Gönderen Konu: KGS-OGS Cezası içinden çıkılamaz durumdayım.  (Okunma sayısı 8334 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
KGS-OGS Cezası içinden çıkılamaz durumdayım.
« : Kasım 06, 2011, 00:06:39 »
benim başıma gelen acaba hiç kimsenin başına gelmiş midir. Mayıs ayında KGS ihlali yapmışım diye karayollarından 148TL ceza geldi. Halbuki yok öyle birşey. Shellin Nakit KGS kartını kullanırım ve alsa kaçak geçiş yapmadığımdan eminim. Tebligata itiraz ettim. Banka'dan ekstre getirmemi istediler. Halkbankı aradım böyle bir ekstre bilgisi bulunamadığını ve Shell e başvurmamı söylediler. Shell araştırdı etti. extre bilgisinin sadece Karayollarında bulunduğunu söyledi. Karayollarına tekrar dilekçe yazdık. Araştıracağız dediler sonra aradılar. Bankadan kaynaklı hata nedeniyle Mayıs ayına ait KGS kullanım bilgilerine ulaşılamadığını söylediler. "Ee ne yapacağım kaçak geçmediğim halde cezayı ödemem mi gerekiyor böyle saçmalık olur mu" dedim. Karayolları müşteri hizmetleri bu sefer dedi ki "şimdilik cezayı ödemeyin banka ile görüşün. Biz de araştırıyoruz. "  Tebligattan bu yana 1 ay olan ceza ödeme süresi de geçti.
Açıkçası  ne yapacağımı şaşırdım. Yani kaçak geçtiğimden şüphe bile etsem gidip cezayı öderdim. Aradan 5 ay geçmiş adrese ceza geliyor.doğru mudur yanlış mıdır makine hatası mıdır insan hatası mıdır belli değil. Kaçak geçmeyelim diye bakiye sıfırlanmadan gidip kartı dolduruyoruz. Hergün yüzlerce köprülerden otoyoldan kaçak geçenleri nasıl takip ediyorlar. Tüm kaçak geçenlere ceza geliyor mu geliyorsa 5-6 ay sonra mı geliyor.

Toyota Club Türkiye

KGS-OGS Cezası içinden çıkılamaz durumdayım.
« : Kasım 06, 2011, 00:06:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
Ynt: KGS-OGS Cezası içinden çıkılamaz durumdayım.
« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2011, 00:17:05 »
Çok geçmiş olsun.
Açıkçası bürokrasi gereklidir ancak, kolaylaşacağına daha zorlaşıyor. Sonuçta kaçak geçiş var ise bunun fotoğrafı, tarihi, saati olmalı. Buna denk gelen fatura tarihi işi çözer ama kgs ya da ogs ile geçişte sürücüye fatura verilmiyor ki. Bu durumda o gişenin işleticisi kullanıcıya bu faturayı istem halinde adresine göndermesi gerekir nasıl ki ceza makbuzu geliyorsa.

Bende şu sıralar devlet daireleri ile uğraşıyorum ve o kadar saçma bürokrasi var ki, tam angarya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2011, 00:23:49 »
geçmiş olsun..

her kaçak geçene ceza geliyormu bilmiyorum ama devletle olan her iş ağır gidiyor. temmuz/2010 da kartsız geçen yapan patronuma ceza daha bir hafta önce geldi..
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2011, 00:31:40 »
Fatura olayı ayrı bir fiyasko zaten. Bir hizmet satın alıyorum parasını ödüyorum ama faturasını alamıyorum. Halbuki feribot geçişinde perakende satış fişi kesiliyor. Neden karayolları fiş fatura düzenlemiyor. Hem sen iş yapma arızalı makinelerin zürül zürül ötsün gelene geçene kafasına göre ceza göndersin. Kimi gişede güvenlik barı var kimisinde yok. Elinde kgs kartları ile gişelerde kalanları düdükleyen üçkağıtçılara da göz yum sonra özelleştirmeye de karşı çık. Vatandaş uğraşsın dursun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2011, 08:52:32 »
ben de hep korkuyorum, ya OGS cihazının pili bittiyse diye, gişeden geçmeden anlaşılabilemiyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 08, 2011, 07:20:55 »
yekta bey büyük geçmiş olsun ..siz kags den geçiş yaptığınızı söylüyorsunuz yanlış anlmadı isem.kgs de kaçak geçiş mümkünmü bilmiyorum ama benim bildiğim kgs ler kart okumadığı sürece geçiş izni vermiyor ve bariyerler açılmıyor yanisi bu durumda bariyer açılıpda geçiş yaptıysanız kart okutmuş ve sistemde karttaki bakiyeyi yeterli görmüş demektir,bu durumda aklıma gelen şu oluyor
1 verdiğiniz dilekçe 5 ay olmasına rağmen hala cevaplanmadıysa BİMER re yani başbakanlık bilgi edinme birimine başvurarak verdiğiniz dilkeçenin kayıt numarasını girmek sureti ile dilekçenizin neticesi hakkında bilgi isteme hakkınız var ki bu bilgi en geç 15 gün içnide cevaplanmak zorunda
2. olarak savcılık yolu ilemi yolur yoksa gene bilgiedinme birimi yolu ilemi olur bilmiyorum yukarıda izah etmeye çalışıtığım meseleden yani bariyerlerin açılması meselesinden kamera kayıtlarını isteyip kayıtları inceleme ve bu kayıtlardan kartı okutup bariyerin açılıp geçişe izin verildiğini görmeniz gerekirki buda bir delildir.

bimer

http://bilgibasvuru.basbakanlik.gov.tr/bilgiedinme.aspx?beId=1

unutmyın buraya yapılan başvuru resmi bir başvuru ve yazıdır.mesajınızı gönderdikden sonraki verilecek kayıt numarasını kaybetmeyin.

tekrar geçmiş olsun.neticesi konusunda bilgilendirirseniz memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Kasım 08, 2011, 21:57:01 »
Seydi Bey, olayın üzerinden 5 ay geçmiş, bizim itiraz dilekçesi tebligattan sonra yapıldı ve 1 ay oldu. Biz savcılıktı başbakanlıktı falan uğraşmak istemiyoruz. Sonuçta Karayolları ve Banka kayıtlarından bulunabilecek ve düzeltilebilecek bir şey. KGS gişelerinin hepsinde bariyer yok. Buna rağmen kartı okutmadan geçtiğimi hatırlamıyorum. Bu yüzden itiraz ettik zaten. Biraz daha bekleyeceğiz eğer sonuç alamazsak Cumhuriyet savcılığı yolu görünüyor gibi. Yine de hukuki yolla çözmek istemem çünkü çok uzun bir süreç olabilir ve haklılığımızı ispat edecek delil bulamazsak (ki şu anda elimizde KGS kartından başka birşey yok) boşu boşuna uğraşıp zaman kaybetmek istemiyoruz. İşim gücüm var Karayollarının bana kestiği hatalı cezayı mı düşüneceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 08, 2011, 22:21:22 »
Devletimiz kör...
malum kör tuttuğunu.............

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2011, 22:21:53 »
Öncelikle geçmiş olsun aynı olay eniştemin başınada geldi oda çok emin geçmediğine itiraz vs. bayağı bir uğraştı ama sonunda lanet olsun dedi bunun için yaktığım benzin harcadığım zaman dedi parayı ödedi kapandı olay.
2006 էօկօէﻪ  νεгรօ 1.6 εlεցﻪռէ

тσуσтα ιçιη кαℓιтє уαℓηız¢α вιя νααт ∂єğιℓ, вιя уαşαм вιçιмι∂ιя.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 08, 2011, 22:25:04 »
zehir zıkkım olsun o paralar  artık nereye harcıyorlarsa
sorumlularının kefen parası olur inşallah

bu kadarda soyguncu olunmaz artık yawv

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 08, 2011, 23:32:01 »
   Biz 1.600 TL'ye yakın 10-12 adet kadar Ogs cezası ödedik.Tebligatlar geçişler'den 2 sene kadar sonra geldi.Ziraat bankasının dangalaklığı yüzünden bu sorunla karşı karşıya kaldık.Bizim avukat bile işin içinden çıkamadı.Ödeyin kurtulun dedi :( :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 09, 2011, 00:48:26 »
Seydi Bey, olayın üzerinden 5 ay geçmiş, bizim itiraz dilekçesi tebligattan sonra yapıldı ve 1 ay oldu. Biz savcılıktı başbakanlıktı falan uğraşmak istemiyoruz. Sonuçta Karayolları ve Banka kayıtlarından bulunabilecek ve düzeltilebilecek bir şey. KGS gişelerinin hepsinde bariyer yok. Buna rağmen kartı okutmadan geçtiğimi hatırlamıyorum. Bu yüzden itiraz ettik zaten. Biraz daha bekleyeceğiz eğer sonuç alamazsak Cumhuriyet savcılığı yolu görünüyor gibi. Yine de hukuki yolla çözmek istemem çünkü çok uzun bir süreç olabilir ve haklılığımızı ispat edecek delil bulamazsak (ki şu anda elimizde KGS kartından başka birşey yok) boşu boşuna uğraşıp zaman kaybetmek istemiyoruz. İşim gücüm var Karayollarının bana kestiği hatalı cezayı mı düşüneceğim.

yekta bey anladığım kadarı ile bimer hakkında bilgi sahibi değilsiniz ..size verdiğim linkge girip bir iki satır yazmanız bu forma girip konulara bakacağınız zamandan daha kısa süre alackatır emin olun ayrıca üstüne basa basa tekrarlıyorum bimere yapılan başvurular resmi yazı olduğundan cevaplnamak ve neticelenmek zorundadır.zaten 5 ay geçmiş oturduğuınuz yerden bir iki satır yazıyor olmanız size ne kaybettirir bilemem,bariyer konusnda bilgim yoktu bu konuda bilgilendirmenize teşekkür ederim.tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 09, 2011, 01:51:35 »
Geçmiş olsun.
Hakkınızı arayın kardeşim. Bir kuruşunu bile haksız yere ödemeyin.
Kanıtlasınlar kaçak geçiş olduğunu. Fotograf isteyiniz. Buna hakkınız var.
Sizin plakanın kaçak geçtiğini nasıl tespit etmişler? O fotografı size versinler, kendiniz inceleyin.

Benim benzer olayım vardı, OGS ile. Fotograf ile kanıtlayın diye faks geçtim ogs merkezine, 1 ay sonra kaçak geçiş kaydını sildiler internet sitesinden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 09, 2011, 07:41:47 »

ben de hep korkuyorum, ya OGS cihazının pipi bittiyse diye, gişeden geçmeden anlaşılabilemiyor...

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Oğuz o bitmez heralde yauvvvvvvv :lol:

Sabah sabah sen beni güldürdün Allahta seni güldürsün kardeşim ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 09, 2011, 07:58:46 »
Kartın kullanım detayları shellde var aslında ama vermiyorlar. Ne kadar dolum yaptığını banka ne kadar harcadığını ise karayolları görüyor saçma bir sistem. Altyapı olmadan kullanmayı çok seviyoruz :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 09, 2011, 11:15:36 »
KGS'yi ben Isbankasi'ndan kullaniyorum. Cok daha rahat bir sistem.
Arti kredili mevduat hesabinizda varsa yükleme vs problem olmaktan cikiyor.

Ben otomatik yükleme talimati verdim 5 liradan az kredi kalinca 20 lira otomatik yüklüyor. Tüm gecisleri ve kredi yükleme hareketlerini bir mail ile bildiriyorlar veya Interaktif'den görebiliyorsunuz. Kartta kac para var, yeter mi, tekrar yükleyim mi diye sorulari hic aklima getirmedim. Gerci cok da kullanmiyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Aralık 02, 2011, 00:53:31 »
Sonuç : Halkbank'tan gelen ekstre bilgisi ile ilgili tarihteki geçiş için 1.50TL Shell NKGS kartı ile ödeme yapıldığını ispatladık. Karayollarından gelen e-mail cevabında. "yapılan inceleme sonucu geçiş ihlali cezası plakanızdan kaldırılmıştır. " şeklinde oldu. Neyse ki ceza ödemeden ve dava açmadan bu işten kurtulduk. Bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 02, 2011, 01:05:50 »
Sonuç : Halkbank'tan gelen ekstre bilgisi ile ilgili tarihteki geçiş için 1.50TL Shell NKGS kartı ile ödeme yapıldığını ispatladık. Karayollarından gelen e-mail cevabında. "yapılan inceleme sonucu geçiş ihlali cezası plakanızdan kaldırılmıştır. " şeklinde oldu. Neyse ki ceza ödemeden ve dava açmadan bu işten kurtulduk. Bilginize.
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 02, 2011, 08:32:18 »
Geçmiş olsun. İşte böyle olmalıyız her konuda....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 02, 2011, 10:05:18 »
  Çok geçmiş olsun.