Gönderen Konu: Corolla yardım? (eskişehir servis hakkında)  (Okunma sayısı 5313 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '20
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Corolla yardım? (eskişehir servis hakkında)
« : Ekim 30, 2011, 14:20:38 »
   Cumartesi corollamı 10.000 km bakımı için servise verdim. 5 lt lik 5w-30 toyota sentetik yağ kullanmalarını istedim. artan yağıda vereceklerdi. Aracımı aldıktan sonra kontrol ettim ve yağ seviyesinin normalden fazla olduğunu gördüm. İlginç olan 5 litrelik yağ bidonundan 4 litre yağ kullanılmıştı. Bildiğim kadarıyla corolla 4.3 litre yağ kullanıyor. Yani hem 300 ml eksik yağ koyup hemde yağ seviyesinin normalden fazla olması nasıl oluyor? Ayrıca turbo motorlarda fazla yağ koyulması büyük risk değilmi?  Son olarak aracımı aldıktan sonra şöför kapısının üstünde boyanın kalkmış olduğunu gördüm. Hayret içindeyim ve bugün pazar gidip hesap da soramıyorum hesap sorsam da zaten sürekli hakkımı aradığım için problemli müşteri statüsünde göründüğümü biliyorum şimdi ben durumu kime nasıl anlatacağımı da bilmiyorum. Ne dersiniz ne yapmalıyım.

Toyota Club Türkiye

Corolla yardım? (eskişehir servis hakkında)
« : Ekim 30, 2011, 14:20:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla yardım? (eskişehir servis hakkında)
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2011, 14:21:28 »
   Cumartesi corollamı 10.000 km bakımı için servise verdim. 5 lt lik 3w-30 toyota sentetik yağ kullanmalarını istedim. artan yağıda vereceklerdi. Aracımı aldıktan sonra kontrol ettim ve yağ seviyesinin normalden fazla olduğunu gördüm. İlginç olan 5 litrelik yağ bidonundan 4 litre yağ kullanılmıştı. Bildiğim kadarıyla corolla 4.3 litre yağ kullanıyor. Yani hem 300 ml eksik yağ koyup hemde yağ seviyesinin normalden fazla olması nasıl oluyor? Ayrıca turbo motorlarda fazla yağ koyulması büyük risk değilmi?  Son olarak aracımı aldıktan sonra şöför kapısının üstünde boyanın kalkmış olduğunu gördüm. Hayret içindeyim ve bugün pazar gidip hesap da soramıyorum hesap sorsam da zaten sürekli hakkımı aradığım için problemli müşteri statüsünde göründüğümü biliyorum şimdi ben durumu kime nasıl anlatacağımı da bilmiyorum. Ne dersiniz ne yapmalıyım.
   Bu arada unutmuşum aracım; 1.4 d-4d mm 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 30, 2011, 15:12:33 »
hiç bişey hak iddaa edemezsiniz.Yağ konusuna gelince servislerde 5/30 kullanılmıyor 10/40 kullanıyorlar.Kapıdaki boyanın kalkmış oldugunu o an görsenız belki ama bu vakitten sonra zor.Benimde başıma geldigi için,nasıl onlar servise alırken orasına burasına bazıları bakıyor.Bende faturayı mzalamadan önce arabanın etrafına,iç aksamına kabaca bakarım..
Ben gösterge cercevesi sol kısmı yerinden cıkıyor diye  kendilerine bakmasını rica ettik.Etmez olaydım ,nerden demişim çerçevenin tırnaklarını kırıp ,segmanınıda kırıp bana teslim ettiler.Kabul de etmediler..Tırnagı kırıkmış ondan oturmuyormuş.Ankarada 80 liraya çıkma gösterge cecevesi ve segmanını aldım.Geri götürdüm takmalarını istedim.Sonuç 2 tırnagı kırılmış gösterge cercevesi ve oraya taktıkları uydurma bir tampon sekmanı....Çoluk cocuk var bazı yerlerde.İşini özentiye yapan kalieli yerlerde var elbett ama çogu baştan savma yapıyor.İşin ilginç yanı sol taraf yerinden cıkıyordu(bana arabayı teslim ederken tırnak kırılmış dediler) sonra çıkan cerceveye baktıgımda  sol tırnak saglam sag taraf ve üst tarafta bir tırnak kırık..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2011, 16:21:46 »
  Servisler 10w-40 yağ (yarı sentetik) kullanıyorlar. Fakat sıfır araca 10w yağ kalın bir yağ olur (bunu corollanın kitapçığında da yazar)  Bu yüzden yağ değişimin de tam sentetik '5w-30 toyota yağ' yada kabul ettirebilirseniz (çoğu servis kabul etmiyor) 0w-40 mobil yada castrol yağ koyulması doğru olandır . Ben, dışarıdan yağ konusunda sorun çıkarttıkları için 'toyota marka 5w-30 yağ' konusunda ısrarcı oldum.
  Burda beni asıl korkutan yağ da max çizgisinin aşılmış olması (turbolarda olmaması gerekir diye biliyorum) ve de 4 litre yağ kullanılması.  Hem eksik yağ kullanıp hem max ı nasıl geçebildiler?   Corolla ya 4.3 litre yada 4.1 litre yağ alıyor olmalı!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2011, 16:33:04 »
benzinliler 4.2 mi ne alıyo diye biliyorum.Dizellerin kapasitesini  bilmiyorum.servisler dışardan getirdiğiniz yagı kabul edıyorlar ama ne iş yaptıklarınıda tam bilmiyorlar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2011, 16:43:54 »
  Haklısınız Tuncay Bey. Bende zaten bu toyota servis işinden bir sıkıldım sormayın! Bozulursa garantide değil mi alın ne yaparsanız yapın deyip, kapılarına bırakırım arabayı. Arabayı aldığımdan beri bu servis canıma yetti, sıktı artık. Bir dedikleri diğerini tutmaz, her kafadan ayrı ses gelir.   Aracı servisden alırım bakarım kapının üstünde 4-5 cm lik vuruk izi yeter artık. Ben bu tür sorunlarla uğraşmamak için sıfır araç aldım. Ama oto sanayi siteleri servislerden bin kere daha iyiymiş. Bekleme salonuna müşteriyi alıp çay servisi yapmak kaliteli servis olmak sanıyorlar. Servis sayesinde oto mühendisi olduk!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2011, 16:50:56 »
Maalesef tufan bey.Yetkili servislerin çoğunda teknik lise mezunu deneyimsiz çocuklar çalışıyor..Onlara bu işleri türkiye şartlarında iyi paralar verdiğimiz araçlarımız  üzerinde işi öğretmeye çalışıyorlar...Açıkcası garanti olayıda çok önemli değil.Garantiden de bişey yapmadıkları için her bakımda sadece yag değiştirmelerde 300-400 arası parayı alıp birşeyde yapmıyorlar.İnsanın zoruna giden zarar verıyorsan kabullen bari.Onuda yapmazlar.ben gitmiyorum açıkçası.yetkili servisten usta lar var onların yanına gidiyrum.Hİç değilse arabamı görüyorum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Kasım 07, 2011, 11:27:23 »
eskişehirde servisten çıkmış böyle bir usta var mı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 07, 2011, 11:34:22 »
Gaziantepte yetkili servisten ayrılma sevis danışmanı da dahil,aArkadaşlar kendilerine özel bir servis açmışlar.Küsget sanayisine varmdana bir önceki örnek sanayi sinden giriyorsun.yol sütünde özel toyota servisi yazıyor zaten.Araçlarını götürmek isteyen arkadaşlar gönül rahatıgıyla götürebilirler.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #9 : Kasım 07, 2011, 12:26:36 »
Tuncay Bey merhaba.Bende Gaziantepten.Aracımı alalı 11 ay oldu.Km 5100 de yani yağ değişimim geldi.Ne dersiniz servisi önerirmisiniz(Muhittinoğlunu)Yada o tarif ettiğiniz özel servisin tam ismi yada tlf numarası varmı. Sanırsam tarif ettiğiniz yer çimento kavşağına(seyrantepe kavşağı)na varmadan önce sol kolumuzun üzerindeki yer.son olarak servislerde yağ değişim ücreti ne kadar biliyormusunuz.Aracım corolla 1.6 comfort extra benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 07, 2011, 17:49:54 »
  Eskişehir de özel ve kaliteli toyota servisi var mı bilmiyorum ama varsa uğramak isterdim.  En azından ücretini ödediğimiz hizmet hakkında fikir sahibi olurduk. 
  Mesela yukarıda anlattığım mağduriyetim de ki  durumda "hem fazla yağ koyup hemde bidondan eksik yağ kullanmışsa" özel servis durumu açıklardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 07, 2011, 17:51:20 »
Tufan bey yağın fazla olduğunu nasıl anladınız.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 07, 2011, 17:54:52 »
  Yağ çubuğundaki max noktasının üzerinde yağ var. Eksik aldıklarınıda bidondan anladım. bidon 5 litrelik ve 4 LT kullanılmış.  Sebebini cuma günü sordum verdikleri cevap 'ne siz sorun ne ben söyleyeyim! cinsindendi. Resmen dalga geçiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 07, 2011, 17:56:56 »
ben de o servisten yararlanıyorum 20 bin bakımında kendi yağımı götüreceğim bana da aynısını yapsınlar da yağ bidonunun yeni bir kullanım alanını göstereyim onlara    >:(
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 07, 2011, 18:01:45 »
Yağı kendiniz götürdüğünüzde servis şefinin uyarısı şu şekilde ‘dışarıdan müşteri isteği ile yağ kullanılmıştır diye bilgisayara not düşüyoruz’ ve olası yağ eksiltme veya diğer problemlerde müşteri hatasıdır diyebilmek için harika yol açılıyor.
  Ayrıca ben acelem vardı eski yağ filtresini görmek istiyorum demedim. (desem ne olacak gösterdikleri bakalım benim araçtan çıkan mı olacaktı!)  Umarım değişmiştir. Güvenim tam anlamıyla sıfır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 07, 2011, 18:05:34 »
  Aracı aldığımdan beri Sarar oto servis tüm güvenini gözümde kaybetti. Neler yaptıklarını anlatsam şimdi çoğu kişi inanamaz. Size tek tavsiyem, hiçbir konu da yaptıklarına güvenmeyin sürekli kontrol etmeye çalışın ve araştırın.  Sıfır araca 10w yağ koymanın mantıklı olmadığını corolla kitapçığından gösterdiğimde bile bana inanmamışlardı. Airbag üzerine bluetooth mikrofonu montajının zararlarını anlatabilmem ikihaftamı almıştı v.s...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 07, 2011, 18:10:57 »
  Toyota Eskişehir Sarar oto, aracı alırken tek muhattabınız biziz diyerek tam 2.500 tl ye flyaudio navigasyon cihazı sattılar. Şimdi Toyota Sarar Eskişehir topu attlılar Flyaudio ya. Her problemde Flyaudio ile birbirimize giriyoruz, Sarar ın umurunda değil.
  Cihazın alımının üzerinden bir yıl geçtiği için navigasyon güncelleme yapmıyor:))   Bluetooth ile görüşmek için avaz-avaz bağırmak lazım ve umurlarında değil. Flyaudio yu arıyorum her konuşmamız da başka bir bahane. Tam komedi bazen saçmaladıklarını kendileri de fark ediyor cevap veremiyorlar.    Corolla harika ama servis beni aracımdan bile soğuttu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 07, 2011, 23:13:57 »
merhaba arkadaşlar ben de aracımı eskişehir sarar toyotadan aldım 1.6 comfort extra. yazın 10 bin bakımını yaptırdım.ücreti kasada öderken çalışanlardan bir bayan üzerinde toyota yazan güneşlik hediye etti sağolsun etmez olaydı. servisten eve geldikten sonra şu yeni güneşliği deneyeyim dedim. katlarını açıp torpidoya yerleştirmeye çalışırken bir de ne göreyim torpidoda en az 5 tane kalın çizik. güneşlik sert kartondan olunca mahvetti tabii. hemen servise geri döndüm canım çok sıkıldı. keşke vermeden önce uyarsalardı. durumu anlattım düzeltmelerini istedim. biz de bahsettiğiniz sorunu çözecek malzeme yok dediler ve espardus denen bir iç-dış temizlik şirketine yönlendirdiler. neyse dedim sabır çekerek arkadaşın oto yıkama dükkanına gittim halletti sağolsun. insanın canı sıkılıyor ama satarken 40 takla atıyorlar sonra ufacık bir pürüzde mırın kırın ediyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 07, 2011, 23:31:36 »
  Yazdıklarınıza ben şaşırmıyorum, fazlasını yaşadığım için.  Fakat siz tekrar giderek rahatsızlığınızı bildirmişsiniz, çok güzel.
  Genelde insanlar araçlarını bırakıyorlar,  rahat koltuklarda bir bardak sıcak çaylarını içip, giderken de aman ne güzel servissiniz diyerek ayrılıyorlar.
  Aracıma ne yapıldı, neyin ücretini ödüyorum düşünme ihtiyacı bile duymadan. Servis inadına, “Toyota nın corolla da tavsiye edilmez” dediği  kalınlıkta yağ kullanıyor ama kimse kullandığı araç kitapçığına bakma gereği duymuyor. Keşke en azından asgari bir bilinç tüm kullanıcılar da olsa. Böylece servis de bu insanlar enayi değil ben de kendime geleyim der. Ya da gelen şikayet ler bunu dedirtir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 07, 2011, 23:42:33 »
Bu arada Nisan ayında araç düşünürken Nissan qashqai ve corolla arasında kalmış Nissan satıcısı sadece 150 TL indirim yaptığı için bu durumu Nissan genel merkeze bildirmiş ve corolla da karar kılmıştım.
   Geçen gün Nissan genel merkezden aradılar iş yerimde benimle görüşmek için randevu istediler. Tam saatinde İstanbul merkez den gönderilmiş donanımlı bir kişi geldi. Sorunu benim ağzımdan dinlemek ve Nissan qashqai den vazgeçme sebebimi öğrenmek istediğini söyledi, oldukça samimi ve uzun bir sohbet yaptık.  Sonra da giderken anlattıklarımın (tüm diğer alıcılar gibi) onlar için çok önemli olduğunu, kurumsal olarak özür dilediklerini söyleyip küçük bir hediye de bırakarak gitti.   Şimdi düşünüyorum Müşterisi olmadığım halde önemsiz bir şikayetle böylesine ilgilenen Nissan acaba müşterisi olsaydım bana eskişehir toyotanın yaşattıklarının yüzde onunu bile yaşatırmıy dı?
  İki yıl içinde kısmetse aracımı değiştireceğim, Bu sefer en ciddi alternatiflerimin arasına Nissan ı da koyacağım.