Gönderen Konu: 2001 vvt-i görüşlerim....  (Okunma sayısı 16683 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2001 vvt-i görüşlerim....
« Yanıtla #40 : Ocak 16, 2009, 10:54:10 »
abi.. ben çok memnunum..hiç bir problemi yok....gögüsten gelen ses dışında:)
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #41 : Ocak 24, 2009, 12:42:09 »
ben 5 aydır kullanıyorum
arada başka araçlarıda kullanıyorm ama açıkcası 2001 vvti aracıma binince sanki evime girmiş gibi oluyorum.
boyle giderse duygusal bir bağ kuracağım aracla :)
yol tutuşu çok güzel (teker 175/65/14) yanak çok geniş olmamasına rağmen yüksek hızda bile ani manevralarda çabuk toplanıyor.
uzun yolda yormuyor
ses sistemi benim çok hoşuma gitti sonradan navitech 4 çıkışlı bir teyp aldım usbden dinliyorum genelde sesi açtığım zaman çok net ses veriyor.
az yakıyor maşallah
en güzel tarafıda deviri seven araba olması hele uzun yolda devrini aldımı arabamı sürmek keyif oluyor
toyota coralla 1.4 terra ac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #42 : Ocak 24, 2009, 13:47:35 »
Bu araçların piyasası nedir?
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Ocak 24, 2009, 13:58:50 »
bilindiği üzere araçlar yaşlandıkça alt fiyat üst fiyat sınırları arasındaki fark gittikçe artıyor özellikle km ve aracın temizliği bu hususta çok belirleyici oluyr. tabiki kazasız oluşu boya olmayışı çok etkiliyor piyasayı.
bunlar gözönüne alıdığında bu araçlar 13000-17000 arasında değişiyor piyasası.
toyota coralla 1.4 terra ac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 24, 2009, 21:48:41 »
bende ae101 var, geri vitese girmeme olayında ben önce 2ye sonra geriye takıyorum gayet güzel geçiyor, bir de 2den 3e geçişlerde sorun yok ama 3te yüksek devir yapıp 5e atmaya çalışınca debriyaja dibine kadar bassam bile garç sesi geliyor, sanki debriyaja yarım basıyor gibi, ve geçmek istemiyor 5e
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 25, 2009, 17:32:25 »
yakıttan başlayalım öncelikle bence yakıt süper basmazsam şehir içi 6.5 litreye kadar iniyor.. vites konusuna gelince bende hiçbir sıkıntı yok geçişler gayet sorunsuz.. ses konusunda ben de çok rahatsızım yüksek devirlerde çok bağırıyor ve sabahları 1800 devirde çalışıor araç ısınana kadar bence abartmışlar 1000-1200 devir yeterli olurdu.. uzun yada kısa yok farketmiyo saatlerce mola vermeden kullanılabilir beni hiç yormuyor corollanın kullanımı. yerden yüksekliği mükemmel hem yol tutuşunda sorun yok hemde 99 kasalara göre yerden bayağı bi yüksek.. hatta şöyle söyleyebilirim bende 2000 1.3 terra vardı o araçla 2001 1.6 vvt-i arasında bence 10 milyarlık fark var fakat piyasa fiyatları arasında 3-3.5 civarı bir fark var. vvt-i kasalarda 99 lardaki bütük eksikleri gidermişler. sol ayak koyma yerinden soyulmayan direksyona kadar.. bir de cd çalar koysalarmış mükemmel olurmuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 25, 2009, 18:24:36 »
Bende henüz 1500km kullandım aracı bence abartı değil çabuk ısınıyor ve devir yavaş yavaş düşüyor sıkıntı yaratmıyor ayrıca çok az yakıyor tek sorunum torpito gözünden ses geliyor arka tarafına para düşmüş sanırım çünkü sert fren yaptığımda yada hızlı kalktığımda birşey kayıyor para sesi gibi sanki tam olarak bilmiyorum tabi ne var altında diye:) torpito gözünü nasıl sökebilirim basitmidir acaba baktım altta iki vida var ama biryerini kırarım diye dokunmadım. Birde benim 2001 vvti da kaset çalar var biliyorsunuz teyp ten ayrı alt tarafta sadece kaset çalar onun yerine cd çalar var mı yani üretimi felan var mı kaset çaları alıp yerine cd çalar taktırsam olur mu çünkü orjinal teybi bozmak istemiyorum bozmamda.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 25, 2009, 23:03:15 »
bekir bey mekanik sohbet bölümünde cd çalarla ilgili yeni konu açtım verilen cevaplar sizede yardımcı olacaktır sanıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Şubat 03, 2009, 21:37:17 »
ilk toyotam 2000 vvt-i farketmez bu aracı aldıktan sonra önceden toyota almadığıma binlerce defa pişman oldum gerçekten güzel bir araç çok memnunum.sıfır bir mondeo alacağıma 0 bir corolla alsaydım
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 23, 2009, 00:17:25 »
Son zamanlarda arka taraftan gelen sürtünme sesine benzer ses harici bir şikayet yok bendede 1.4 motorla inanılmaz sonuçlar çıkarıyo vede gerçektende yakıtda cimri yüksek devirli kullandığımda kmde 0,25 kr yakıyor. tek sorunum ses kaldı oda ay sonu servise gittiğimde çıkacak bakalım :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #50 : Mart 29, 2009, 17:05:49 »
ecu(elektronik  kontrol   ünitesi) sistemli bir araç olduğu için ilk çalışmada motor normal iç ısısına ulaşana kadar motor  zengin  karışımla çalışıyor ve ondan  gürültülü çalışıyor gayet normal bişey 

yakıt konusundada nerdeyse yakmıyor gibi bnmkinde sıralı lpg var uzun yolda çok devirli kullanmzasan km de 130bin  falan yakıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Mayıs 09, 2009, 01:28:15 »
ae101 var bende 96  kullanım kitapçığında yazıyor geri vitese zor geçtiğinde ayağınızı debriyajdan çekip bırakın diyor.aynen denedim doğru yazmışlar.:)
Arkadaşlar geri vitese takmada zorlanıyorsanız bir servisçinin tavsiyesi ön ce 1. vitese sonra hemen ardından geriye takıyorum kaymak gibi geçiyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 15, 2009, 12:28:47 »
ae101 var bende 96  kullanım kitapçığında yazıyor geri vitese zor geçtiğinde ayağınızı debriyajdan çekip bırakın diyor.aynen denedim doğru yazmışlar.:)
servisimin yorumu;
geri viteslerde senkromeç yok toyotalarda (yeni corollada bile) viteste dişli dişliye oturuyor, ondan zor geçebilir, debriyaj tazele, 1e tak ondan sonra 2ye tak gibi yorumlar yapıyor ;) ben de yıllardır önce 2ye sonra geriye takarım hep işe yarar :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Haziran 18, 2009, 14:53:41 »
aracınız heralde 1.6 biz 1.4 alırken biraz şüphelendik ama araba temiz olduğundan aldık hiçde pişman değilim zaten birz yakıt tasarruflu olmalıydı deyip kendimi avuturum
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Haziran 22, 2010, 14:03:24 »
Ben konuya bıraz geç katılsamda yazmak istedim. Benim aracımda 2001 1.6 vvt-i 2den 3. vitese geçişi zor değil hatta kaymak gibi geçiyor ama geri vites problemi  bendede var malesefki. Bu araçta motor sesi fazla gelmiyor ama yol sesi herkesin dediği gibi içerde ama arabamdan 6 senedir memnunum hiç üzmedi ve yakıt konusunda hayatımda 1.6 benzınlı araçlarda boylesını gormedım :D Teşekkürler.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Haziran 26, 2010, 14:30:00 »
hakkaten benzinde bile ekonomik bir araçmış, bu araçtan önce 2001  opel astra elegance kullanmıştım.. opelden daha ekonomik ama çok yumuşak yayları olsada opel konforunu veremiyor..  sorunsuzluğu çok güzel, araba 130 binde ama tek sorun fazla miktarda yağ yakması. oysa motorda hiçbir problem yok..
tepede bayırda vites düşmüyor, yol bilgisayarı yakıtı çok güzel tutturuyor. 

özellikle iç döşemesi hoşuma gidiyor. kesinlikle açık renk iç açıyor. direksiyonu biraz sert geldi bana, aslında deri kaplama ile daha iyi olabilir..

teybini değiştirmedik, açıkçası yok bilgisayarı bozulur diye endişe ettik. bu bence sıkıntılı çünkü en iyi fm transmiter bile yeterince kaliteli değil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 26, 2010, 14:46:28 »
Ben bu konuyu görmemişim sanırım , yorumlarda kendi düşüncelerimi bulmak çok hoşuma gitti
Aracımın diğer araçlara göre çok rahat olduğunu düşünüyorum , Mikdat beyinde dediği gibi kendimi evimde gibi hissediyorum. alıştıktan sonra diğer araçlar bana tornet gibi gelmeye başlamıştı. Bundan sonra hiç bir aracı beğenemedik ve toyotayı aldıktan iki yıl sonrada sadece vw passatda bu konforu bulabildik. Şu anda dedemle ortak olarak kullandığımız birde passatımız var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #57 : Ağustos 07, 2010, 03:37:47 »
2000 model 1.6 vvti 5 yıl kullandım, şimdi 2001 sol special otm. var. terra modelinde yol sesi var , ama sol modelinde bu ses yok gibi. lastik seçimi de önemli. michellin kullanıyorum. yumuşak lastikte sesi kesiyor.