Gönderen Konu: avensis 1.6 valvematic  (Okunma sayısı 16724 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis 1.6 valvematic
« Yanıtla #60 : Kasım 27, 2011, 19:08:10 »
abi son kez bir şey paylaşacağım inanamıyacaksınız. bizim kuzen evlendi gelin arabası diye benimkini tercih ettiler(daha lüks olanı yoktu). şimdi gelini almaya gittik malum bir kaza olmasın diye 80km. süratle gittik geldik. arkadaş baktım benim tüp göstergesindeki ışıklar azalmıyor. ben kesin arızalandı dedim çünkü tüp bitmek üzere diye biliyordum. hani yolda kalmayayım diye petrole uğrayıp tüp aldım. birde baktımki benim araba yememiş arkadaş. 425 km. yol yaptım sadece 75 tl. para ödedim. buda ne demek biliyormusunuz 75/425=17.6 kuruş gerçekten şok oldum. yalan söylemek için bir nedenim yok. bu konuda görüşü olan varsa paylaşsın sevinirim. selamlar

Abi ne yaptın yahu yarı yolu sırtındamı taşıdın arabayı. Anca denk gelir 17.6 kuruşa helal valla
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 27, 2011, 19:08:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 27, 2011, 22:07:44 »
abi son kez bir şey paylaşacağım inanamıyacaksınız. bizim kuzen evlendi gelin arabası diye benimkini tercih ettiler(daha lüks olanı yoktu). şimdi gelini almaya gittik malum bir kaza olmasın diye 80km. süratle gittik geldik. arkadaş baktım benim tüp göstergesindeki ışıklar azalmıyor. ben kesin arızalandı dedim çünkü tüp bitmek üzere diye biliyordum. hani yolda kalmayayım diye petrole uğrayıp tüp aldım. birde baktımki benim araba yememiş arkadaş. 425 km. yol yaptım sadece 75 tl. para ödedim. buda ne demek biliyormusunuz 75/425=17.6 kuruş gerçekten şok oldum. yalan söylemek için bir nedenim yok. bu konuda görüşü olan varsa paylaşsın sevinirim. selamlar

yaa aklımı çeliyorsunuz :D ;)... daha lüksü yokru diyorsun ama daha lüksü mü olacak d sınıfı araç 18 krş yakıyor :D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 28, 2011, 01:24:41 »
Valla çok iyiymiş ben sakin kullanımda 270-280 yakıyorum tüpte..oda hiç manuele almadan denedim sürekli e modunda bakım öncesiydi aldığım tüpün fiyatıda 2,289 du. Avensis çok iyiy miş
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Kasım 28, 2011, 01:28:57 »
Valla çok iyiymiş ben sakin kullanımda 270-280 yakıyorum tüpte..oda hiç manuele almadan denedim sürekli e modunda bakım öncesiydi aldığım tüpün fiyatıda 2,289 du. Avensis çok iyiy miş

insanların pek umrunda olmadı gibi ama bunda valvematic farkı var bence.. avensiste de auriste de bunu kullanan toyota 2013 de corolla için de kullanır umarım.. avensis kadar donanımlı ve yakışıklı olur inşAllah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #64 : Kasım 28, 2011, 22:48:03 »
dedim ya bende gerçekten şok oldum. ama bu kadar az yakmasına sebep olan bir şey bulamıyorum. ama aklıma şunlar geliyor. 1.yavaş gitme 2.havaların soğuk olması(bu benim düşüncem herhangi bir delilim yok) 3.valvematik olması(yani en azından motoru farklı) :-\ :-\ :-\
2011 avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Kasım 29, 2011, 00:02:38 »
dedim ya bende gerçekten şok oldum. ama bu kadar az yakmasına sebep olan bir şey bulamıyorum. ama aklıma şunlar geliyor. 1.yavaş gitme 2.havaların soğuk olması(bu benim düşüncem herhangi bir delilim yok) 3.valvematik olması(yani en azından motoru farklı) :-\ :-\ :-\
havanın soğuk olması çok yakmaya sebep olur hocam ;)... soğuk motor fazla yakar ve fazla aşınır.. ama gittiğiniz galiba uzun yol.. o yüzden soğuk olması fazla etkilememiştir.. en azından fan açma gereği olmadan yoluna devam eder araç :)..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #66 : Kasım 29, 2011, 23:00:25 »
havanın soğuk olması çok yakmaya sebep olur hocam ;)... soğuk motor fazla yakar ve fazla aşınır.. ama gittiğiniz galiba uzun yol.. o yüzden soğuk olması fazla etkilememiştir.. en azından fan açma gereği olmadan yoluna devam eder araç :)..
doğrudur ama sanki soğukta lpg genleşme ve büzülmesi ile ilgili birşeyler aklımda kalmış. yani gerçekten nasıl bu kadar az yaktı bilemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #67 : Kasım 30, 2011, 15:27:45 »
arkadaşlar nasıl bu kadar az yaktığını bugün bir depoyla ancak 370 km. yapınca öğrendim. şöyle olmuş: 1. tüp göstergesi gerçekten arızalıymış 2. ben devamlı aynı yerden lpg alıyorum ve son doldurduğumda petroldeki pompada arıza varmış o yüzden depoları ancak yüzde 60 oranında dolduruyormuş. işte bu yüzden ben depomun dolduğunu zannettim ama maalesef yanıldım. hani keşke bu değerler gerçek olsaydı ne güzel olurdu. selamlar sevgiler... :wacko: :wacko: :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Kasım 30, 2011, 16:23:16 »
arkadaşlar nasıl bu kadar az yaktığını bugün bir depoyla ancak 370 km. yapınca öğrendim. şöyle olmuş: 1. tüp göstergesi gerçekten arızalıymış 2. ben devamlı aynı yerden lpg alıyorum ve son doldurduğumda petroldeki pompada arıza varmış o yüzden depoları ancak yüzde 60 oranında dolduruyormuş. işte bu yüzden ben depomun dolduğunu zannettim ama maalesef yanıldım. hani keşke bu değerler gerçek olsaydı ne güzel olurdu. selamlar sevgiler... :wacko: :wacko: :wacko:

Üzüldümmü sevindimmi bilemiyorum karmaşık duygular içerisindeyim açıkcası. Ne diyelim hayırlısı olsun...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Kasım 30, 2011, 16:32:52 »

Çok setinmistik ya tüh. Neyse canınız sağolsun ne yapalım. Bir depoyu kaç tl den doldurdunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #70 : Aralık 01, 2011, 17:09:48 »
Üzüldümmü sevindimmi bilemiyorum karmaşık duygular içerisindeyim açıkcası. Ne diyelim hayırlısı olsun...
Çok setinmistik ya tüh. Neyse canınız sağolsun ne yapalım. Bir depoyu kaç tl den doldurdunuz
bu hafta bizde lpg'ye zam geldi ve litresi 2350 oldu. bu yüzden 105 tl'ye doldurmam gereken depoyu ancak 108 tlye doldurdum. yani anlayacağınız maliyetler giderek artıyor. inşallah bir gün gerçekten bu kadar ekonomik olan arabalara bineriz. üzülmenize gerek yok emrah kardeşim.bizde arabaya az bineriz olur biter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Aralık 01, 2011, 17:46:06 »
bu hafta bizde lpg'ye zam geldi ve litresi 2350 oldu. bu yüzden 105 tl'ye doldurmam gereken depoyu ancak 108 tlye doldurdum. yani anlayacağınız maliyetler giderek artıyor. inşallah bir gün gerçekten bu kadar ekonomik olan arabalara bineriz. üzülmenize gerek yok emrah kardeşim.bizde arabaya az bineriz olur biter.

gelirler enflasyon ile aynı oranda artış göstermediği için toplum fakirleşiyor.. az binmek tek çare olacak gibi gerçekten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Aralık 01, 2011, 19:05:41 »
Mehmet abi oldumu şimdi :)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #73 : Aralık 03, 2011, 09:15:26 »
Mehmet abi oldumu şimdi :)
gerçektende olmadı ama elden gelen bir şey yok  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #74 : Aralık 03, 2011, 10:04:59 »
http://www.aygaz.com.tr/Otogaz/AlternatifHesap.aspx

yukarıdaki linkte aracınızın lpg de nekadar yaktığını ,yıllık lpg tasarrufunuzu hesaplayan bir program var, ben çok beğendim  bir bakın isterseniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Aralık 03, 2011, 12:20:24 »
Yanlışım yoksa abim soğuk havada sadece ilk çalışmada ve motor kendini yağlayana kadar yani 2dk gibi bir süre bu sürede sadece fazla aşınır ve yakar ancak bununda çözümü basit hava çok soğuksa 0-40w motor yağı kullanılırsa sorun kalmayacaktır bence kışın motora soğuk hava girmesinin şöylede bir avantajı var soğuk hava daha çok genleşir ısınınca giren yoğun hava ısındığında daha verimli bir iş eldesi olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Aralık 03, 2011, 15:56:14 »
Yanlışım yoksa abim soğuk havada sadece ilk çalışmada ve motor kendini yağlayana kadar yani 2dk gibi bir süre bu sürede sadece fazla aşınır ve yakar ancak bununda çözümü basit hava çok soğuksa 0-40w motor yağı kullanılırsa sorun kalmayacaktır bence kışın motora soğuk hava girmesinin şöylede bir avantajı var soğuk hava daha çok genleşir ısınınca giren yoğun hava ısındığında daha verimli bir iş eldesi olur..

motorun çalışma ısısı yanlış hatırlamıyorsam 80 derece... bu ısı motorun enerji potansiyelini dolaylı yoldan yansıtır.. motor devamlı ısınma eğilimi gösterir.. bu eğilim 80 dereceyi geçmeye başladığın da motorda kullanılan metalin o ısıda sürtünmeye dayanacağı seviyenin üstüne çıkılmış olur... pistonlar genleşir ve motor bloğuna sürtme oranı artar vs vs vs.. fakat hava soğukken de soğuk hava motora gelene kadar zaten ısınmış oluyor fakat bu hava zaten moleküler açıdan büzüşük olduğu için daha yoğun şekilde giriyor motora araç fakir karışım karşısında otomatikmen rolantisini yükseltiyor bu ilk fazla yakma sebebi.. ikincisi de ısı bir enerji türüdür ve motor ısındığı zaman oluşan ısı enerjisini harekete dönüştürme imkanı kolay olacaktır.. sonuçta pistonlardaki yanmanın motorun verimli şekilde gerçekleşmesi için motorun o yanmayı destekler derecede sıcak olması lazım ki yanma olayı daha rahat gerçekleşsin.. üçüncü zararıda yine aşınma yönünde olur.. ısınan pistonun motor bloğuna sürtmesi artacağı gibi soğuk bloğunda pistonu sıkıştırma eğilimi vardır.. sürtünme soğuk motor da bu sebepten daha fazladır...bu yazdıklarım tamamen benim kendi tahminlerinden ileri geliyor :D... biraz kimya birazda fizik bilgimle soğuk sıcak dengesinin nasıl olacağı konusunda fikirlerimi paylaştım yanlış bir nokta varsa abilerimiz düzeltir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #77 : Aralık 03, 2011, 17:17:48 »
http://www.aygaz.com.tr/Otogaz/AlternatifHesap.aspx

yukarıdaki linkte aracınızın lpg de nekadar yaktığını ,yıllık lpg tasarrufunuzu hesaplayan bir program var, ben çok beğendim  bir bakın isterseniz
her halukarda lpg benzinden daha tasarruflu. ama hiçbir şey benzinin tadını vermez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Aralık 05, 2011, 13:47:46 »

2011 1.6   avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Aralık 05, 2011, 22:11:01 »
motorun çalışma ısısı yanlış hatırlamıyorsam 80 derece... bu ısı motorun enerji potansiyelini dolaylı yoldan yansıtır.. motor devamlı ısınma eğilimi gösterir.. bu eğilim 80 dereceyi geçmeye başladığın da motorda kullanılan metalin o ısıda sürtünmeye dayanacağı seviyenin üstüne çıkılmış olur... pistonlar genleşir ve motor bloğuna sürtme oranı artar vs vs vs.. fakat hava soğukken de soğuk hava motora gelene kadar zaten ısınmış oluyor fakat bu hava zaten moleküler açıdan büzüşük olduğu için daha yoğun şekilde giriyor motora araç fakir karışım karşısında otomatikmen rolantisini yükseltiyor bu ilk fazla yakma sebebi.. ikincisi de ısı bir enerji türüdür ve motor ısındığı zaman oluşan ısı enerjisini harekete dönüştürme imkanı kolay olacaktır.. sonuçta pistonlardaki yanmanın motorun verimli şekilde gerçekleşmesi için motorun o yanmayı destekler derecede sıcak olması lazım ki yanma olayı daha rahat gerçekleşsin.. üçüncü zararıda yine aşınma yönünde olur.. ısınan pistonun motor bloğuna sürtmesi artacağı gibi soğuk bloğunda pistonu sıkıştırma eğilimi vardır.. sürtünme soğuk motor da bu sebepten daha fazladır...bu yazdıklarım tamamen benim kendi tahminlerinden ileri geliyor :D... biraz kimya birazda fizik bilgimle soğuk sıcak dengesinin nasıl olacağı konusunda fikirlerimi paylaştım yanlış bir nokta varsa abilerimiz düzeltir ;)
Birde şöyle bakmak gerekir motora neden modifiyelerde soğuk hava vermeye çalışırlar? En iyi verim sıcak motora soğuk hava ile sağlanır bunu bilmeyen yoktur sanırım motorun içinde oluşan yanmada zaten direk bloğuda ısıtacaktır bu yüzden sıkışma gibi birşey olmayacaktır sanırım...Ve soğuk hava motora gelene kadar pekte bir ısnma eğilimi göstermiyor çünkü yeterince yalıtım yapılıyor mühendisler bu işi iyi düşünüyor.