Gönderen Konu: Rav4 üm rampada gitmiyor yardım  (Okunma sayısı 13399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ÇÖL KAPLANI
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Rav4 üm rampada gitmiyor acil yardim
« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2012, 10:08:35 »
teşekkürler Tekin bey,
aracımda şanzıman yağı değişti.Filtre değişmedi sadece temizlendi.istanbul da konulan yağ markası farklı,sonra yolda kaldığımızda konulan yağ markası  farklı idi.Hangi ustaya sorsam benim yoğurdum ekşi diyen yok eh tabi bizede inanmak düşüyor.Verdiğiniz fikirler için size teşekkür ederim.Şimdi tavsiyeniz üzerine aracım yine 1 ve 2 yi unutup 3 le kalkış yapmaya çalışırsa bu sefer şanzımanı indirip tork kavrama ünitesi ve bağlantılarını kontrol ettirmek kalıyor.Bu konuda servisle görüşeyim bakalım ne maliyet çıkaracaklar karşıma yine görüşürüz.sorunsuz günler dilierim ...
AKILLI OLUP DÜNYANIN KAHRINI ÇEKECEĞİNE DELİ OL DÜNYA SENİN KAHRINI ÇEKSİN..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2012, 10:08:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 04, 2012, 13:03:21 »
Merhaba Kurtuluş bey,

Basit parça değişimlerini dışarıda ekonomik olmaları nedeniyle yaptırmanız doğaldır.

Fakat mekanik konularda yetkili servise gitmekten çekinmeyiniz, daha pahalı olmasının sebepleri vardır.

Özellikle şanzıman yağı ve filtresi gibi önemli sarf malzemesi konu mevzusu ise.

Benim size önerim, arıza oluşmasını beklemeden yetkili servisinizde şanzıman yağı ve filtresini değiştirmeniz olacaktır.

En son koyduğunuz yağı temizlik yapsın niyetine koyduğunuzu düşününüz!

Sonuç olarak, buna rağmen arıza oluşursa, o zaman tork kavrama ünitesine baktırırsınız, bu şekilde davranılırsa arıza tespitleride daha kolay olur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ÇÖL KAPLANI
« Yanıtla #22 : Şubat 07, 2012, 09:38:58 »
Bursa ÇAVDARLI 'da ecu değişimi yapıldı.şanzıman içindeki değişmesi gereken kavramalar değişti.Bu serviste Ersin Usta var tecrübeli.. Tüm masrafları aracı aldığım firma İNALLAR h2 karşıladı.Herkese Sorunsuz günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ÇÖL KAPLANI
« Yanıtla #23 : Şubat 29, 2012, 09:28:11 »
Arabam 2002 model henüz 84.000 km de kazası yok... Eğer bu arabada şanzıman revizyonu, beyin değişimi vs birşey olursa... Toyota türkiyenin kapısının önüne atar gelirim... bu kadar diyeyim yani...
aman büyük konuşmayın.bakımlarınızı ve yağ değişimlerinizi zamanında yaptırırsanız uzun ömürlü olacağına inanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Mart 01, 2012, 21:23:38 »
aman büyük konuşmayın.bakımlarınızı ve yağ değişimlerinizi zamanında yaptırırsanız uzun ömürlü olacağına inanıyorum

Bilgi için teşekkürler... ecu buldum ebay da haftaya sipariş edeceğim... Allah nasip ederse...