Anket

DİZEL OLARAK, AURIS - MEGANE III - ASTRA CLASIC III HANGİSİ?

ASTRA CLASSIC III HB
AURIS
MEGANE III

Gönderen Konu: DİZEL OLARAK, AURIS - MEGANE III - ASTRA CLASIC III HANGİ HB?  (Okunma sayısı 15499 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: DİZEL OLARAK, AURIS - MEGANE III - ASTRA CLASIC III HANGİ HB?
« Yanıtla #20 : Kasım 10, 2011, 18:09:28 »
bunların içinden astraya yolcu olarak kısa bir süre binme fırsatım oldu, dizaynı ve çekişi çok güzel,, megane III dizele de kullanıcı olarak bindim ve cidden hayran kaldım, konusu geçen heryerde de megane'ı öneriyorum soranlara,, öncelikle araç donanım olarak çok güzel,, ayrıca dizellerdeki o düşük devirlerdeki tıkanma olayı o motorda bir hayli düşük, sizi hiç rahatsız etmez, yokuşlarda zor durumda bırakmaz,, malzeme kalitesinin çok yeterli olmadığı söyleniyor; ben çok da kötü olduğunu düşünmüyorum, hatta kullandığım araç küçük bir şehirde bayanın kullanıdğı bir araçtı, öyle özene bezene de kullanan biri değildi ve inanın hiçbir yerinden tık ses gelmiyordu,, sonuç olarak; megane'ı tavsiye ederim,,
5,0lt/100km
urban drive

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 10, 2011, 18:09:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 10, 2011, 19:46:32 »
Sercan Opel 1.3 lerin dizeli bizden az vergi ödüyor. Onların motor hacmi 1.248 olduğu için bir alt vergi dilimine giriyor.

ben öle bilmiyorum serkancım ama doğrudur düzelttiğin için saoll
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 10, 2011, 20:06:05 »
Bana göre Megan'ın donanım avantajı var.
Auris'in tasarım avantajı var.
Astra'nın da yol tutuşu, alman panzer etkisi ve biraz daha lüks iç görünüm avantajı var.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 10, 2011, 20:13:25 »
içlerinde en iyi motora sahip olanı megane III bence, Dci, yakıt tüketimi oldukçadüşük olan , ve oldukça sorunsuz bir motor tipi...
yeni megane'ın tipi de güzel, ben megane derim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 10, 2011, 20:38:06 »
  Bu arada yerli megane ithalden 20mm. civarı daha yüksek.

Öyle ya da böyle Renault Megane III ile gerçekten ileri doğru çok büyük adım atmış, bunu her detayda görebiliyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 11, 2011, 16:41:49 »
Öncelikle herkese değerli yorumlarında ve görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Ankete göre Auris önde gidiyor. Son aldığım fiyat bilgilerini de sizinle paylaşmak istedim.
1,4 D4-d Auris C. Extra  : 44.900 TL
1.5 - 105 ps Megane III Expression  HB : 45.500 TL Karar verirsek Megane da biraz daha indirim alabileceğiz.
Astra Classic III onda da indirim olacak o henüz gelmedi.

Bu fiyatlara hangisi alınır? Auris ve megane fiyat aynı gibi olacak.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 11, 2011, 17:03:12 »
Benim tercihim her yönüyle Megan III olurdu :) bu ikisinin arasında :) (1.5dci motorda boşluk yaşamazsınız dizelin güçsüzlüğünü hissetmezsiniz hem 6ileri manuelde )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 11, 2011, 17:06:05 »
Ben ankette Auris işaretlemiştim ama renaultun sitesinden meganın özelliklerine baktım; bence de Megane III alın.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 11, 2011, 17:43:29 »
Hasan Abi bence Megane. O kadar para verecekseniz ve uzun süre binecekseniz, dolu bir araç almak daha doğru bir tercih.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 12, 2011, 14:26:41 »
Auris i bu listeden atalım bence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 12, 2011, 14:35:53 »
Yeni bir araba alırsam bende listeye eklememeyi düşünüyorum Aurisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 22, 2011, 11:20:27 »
Haftasonu Toyota Sonkar'a gittim. Toyota şenliği vardı. Yeni yarise de baktım eskisinden çok dah güzel olmuş. Auris d4-d ile test şürüşü yaptım. Satış temsilcisi de 10.000 km de 0.640 L yağ eksilttiğini söyledi. Bunu da bir eksilme değil yağdan kaynaklana  bir buharlaşma şeklinde olduğunu söyledi, yağ nasıl buharlaşıyorsa. Dize auris kabin içinde dışardan daha çok motor sesi var. Dışardayken dizel olduğu pek anlaşılmıyor ama kullanırken dizel ve ses fazla. Ama kullanımı çok rahat. Malesef gri olan yerlerde çızılmeler ve aşınmalar çok fazla idi. Kapı kollarında gri yerlerde boyalar zarar görmüş siyah plastik görünüyor, el freninin olduğu yer facia zaten çizik içinde. Yağ buharlaşmasını ve konsoldaki çilizlmeleri saymazsak çok güzel bir araç. Benim E12 Hb aracımın bagajı 288 Lt idi bunu bagajı 354 Lt. HB araba için yeterli.

Sonra da Nissan'a uğradım. NOTE modeline bakmak için. İçi geyet geniş ve ferah bir araba. 1,5 Dci 90 bg. Reno ile aynı motor. Malzeme kalitesi işçilik fena değil. Ama 2. elde durumu ne olur bilemiyorum. Nissan JUKE baktım çok hoşuma gitti. Çok değişik bir tasarım. Arka koltuklar biraz dar ve basık bir araç. Arka tarafın basık ve bagajın küçük olması sıkıntı. 251 lt bagaj var. Stepnenin üzerindeki plastik çıkartılarak bagaj derinleştirilebiliyor, ama arka koltuklara birşey yapılamıyor. Birde vitesin olduğu yer gözüme hoş gelmedi daha estetik olabilirdi. 1,5 Dci 110 bg. motor var. Visia donanımlı olan 45.000 TL, Tekna donanımlı olan 49.500'e alınabiliyor. Değişik bir araç. Malzeme kalitesi ve işçiliği güzel. Düşünmüyor değilim.:) Şehrin haylazı:) Ayrıca metalik renk fiyat farkı yok.

For Focus, malzeme kalitesi işçilik güzel. 25.000 TL ye kadar 0 fizli 48 aya kadar kredi kullanılabiliyor. Ama pahalı. Confort en alt modeli, aynalar elektrikli değil, arka camlar manuel felan işte. 46.000 TL.  Bagaj çok küçük. 277 Lt bagaj var. 1,6 -95 Bg. Metalik renk içinde 950 TL fark alıyorlar. Biraz donanım olsun derseniz Style paket almak gerekiyor oda opak renk olarak 53.000 civarında.  Bu fiyatlara çıkınca yeni Opel astra alınabilir.

Alternatifler çoğalınca seçim de zorlaşıyor. Velhasıl araba alma işi zormuş. Nissan Juke da kafamı karıştırmadı değil. :) Donanım ve fiyat avantajı olarak Opel Astra Classsic III HB Konfor Paket en uygunu görünüyor. Bunda da metalik renk fiyat farkı yok. Gönül isterki yenü kasa astra olsun ama o 53.000TL, arada 11.000 tl fark var.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 22, 2011, 11:43:58 »
Hasan abi yeni kasa astranında dizelinden çok şikayetçi olan kullanıcılar var. Eski kasanın performansı yeni kasadan daha iyimiş. 0-100 14.9 km zannedersem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 22, 2011, 12:13:02 »
Hasan abi yeni kasa astranında dizelinden çok şikayetçi olan kullanıcılar var. Eski kasanın performansı yeni kasadan daha iyimiş. 0-100 14.9 km zannedersem.
Sağol Serkan. Zaten o kadar para veremem. Alırsam Classsic Astra olur. Dizelden zaten öyle çak bir performans beklentim yok. 25 Aralığa kadar zamanım var. Bulacağız bir şey inşallah. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Aralık 22, 2011, 16:13:05 »
Herkese değerli yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim, geçen hafta listede olmayan yeni Astra Enjoy 1.3 dizel beyaz aracımızı teslim aldık. Şimdilik bir sıkıntı yok, performansı beklediğimden daha iyi çıktı. Bana yetiyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 04, 2012, 11:11:21 »
Herkese değerli yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim, geçen hafta listede olmayan yeni Astra Enjoy 1.3 dizel beyaz aracımızı teslim aldık. Şimdilik bir sıkıntı yok, performansı beklediğimden daha iyi çıktı. Bana yetiyor. :)
Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin güle güle kullanırsınız inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ocak 05, 2012, 14:24:34 »
Amin Arda, teşekkür ederim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #37 : Ocak 05, 2012, 22:28:03 »
Biraz geç gördüm mesajı. Ben kendi tecrübe mi paylaşayım belki referans olur :)

Aslında bir çok kişi Megane III demiş. Ben Aurisi almadan önce Megane III test ettim. Aurise binince vazgeçtim. Şirkette de expression konfor paketli bir megane III vardı. Son bir iki haftadır aracı uzun uzun kullanma şansım oldu. Öncelikle motor sesini içine çok alıyor. EDC şanzumanlı modeli alınmazsa alt devirlerde hiç olmayacak kadar hantal. Serilik istiyorsanız sağlam yüklenmek gerekiyor gaza. Plastik kalitesi berbat diyebilirim. Bu arada şirket aracı sıfır alındı. Hani döküntü değil. Yaklaşık 700-800 km yol katettim. 10.4 lt şehir içi yakıt tüketimini gördüm. Kendi aracımda bu rakam 1150km de olan Auris için 5.9-6.1 arası değişiyor.Çok abanan biri değilimdir. Ancak bu araba 110 hp neden gitmiyor diye sağlam gaza yüklendiğim bir an var sadece. O anda gerçekten seri diyebilirim. Direksiyonu çok iyi tepki veriyor ve yol tutuşu iyi. Donanım olarak Aurisimden dolu değildi. Ve daha genişde değildi. Ön yolcu koltuğunun yükseklik ayarı, kapılarda ki ışıklarda ince ayrıntılardı. EDC şanzumanlı, Esp li asrli bir megane III almak cidden iyi para istiyor. Bence alınmaya alınır bir araba ama o paranın arabası değil. Daha ilk kapıyı açtım kapıyı kapattım trank tiye bir teneke ses ve tıkırtılar. Ha bu arada yıllarca Broadway kullanmış biriyim. Hala da 2. araç olarak durur kapıda. Aurisin kapısı kadar ağır ve tok bir kapanışı yoktu. Golf reklamında ki adama döndüm :) Megane 3  için yorumum kısaca Auris varken alınmaz. Kişisel görüşüm :)

Şirketin diğer araçlarından Mazda 3 de kullandım otomatik ve benzinliydi. Onu megane 3 e tercih ederdim.

Onun dışında Aurisi anlatmama gerek yok. Yeni astrayı tecrübe etmedim ama gayet güzel bir tercih olurdu. Bana istediğim paket pahalı geldiği için almadım. Bu arada üzerinde ki motoru biliyorsunuzdur. Fiatın  Multi-jet olarak bilinen motoru. Tıpkı 75 hp olan versiyonu gibi bu motor da fiatın. Çok sağlam ve başarılıdır.

Sonuç olarak güzel bir tercih olmuş. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 06, 2012, 10:01:20 »
Megane 3 'de yerli ve ithal arasında bence iç aksamda fark var. Yerli üretim Auris ayarında. Çekiş konusunda ise katılamıyorum. 110hp. lik versiyonun çekişi gerçekten çok iyi. Hatta sınıfında seri olarak bilinen Focus ile aynı. Üstelik çok da sessiz. Özellikle içi ve hele uzun yolda en sessizlerden. Tüketimde ise sınıfında en iddialı modellerdendir. Şehir içş tüketimi karşılaştırmak kesinlikle sağlıklı sonuç veremez bence. 28km yi 3,5 saatte aldığımı bilirim. Bu arada yeni kasalarda Renault duyduğuma göre donanımları kısmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ocak 06, 2012, 15:52:54 »
Biraz geç gördüm mesajı. Ben kendi tecrübe mi paylaşayım belki referans olur :)

Aslında bir çok kişi Megane III demiş. Ben Aurisi almadan önce Megane III test ettim. Aurise binince vazgeçtim. Şirkette de expression konfor paketli bir megane III vardı. Son bir iki haftadır aracı uzun uzun kullanma şansım oldu. Öncelikle motor sesini içine çok alıyor. EDC şanzumanlı modeli alınmazsa alt devirlerde hiç olmayacak kadar hantal. Serilik istiyorsanız sağlam yüklenmek gerekiyor gaza. Plastik kalitesi berbat diyebilirim. Bu arada şirket aracı sıfır alındı. Hani döküntü değil. Yaklaşık 700-800 km yol katettim. 10.4 lt şehir içi yakıt tüketimini gördüm. Kendi aracımda bu rakam 1150km de olan Auris için 5.9-6.1 arası değişiyor.Çok abanan biri değilimdir. Ancak bu araba 110 hp neden gitmiyor diye sağlam gaza yüklendiğim bir an var sadece. O anda gerçekten seri diyebilirim. Direksiyonu çok iyi tepki veriyor ve yol tutuşu iyi. Donanım olarak Aurisimden dolu değildi. Ve daha genişde değildi. Ön yolcu koltuğunun yükseklik ayarı, kapılarda ki ışıklarda ince ayrıntılardı. EDC şanzumanlı, Esp li asrli bir megane III almak cidden iyi para istiyor. Bence alınmaya alınır bir araba ama o paranın arabası değil. Daha ilk kapıyı açtım kapıyı kapattım trank tiye bir teneke ses ve tıkırtılar. Ha bu arada yıllarca Broadway kullanmış biriyim. Hala da 2. araç olarak durur kapıda. Aurisin kapısı kadar ağır ve tok bir kapanışı yoktu. Golf reklamında ki adama döndüm :) Megane 3  için yorumum kısaca Auris varken alınmaz. Kişisel görüşüm :)

Şirketin diğer araçlarından Mazda 3 de kullandım otomatik ve benzinliydi. Onu megane 3 e tercih ederdim.

Onun dışında Aurisi anlatmama gerek yok. Yeni astrayı tecrübe etmedim ama gayet güzel bir tercih olurdu. Bana istediğim paket pahalı geldiği için almadım. Bu arada üzerinde ki motoru biliyorsunuzdur. Fiatın  Multi-jet olarak bilinen motoru. Tıpkı 75 hp olan versiyonu gibi bu motor da fiatın. Çok sağlam ve başarılıdır.

Sonuç olarak güzel bir tercih olmuş. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Teşekkür ederim Özkan bey. Meganın iç plastiğini bende pek beğenmedim ama motoruna bir şey diyemem, 1.5 Dci 105 Bg 240 torku olan bir motorun performansı o kadar da kötü olmamalıdır.
Astra da da Fiatın kulladığı 1.3 -95 Bg ve 195 torku olan bir motor var. Yüksek devirlerde araç kullanan biri olmadığım için bu motorun performansı bana yetiyor. Şimdilik gayet memnunum.
Sizinde aracınız hayırlı olsun kazasız belasız iyi günlerde kullanın. Tekrar teşekkürler.