittim cam değişimini yapan çavdarlıdaki çok bilmiş esmerden çıkma sahte sarışın ak sigortaya gönderirken dosyayıda yanlış açmış %30 luk hasarsızlık indirimim de kaybolmuş 3-4 gündür onunla uğraşıyorum.güya acenteye arkadaşın selamı ile gittim kardeş ben geçen sene 1200 lira verdim bu sene şu kaskoya bi şeyler ayarla diye demesin mi hocam 1800 lira..elimde sigara yanmasına rağmen 2. sigarayı yakmak için bi an pakete gitti:) çavdarlı senin ben(!) niye böyle yaptığını anlamış değilim. açtım telefonu o dosyayı düzeltin,bi de beni o bayana bağlayın dedim izne ayrılmış şansı varmış.sadece toyota için değil diğer markaların hemen hepside böyle.
Sorun yaşanan konuda forumun en şanslı üyeleri biz Ankara'lılarız galiba. Öncelikle yetkili servis olarak Toyan'da yapılan işlemlerden hemen sonra Kalite Yöneticisi arkadaş arayıp memnuniyet sorgulaması yapıyor. Memnun değilim dersem hemen davet ediliyorum servise ve tüm şikayetlerim bir başka kişi tarafından tekrar dinleniyor ve soruna çözüm bulunuyor ya da bulunması için çaba sarf ediliyor. Ayrıca Toyan'daki servis danışmanı Bektaş Maraş (kendisini bıktırmama rağmen halen beni güler yüzle karşılıyor) arabamı teslim alıp kendi arabası gibi ilgileniyor. Aynı zamanda Toyan'ın Satış Danışmanı Adil'in de yardım ve ilgilisi nedeni ile kendimi rahat hissettiğim Toyan'a gitmekten dolayı çok mutluyum. Özel servis konusunda ise Yeni Dörtnal Toyota hertürlü sorununuza çözüm üretebiliyor. Sadık Ustaya gözüm kapalı aracımı teslim edebiliyorum. Yolunuz düşerse her iki servise de gönül rahatlığı ile götürebilirsiniz araçlarınızı.
1.konu arabamı 60000 bakımı için eskişehir yetkili servisine 59500 de götürmüştüm standart değişimler yapıldıktan sonra telefonla aranarak fren balatalarımın değişmesi gerektiğini söylediler ben de hiç şikayetim olmamasına rağmen değiştirmeyi kabul ettim... sonra 635 liralık faturayıda ödedim (şanzıman yağı daha önceden değişmişti o hariç 225 tl). sonra ertesi gün aracım alışveriş merkezinin teras otoparkında kaldı.. servisi aradık geldiler akü bitmiş 35 liraya takviye yaptılar onuda verdim.. sonra faturaya baktım sileceklerin değişmesi gerekiyor diyor ondanda haberim yok... telefonda sorsalar zaten değiştirin diyecem. 2. konu bir bayan arkadaş 100/100 kusurla benim arabama çarptı.. sol ön çamurluk, sol far,tampon ,far yıkamalar sol davlumbaz,sağ davlumbaz sağ jant ve sağ lastik hasar gördü. buraya kadar herşey normal. aracımı servise çektirdim. 2 gün sonra arabamın yapımına başlandı. ilk sıkıntı lastikte başladı tek lastik bulamadılar sonra gelen teklif 2. lastiğide siz alın önler aynı olsun dendi ben de kabul ettim sonra aynı lastiğin üretimi yokmuş bende aynı marka olsun yine alayım dedim sonra o markadanda yokmuş başka marka verelim dediler tamam dedim sonra 840 lira daha verip yeni lastikte aldım...sonra araca baktık ön panjur kırık bu kazadan olmamış diye değiştirmediler onada razı olduk (kazadan önceki resimleri elimde mevcut ama anadolu sigortanın işine gelmediği için değiştirmiyor) yine kabul ettim. sonra ön kaputta boya sıkıntısı var tekrar boyancak, sol ön kapıya boya damlatmışlar,sol ön çamurluk farı takarken birleşim yerinden boya atmış. sonra arabayı 16 günlük süreçten sonra zar zor aldım .tekrar boyanması için servise götürcem .arabayı servisten çıkarıp işyerime geldim bide ne göreyim sol xenon far yanmıyor,açıp kapıyorum yanıyor sonra sönüyor yansada aydınlatmıyor önümü göremiyorum çünkü abuk subuk bi ayar yapılmış..sonra bagajımı açtım, bagajın solunda düzenlice duran deri koltuk temizleyicimi servisteki bi arkadaş ne olduğunu anlayamamış herhalde almış kapağın için sıkmış bi güzelcede bagajın ortasına atmış bende arabadan çıkan lastikleri alırken üstüm başım ellerim kimyasal oldu.. ertesi gün gündüz gözüyle bide kaputu açıp bakayım dedim bide ne göreyim kaput çubuğunun takılı olduğu yer kırık onu bile değiştirmeye tenezzül etmemişler. pazartesi tekrar vericem arabayı sorunların giderilmesi için inşallah bu sefer giderilir çünkü gelip gitmekten işimden kalmaktan bıktım artık... ayrıca hasar çok az olmasına rağmen tutan masraf 5178 tl. işçilik sıfır. ALLAH kimseyi ellerine düşürmesin. arabamdan çok memnunum ama sırf bu servis olayından değiştirmeyi düşünüyorum. toyota alacaklara duyrulur.
çok geçmiş olsun. Sadece Eskişehir değil İstanbuldaki servisler de aynı rahatlık ve vurdumduymazlıkla hareket ediyor. Ben de çok tartıştım çok kavgalar verdim. Genel Müdürlüğe durumu bildirin derim ben. Böyle olunca anında gerekli itinayı gösteriyorlar.
Neyse ki Çanakkale Toyota bu konularda daha özenli.
bende geçen edirne kalede bakıma soktum 1 de bıraktım 3.30 da teslim edecem dedi neyse 3.45 civarı gittim arabayı almaya aracınız yıkamada hazırlanıyor dendi 10 dk bekle 20 dk bekle derken 30 dk sonra sordum hala aynı cvp kurulanıyor araba geldi neyse benzinlikte yıkat daha iyi üstü leke leke kalmış silinmemiş paspaslar bile yıkanmamış, silkilmemiş, ne ya bu dedim 45 dk dır ben bunun içinmi bekliyorum falan. birdahada bu servise getirmem dedim. bi daha yıkayalım diyolar daha sonrasında, ayıptır ya. ama 1000 km bakımına izmir tokullarda girmiştim çok ilgiliydiler ve arabayı şıkır şıkır teslim ettiler
Servis denilince tüylerim horona kalkıyor.aracımın camı çatladı toyota kasko vardı serviste değiştirelim dedik bursa çavdarlıdan randevu aldım.sabah aracınızı getirin akşama teslim ederiz kuruması gerekiyor falan(ön cam) iyi tamam akşama kadar gezdik tozduk akşam üstü gittim 1 saatte geç gittim ki adamları gidip de bunaltmayayım. "Efendim eksper gelmedi birazdan gelecek sizin iş yarın sabaha kaldı."benim surat bi düştü tabi neyse hayırlısı olsun dedik bursadan inegöle doğru halkın içine karışarak yola çıktım(halkın durumu perişan bu arada) öğleye doğru gitmeden aradım aracım ne oldu 1 saate hazır ben gidesiye 2-3 saat geçmiştir bantlar,sökülüyor,araba yıkanıyor,yıkamadan şimdi çıktı,araç ön tarafa gelmedi mi gibi klasik ayak oyunlarıyla akşamı ettirdiler bana.gelmişken bakımı da yaptırayım demiştim.10.000 bakımında faturaya baktım gözle görülür bi yağ var o da nerdeyse %50 kazık.orasını sildik burasını kontrol ettik,hava filtresi değişimi bile yok.Garanti yüzünden gitmek zorunda kaldığımız bu servisler soygunculuk,bozgunculuk,beceriksizlik,iş bilmezlik üzerine yarışıyorlar.280 milyonluk bakımı ben dışarıda yaptırsam değişmedik sarf malzemesi kalmazdı.Bu ay kaskoyu yenilemek için ak sigortadan fiyat almaya gittim cam değişimini yapan çavdarlıdaki çok bilmiş esmerden çıkma sahte sarışın ak sigortaya gönderirken dosyayıda yanlış açmış %30 luk hasarsızlık indirimim de kaybolmuş 3-4 gündür onunla uğraşıyorum.güya acenteye arkadaşın selamı ile gittim kardeş ben geçen sene 1200 lira verdim bu sene şu kaskoya bi şeyler ayarla diye demesin mi hocam 1800 lira..elimde sigara yanmasına rağmen 2. sigarayı yakmak için bi an pakete gitti:) çavdarlı senin ben(!) niye böyle yaptığını anlamış değilim. açtım telefonu o dosyayı düzeltin,bi de beni o bayana bağlayın dedim izne ayrılmış şansı varmış.sadece toyota için değil diğer markaların hemen hepside böyle.
cidden bektaş bey bu konuda bi harika, güleryüzlü insana güven veriyor. Artık toyana gözüm kapalı bırakırım aracımı.