0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abi son kez bir şey paylaşacağım inanamıyacaksınız. bizim kuzen evlendi gelin arabası diye benimkini tercih ettiler(daha lüks olanı yoktu). şimdi gelini almaya gittik malum bir kaza olmasın diye 80km. süratle gittik geldik. arkadaş baktım benim tüp göstergesindeki ışıklar azalmıyor. ben kesin arızalandı dedim çünkü tüp bitmek üzere diye biliyordum. hani yolda kalmayayım diye petrole uğrayıp tüp aldım. birde baktımki benim araba yememiş arkadaş. 425 km. yol yaptım sadece 75 tl. para ödedim. buda ne demek biliyormusunuz 75/425=17.6 kuruş gerçekten şok oldum. yalan söylemek için bir nedenim yok. bu konuda görüşü olan varsa paylaşsın sevinirim. selamlar
Valla çok iyiymiş ben sakin kullanımda 270-280 yakıyorum tüpte..oda hiç manuele almadan denedim sürekli e modunda bakım öncesiydi aldığım tüpün fiyatıda 2,289 du. Avensis çok iyiy miş
dedim ya bende gerçekten şok oldum. ama bu kadar az yakmasına sebep olan bir şey bulamıyorum. ama aklıma şunlar geliyor. 1.yavaş gitme 2.havaların soğuk olması(bu benim düşüncem herhangi bir delilim yok) 3.valvematik olması(yani en azından motoru farklı)
havanın soğuk olması çok yakmaya sebep olur hocam ... soğuk motor fazla yakar ve fazla aşınır.. ama gittiğiniz galiba uzun yol.. o yüzden soğuk olması fazla etkilememiştir.. en azından fan açma gereği olmadan yoluna devam eder araç ..
arkadaşlar nasıl bu kadar az yaktığını bugün bir depoyla ancak 370 km. yapınca öğrendim. şöyle olmuş: 1. tüp göstergesi gerçekten arızalıymış 2. ben devamlı aynı yerden lpg alıyorum ve son doldurduğumda petroldeki pompada arıza varmış o yüzden depoları ancak yüzde 60 oranında dolduruyormuş. işte bu yüzden ben depomun dolduğunu zannettim ama maalesef yanıldım. hani keşke bu değerler gerçek olsaydı ne güzel olurdu. selamlar sevgiler...
Üzüldümmü sevindimmi bilemiyorum karmaşık duygular içerisindeyim açıkcası. Ne diyelim hayırlısı olsun...
Çok setinmistik ya tüh. Neyse canınız sağolsun ne yapalım. Bir depoyu kaç tl den doldurdunuz
bu hafta bizde lpg'ye zam geldi ve litresi 2350 oldu. bu yüzden 105 tl'ye doldurmam gereken depoyu ancak 108 tlye doldurdum. yani anlayacağınız maliyetler giderek artıyor. inşallah bir gün gerçekten bu kadar ekonomik olan arabalara bineriz. üzülmenize gerek yok emrah kardeşim.bizde arabaya az bineriz olur biter.
Mehmet abi oldumu şimdi
Yanlışım yoksa abim soğuk havada sadece ilk çalışmada ve motor kendini yağlayana kadar yani 2dk gibi bir süre bu sürede sadece fazla aşınır ve yakar ancak bununda çözümü basit hava çok soğuksa 0-40w motor yağı kullanılırsa sorun kalmayacaktır bence kışın motora soğuk hava girmesinin şöylede bir avantajı var soğuk hava daha çok genleşir ısınınca giren yoğun hava ısındığında daha verimli bir iş eldesi olur..
http://www.aygaz.com.tr/Otogaz/AlternatifHesap.aspxyukarıdaki linkte aracınızın lpg de nekadar yaktığını ,yıllık lpg tasarrufunuzu hesaplayan bir program var, ben çok beğendim bir bakın isterseniz
motorun çalışma ısısı yanlış hatırlamıyorsam 80 derece... bu ısı motorun enerji potansiyelini dolaylı yoldan yansıtır.. motor devamlı ısınma eğilimi gösterir.. bu eğilim 80 dereceyi geçmeye başladığın da motorda kullanılan metalin o ısıda sürtünmeye dayanacağı seviyenin üstüne çıkılmış olur... pistonlar genleşir ve motor bloğuna sürtme oranı artar vs vs vs.. fakat hava soğukken de soğuk hava motora gelene kadar zaten ısınmış oluyor fakat bu hava zaten moleküler açıdan büzüşük olduğu için daha yoğun şekilde giriyor motora araç fakir karışım karşısında otomatikmen rolantisini yükseltiyor bu ilk fazla yakma sebebi.. ikincisi de ısı bir enerji türüdür ve motor ısındığı zaman oluşan ısı enerjisini harekete dönüştürme imkanı kolay olacaktır.. sonuçta pistonlardaki yanmanın motorun verimli şekilde gerçekleşmesi için motorun o yanmayı destekler derecede sıcak olması lazım ki yanma olayı daha rahat gerçekleşsin.. üçüncü zararıda yine aşınma yönünde olur.. ısınan pistonun motor bloğuna sürtmesi artacağı gibi soğuk bloğunda pistonu sıkıştırma eğilimi vardır.. sürtünme soğuk motor da bu sebepten daha fazladır...bu yazdıklarım tamamen benim kendi tahminlerinden ileri geliyor ... biraz kimya birazda fizik bilgimle soğuk sıcak dengesinin nasıl olacağı konusunda fikirlerimi paylaştım yanlış bir nokta varsa abilerimiz düzeltir