0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben defalarca kez denettirdim.Avometre ile ölçtürdüm 0,08 ma çıkıyor ama 2-3 gün çalışmasın akü hemen siyaha dönüyo.Gerçi ölçüyorum 12,46 volt görünüyor vede biraz hareket edince geri yeşile dönüyor.Genelde sıralı sistem lpg olan araçlarda bu tip sorunlar gözleniyormuş.Heleki çok fazla kullanılmayan bir araç ise daha çok gözlemlenirmiş. ben tek tek ölçtüm.Sıralı sistem 0,04 ma çekiyor. alarm 0,02 ma çekiyor geri kalan ise teyp ve diger şeyler aracın saati merkezi kilit sistemi .bundan önce sıralı lpg yokken hiç ben akünün böyle bir sorun verdigini görmemiştim.
Bizim arabalara büyük akü malesef yerine olmuyor.maksimum 60 ah takılabiliyor bundan önceki aküm mutlu idi şimdi yigit tam bakımsız akü aldım .bakalım şimdilik iyi ama inşallah ileriki zamanda sorun çıkarmaz.Sıralı sistem lpg sistemlerinde beyin oldugundan dolayı illaki hafızasında tutması için belli bir enerjiyi kullanıyor buda atiker sistemlerde 0,03 -0,04 .Normal de bizim araçlarmız.fabrikasyon 0,01 -0,02 amper çekiyor ama tabi biz alarm sıralı lpg gibi şeyleri baglatınca .bu alıp başını gidiyor .Benden sana tavsiye teybini kablolarını sök bir de öyle dene bakalım ne olacak .
Kaçak bulmada şöyle bir yol izleyebilirsin.Arabanın hava filitresinin hemen yanında sigorta kutusu var role ve sigortalar var .Sigortaları tek tek çekip hangisinde kaçak duruyor ise onu belirleyeceksin.O sigorta hangi sisteme enerji veriyorsa o sistem üzerinde yogunlaşarak arızyı arıyacaksın.Örnek merkezi kilit - saat- ve tepe lambası aynı sigorta tarafından beselniyor.Bu sigortayı çektiginde kaçak kayboluyor ise bu sigortanın voltaj verdigi tesisat ve parçalar kontrol edilmesi gerekiyor
o zaman ben anfiyi ve teybi söküm yani abi birde öle deneyelim