Gönderen Konu: 2001 vvt-i görüşlerim....  (Okunma sayısı 16678 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 vvt-i görüşlerim....
« Yanıtla #20 : Nisan 25, 2008, 22:40:44 »
motor sesi normal bence yüksek değil, aracın normal kullanımı 2500-3000 devirde yaparsanız gayet sessiz motoru
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota gibi adam olmak!
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 12, 2008, 03:11:40 »
Aynı araca sahibim. Aracı alırken pek hoşuma gitmemişti ama şimdi tipine hastayım. Bence en tipli ve güzel görünüşlü corolla. 2002-2007 çok şişkince. 2008 ler bana aşırı ağır geliyor. yani orta yaş için. Efsane kasa fena değil ama çok da ahım-şahım değil. neyse.
Aracın + ve - leri genel olarak yazılmış.  Benim ekleyeceklerim
-Uzun yolda rüzgar, lastik sesi rahatsız ediyor.Diğer özellikleri mükemmel.
-Performans, klima, fren vs. gayet güzel.
-Kronik sorun olan yağ eksiltme sorunu en muzdarip olduğum konu. Sürekli kontrol edip yağ ekliyorum.
Made in *zeync*
Always TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Mayıs 15, 2008, 23:30:10 »
    2 hafta önce sattım corolla yı ve 2001 otomatik scenic aldım.scenic in değerlendirmesini biraz daha kullandıktan sonra yapabilirim.
   2 yıllık kullanım sonucu; en artı yönü performansı.ağırlığına ve sınıfına göre çok iyi hızlanması var.diğer artısı sorunsuzluğu...yolda kalırım endişem hiç olmadı.iç mekan ferahlığı da çok memnun edici.uzun yoldaki hakimiyet ve yormaması da çok iyi...
 eksi yönü; bence en büyük eksisi,direksiyon tepkisi.babamın 92 nissanında bile direksiyon tepkisi daha iyi...diğer eksi yönü vitesleri...vitesi 2 den üçe attırabilmek,tutturabilmek bi dert.her corolla sahibinin şikayeti,yol sesi...ben bunu 1,5 yıl çektim,bridgestone lastikleri falken ile değiştirince yol sesi nispeten azaldı...ama 1000 den sonraki motor uğultusu ve rüzgar sesini kesmek mümkün değil...e tabi bir de aracın alçaklığı,kaç defa sürttüğümü hatırlamıyorum bile...
    bana otomatik bir araç gerekli olduğu için değiştirdim.ama aynı model otomatik araç bulsaydım,alacağımı sanmıyorum.aracın eksi yönleri bana daha ağır geldi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Mayıs 27, 2008, 11:48:06 »
bende de 2001 vvt-i 1.4 var yalnızca bazen 3.vitesten 2 ye alırken biraz takılıyor birde 1 den 2 ye geçerken biraz sarsıyor..onun dışında bir problem yok..aslında bence devirli kullandıgında bu sorunlar kısmen daha azalıyor..bence bu şazıman sorunları yüzde 50 kullanıcıdan kaynaklanıyor..
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #24 : Mayıs 27, 2008, 16:48:06 »
Sadi kardeş, benim arabada da aynı sorun vardı, servisine götürdüm, hava filitresini ve motora benzin gelen gaz telinin bulunduğu kelebekli kısmı temizledi,(parcanın ismi şu an aklımda değil) sorun ortadan kalktı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Haziran 01, 2008, 13:42:00 »
5 senedir aynı arabaya biniyorum 2den 3 e atarken bir kere birşey olmadı hatta en zevk aldığım vites geçişidir o hızlanmada.
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #26 : Haziran 03, 2008, 15:18:52 »
bu arabalarda kronik emme manifoldu sorunu var. tahmini masrafı 550 - 600 YTL gibi. Bide yağ yakma sorunu.
2002 Honda Civic sedan
1.6 ES Vtec (White)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Haziran 07, 2008, 12:45:20 »
1tane sorunla karşılaşmadım
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #28 : Haziran 07, 2008, 17:38:29 »
1tane sorunla karşılaşmadım
aman ne güzel. değerini bil.
2002 Honda Civic sedan
1.6 ES Vtec (White)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
« Yanıtla #29 : Haziran 07, 2008, 17:51:13 »
valla arabamın hastasıyım hiç bi sorunum şikayetim yok hatta başıma gelen 2 olayı anlatıyım size: tam yıl başı günü bi yere yetişmek için alsancakta hızlı gidiyordum önümdeki araba aniden fren yapınca mesafe kısaydı bende yüklendim ama kurtaramadım vurdum arkadan adamın arabası tourneo connect ti adamın arka tamponu çöktü stopları kırıldı ve bagaj kısmıda biraz çöktü ben o anda tamam kesin benim arabaın önü dağıldı dedim indim bi baktım sadece plaka sarkıyo aşağı başka çizik bile yok adam bile şaşırdı nasıl olur bu ya falan dedi adam 2) bi kere de kırmızı ışıkta dururken arkadan bi motor vurdu ordada tampon düşmüştür diye tahmin ettim ama sadece boya biraz kalkmış onuda bi rütüşle hallettik yani çok sağlam bi araba vites geçişlerindede hiç bi problem yok geri vitese biraz naz yapıyo o kadar performansına zaten hayranım bu kadar . . .  8) :lol: :D
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Haziran 08, 2008, 11:32:58 »
+1 bizim izmir arabalarının havasındanmıdır nedir
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 09, 2008, 10:23:19 »
 Onların kasa kodu Corolla 35 ya da Corolla 35 1/2 diye geçiyor sanırım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Haziran 09, 2008, 11:15:34 »
:)
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Haziran 12, 2008, 23:07:03 »
   şu vites konusunda belki de bemi araçta bi sorun vardı,senkromeçler falan.babamda arabayı kullanırken ikiden üçe atarken tutturamıyordu bir türlü.o da haliyle arabanın performansını kesiyordu.bu arada şunu da belriteyim ki,bahsettiğim eksi özellikler 2001 kasadaki eksiler.2007 dizel corolla kullandım o benim araçtan epey farklıydı.direksiyon tepkisi güzeldi ve kabin içi sesi dizel olmasına rağmen benimkinden azdı.benim gönlüm hala toyota da.scenic çok hantal bir araba,ama şu an için acemi olan eşimin olası hatalarını kaldırabilecek durumda.belki iki üç sene sonra yine toyotaya dönüş yaparım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Haziran 17, 2008, 13:29:45 »
belkide benim arabamın 2002 model olmasından mı kaynaklanmıo böyle sorunlar:S
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 17, 2008, 14:10:09 »
valla arabamın hastasıyım hiç bi sorunum şikayetim yok hatta başıma gelen 2 olayı anlatıyım size: tam yıl başı günü bi yere yetişmek için alsancakta hızlı gidiyordum önümdeki araba aniden fren yapınca mesafe kısaydı bende yüklendim ama kurtaramadım vurdum arkadan adamın arabası tourneo connect ti adamın arka tamponu çöktü stopları kırıldı ve bagaj kısmıda biraz çöktü ben o anda tamam kesin benim arabaın önü dağıldı dedim indim bi baktım sadece plaka sarkıyo aşağı başka çizik bile yok adam bile şaşırdı nasıl olur bu ya falan dedi adam 2) bi kere de kırmızı ışıkta dururken arkadan bi motor vurdu ordada tampon düşmüştür diye tahmin ettim ama sadece boya biraz kalkmış onuda bi rütüşle hallettik yani çok sağlam bi araba vites geçişlerindede hiç bi problem yok geri vitese biraz naz yapıyo o kadar performansına zaten hayranım bu kadar . . .  8) :lol: :D
hepsini yazayım desem köye yol olur
birini anlatayım ama
önümdeki araba aniden durdu bende zor bela durdum tam oh çektim ki arka aklımı geldi derken güm
eyvah dedim dağıldı araba neyse indim  megancının ilk cümlesi:
"abs de tutmadı yav allah allah" :D
ufak çiziklerle atlattım meganın tamponu kırılmıştı ama.......
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #36 : Temmuz 29, 2008, 17:47:00 »
Merhaba arkadaşlar.
Bnedede 2001 model vvt moor korolla var 2 ay oldu alalı. Bu hafta sonu kırşehire düğüne gititim. Yolda giderken lastik sesinin fazla almasıydı bu nedendir bilmem araba içindeki kouşmayıbile yeri geldiğinde bağırarak yapıyorduk. Lastiklerin yeni ama eskisine göre iyi. Bu araçlar içine çok ses alıyor. Bende 95 model Doğan S var ama doğanda bu kadar lastik sesi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #37 : Temmuz 29, 2008, 18:08:39 »
arkadaşlar bu vites işini genellemek yanlış olur kullanıcıyla alakalı olabilir ama yüksek suratte motor sesi fazlamı bayağı bi bende 2002 vvti corolla var rahatsız edici geliyor selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 31, 2008, 21:31:53 »
işin gerçeği 1.5 senedir 2001 1.4 corolla kullanıyorum. yol gürültüsü harici hiç bir şikayetim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 31, 2008, 22:50:46 »
bende de 2-3 vites problemi var hatta 4 den üçe geçerken ara gazı verirsem geçiyor.
yüksek hızlarda ses var doğru. bende 1,4 var 14" lastik konfor çok iyi diyemem