Gönderen Konu: DAVLUMBAZ PARÇALANDI...  (Okunma sayısı 13704 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
DAVLUMBAZ PARÇALANDI...
« : Kasım 04, 2011, 16:08:00 »
TCT dostlarım bugün Ankara dan Beypazarı istikametine giderken ön sol tarafdan bir gümbürtüdür koptu ahaa dedim lastik gümledi hızım 110 km baktım hala direksiyon hakimiyeti bende hemen sağa çekip yaktım dörtlüleri bir baktım ki sol çamurluğun davlumbazı parçalanmış bunada şükür hamd olsun dedim lastikte bir şey yok...şimdi dostlarım Ankarada yetkili servise gidersem ne kadara patlar bu iş özele gidersem ne kadara patlar nereye yaptırmamı tavsiye edersiniz, tamda bayram öncesi neyse nazar gitti ......
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

DAVLUMBAZ PARÇALANDI...
« : Kasım 04, 2011, 16:08:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: DAVLUMBAZ PARÇALANDI...
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2011, 17:15:20 »
inşallah gitmiştir nazar
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2011, 17:43:52 »
inşallah gitmiştir nazar
İnşallah sefa bey teşekkürederim.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2011, 18:50:54 »
İyi de abi neden parçalandı inceledein mi :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2011, 18:58:00 »
bence bu davlumbazları tutan segmanlar düşüyor zamanla.Ozaman bu davlumbazl tekerin altına bile girebilir.Çünkü tek davlumbaz değil ön sisi farının oraya kadarda devam ediyor tek parça alt korumada davlumbaza bagı.Bİr önceki corollanın 150 tl civarı idi.sizinkide 200 lira olsun en fazla.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2011, 21:25:03 »
  O lastiğe falan dışarıda hiç müdahale oldu mu daha önce? Olmadı ise garanti kapsamında bence servise bildir. 2010 model araçta böyle bir şey olması anlamlı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2011, 22:48:06 »
  O lastiğe falan dışarıda hiç müdahale oldu mu daha önce? Olmadı ise garanti kapsamında bence servise bildir. 2010 model araçta böyle bir şey olması anlamlı değil.
Hakan bey lastige dışardan hiçbir müdahale olmadı ,bende şaşırdım sonuçta 2010 model araç zannedersem davlumbazı tutan vidalar gevşedi seyir halindeykende yerinden çıkıp dönen tekere deyince parçalandı . Bayramdan sonra bir toyana gidip baktırayım da eminim garanti kapsamına sokmak istemeyecekler bu gün telefon açıp toyana sordum davlumbaz fiyatını 220 TL ,işçilikte 50 TL toplam 270 TL dediler ....sizce Hakan bey nasıl bir taktik izlemem lazım garantiden yaptırabilmem için ? gerçi kaskom var ama kasko bozulmasın diyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 04, 2011, 22:51:53 »
İyi de abi neden parçalandı inceledein mi :wacko:
Ahmet bey davlumbazın vidaları zannedersem gevşemiş seyir halindeyken ( bu arada hız 110 km) dönen tekere temas edince parçaladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2011, 01:29:20 »
Valla arkadaşlar ben iyice soğudum toyota dan ...ya o hızla giderken parçalanan davlumbaz lastiği bıçak gibi doğrasaydı araçta hanımla çocukta vardı kesinlikle direksiyon hakimiyetini kaybederdim çok hızlı değildim yasal sınırlar içinde 110 km gidiyordum demeyin sakın bana çok hızlı kullanmışsındır diye devamlı suretle kurallara uyarım hızlı gitmektende korkarım çünki ailemi taşıyorum ,şimdi Kemal Abiye hak veriyorum hep değiştir sat kurtul diyor ya vallahi haklı....2010 model bir aracın tamponuna tekerine bir darbe almadan davlumbazı nasıl bu hale gelir bırakın onu hayatımızı kaybedebilirdik uzun lafın kısası en yakın zamanda satacağım ya da takas yapacağım daha sağlam bir araba istiyorum... vw ve honda grubuna bakacağım bu demek değil ki corolladan memnun değilim memnunum ama benim için önce güvenlik ailemin güvenliği gelir.saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2011, 11:23:58 »
  Tamamen işçilik ile ilgili bir durum sanırım. Tabi o klipsler çıktı ise. Zaten bir yerden tekere kaptırınca o kuvvet ile teker geri kalan klipsleri de koparmıştır. Bu soruna sizin yol açmış olmanız çok zor, bu durumda garanti konusunda kendinizden emin bir şekilde bence ısrarcı olun. Gerekir ise; merkez ile irtibata geçmelerini ve bu durumu incelemelerini talep edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 05, 2011, 11:31:29 »
bu davlumbaz sorunu arkadaşımın da başına gelmişti; (araç 2009 corolla dizel ve olay araç daha yaşını bile doldurmadan olmuştu) adana-mersin otobanda giderken 110-120 km ile, bir anda dağılmış aynı tolga beyin dediği gibi, o da bana sormuştu ama ben de çözemedim sebebini,, bunu toyota merkeze iletip sorunun kaynağını öğrenmek lazım, normal değil bu davlumbaz olayı,, plastik parça, kırılır gider diyoruz ama cidden yüksek hızlarda çok çok büyük tehlike,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2011, 11:41:43 »
bu davlumbaz sorunu arkadaşımın da başına gelmişti; (araç 2009 corolla dizel ve olay araç daha yaşını bile doldurmadan olmuştu) adana-mersin otobanda giderken 110-120 km ile, bir anda dağılmış aynı tolga beyin dediği gibi, o da bana sormuştu ama ben de çözemedim sebebini,, bunu toyota merkeze iletip sorunun kaynağını öğrenmek lazım, normal değil bu davlumbaz olayı,, plastik parça, kırılır gider diyoruz ama cidden yüksek hızlarda çok çok büyük tehlike,,
sadece benim arabada oldu zannediyordum demek ki başka araçlardada varmış hemde yüksek model araçlarda fabrika hatası olabilir bence bayramdan sonra hemen yetkili servise gidip başlarına bela olacağımdan emin olabilirsiniz....insan hayatı ucuz değil çünki direk sürüş emniyetini tehdit eden bir hata...Alp bey arkadaşınız bu olayı nasıl çözdü hatırlıyormusunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2011, 11:45:36 »
  Tamamen işçilik ile ilgili bir durum sanırım. Tabi o klipsler çıktı ise. Zaten bir yerden tekere kaptırınca o kuvvet ile teker geri kalan klipsleri de koparmıştır. Bu soruna sizin yol açmış olmanız çok zor, bu durumda garanti konusunda kendinizden emin bir şekilde bence ısrarcı olun. Gerekir ise; merkez ile irtibata geçmelerini ve bu durumu incelemelerini talep edin.
Hakan bey kesinlikle çok ısrarcı olacağımdan emin olabilirsiniz adli,mülki,askeri  :D :D :D her tarafdan bastıracağım dediğim gibi insan hayatı ucuz değil....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2011, 11:50:25 »
tolga bey o da sizin gibi düşünüyordu, yani şans eseri başına geldiğini, ama yok yani, fabrikasyon bir hata,, sizinki sanırım 2010 model, seri hatası desem değil, arkadaşımın aracı 2009 model, yani başka bir (montaj, proje filan) problem var gibi,, o da bişey yapmadı, lastik patladı sanmışlar, (bu arada olayın gerçekleştiği yol öyle stabilize yol filan değil, baya dümdüz otoban) sağa çekip kalan parçaları toparlayıp devam etmişler, adanaya varınca da servisten yenisini taktırmışlar, çok üzerine düşmediler yani,, ama yine diyorum ki normal değil bu, kim bilir böyle kaç madur var,  merkeze bildirmek lazım,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Kasım 05, 2011, 11:54:15 »
  Bunların özellikle servise bildirilmesi gerekir ki parça kodları ile üretim serisi kontrolü yapılsın. Hatta gerekir ise belli araçlar servise davet bile edilebilir sorun ortaya çıkmadan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 05, 2011, 11:57:51 »
tolga bey o da sizin gibi düşünüyordu, yani şans eseri başına geldiğini, ama yok yani, fabrikasyon bir hata,, sizinki sanırım 2010 model, seri hatası desem değil, arkadaşımın aracı 2009 model, yani başka bir (montaj, proje filan) problem var gibi,, o da bişey yapmadı, lastik patladı sanmışlar, (bu arada olayın gerçekleştiği yol öyle stabilize yol filan değil, baya dümdüz otoban) sağa çekip kalan parçaları toparlayıp devam etmişler, adanaya varınca da servisten yenisini taktırmışlar, çok üzerine düşmediler yani,, ama yine diyorum ki normal değil bu, kim bilir böyle kaç madur var,  merkeze bildirmek lazım,,
Alp bey benimde gittiğim yol öyle stablize falan değil yeni yapılmış bir yol hatta 4-5 km uzunluğundaki dümdüz bir yolda oldu ve yol iki gidiş iki geliş bölünmüş yol....ilginize teşekkürederim Alp bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 05, 2011, 12:05:23 »
  Bunların özellikle servise bildirilmesi gerekir ki parça kodları ile üretim serisi kontrolü yapılsın. Hatta gerekir ise belli araçlar servise davet bile edilebilir sorun ortaya çıkmadan.
Bakalım Hakan bey bayramdan sonra yetkili servisin tepkisine göre bende gardımı alacağım dediğiniz gibi gerekirse servis araçları çagırır kendilerinin bileceği bir iş ama bu olay toyota sağlamlığını benim gözümde boşa çıkardı,tamam aracın motorunu çok sağlam yapabilirsin ama araç içindekilerin sürüş güvenliğini sağlayamıyorsan senin çinli otomobil üreticilerinden ne farkın kalıyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 05, 2011, 12:17:29 »
Çok geçmiş olsun,
bende huylandım şimdi,
gidip bir kontrol edeyim bizim kızı :D
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 05, 2011, 12:30:19 »
Çok geçmiş olsun,
bende huylandım şimdi,
gidip bir kontrol edeyim bizim kızı :D
Teşekkürederim Mehmet bey kesinlikle kontrol edin davlumbaz vidalarını sıkıştırın ittirin kaktırın iyice kontrol edin özellikle ön davlumbazları....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 05, 2011, 12:54:23 »
Geçmiş olsun.

Aldığım versonun da sağ davlumbaz klipslerinden üçü düşmüştü. Klipsçiden alıp taktım.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.