0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
inşallah gitmiştir nazar
O lastiğe falan dışarıda hiç müdahale oldu mu daha önce? Olmadı ise garanti kapsamında bence servise bildir. 2010 model araçta böyle bir şey olması anlamlı değil.
İyi de abi neden parçalandı inceledein mi
bu davlumbaz sorunu arkadaşımın da başına gelmişti; (araç 2009 corolla dizel ve olay araç daha yaşını bile doldurmadan olmuştu) adana-mersin otobanda giderken 110-120 km ile, bir anda dağılmış aynı tolga beyin dediği gibi, o da bana sormuştu ama ben de çözemedim sebebini,, bunu toyota merkeze iletip sorunun kaynağını öğrenmek lazım, normal değil bu davlumbaz olayı,, plastik parça, kırılır gider diyoruz ama cidden yüksek hızlarda çok çok büyük tehlike,,
Tamamen işçilik ile ilgili bir durum sanırım. Tabi o klipsler çıktı ise. Zaten bir yerden tekere kaptırınca o kuvvet ile teker geri kalan klipsleri de koparmıştır. Bu soruna sizin yol açmış olmanız çok zor, bu durumda garanti konusunda kendinizden emin bir şekilde bence ısrarcı olun. Gerekir ise; merkez ile irtibata geçmelerini ve bu durumu incelemelerini talep edin.
tolga bey o da sizin gibi düşünüyordu, yani şans eseri başına geldiğini, ama yok yani, fabrikasyon bir hata,, sizinki sanırım 2010 model, seri hatası desem değil, arkadaşımın aracı 2009 model, yani başka bir (montaj, proje filan) problem var gibi,, o da bişey yapmadı, lastik patladı sanmışlar, (bu arada olayın gerçekleştiği yol öyle stabilize yol filan değil, baya dümdüz otoban) sağa çekip kalan parçaları toparlayıp devam etmişler, adanaya varınca da servisten yenisini taktırmışlar, çok üzerine düşmediler yani,, ama yine diyorum ki normal değil bu, kim bilir böyle kaç madur var, merkeze bildirmek lazım,,
Bunların özellikle servise bildirilmesi gerekir ki parça kodları ile üretim serisi kontrolü yapılsın. Hatta gerekir ise belli araçlar servise davet bile edilebilir sorun ortaya çıkmadan.
Çok geçmiş olsun,bende huylandım şimdi,gidip bir kontrol edeyim bizim kızı