0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
oğuz kardeşim aracı yeni aldın.. bismillah.. hele kullan azıcık
2 hakkında VW forumlarını dene, ama 1 hakkında biraz bilgim var. 510 modelinin sıfır orjinali çok uçuk fiyatlı. Onun yerine bayiler genelde Necvox benzeri cihazlar takıyorlar, Passat için özel cihaz bunlar. Onlar daha bulunabilir, özellikli ve anfi çıkışları vs de mevcut. Aracın sistem ve kumandalarına da tam entegre oluyorlar.
Oğuz merhaba.Direksiyonu kolay kolay değiştiremezsin.Bende sevmiyordum ama yapabileceğin bir şey yok.Ha deyince değiştiremiyorsun.Öncelikle servise gidip görüşmen gerekiyor...
Özcan abi benim aracım garantili değil ki neden danışayım servise ! yani izin falan mı almam gerekiyor ? Ve neden değişmiyor var mı geçerli bi sebebi uyumsuzluk gibi falan bi sorun mu var özcan abi... Ama böyle bişe varsa donanımhaber de bi arkadaş değiştirmiş resimlerini paylaşıyordu o nasıl yapmış acaba ! Biraz beni aydınlat özcan abi ya..
Oğuz değiştirmek istediğin derksiyon şahin veya torosunki değil o dreksiyonun içinde hava yastığı , hız sabitleyici , esp dreksiyon açı sensörü vb gibi daha birçok donanım var ve bir tanesi yenisi ile uymuyorsa dreksiyon değişmez ve bunu en iyi bilecek olan o aracın yetkili servisi ondan Özcan abinin dediği gibi sen bir servisten izin al öyle kalkış o işe . Teyp konusunda ben navitecin corollaya göre olanını kullanyorum ve ekranı güneştede olsa gözüküyor bilgin olsun fiyat konusunda 1500-2000 civarı olması lazım .
O zaman sadece şunu söyleyim Oğuz çıkmacılarda 98 efsanenin 4 kollu direksiyonuna 200tl istiyorlar gerisini sen düşün
ya tabi maalesef direksiyon da özellik çok bi cc direksiyona bağlı değil de geri kalan direksiyonda tabi. Dediğim gibi geçen vw'nin sitesinde gördüm bi çocuk yaptırmış 2009 passata yeni direksiyon ama profilini bi daha bulamadım onu da görünce iyice cesaretlendim ama dediğin gibi bi servise danışmak gerekiyor ki servislere de güvenmiyorum ne olursa olsun nedense hep olumsuz şeylerle geri dönüyorlar.. Ama yine de bi uğrayıp soracam... Valla mahmut senin makina tuzlu arkadaş bırakta güneşte göstersin yani benim maddiyat o kadarına uygun değil ben 850 liradan fazla para veremem daha geri görüş kamerası almam gerekiyor. Ve araca yapılacak başka şeyler de var en fazla 850 lira verebilirim. Bu rcd 510 diye bi alet var passat için süper bi şeye benziyor ama güneş olayı düşündürüyor beni acaba sorun yaratır mı diye eğer sorunsuzsa alacam inşallah ondan bi tane.
Oğuz rcd 510 u bilmiyorum ama 850 tl limit varsa tavsiyem aşağıda linkte olan ürün gibi birşey olur linkteki ürün hakkında bilgim yok örnek olsun diye katıyorum ama bu tip bilindik markaların teypleri var onları bir araştır mısır çarşısında ucuzada bulabilirsin ama alacağın mala dikkat et mısır çarşısının sağı solu belli olmuyor .http://www.hepsiburada.com/Liste/kamosonic-ks-7711-lcdtvdvdbluetoothsdusb-7dokumatik-goruntu-sistemi/productDetails.aspx?productId=otreis7711&categoryId=17545#Gorseller
Oğuz bize niye danışıyorsan servise'de bunun için danışacaksın izin alman gerekmiyor.Direksiyonlar araçların bazı niteliklerine göre yapılıyor.Diyelim direksiyonu kolon'a oturttun.Bu sefer devreye fonksiyonlar giriyor.Yeni nesil direksiyondaki fonksiyonlar senin aracına uyacak mı? Ayrıca direksiyon değiştirmek öyle ucuza mal olacak bir şey değil. Diğer bir husus yeni takacağın teyp aracın göstergesinde göstermese de,sistem sürekli bir hata verecek.Bilgisayar'a bağlandığında teyp hata kodu verecek.Her bakıma girdiğimde,servis'in Almanya VW merkezi ile online bağlantı kuran bilgisayarı var.Bakım işlemi sonrası bütün arabalar bu sisteme bağlanır ve bütün hata kodları silinir,motor ve sistem güncellemeleri yapılır.Altında ki araba basit bir araba değil yani.Bu nedenle sen direksiyonu yine servise bir danış,fiyat al...
Şunu da bil Oğuz,direksiyon teyp'ten daha pahalıdır.Ve aşağıda Ahmet'in hatırlatmasını da unutma derim
Aha özcan abi amacımıza ulaştık vazgeçti Oğuzum Düzcede çıkmak baya bi zor bulunur bizde tamirat işleri ilerledi sadece O zaman senin için en mükemmel çözüm 100-150 Tl arası deri hoş dikişli kaplamalar oluyor hem gerçekten güzel görünmüş olur
Pazartesi günü Doğuş otodaydım Oğuz... Derdini anlattım.Bir kere direksiyon çoook pahalı.Birde yeni nesil direksiyonun eski araca adaptasyonu var ki masrafın epey yükseliyor.Vazgeçmen akıllıca olmuş Ahmet'in de dediği gibi kaliteli,şık bir kılıf ile direksiyonuna çözüm bulabilirsin ki ben Passat'ın direksiyonunun ince olduğunu hatırlamıyorum