soğuk havada fazla aşınma veya su kaynattıktan sonra fazla aşınma hikayesi bitiyor bu mantıkla.. evet sıcak motora soğuk hava göndermek gücü arttırır çünkü patlama olayı daha kolaylaşıyordur fakat benim dediğime geliyoruz yine sanırım.. motora giden hava pistonlara gelmeden ısındığı için modifiye yoluyla soğuk şekilde girmesi sağlanıyor.. ama bu işe verimli demeyelim
.. verimli demek için az yakıtla çok yol gitmesi veya çok güç vermesi lazım.. motor soğukken fazla yakar
... verimi değil gücü arttırır bu olay !
Verim diyince akla gelen az yakıtla çok yoldan ziyade giren hava ve verilen yakıtın en yüksek ısıyı ortaya çıkarıp soğuk havayı maksimum genleştirebilmektir bunu için aniden motora giren soğuk hava (girerken ısınmaz bu konuda kararlıyım ısınsa dahi soğuk hava x kalori ısınır sıcak havada x kalori ısınır ancak soğuk sıcağa göre daha yoğun kalır benzin yanıp havayı ısıttığında dahada genleşip daha yüksek basınç uygular buda verimli bir iş olur

motorun soğukluğuda maximum 15dk sürsün diyelim ben araca bindiğimde soğuk motor bana en fazla 3 yada 4 damla fazla yaktırır gibi

ancak ısındıktan sonra dahada ekonomik olur ve sıcak hali ile daha uzun mesafe giderim bu yüzden karım daha fazla olur

(ortak noktada tartışıyoruz siz sadece motorun soğuk kaldığı kısa süreyi çok hesaplıyorsunuz bu sorun rolantide çalışma ile aşılabilir

bide motora giren hava sıcak diyosunuz bende soğuk