0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
xl ler karbüratörlü ve 2e 1,3 motor diye biliyorum.Oktan ayarının olduğunu bilmiyodum.Ayrıca kullanma kılavuzunda 91 oktan normal benzin yazıyor.Ayarlanıyosa mesele yok.Ama benimki enjeksiyonlu oktan ayarı varmı onu da bi sorarım servise..Devir kesici yok diye fazla basmanı tavsiye etmem.Motora zarar verebilirsin.Bak (devir kesici olmasına rağmen)ben bile şüpheleniyorum acep subap ayarını bozan bu mudur diye.Kullanma klavuzu varsa ordan bakabilirsin.Yoksa yardımcı olurum teknik verilerde Depoda her an için en az 1/4 depo yakıt bulunması tavsiye ediliyor.İbre E nin altındayken yola devam edilmemesi gerekiyor.Yakıt azaldıkça depo dibinde oluşan birikintiler yakıt sistemine zarar verebilir.Malum Türkiye deki yakıtlar pekte güvenilir olmuyo. :angry:Özellikle enjeksiyonlu araçların buna daha da dikkat etmesi gerekir.
Arkadaşlar 98 corolla gli special alırken bana katalizörsüzmü yoksa, katalizörlümü olsun diye sordular.isteğe bağlı olduğunu beyan ettiler. Ben de katalitik konvertörlü olsun demiştim.98 lerde hem katalizörlü hem de katalizörsüz vardır.
geçiliyor Ahmet bey, Türkiye'deki egzoz kanunu çok kıt. Benim de aracımda k.k. yok ancak hiçbir problem olmadan geçiyorum. Zaten özellikle büyük şehirler dışında k.k'sız araç oranları hala çok yüksek.
Arkadaşlar ben de bildiklerimi paylaşayım 4a-fe motorlarda 98 den itibaren Katalitik Konvertörlü üretime başlandı. Örneğin aracım 96 model ve Kat. yok. Bu arada 4a-fe ler 6750 devirde kesiciye giriyor ve şunuda belirtmek isterim ae101lerin 235 leri görebileceğine inanmıyorum ve biliyorum da. Bu konu daha öncede tartışılmıştı hatırladığıma göre zaten yasak olan bi muhabbetide tartışmaya götürmek istemem.