Anket

DİZEL OLARAK, AURIS - MEGANE III - ASTRA CLASIC III HANGİSİ?

ASTRA CLASSIC III HB
AURIS
MEGANE III

Gönderen Konu: DİZEL OLARAK, AURIS - MEGANE III - ASTRA CLASIC III HANGİ HB?  (Okunma sayısı 15498 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar, Corolla e12 HB aracımı sattım, şimdi dizel bir araç almak istiyorum, sizlerin de fikirlerini almak istiyorum. Yorum yapan arkadaşlar tercih ettikleri aracı neden tercih ettiklerini yada etmediklerini yazarlarsa çok daha fazla yardımcı olmuş olurlar.

OPEL ASTRA CLAASIC III yüzü eskimesine rağmen hala güzel bir araba. 2 yıl garanti veriyor.
Fiyatı: 42.000.- TL Konfor paketli, araç full. ( Bayram sonrası bir kampanya daha olacakmış fiyat biraz daha inebilir. )

AURIS Confort Extra, içi astra kadar dolu değil. Beni en çok düşündüren kısmı konsolun çabuk çizilmesi ve 10.000 KM de 2 LT yağ eksiltmesi.
Fiyatı: 46.000.-TL Trafik sigortası hediyeliymiş.

Megane HB Expression 1.5 dCi 105 bg
Fiyatı: 48.900.- TL

Ople 1,3 motor olduğu için vergide de avantajlı.

Peugeot'da düşündüm ama 2-3 senden sonra çok fazla sesler geldiği söyleniyor.

Bu araçların + ve - leri nelerdir, kullananlar bilenler paylaşırsa sevinirim. 
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: DİZEL OLARAK, AURIS - MEGANE III - ASTRA CLASIC III HANGİ HB?
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2011, 10:21:37 »
  Megane III Hb. oldukça az yakar ve çekişide iyidir. Yalnız bazı detaylarda yerli-ithal farkı var. Renault-Nissan işbirliği açıkça görülür bu kasalarda. Otomatiği test etmedim ama gerçekten iyi iş çıkarmışlar, bağımlılık yapabilir.

Auris makyaj ile bence güzelleşti. Donanım da fena değil, uygun alım şartları sunulursa bence seçilebilir ama onunda içi kolay çiziliyor, 105 hp. lik Megane III kadar seri olmamasına rağmen fena değildir çekiş yönünden.

Astra sedan çok uygun alım şartlarında seçilebilir bence. Motor diğer iki araca göre etkisiz kalır. İç kalitesi vs. yerindedir. Çok fazla tutmadı piyasada. Auris ve Megane III oldukça çok satıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2011, 10:26:41 »
Auriste 10 binkm de 2 lt yağ eksitmesini kim söyledi? Ben 30 bin km dir kullanıyorum yağ ile ilgili hiçbir sıkıntım olmadı. Sizin bahsettiğiniz durum 2010 eylül üretimi ve öncesi
araçlarda vardı onuda turbo değişimi yaparak çözüyorlar.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2011, 10:48:58 »
Teşekkürler Hakan, Megane III güzel bir seçenek özellikle motor gücü ve performansı olarak.
Opel astra Classic HB motor olarak en düşük olanı ama konfor paketli olduğu için fiyat ve doluluk olarak da en avantajlısı.
Auris, içinin kolay çizilmesi ve yağ eksiltmesi beni düşündürüyor.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2011, 11:02:35 »
Auriste 10 binkm de 2 lt yağ eksitmesini kim söyledi? Ben 30 bin km dir kullanıyorum yağ ile ilgili hiçbir sıkıntım olmadı. Sizin bahsettiğiniz durum 2010 eylül üretimi ve öncesi
araçlarda vardı onuda turbo değişimi yaparak çözüyorlar.

İnternetteki şikayetlere bakılırsa 2011 model araçlarda da devam edenler var. Bunu bana söyleyen yetkili serviste çalışan bir yakınım. Çözüldüyse ne ala.
Burada bu konuyu açmamamın nedeni böyle sıkıntı yaşayan var mıdır yok mudur öğrenmek. Yoksa D4-d yi kötülemek değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2011, 11:10:57 »
  Yağ eksiltme belli seride oldu ve o çözüldü, garanti kapsamındaki araçta hiç bunları düşünme bence. Tabi insan emin olmak istiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 10, 2011, 11:13:27 »
Aurisi seçenekler arasından çıkarıyorum :) astra spordur ekonomiktir düşük vergilidir bunun yanında gücüde düşüktür ancak kaliteli ve bol donanımlıdır.
Megan III donanım yeterli güç çok zevkli ekonomik.Orta düzey işçilik kalitesi...Sorun olabilecek tek şey çıkaracağı sorunlar olur buda az çok kullanıcıya bağlı.

Genel olarak astra önde gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 10, 2011, 11:20:38 »
  Yağ eksiltme belli seride oldu ve o çözüldü, garanti kapsamındaki araçta hiç bunları düşünme bence. Tabi insan emin olmak istiyor.
Çözüldüyse çok iyi, makyajlı kasa Auris alınabilir bir araç. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 10, 2011, 11:22:10 »
Hasan Abi ben olsam megane ve auris arasında kalırdım. uzun süre kullanacaksan auris al bence. yeni astraları düşünsen olmuyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 10, 2011, 11:27:11 »
Aurisi seçenekler arasından çıkarıyorum :) astra spordur ekonomiktir düşük vergilidir bunun yanında gücüde düşüktür ancak kaliteli ve bol donanımlıdır.
Megan III donanım yeterli güç çok zevkli ekonomik.Orta düzey işçilik kalitesi...Sorun olabilecek tek şey çıkaracağı sorunlar olur buda az çok kullanıcıya bağlı.

Genel olarak astra önde gibi :)
Teşekkürler Arda, Astra fiyat ve donanım olarak en iyi durumda. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 10, 2011, 11:29:54 »
Teşekkürler Arda, Astra fiyat ve donanım olarak en iyi durumda. 
Aynı zamanda çokta ekonomik bir araç sakin kullanımda...Megandan daha sorunsuz olacaktırda. Ancak auris ve megandan tek geri kalır yanı performans olur sanırım...Meganında astra ve auristen tek geri kalır yanı sorunsuzluk olur galiba :)
Karar sizin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #11 : Kasım 10, 2011, 11:33:27 »
  Megane III de hangi sorunlar ile karşılaşılıyor, onları da paylaşalım da farazi bilgiler olmasın? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 10, 2011, 11:35:36 »
Hasan Abi ben olsam megane ve auris arasında kalırdım. uzun süre kullanacaksan auris al bence. yeni astraları düşünsen olmuyor mu?
Teşekkürler Oktay. Yeni astra çok güzel ama 50 binin üzerine çıkmak lazım. Ben o kadar açılmak istemiyorum. Auris güzel iyi bir seçenek ama  astra'daki bir çok özellik  Auris Confort Extra da yok. İstesen de bazılarını alamıyorsun. :)   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 10, 2011, 11:47:54 »
  Megane III de hangi sorunlar ile karşılaşılıyor, onları da paylaşalım da farazi bilgiler olmasın? ;)
Elektronik sorunlar ve plastik aksam sorunları.Elektronik olarak aküsü bitmek olan megana fazla marş yükledik diye milyarlık masraf açmıştı :) ayrıyeten cam otomatiklerinin beyni karışmıştı bir arada kapılar kapandıktan sonra otomatik olarak kapanan camlardan ön taraflar kapandı sağ arka cam olduğu gibi kapandı sol arka cam tam indi ve birdaha kaldıramadık :) ustaya götürdük kalkmayan camın mekanizmasında bir plastik aksam kırılmış değişti ucuz birşeydi.. Diğer cam kontak aç kapa yapınca düzeldi ayrıyeten aracın iç döşemelerinde dikkatimi çeken birşey oldu bazı yerler ince lastik gibi birşeyle kaplı bunlarda soyuluyor zamanla bu dediğim madde audi pejo gibi markalardada var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Kasım 10, 2011, 11:58:33 »
Elektronik sorunlar ve plastik aksam sorunları.Elektronik olarak aküsü bitmek olan megana fazla marş yükledik diye milyarlık masraf açmıştı :) ayrıyeten cam otomatiklerinin beyni karışmıştı bir arada kapılar kapandıktan sonra otomatik olarak kapanan camlardan ön taraflar kapandı sağ arka cam olduğu gibi kapandı sol arka cam tam indi ve birdaha kaldıramadık :) ustaya götürdük kalkmayan camın mekanizmasında bir plastik aksam kırılmış değişti ucuz birşeydi.. Diğer cam kontak aç kapa yapınca düzeldi ayrıyeten aracın iç döşemelerinde dikkatimi çeken birşey oldu bazı yerler ince lastik gibi birşeyle kaplı bunlarda soyuluyor zamanla bu dediğim madde audi pejo gibi markalardada var...
Araç ithal mi, yerli mi?
 Bu araçların garanti süresi bile dolmadı henüz Arda'cığım. İlk çıkanlar dahil.
 Aracı alırken sunumda zaten kesinlikle takviye yapmayın şeklinde uyarıyorlar. Bu araçların artık camları, klima, motor vs. hep Ecu ile işlev görüyor. Yani bu sorun araç kaynaklı bir elektronik sorun değil, günümüz araçlarında maalesef artık bunlara sıkça rastlanabilir eğer yanlış müdahale yapılırsa.
 İthal versiyonun özellikle belli alanlardaki plastik kalitesi oldukça iyidir. Nispeten az görünen yerlerde daha düşük kalitededir ancak onlarda bu sınıfa göre çok kötü değildir.

Auris'te özellikle vites çevresi, el freni ve kapı içlerinde tırnak izlerine çok rastlıyorum. Bir de anahtar yuvasının çevresi kolay çiziliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 10, 2011, 12:20:06 »

Auris'te özellikle vites çevresi, el freni ve kapı içlerinde tırnak izlerine çok rastlıyorum. Bir de anahtar yuvasının çevresi kolay çiziliyor.

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 10, 2011, 12:23:24 »
araçlar arasında büyük farklar var bence opeli direk geç deerim ben abi meganela auris karşılaştırması bana mantıklı geliyor ama inan auris bana göre daha iyi opelin vergi avantajı yok aurisle aynı vergiyi ödüyor bildiğim kadarıyla  hakan abi aurisde çok ekonomikmiş hele hele uzun yolda çok iyi hem performans hemde yakıt açısından
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 10, 2011, 13:38:11 »
araçlar arasında büyük farklar var bence opeli direk geç deerim ben abi meganela auris karşılaştırması bana mantıklı geliyor ama inan auris bana göre daha iyi opelin vergi avantajı yok aurisle aynı vergiyi ödüyor bildiğim kadarıyla  hakan abi aurisde çok ekonomikmiş hele hele uzun yolda çok iyi hem performans hemde yakıt açısından

Sercan Opel 1.3 lerin dizeli bizden az vergi ödüyor. Onların motor hacmi 1.248 olduğu için bir alt vergi dilimine giriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 10, 2011, 14:05:02 »
Araç ithal mi, yerli mi?
 Bu araçların garanti süresi bile dolmadı henüz Arda'cığım. İlk çıkanlar dahil.
 Aracı alırken sunumda zaten kesinlikle takviye yapmayın şeklinde uyarıyorlar. Bu araçların artık camları, klima, motor vs. hep Ecu ile işlev görüyor. Yani bu sorun araç kaynaklı bir elektronik sorun değil, günümüz araçlarında maalesef artık bunlara sıkça rastlanabilir eğer yanlış müdahale yapılırsa.
 İthal versiyonun özellikle belli alanlardaki plastik kalitesi oldukça iyidir. Nispeten az görünen yerlerde daha düşük kalitededir ancak onlarda bu sınıfa göre çok kötü değildir.

Haklısınız abim bu konuda biraz bizim cahilliğimiz devreye girdi corolla gibi kullanınca bu tip sorunlar çıktı...Aracın italmi yerlimi olduğunu bilmiyorum ama birşey daha gözüme çarptı meganIII de yüksek hızda daha doğrusu yüksek devirde göğüs patırdıyor :) ama yinede kötü araç değil kesinlikle düzgün kullanılırsa çok güzel bir araç çok beğeniyorum o yüzden aurisin üstünde tutuyorum :) her yönüyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #19 : Kasım 10, 2011, 16:38:20 »
abimde 2006 1,6 astra twinport var.araç çok hızlı ve konforlu.otobanda --- km hızla çok rahat gittim.dizelinede bindim,araç sahibi aracın dizel olduğunu söyleyene kadar dizel olduğunu anlamadım.içinin dar olması haricinde çok güzel bir araç bence.

Düzeltme: Trafik kuralları.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort