Gönderen Konu: KGS-OGS Cezası içinden çıkılamaz durumdayım.  (Okunma sayısı 7897 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: KGS-OGS Cezası içinden çıkılamaz durumdayım.
« Yanıtla #20 : Aralık 02, 2011, 10:32:58 »
Sonuç : Halkbank'tan gelen ekstre bilgisi ile ilgili tarihteki geçiş için 1.50TL Shell NKGS kartı ile ödeme yapıldığını ispatladık. Karayollarından gelen e-mail cevabında. "yapılan inceleme sonucu geçiş ihlali cezası plakanızdan kaldırılmıştır. " şeklinde oldu. Neyse ki ceza ödemeden ve dava açmadan bu işten kurtulduk. Bilginize.

Yekta Bey büyük geçmiş olsun.. İnşallah ne siz nede bizler bu tür olaylarla karşılaşmayız.. Keyifli kazasız sürüşler dilerim..
|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 02, 2011, 10:32:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 02, 2011, 11:58:19 »
Sonuç : Halkbank'tan gelen ekstre bilgisi ile ilgili tarihteki geçiş için 1.50TL Shell NKGS kartı ile ödeme yapıldığını ispatladık. Karayollarından gelen e-mail cevabında. "yapılan inceleme sonucu geçiş ihlali cezası plakanızdan kaldırılmıştır. " şeklinde oldu. Neyse ki ceza ödemeden ve dava açmadan bu işten kurtulduk. Bilginize.

gözünüz aydın:))))))

geçtiğimiz günlerde kardeşim kgs kullanıyor olmamıza rağmen yanlışlıkla ogs den geçiş yapmış:( bizde madem böyle yaptın onun cezasını ödemektense yeni bir ogs alalım o ceza parası cihaz parası olsun dedik,zaten sitesindede öyle yazıyor ogs alındığında yapılan ihlal normal geçiş olarak işlem görüyor:) yep yeni bir ogs miz olmuş oldu:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 02, 2011, 19:48:34 »
Otomatik kredi kartına bağlı ogs ve kgs cihaz sahiplerine duyurulur..
kredi kartınızın veya bankamatik kartınızın kulanım süresi dolduğunda kartınızın numaraları değişir hesap aynı kalır ama cvc kodu değişir. bu sebele kgs veya ogs parayı hesaptan çekemez ve hatalı geçiş yapmış olur cezalı duruma düşersiniz. bu durumun önüne geçmek için kartlarınız değiştiğinde ogs-kgs nizi aldığınız yere gidip değişikliği bildirmeniz gerekir.

saygılarımla.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #23 : Aralık 04, 2011, 00:19:37 »
Otomatik kredi kartına bağlı ogs ve kgs cihaz sahiplerine duyurulur..
kredi kartınızın veya bankamatik kartınızın kulanım süresi dolduğunda kartınızın numaraları değişir hesap aynı kalır ama cvc kodu değişir. bu sebele kgs veya ogs parayı hesaptan çekemez ve hatalı geçiş yapmış olur cezalı duruma düşersiniz. bu durumun önüne geçmek için kartlarınız değiştiğinde ogs-kgs nizi aldığınız yere gidip değişikliği bildirmeniz gerekir.

saygılarımla.

Emin misiniz ?  kgs kart nosu ile kredi kartınızın numarası ilişkilendirilmiştir. kart okuyucu cihazlar cvc koduna bakmaz hesaptan anında para çekilir. cvc kodu sadece kartsız işlem yapılırken kullanılır (mail order veya internet gibi) ve kartın kopyalanmaması için ekstra bir güvenlik kodudur. ek kredi kartınızın da numarası aynı olmasına rağmen cvc kodu farklıdır. oysa her iki karttan yapılan harcalamar tek ekstreye yansıtılır.
Özel arabamda Halkcard kgs özellikli kredi kartı kullanıyorum. hem yıllık ücreti diğer KK dan ucuz ve yükleme kontür derdi yok. Geçişinizin ücreti de hesap kesim tarihinden sonra size yansıyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 04, 2011, 01:27:15 »
Emin misiniz ?  kgs kart nosu ile kredi kartınızın numarası ilişkilendirilmiştir. kart okuyucu cihazlar cvc koduna bakmaz hesaptan anında para çekilir. cvc kodu sadece kartsız işlem yapılırken kullanılır (mail order veya internet gibi) ve kartın kopyalanmaması için ekstra bir güvenlik kodudur. ek kredi kartınızın da numarası aynı olmasına rağmen cvc kodu farklıdır. oysa her iki karttan yapılan harcalamar tek ekstreye yansıtılır.
Özel arabamda Halkcard kgs özellikli kredi kartı kullanıyorum. hem yıllık ücreti diğer KK dan ucuz ve yükleme kontür derdi yok. Geçişinizin ücreti de hesap kesim tarihinden sonra size yansıyor. 

bi arkadaşımın başına gelmişti ordan biliyorum .. onda yetersiz bakiye yazıyormuş geçerken hatta.. bence tedbirli olmakta fayda var sonra ispatlıcam die uğraşmaktansa..

sanki ben alırken de cvc kodunu verdim ogs için..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 05, 2011, 10:52:09 »
bi arkadaşımın başına gelmişti ordan biliyorum .. onda yetersiz bakiye yazıyormuş geçerken hatta.. bence tedbirli olmakta fayda var sonra ispatlıcam die uğraşmaktansa..

sanki ben alırken de cvc kodunu verdim ogs için..

Kerem haklı sanırım. Kredi kart nosunun değişmesi veya arkadaki 3 haneli güvenlik numarasının değişmesi sonrasında otomatik olarak verilen bütün talimatlar diğer karta tanımlı olduğundan banka yeni numaraların bildirilmesi gerektiğini söylüyor. Bu sadece OGS KGS için değil evinizde kullandığınız doğal gaz elektirik veya su faturalarınız için vermiş olduğunuz otomatik ödeme talimatlarındada geçerli bir kural.. saçma ama malesef böyle.. 
|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #26 : Ekim 17, 2012, 11:04:09 »
arkadaşlar konuyu hortlatıyorum...
ben çorumda ikamet ediyorum ve dün bana sapancada şubat ayında ogs ihlali para cezası geldi ki ben o tarihlerde hiç il dışına cıkmadım 225 tl para cezası geldi.
ogs müşteri hizmetlerini aradım ruhsat fotokopisiyle birlikte bir dilekçe yazın dediler kamera kayıtlarının incelenerek tarafıma bilgi verilmesi diye. bende yazdım hem e-mail hem faxla gönderdim az önce sizce sonuc ne olur  yani bu tur karısıklıklar oluyormu düzelir mi fotograftan plakamı yanlış okumuş olabilirler mi?
2007 Corolla 1.4 D-4D Comfort MMT
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 17, 2012, 11:26:37 »
arkadaşlar konuyu hortlatıyorum...
ben çorumda ikamet ediyorum ve dün bana sapancada şubat ayında ogs ihlali para cezası geldi ki ben o tarihlerde hiç il dışına cıkmadım 225 tl para cezası geldi.
ogs müşteri hizmetlerini aradım ruhsat fotokopisiyle birlikte bir dilekçe yazın dediler kamera kayıtlarının incelenerek tarafıma bilgi verilmesi diye. bende yazdım hem e-mail hem faxla gönderdim az önce sizce sonuc ne olur  yani bu tur karısıklıklar oluyormu düzelir mi fotograftan plakamı yanlış okumuş olabilirler mi?

KGS ve OGS de kaçak geçiş resimlerini bilgisayar başındaki memurlar okuyor. Kesin yanlış okumuşlardır ya da sisteme yazarken yanlış yazmışlardır. Aslında böyle durumlarda Karayolları direk cezayı tebliğ edeceğine cezanın beraberinde kaçak geçişin resmini de ekleyip gönderse sorun kalmazdı. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Ekim 17, 2012, 11:34:14 »
kesinlikle bende onu düşünüyorum baktım hatta resim filan varmı diye hiçbirşey yok merakla bekliyorum sonuc ne olacak.
eğer hala sizin aracınız derlerse savcılığa mı başvurmam gerekiyor.
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 17, 2012, 12:47:27 »
kesinlikle bende onu düşünüyorum baktım hatta resim filan varmı diye hiçbirşey yok merakla bekliyorum sonuc ne olacak.
eğer hala sizin aracınız derlerse savcılığa mı başvurmam gerekiyor.

Gelecek resimdeki araç ile sizin aracınız farklı ise zaten ruhsat fotokopisi ile Karayollarına başvurabilirsiniz. Resimdeki aracın plaka, rengi modeli bu iken benim aracımın plaka, renk ve modeli bu şeklinde dilekçe vermeniz yeterli olur diye düşünüyorum. İnşallah birisi sahte plaka-ruhsat işlemi yapıp sizin plakanızı kullanmamıştır. O zaman emniyet - savcılık vs. uğraşmanız gerekir. Ticari Taksicilerde bu durum sıkça yaşanıyor. Örneğin bir akrabam İstanbul anadolu yakasında ticari taksi çalıştırıyor. Aynı plakanın sahtesini Avrupa yakasında kaçak kullanan birisi yüzünden sürekli trafik cezası vs. ödemek zorunda kalıyor. Karakola - savcılığa başvurdu ama adamı yakalayamıyorlar. Adam nasıl olsa ceza bana gelmiyor diye ceza yemek için elinden geleni yapıyor desem yeridir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Ekim 17, 2012, 13:55:07 »
kayıtları inceledikten sonra yanlıuşlık tespit edilirse fotograf gönderecekelrini sanmıyorum.
ama hala benim aracım olduğunu idda ederlerse fotograf gönderirler diye tahmin ediyorum o zamanda dediğimniz gibi savcılıkla filan uğraşıcam.
kesinlikle kararlıyım bu işin pşini cezanın 5 katıda para cıksa cebimden bırakmayacağım işlerini düzgün yapsınlar.
yazık günay bu insnalara.
sen işini düzgün yapmadığın için birileri kahredip ceza ödüyorlar.
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Ekim 22, 2012, 15:20:20 »
cevap Geldi Paylaşmak İstedim...
Merhabalar;

19 ............ plakalı aracın çekilen plakası incelenmiş olup hatalı giriş yapıldığı tespit edilmiştir. Gerekli plaka düzeltmesi yapılmıştır. Borç tarafınızdan kaldırılmıştır. İnternette cezanızın gözükmesinin nedeni bilgiler 15 günde güncellendiğinden dolayıdır.

Bilgilerinize sunulur.

Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü
OGS-KGS Ana Kontrol Merkezi
Cengiz Topel cad. Etiler mah.
FSM yolu üzeri Beşiktaş / İSTANBUL

Müşteri Hizmetleri
444 11 17 (7/24)

FAKS :

(0212) 263 42 23
(0212) 287 71 22
(0212) 257 04 81
(0212) 265 76 04
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 22, 2012, 15:51:25 »
cevap Geldi Paylaşmak İstedim...
Merhabalar;

19 ............ plakalı aracın çekilen plakası incelenmiş olup hatalı giriş yapıldığı tespit edilmiştir. Gerekli plaka düzeltmesi yapılmıştır. Borç tarafınızdan kaldırılmıştır. İnternette cezanızın gözükmesinin nedeni bilgiler 15 günde güncellendiğinden dolayıdır.

Bilgilerinize sunulur.

Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü
OGS-KGS Ana Kontrol Merkezi
Cengiz Topel cad. Etiler mah.
FSM yolu üzeri Beşiktaş / İSTANBUL

Müşteri Hizmetleri
444 11 17 (7/24)

FAKS :

(0212) 263 42 23
(0212) 287 71 22
(0212) 257 04 81
(0212) 265 76 04

Güzel haber..  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 22, 2012, 16:28:05 »
Hüseyin ; Tazminat davası aç adilere
insanı strese sokup azap çaktirmeye ne hakları var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Ekim 23, 2012, 10:26:09 »
Aynen Öyle Kaç Gün Sters Çektim.
Ama hatayı giderdikleri için sanırım bişey cıkmaz.
Tesadüfen ben o yoldan geçmiş olsaydım hiç itiraz etmeden bir başkasının cezasını çekecektim bu konu bir memurun insiyatifinde olmamalı...
Yeni Kasa...