0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yapılışına gerek yok çünkü kullanılacak malzemelerin birbirine yakınlığı ve biraz hayal gücü olayı anlatıyor sanırım.
Sollama yapan bir aracın tamponuna dayanıp defalarca selektör yapan kişi "ben ahkmak gerizekalının tekiyim yol ver bana" demektedir.Pekta kaale almayın bu vatandaşı...
Yaptıgım onaylanacak bir davranış sekli degil ama insanları rahatsız etmeden araç kullanmayı bilmeliydi.
Şöför pompalıyor demek Freni
Park yasağı olan yere park ederseniz 4 lüleri yakıp giderseniz hemen geliyorum anlamına gelir.
90 km/h ile giden aracı 91-92 km/h ile sollayanlara sinir oluyorum.Ama nizami sollayan birini selektorle ve tampona dayanarak taciz etmek gercekten büyük terbiyesizlik... Dörtlülerle,selektorle yapılan uyarı gibi seylerden bahsettik.Peki aramızda ve halk icinden, araç fren yaptığında,fasilali yanıp sonen stoplarin ne anlama geldigini kaç kisi biliyor?
Kar tipi şeklinde yağıyorken 4 lüyü yakarak gitmek arkadan gelen kişi için " fren mesafeni iyi ayarla" demek!
ki sisli havalardada bu durum var yani
Bu durum için bir memur arkadaş makbuzun arkasına çok bekledim gelmeyince not bıraktım diye yazmıştı bu nedenle bu kural benim için geçerli değil
megane 2 lerde olan bi özellik ...ani fren yaptığında otomatik dörtlüler yanardı...manuel olarak ben yapıyorum bunu ... arkadakinin dikkatini çekmek için..
Bu uygulamayı sert fren anında yapmak doğru bir davranış olur.ama sisli havalarda dörtlüleri yakarak gitmek çok tehlikeli.Söyle örnekleyeyim. Giden araç dörtlülerini yakmış gidiyor.Sağ şeritte ya da emniyet şerit'inde de arızalanmış veya durmak zorunda kalan bir araç olsun.Yoğun bir siste bunu ayırt etmek mümkün olamaz.Zaten her marka model araçta arka sis lambası standart.Fabrika arkaya ARKA SİS LAMBASI diye ışık gücü çok kuvvetli bir lamba zaten yapmış.E dörtlü yakmanın manası nedir peki?
Eğitim şart