0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hocam kesinlikle şanzıman beyninden. İstanbul da tamirini yapan yerler var. Netten bakabilirsiniz oto beyincilere. ama tr de anlayan olmaz derseniz Abd de garantili tamir ediliyor. Yardımcı olmaya çalışırım. Aynı sorunu 5 ay önce ben de yaşadım ve şuan aracım canavar gibi. Sadece yakıtından şikayetçiyim ama ata biniyoruz sonuçta.:-)
2001-2003 Rav ların kronik sorunu bu. Herkes er geç yaşayacak.
şanzıman pleytlerinde ve balatalarında aşınam sonucu bu sorunu yaşıyorsunuz hem şanzıman revizyon olmalı hemde beyin değişmeli tek çözüm bu
Levent Bey. Aracı ilk aldığımda müthiş moralim bozulmuştu. Ne yapacağımı şaşırmıştım. Forumda yaşadığımız tecrübeleri anlatmıştım daha önce. Arama motoruna 2001-2003 rav4 ecu yazın ve dünya genelinde bu sorunun yaşandığını görün. servise giderseniz direk şanzumanla uğraşırlar veya yeni beyin derlerki 3000 tl civarında. Tr de şanzıman beyni tamiri yapan yerler var ama ne derece güvenilir bilemiyorum. Ben aynı sorunu yaşamış ve benimle aynı araca sahip bir öğretmen aracılığıyla Abd de onarttırdım. 2 yıl garantili. Ben 6 aydır o arkadaş 2 yıldır aynı sorunu bir daha yaşamadık. Yağ-selenoit falan değil mesele. Sorunun temeli şanzıman beyni. Benim araçta daha önce arzıa ışı hiç yanmadı. Bilgisayarda bir sorun da çıkmadı. Ama aracın ne durumda olduğunu ben iyi biliyorum.
Tövbe de, ben 157000e geldim halen çok kuvvetli, inşallah olmaz bir şey
Ali bey,http://www.ebay.com/itm/120760929693?item=120760929693&viewitem=&vxp=mtr#ht_500wt_992 linkte satılan ecu'yu almayı planlıyorum.. Çünkü arabamın beynini tamire göndersem arabasız kalacağım... En azından aldığımı kullanırken diğerinide tamir ettirebilirim diye düşünüyorum... görüşlerinizi bekliyorum...
Levent Bey,Konuya pek hakim değilim ama meraktan linke baktım , buradaki ECU araç ana ECU'su mu yoksa otomatik şanzıman için ayrı bir ECU mu var?
Çakmaktaki kapasitenin orayı etkilemesi uzak ihtimal , muhtemelen çakmağa takılan şarj ciazının yaydığı veya ilettiği bazı parazitler başka bir yerleri veya sensörü etkiliyordur çalışma şekli değişiyordur. Bu arada sadece şarj cihazı mı takılı yoksa , şarj cihazına da başka bir cihaz takılı o da çalışıyormu?- Deneme için çakmaktan uç çıkarıp bu uca 16V/220 µF bir elektrolitik kapasite taktırıp deneyin ( çakmaktan çalışan seyyar lamba v.s. gibi takıp , çakmaktan yine fazla uzun olmayacak şekilde 10-15 cm uzağı bir noktaya bağlatın kapasiteyi). Arızanın yine azalacağı veya ortadan kalkıp kalkmayacağına bakın (pek sanmıyorum ama belli olmaz bu işler).Bu işi araç soğukken motor yeni çalıştırıldığında da yapıyormu , yoksa motor şanzıman ısınınca mı yapıyor?