Gönderen Konu: Passat ile alakalı bi kaç yardım en kolayından !!  (Okunma sayısı 11216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
 Arkadaşlar passat için bi kaç sorularım olacaktı size.
1. Öncelikle cd çaları pek beğenmiyorum cd çıkarma tuşu arızalı taktığım cd bir daha çıkmıyor ve sadece track çalıyor. Ben de bunun yerine navigasyonlu bi cd çalar almak istiyorum en donanımlısından. Özellikle de geri görüş kamera özelliği bulunanlardan. Çünkü benim ön sağ park sensörümde de sorun var çalışmıyor o yüzden hiç biri çalışmıyor ve park sensörünün tek bi tanesi 150 lira. o parayı vermek istemediğim için arka tampona kamera düşündüm.... RCD 510 diye bi alet varmış tam passata uygun görünümü falan fiyatını bilmiyorum açıkçası yani bu tür aletlerden önerebileceğiniz var mı ?
 2. Aracın direksiyonunu hiç hiç beğenmiyorum. Bu passat olsun jetta olsun yeni jenerasyonların direksiyonu harika bu direksiyonlardan taktırmak istiyorum... Bunu kesin yapacam çıkmacılardan falan araştırıyorum yeni passatın direksiyonunu eğer siz de bulursanız almaya hazırım arkadaşlar ve bu direksiyona çıkmacıdan ne kadar para verilir ??
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Passat ile alakalı bi kaç yardım en kolayından !!
« Yanıtla #1 : Ekim 29, 2011, 13:56:46 »
oğuz kardeşim aracı yeni aldın.. bismillah.. hele kullan azıcık :)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 29, 2011, 14:18:51 »
2 hakkında VW forumlarını dene, ama 1 hakkında biraz bilgim var. 510 modelinin sıfır orjinali çok uçuk fiyatlı. Onun yerine bayiler genelde Necvox benzeri cihazlar takıyorlar, Passat için özel cihaz bunlar. Onlar daha bulunabilir, özellikli ve anfi çıkışları vs de mevcut. Aracın sistem ve kumandalarına da tam entegre oluyorlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2011, 22:25:48 »
oğuz kardeşim aracı yeni aldın.. bismillah.. hele kullan azıcık :)
Doğru söylüyorsun daha bindim bile sayılmaz aslında ama olsun aracıma daha çok aşık olmak istiyorum :)
2 hakkında VW forumlarını dene, ama 1 hakkında biraz bilgim var. 510 modelinin sıfır orjinali çok uçuk fiyatlı. Onun yerine bayiler genelde Necvox benzeri cihazlar takıyorlar, Passat için özel cihaz bunlar. Onlar daha bulunabilir, özellikli ve anfi çıkışları vs de mevcut. Aracın sistem ve kumandalarına da tam entegre oluyorlar.
Evet abicim bi kaç saat önce sırf bu konu için vw forumuna da üye oldum... Alper abicim peki bana bu ürün hakkında az daha bilgi verebilir misin modeli nedir en önemlisi fiyatı nedir ve de en büyük sorunlardan bi tanesi bu ürünlerin kalitesiz olanları gündüzleri ekranı göstermiyormuş güneş yüzünden önerdiğin ürünlerde böyle bi sorun mevcut mudur abicim ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2011, 00:00:17 »
   Oğuz merhaba.Direksiyonu kolay kolay değiştiremezsin.Bende sevmiyordum ama yapabileceğin bir şey yok.Ha deyince değiştiremiyorsun.Öncelikle servise gidip görüşmen gerekiyor...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2011, 00:59:03 »
   Oğuz merhaba.Direksiyonu kolay kolay değiştiremezsin.Bende sevmiyordum ama yapabileceğin bir şey yok.Ha deyince değiştiremiyorsun.Öncelikle servise gidip görüşmen gerekiyor...
Özcan abi benim aracım garantili değil ki neden danışayım servise ! yani izin falan mı almam gerekiyor ? Ve neden değişmiyor var mı geçerli bi sebebi uyumsuzluk gibi falan bi sorun mu var özcan abi... Ama böyle bişe varsa donanımhaber de bi arkadaş değiştirmiş resimlerini paylaşıyordu o nasıl yapmış acaba ! Biraz beni aydınlat özcan abi ya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2011, 11:28:46 »
Özcan abi benim aracım garantili değil ki neden danışayım servise ! yani izin falan mı almam gerekiyor ? Ve neden değişmiyor var mı geçerli bi sebebi uyumsuzluk gibi falan bi sorun mu var özcan abi... Ama böyle bişe varsa donanımhaber de bi arkadaş değiştirmiş resimlerini paylaşıyordu o nasıl yapmış acaba ! Biraz beni aydınlat özcan abi ya..
Oğuz değiştirmek istediğin derksiyon şahin veya torosunki değil o dreksiyonun içinde hava yastığı , hız sabitleyici , esp dreksiyon açı sensörü vb gibi daha birçok donanım var ve bir tanesi yenisi ile uymuyorsa dreksiyon değişmez ve bunu en iyi bilecek olan o aracın yetkili servisi ondan Özcan abinin dediği gibi sen bir servisten izin al öyle kalkış o işe . :)

Teyp konusunda ben navitecin corollaya göre olanını kullanyorum ve ekranı güneştede olsa gözüküyor bilgin olsun fiyat konusunda 1500-2000 civarı olması lazım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2011, 11:43:03 »
O zaman sadece şunu söyleyim Oğuz çıkmacılarda 98 efsanenin 4 kollu direksiyonuna  200tl istiyorlar gerisini sen düşün :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2011, 13:21:11 »
Oğuz değiştirmek istediğin derksiyon şahin veya torosunki değil o dreksiyonun içinde hava yastığı , hız sabitleyici , esp dreksiyon açı sensörü vb gibi daha birçok donanım var ve bir tanesi yenisi ile uymuyorsa dreksiyon değişmez ve bunu en iyi bilecek olan o aracın yetkili servisi ondan Özcan abinin dediği gibi sen bir servisten izin al öyle kalkış o işe . :)

Teyp konusunda ben navitecin corollaya göre olanını kullanyorum ve ekranı güneştede olsa gözüküyor bilgin olsun fiyat konusunda 1500-2000 civarı olması lazım .
ya tabi maalesef direksiyon da özellik çok bi cc direksiyona bağlı değil de geri kalan direksiyonda tabi. Dediğim gibi geçen vw'nin sitesinde gördüm bi çocuk yaptırmış 2009 passata yeni direksiyon ama profilini bi daha bulamadım onu da görünce iyice cesaretlendim ama dediğin gibi bi servise danışmak gerekiyor ki servislere de güvenmiyorum ne olursa olsun nedense hep olumsuz şeylerle geri dönüyorlar.. Ama yine de  bi uğrayıp soracam...
 Valla mahmut senin makina tuzlu arkadaş bırakta güneşte göstersin yani benim maddiyat o kadarına uygun değil ben 850 liradan fazla para veremem daha geri görüş kamerası almam gerekiyor. Ve araca yapılacak başka şeyler de var en fazla 850 lira verebilirim. Bu rcd 510 diye bi alet var passat için süper bi şeye benziyor ama güneş olayı düşündürüyor beni acaba sorun yaratır mı diye eğer sorunsuzsa alacam inşallah ondan bi tane..
O zaman sadece şunu söyleyim Oğuz çıkmacılarda 98 efsanenin 4 kollu direksiyonuna  200tl istiyorlar gerisini sen düşün :D
Yapma ya hele gerisini sn düşün dedin ya tamam bitti :) açıkçası benim aklımda da 600 liradan aşağı bi para yoktu çıkma direksiyon bulmak için yani şu an biri bana dese bak burda var diye hemen yolla derim o derece yani ama mahmut'un dediği gibi uyumluluk sorunu da açabilir başıma.
 Ahmet düzce'de yok mudur çıkma passat direksiyonu 500 lirayı geçmeyecek derece de ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2011, 13:39:57 »
ya tabi maalesef direksiyon da özellik çok bi cc direksiyona bağlı değil de geri kalan direksiyonda tabi. Dediğim gibi geçen vw'nin sitesinde gördüm bi çocuk yaptırmış 2009 passata yeni direksiyon ama profilini bi daha bulamadım onu da görünce iyice cesaretlendim ama dediğin gibi bi servise danışmak gerekiyor ki servislere de güvenmiyorum ne olursa olsun nedense hep olumsuz şeylerle geri dönüyorlar.. Ama yine de  bi uğrayıp soracam...
 Valla mahmut senin makina tuzlu arkadaş bırakta güneşte göstersin yani benim maddiyat o kadarına uygun değil ben 850 liradan fazla para veremem daha geri görüş kamerası almam gerekiyor. Ve araca yapılacak başka şeyler de var en fazla 850 lira verebilirim. Bu rcd 510 diye bi alet var passat için süper bi şeye benziyor ama güneş olayı düşündürüyor beni acaba sorun yaratır mı diye eğer sorunsuzsa alacam inşallah ondan bi tane.
Oğuz rcd 510 u bilmiyorum ama 850 tl limit varsa tavsiyem aşağıda linkte olan ürün gibi birşey olur linkteki ürün hakkında bilgim yok örnek olsun diye katıyorum ama bu tip bilindik markaların teypleri var onları bir araştır mısır çarşısında ucuzada bulabilirsin ama alacağın mala dikkat et mısır çarşısının sağı solu belli olmuyor .

http://www.hepsiburada.com/Liste/kamosonic-ks-7711-lcdtvdvdbluetoothsdusb-7dokumatik-goruntu-sistemi/productDetails.aspx?productId=otreis7711&categoryId=17545#Gorseller

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2011, 14:35:14 »
Oğuz rcd 510 u bilmiyorum ama 850 tl limit varsa tavsiyem aşağıda linkte olan ürün gibi birşey olur linkteki ürün hakkında bilgim yok örnek olsun diye katıyorum ama bu tip bilindik markaların teypleri var onları bir araştır mısır çarşısında ucuzada bulabilirsin ama alacağın mala dikkat et mısır çarşısının sağı solu belli olmuyor .

http://www.hepsiburada.com/Liste/kamosonic-ks-7711-lcdtvdvdbluetoothsdusb-7dokumatik-goruntu-sistemi/productDetails.aspx?productId=otreis7711&categoryId=17545#Gorseller

KArdeş ben daha orjinal bişe arıyorum ya tam passata uyacak şekilde olsun istiyorum.......
 örnek olarak
http://urun.gittigidiyor.com/WOLKSVAGEN-RCD-510-DOKUNMATIK-SD-1-YIL-GARANTI_W0QQidZZ46543678

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 30, 2011, 14:37:24 »
 Bak bi pürüzünü yakaladım makinanın maalesef navigasyonu yokmuş. Ben navigasyonda istiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 30, 2011, 14:50:11 »
 Mesela bu alet tam istediğim gibi ama maalesef parası tuzlu benim bütçeme göre...
 http://urun.gittigidiyor.com/NECVOX-DVA939-HD-Volkswagen-NAVIGASYON-MULTMDYA_W0QQidZZ44827735

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 30, 2011, 15:17:12 »
   Oğuz bize niye danışıyorsan servise'de bunun için danışacaksın :) izin alman gerekmiyor.Direksiyonlar araçların bazı niteliklerine göre yapılıyor.Diyelim direksiyonu kolon'a oturttun.Bu sefer devreye fonksiyonlar giriyor.Yeni nesil direksiyondaki fonksiyonlar senin aracına uyacak mı? Ayrıca direksiyon değiştirmek öyle ucuza mal olacak bir şey değil.
   Diğer bir husus yeni takacağın teyp aracın göstergesinde göstermese de,sistem sürekli bir hata verecek.Bilgisayar'a bağlandığında teyp hata kodu verecek.Her bakıma girdiğimde,servis'in Almanya VW merkezi ile online bağlantı kuran bilgisayarı var.Bakım işlemi sonrası bütün arabalar bu sisteme bağlanır ve bütün hata kodları silinir,motor ve sistem güncellemeleri yapılır.Altında ki araba basit bir araba değil yani.Bu nedenle sen direksiyonu yine servise bir danış,fiyat al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 30, 2011, 15:32:21 »
   Oğuz bize niye danışıyorsan servise'de bunun için danışacaksın :) izin alman gerekmiyor.Direksiyonlar araçların bazı niteliklerine göre yapılıyor.Diyelim direksiyonu kolon'a oturttun.Bu sefer devreye fonksiyonlar giriyor.Yeni nesil direksiyondaki fonksiyonlar senin aracına uyacak mı? Ayrıca direksiyon değiştirmek öyle ucuza mal olacak bir şey değil.
   Diğer bir husus yeni takacağın teyp aracın göstergesinde göstermese de,sistem sürekli bir hata verecek.Bilgisayar'a bağlandığında teyp hata kodu verecek.Her bakıma girdiğimde,servis'in Almanya VW merkezi ile online bağlantı kuran bilgisayarı var.Bakım işlemi sonrası bütün arabalar bu sisteme bağlanır ve bütün hata kodları silinir,motor ve sistem güncellemeleri yapılır.Altında ki araba basit bir araba değil yani.Bu nedenle sen direksiyonu yine servise bir danış,fiyat al...
Özcan abi beni bi xenon far aydınlığı kadar aydınlattın :D tamamdır abi en kısa zamanda vw bayisine gidiyorum danışıyorum uygundur derlerse hemen direksiyon arayışlarına geçiyorum. İnşallah umduğum gibi olur.
 Daha cebime uygunda bi dvd multimedya ürünü bulamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 30, 2011, 15:58:45 »
   Şunu da bil Oğuz,direksiyon teyp'ten daha pahalıdır.Ve aşağıda Ahmet'in hatırlatmasını da unutma derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 01, 2011, 17:30:04 »
   Şunu da bil Oğuz,direksiyon teyp'ten daha pahalıdır.Ve aşağıda Ahmet'in hatırlatmasını da unutma derim

Tamam o zaman sizin bilgilerinize dayanarak direksiyondan vazgeçiyorum ama en azından o direksiyonu biraz daha kalınlaştırmam lazım ve de altta bi bölgesi var oraya nikelaj yaptırmam lazım anca öyle gözüme hoş görünüR.
 lakin hala bu dvd navigasyon için iç açıcı bi öneri bulamadım nasıl edecez bunu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 01, 2011, 17:57:32 »
Aha özcan abi amacımıza ulaştık vazgeçti :P :P :P :D

Oğuzum Düzcede çıkmak baya bi zor bulunur bizde tamirat işleri ilerledi sadece :D

O zaman senin için en mükemmel çözüm 100-150 Tl arası deri hoş dikişli kaplamalar oluyor hem gerçekten güzel görünmüş olur ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 02, 2011, 11:14:25 »
   Pazartesi günü Doğuş otodaydım Oğuz... Derdini anlattım.Bir kere direksiyon çoook pahalı.Birde yeni nesil direksiyonun eski araca adaptasyonu var ki masrafın epey yükseliyor.Vazgeçmen akıllıca olmuş :)
   Ahmet'in de dediği gibi kaliteli,şık bir kılıf ile direksiyonuna çözüm bulabilirsin ki ben Passat'ın direksiyonunun ince olduğunu hatırlamıyorum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 02, 2011, 14:24:15 »
Aha özcan abi amacımıza ulaştık vazgeçti :P :P :P :D

Oğuzum Düzcede çıkmak baya bi zor bulunur bizde tamirat işleri ilerledi sadece :D

O zaman senin için en mükemmel çözüm 100-150 Tl arası deri hoş dikişli kaplamalar oluyor hem gerçekten güzel görünmüş olur ;)
:D :D :D ahmetttt çok fenasın varya :D
  Aslında doğru söylüyorsun hatta kırmızı dikiş olacak o daha da havalı oluyor :) o uygulamayı yaparken direksiyonda azıcıkta kalınlaşma olmaz mı ya toyotaya çok alıştım ondan alışamadım passata :)
   Pazartesi günü Doğuş otodaydım Oğuz... Derdini anlattım.Bir kere direksiyon çoook pahalı.Birde yeni nesil direksiyonun eski araca adaptasyonu var ki masrafın epey yükseliyor.Vazgeçmen akıllıca olmuş :)
   Ahmet'in de dediği gibi kaliteli,şık bir kılıf ile direksiyonuna çözüm bulabilirsin ki ben Passat'ın direksiyonunun ince olduğunu hatırlamıyorum :(
Özcan abicim ağzına diline sağlık benim için konuşmuşsun çok çok teşekkür ederim... VAlla bende düşündüm ettim onu alması montajı falan pahalıya gelecek baya vazgeçtim bende sorma sahip direksiyona ne kadar dediler abicim :)
 Bu arada şöyle bir şeye daha karar verdim ben eğer passatın orjinal cd çalarına usb yapılabilirse dvd almaktan da vazgeçecem o paraya da aynı gün set dizdirecem subwoofer ve amfi kararım bu.
 Bu konuda bilginiz var mı abicim orjinal cd çalarına usb bağlanılabilir mi yaptıran olmuş mu acaba !!