Gönderen Konu: ae101 akü problemi  (Okunma sayısı 9109 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
ae101 akü problemi
« : Kasım 14, 2011, 22:27:12 »
ya abilerim bnm aracımdakı sorunum akü 1 gece de damla elektrik kalmıyo akümde yeni bnde kutup başını söküp sabah takıp öle çalıştırıyorum :( :(
o kadar elektrikçiye gittim kaçak falan aradılar ama bulamadılar aracım tesisatlı  ve ufaktan ışıklandırma sistemide mevcut daha önceki corollamda daha fazlası vardı fakat hiç sorun yasamıyordumm :hoş: sizce bu sorun neyden kaynaklanabilir  aracım 1.6 xei
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Toyota Club Türkiye

ae101 akü problemi
« : Kasım 14, 2011, 22:27:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: ae101 akü problemi
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2011, 09:35:44 »
yardım:?
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2011, 15:23:32 »
araçta herşeyi kapat kutup başının bir tanesini sök ve araya 12 voltluk bir ampül bağla. yani artıyı sök kutup başı ile akünün artı kutbu arasına ampülü tak ampül yanmaması gerekiyor. düşük bir kaçakta olabilir. ozaman ölçü aleti bağlayarak düşük voltajlarıda görebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2011, 15:31:37 »
deniycem serdar abi bunu    :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2011, 16:27:08 »
Ben defalarca kez denettirdim.Avometre ile ölçtürdüm 0,08 ma çıkıyor ama 2-3 gün çalışmasın akü hemen siyaha dönüyo.Gerçi ölçüyorum 12,46 volt görünüyor vede biraz hareket edince geri yeşile dönüyor.Genelde sıralı sistem lpg olan araçlarda bu tip sorunlar gözleniyormuş.Heleki çok fazla kullanılmayan bir araç ise daha çok gözlemlenirmiş. ben tek tek ölçtüm.Sıralı sistem 0,04 ma çekiyor. alarm 0,02 ma çekiyor  geri kalan ise teyp ve diger şeyler aracın saati merkezi kilit sistemi .bundan önce sıralı lpg yokken hiç ben akünün böyle bir sorun verdigini görmemiştim.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2011, 16:52:58 »
Ben defalarca kez denettirdim.Avometre ile ölçtürdüm 0,08 ma çıkıyor ama 2-3 gün çalışmasın akü hemen siyaha dönüyo.Gerçi ölçüyorum 12,46 volt görünüyor vede biraz hareket edince geri yeşile dönüyor.Genelde sıralı sistem lpg olan araçlarda bu tip sorunlar gözleniyormuş.Heleki çok fazla kullanılmayan bir araç ise daha çok gözlemlenirmiş. ben tek tek ölçtüm.Sıralı sistem 0,04 ma çekiyor. alarm 0,02 ma çekiyor  geri kalan ise teyp ve diger şeyler aracın saati merkezi kilit sistemi .bundan önce sıralı lpg yokken hiç ben akünün böyle bir sorun verdigini görmemiştim.

yücel abi aracımda eski tip sıralı var tek nokta enjok. bu durum çık can sıkıcı yaa yada yüksek amperli akü alcam galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2011, 20:53:41 »
lpg konusunda bilgi sahibi değilim ama tüm lpg enerjisini kontaktan almak çözüm olabilir. kontak kapanınca tüm enerjisi kesilsin. miliamperlerden bahsediliyor. akünün bitmesine neden olması garip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2011, 22:04:10 »
arabada lpg varsa 72 ah. önerilir biz müşterilerimize devamlı onu öneriyoruz, zaten fabrikada garantide bu şartı koyuyor.. bide hangi marka aküyü kullanıyorsun o da önemli.. akü konusunda yardımcı olabilirim sana..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2011, 13:24:14 »
mutlu akü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2011, 18:39:41 »
Bizim arabalara büyük akü malesef yerine olmuyor.maksimum 60 ah takılabiliyor bundan önceki aküm mutlu idi şimdi yigit tam bakımsız akü aldım .bakalım şimdilik iyi ama inşallah ileriki zamanda sorun çıkarmaz.Sıralı sistem lpg sistemlerinde beyin oldugundan dolayı illaki hafızasında tutması için belli bir enerjiyi kullanıyor buda atiker sistemlerde 0,03 -0,04 .Normal de bizim araçlarmız.fabrikasyon 0,01 -0,02 amper çekiyor ama tabi biz alarm sıralı lpg gibi şeyleri baglatınca .bu alıp başını gidiyor .Benden sana tavsiye teybini kablolarını sök bir de öyle dene bakalım ne olacak .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2011, 18:48:46 »
Bizim arabalara büyük akü malesef yerine olmuyor.maksimum 60 ah takılabiliyor bundan önceki aküm mutlu idi şimdi yigit tam bakımsız akü aldım .bakalım şimdilik iyi ama inşallah ileriki zamanda sorun çıkarmaz.Sıralı sistem lpg sistemlerinde beyin oldugundan dolayı illaki hafızasında tutması için belli bir enerjiyi kullanıyor buda atiker sistemlerde 0,03 -0,04 .Normal de bizim araçlarmız.fabrikasyon 0,01 -0,02 amper çekiyor ama tabi biz alarm sıralı lpg gibi şeyleri baglatınca .bu alıp başını gidiyor .Benden sana tavsiye teybini kablolarını sök bir de öyle dene bakalım ne olacak .

aynen abi yüksek amperlide takılmıyor.
anfiden şüpheleniyorum ama teyp kapanınca otomatikmen oda kapanıyor  ama teybi söküpte deniycem başka çare yok çünkü.

yücel abi birde aracın ön konsoldaki saat göstergesinin ışığı sürekli yanıyo gece gündüz o ışık aküyü bitirebilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2011, 19:07:13 »
bizim toyotalar yüksek dar akülü akü seçimi mutludan yana olmalı 1.sınıf bir akü.. tabi bu akü işide biraz şans meselesi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 21, 2011, 13:53:40 »
evet sonuç açıklandın arabada kaçak varmış elektirikçi arabanın heryeri tesisat dolu bulamam dyo kaçagı kısayoldan bunu nasıl halldederimm ? nasıl bulabilirim bu kaçagı..:d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 22, 2011, 17:32:17 »
Kaçak bulmada şöyle bir yol izleyebilirsin.Arabanın hava filitresinin hemen yanında sigorta kutusu var role ve sigortalar var .Sigortaları tek tek çekip hangisinde kaçak duruyor ise onu belirleyeceksin.O sigorta hangi sisteme enerji veriyorsa o sistem üzerinde yogunlaşarak arızyı arıyacaksın.Örnek merkezi kilit - saat- ve tepe lambası aynı sigorta tarafından beselniyor.Bu sigortayı çektiginde kaçak kayboluyor ise bu sigortanın voltaj verdigi tesisat ve parçalar kontrol edilmesi gerekiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 23, 2011, 21:38:14 »
Kaçak bulmada şöyle bir yol izleyebilirsin.Arabanın hava filitresinin hemen yanında sigorta kutusu var role ve sigortalar var .Sigortaları tek tek çekip hangisinde kaçak duruyor ise onu belirleyeceksin.O sigorta hangi sisteme enerji veriyorsa o sistem üzerinde yogunlaşarak arızyı arıyacaksın.Örnek merkezi kilit - saat- ve tepe lambası aynı sigorta tarafından beselniyor.Bu sigortayı çektiginde kaçak kayboluyor ise bu sigortanın voltaj verdigi tesisat ve parçalar kontrol edilmesi gerekiyor

abicim cok mantıklı bi yol aslında cok tesekkür ederim.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 27, 2011, 17:18:48 »
yücel abi senin tavsiye ettiğin yol üzerinden gittim ama yinede bulamadın bide kaçagı nasıl anlıycaz abi ampül olayını tam kavrayamadım ben :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 28, 2011, 09:47:13 »
?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 28, 2011, 09:59:44 »
Paşam şimdi ampul olayı şu devre arasında kaçak akım varsa bu akım arasına bir ampul baglıyor çekilen kaçak akımın amperine göre aradaki ampul yanıyor eger çok fazla kaçak varsa ampul şiddetli yanar eger kaçak yoksa ampul yanmaz veya çok düşük bir akım var amper çok düşükse yani normal seviyelerde ise ampul gene yanmaz.Şimdi sana şöyle söyleyim aslında ampul olayına profosyenel bir yöntem degil tamamen sanayici yöntemidir zaten avometre kullanmayı birçogu bilmez .Ancak servis teki ustalar felan ancak bilebilir.Mesela benim arcımda 0,08 Amper .Bunun 0,04 lük kısmını sırelı sistem lpg beni çekiyor,0,02 lik kısmını alarm sistemi çekiyor 0,02 lik kısmını ise saat ve teyip çekiyor .Benim aracım 24 saatte ortalama 2 amper tüketiyor .yani ortalama 15 gün çalıştırmazsam 30 amper çeker ve akümün yarı yarıya boşalır belki daha fazla .Bu nun da sebebi genelde araca sonradan takılan mataryeller mesela ben aracıma hiçbir aksesuar taktırmamış olsam teyip dahil 0,01 amper çekecek .yani 15 günde 3,6 amper çekecek yani 2 ay çalışmasa dahi ancak 14 amper çekecek. Senin sorun tahminimce ses sisteminle alakalı olabilir.Bantlanmaya veya şase alan bir kablo olabilir. .Saglam iş bilen bir elektrikçi işini çözer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 28, 2011, 10:02:59 »
o zaman ben anfiyi ve teybi söküm yani abi birde öle deneyelim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 01, 2011, 11:43:05 »
o zaman ben anfiyi ve teybi söküm yani abi birde öle deneyelim
araçta tesisat çoksa mutlaka bir yerlere enerji tüketen birşeyler var demektir. kısa yolda halletmek istersen bu şalteri deneyebilirsin. http://www.balikmarketim.com/?urun-28891-DEVRE-KESiCi.html . araçtan çıkarken kutup başını sökmek yerine tüm enerjiyi bu şalterle kesebilirsin