Gönderen Konu: Trafikte Bunları Biliyor muydunuz? (Gayri ciddi)  (Okunma sayısı 10694 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafikte Bunları Biliyor muydunuz?
« Yanıtla #40 : Kasım 20, 2011, 15:39:54 »
Yapılışına gerek yok çünkü kullanılacak malzemelerin birbirine yakınlığı ve biraz hayal gücü olayı anlatıyor sanırım.

O yüzden yapılışı es geçtim zaten......:)

Toyota Club Türkiye

Ynt: Trafikte Bunları Biliyor muydunuz?
« Yanıtla #40 : Kasım 20, 2011, 15:39:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafikte Bunları Biliyor muydunuz? (Gayri ciddi)
« Yanıtla #41 : Kasım 20, 2011, 16:59:11 »
Sollama yapan bir aracın tamponuna dayanıp defalarca selektör yapan kişi "ben ahkmak gerizekalının tekiyim yol ver bana" demektedir.Pekta kaale almayın bu vatandaşı...
Buna tamamen katılıyorum..
Ama bazen kaale almadan yapamıyorum. Geçen gün Siyah bir 520 ben sollama yaparken aynı şeyi yaptı. Bende sollamamı hemen tamamlayıp bir sağ şeride çekildim. Bu vatandaş sol şeridi işgal etmiş bir şekilde yoluna devam ederken ben en solun bir sağı olan şeritte yola devam ettik. Onun arkasından gelenler sağından geçtiler. Ama hiçte istifini bozmadı. Aşağı yukarı aynı hızlarda gidiyorduk. Ben önüme yavaş bir araba geldiğinde en sol şeridi sollama için kullanıyordum. Bir süre benim olduğum şeritte önümde araba olmadı ve ayağımı gazdan çekmesem onu sağdan geçebilecek bir süratteydim. Ama sağdan geçmedim özellikle onun arkasından ama sağ şeritten bir süre devam ettim. Baktım ki adam harbiden ahmak gerizekalının teki, bari insanlık bilen ahmak gerizekalının teki olsun diye bende sol şeride, yani onun arkasına geçtim. Yinede ilk başta onun yaptığı gibi sellektör yapmayıp bir süre arkasından devam ettim. Ama her gazdan ayağını çektiğinde benim vites düşürmem gerekiyordu. Onun arabası güçlü olduğundan bu durumun farkında değildi sanırım. En sonunda baktım olacak gibi değil aynı onun yaptığı gibi sürekli olarak sellektör yaptım. Ben öyle yapınca daha çok gaza yüklendi. Bende yakıt tasarrufunu falan bi kenara bırakıp bastım arkasından. Önce overdrive tuşuna basıp 6000e kadar çıktım baktım adamın arabası gittikçe gidiyor, bende overdrive'ı iptal edip  arkasından devam ettim ama benim araba yetişemiyo tabi buna. :D sürekli gazı pompalıyorum, motora nefes aldırmak dedikleri hareketi yapıyorum. Sonra hafif bir viraja girdik çıktık ama bu ahmak viraja yanlış girdi. (Yani altındaki C sınıfı bir araba olsaydı şimdi yaşamıyordu gerizekalı) Ondan sonrada kendine güvenemedi sanırım, Kenara çekildi ve gazdan ayağını çekti. Bende geçtim ama aynadan bi baktım yine sol şeride geçmişti.. :( 
Ondan sonra bende anladım abi bu tiplerin şoförlük bilmeyen ahmaklar olduğunu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 20, 2011, 18:54:27 »
   Senin yaşadığın bu olayı bir hafta icinde iki defa yasadım.Hendek'ten otobana girdim Balıkesir'e gidiyorum.Araçta da 15 kadar yolcu vardı.Hendek-Sakarya arasında orta şeritte ilerlerken sag şeritte ki bir kamyon onundekini bir anda sollamaya başladı.Sol serite geçtiğimde uzaktan bir Fluence selektor yapa yapa geliyor.Kamyonu sollamam bitmek üzere ve bunu görmesine rağmen tamponuma dayandı selektor yapmaya devam ediyor.Kamyonu solladım ve saga geçerken fren lambası yanacak kadar fren pedalına hafif bir dokunuşda bulundum.Gerisini siz düşünün artık.
   Bunun aynısını bir hafta sonra İzmit'te yasadım.Bu sefer Opel Corsa vardı sahnede.Onada aynısını yaptım ama bu cok panik oldu.Crafter'i hafife aldığı belliydi.Aynısını ben ona yaptım.O kacti ben kovaladım.Yaptıgı gibi bol bol selektor yaptım yol versin diye.Geçeceğimden degil.Baskasına yaptıgı sey kendisine yapılınca rahatsız oldu ve once dörtlülerini yaktı sonrada saga gecti ve benden uzaklaştı...Yaptıgım onaylanacak bir davranış sekli degil ama insanları rahatsız etmeden araç kullanmayı bilmeliydi. bu kovalamaca esnasında takografim hiz hatası verdi tabii ki :polis: :polis:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 20, 2011, 19:29:56 »
Yaptıgım onaylanacak bir davranış sekli degil ama insanları rahatsız etmeden araç kullanmayı bilmeliydi.
Aynen abi, aslında ben ''onlar kafaya takmayacaksa ben niye kafama takayım'' derim geçerim ama bazen insan dayanamıyor.
Bide önlerindeki arabayı yürümeyecek bişey sandıklarından yapıyorlar ya bunu, işte o zaman kendime hakaret edilmiş gibi hissediyorum.
Bide sollamaya çıkmışım zaten görmüyormusun, derdin ne ki o kadar kasıntıya giriyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Kasım 20, 2011, 20:17:40 »
   90 km/h ile giden aracı 91-92 km/h ile sollayanlara sinir oluyorum.Ama nizami sollayan birini selektorle ve tampona dayanarak taciz etmek gercekten büyük terbiyesizlik...
   Dörtlülerle,selektorle yapılan uyarı gibi seylerden bahsettik.Peki aramızda ve halk icinden, araç fren yaptığında,fasilali yanıp sonen stoplarin ne anlama geldigini kaç kisi biliyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 20, 2011, 21:19:45 »
Şöför pompalıyor demek :D Freni :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Kasım 20, 2011, 21:24:28 »
Şöför pompalıyor demek :D Freni :D
:alkis: :alkis: cok doğru Ahmet :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 20, 2011, 21:26:51 »
Park yasağı olan yere park ederseniz 4 lüleri yakıp giderseniz hemen geliyorum anlamına gelir.:) :( :(

Bu durum için bir memur arkadaş makbuzun arkasına çok bekledim gelmeyince not bıraktım diye yazmıştı bu nedenle bu kural benim için geçerli değil :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 21, 2011, 00:30:38 »
   90 km/h ile giden aracı 91-92 km/h ile sollayanlara sinir oluyorum.Ama nizami sollayan birini selektorle ve tampona dayanarak taciz etmek gercekten büyük terbiyesizlik...
   Dörtlülerle,selektorle yapılan uyarı gibi seylerden bahsettik.Peki aramızda ve halk icinden, araç fren yaptığında,fasilali yanıp sonen stoplarin ne anlama geldigini kaç kisi biliyor?
Yaa şu var;
Mesela orta şeritten giderken yavaş giden bir arabaya arkadan yaklaşmaya başlıyorsun, sol aynadan bakıyosun ki sol şeritten gelip seni geçecek olan bir araba yaklaşıyor, önce gazdan ayağını çekiyosun, belki yumuşak bi frende yapabilirsin, sonra solundan geçmesini beklediğin araba senin dediğin gibi baya uzun bir süre sonra yavaş yavaş geçiyor.
Bu seferde o geçtikten sonra sen fren yapıp iyice yavaşlamış oluyorsun, o zamanda sollamaya çıkınca sollayacağın araçla aynı hızdan yeniden hızlanman gerekiyor. Bu seferde senin dediğin gibi solladığın araçla senin hızın arasındaki hız farkı çok olmuyor. Hani öyle bir durumda bile 90km/h ile giden bir arabayı 91-92 ile sollamıyorum ama yinede bazen hızını bir anda arttıramıyosun abi. Benim kafaya taktığım sol şeritten yavaş gitme mevzusunun bir yönüde o zaten.
Ülen ya benzinine/mazotuna kıy adam gibi sollamanı yap, yada çıkma o sollamaya... Yukarıdada dediğim gibi; ben sol aynama baktığımda eğer yaklaşan bir araba görüyorsam ve ben sollamaya çıktığımda onun hızını azaltacak kadar yavaş sollama yapacaksam çıkmıyorum.. hatta ayağımı gazdan biraz çekip öndeki arabayla aramı daha fazla açtıktan sonra, uygun pozisyonu bulup hızımı alarak sollamaya çıkarım genelde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Kasım 21, 2011, 06:59:46 »
   Erdem demek istediğimi son paragrafda anlatmissin.Telefondan yazdığım için açıklamalı,ornekli yazamiyorum.Konu yazdıklarında ki gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Aralık 11, 2011, 23:19:10 »
Kar tipi şeklinde yağıyorken 4 lüyü yakarak gitmek arkadan gelen kişi için " fren mesafeni iyi ayarla" demek!
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 12, 2011, 10:15:28 »
Kar tipi şeklinde yağıyorken 4 lüyü yakarak gitmek arkadan gelen kişi için " fren mesafeni iyi ayarla" demek!

ki sisli havalardada bu durum var yani ::)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Aralık 12, 2011, 11:42:31 »
ki sisli havalardada bu durum var yani ::)
   Sisli havalarda dörtlülerini yakarak araç kullanmak hem salakça hemde çok tehlikelidir.Aramızda böyle araç kullanan varsa bu uygulamadan vazgeçmesini öneririm.Neden mi? Biraz düşünün cevabını kendiniz bulacaksınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Aralık 12, 2011, 12:35:49 »
Bu durum için bir memur arkadaş makbuzun arkasına çok bekledim gelmeyince not bıraktım diye yazmıştı bu nedenle bu kural benim için geçerli değil :)

:lol:  :lol: güzelmiş
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Aralık 12, 2011, 19:27:51 »
megane 2 lerde olan bi özellik ...

ani fren yaptığında otomatik dörtlüler yanardı...

manuel olarak ben yapıyorum bunu ... arkadakinin dikkatini çekmek için..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Aralık 12, 2011, 21:44:32 »
megane 2 lerde olan bi özellik ...

ani fren yaptığında otomatik dörtlüler yanardı...manuel olarak ben yapıyorum bunu ... arkadakinin dikkatini çekmek için..
   Bu uygulamayı sert fren anında yapmak doğru bir davranış olur.ama sisli havalarda dörtlüleri yakarak gitmek çok tehlikeli.Söyle örnekleyeyim.
   Giden araç dörtlülerini yakmış gidiyor.Sağ şeritte ya da emniyet şerit'inde de arızalanmış veya durmak zorunda kalan bir araç olsun.Yoğun bir siste bunu ayırt etmek mümkün olamaz.Zaten her marka model araçta arka sis lambası standart.Fabrika arkaya ARKA SİS LAMBASI diye ışık gücü çok kuvvetli bir lamba zaten yapmış.E dörtlü yakmanın manası nedir peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Aralık 14, 2011, 12:31:49 »
   Bu uygulamayı sert fren anında yapmak doğru bir davranış olur.ama sisli havalarda dörtlüleri yakarak gitmek çok tehlikeli.Söyle örnekleyeyim.
   Giden araç dörtlülerini yakmış gidiyor.Sağ şeritte ya da emniyet şerit'inde de arızalanmış veya durmak zorunda kalan bir araç olsun.Yoğun bir siste bunu ayırt etmek mümkün olamaz.Zaten her marka model araçta arka sis lambası standart.Fabrika arkaya ARKA SİS LAMBASI diye ışık gücü çok kuvvetli bir lamba zaten yapmış.E dörtlü yakmanın manası nedir peki?

Eğitim şart

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Aralık 14, 2011, 19:35:17 »
Eğitim şart
   EĞİTİM kesinlikle ŞART Kemal abi