Gönderen Konu: Ruhsatı benzinlikte rehin bıraktım  (Okunma sayısı 3963 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ruhsatı benzinlikte rehin bıraktım
« : Ekim 25, 2011, 23:24:14 »
Bu akşam hiç aklıma gelmeyecek bir durumla karşılaştım ve bu kadar mahçup duruma düşeceğimi düşünmezdim.
Akşam iş çıkışı eve dönerken arabada gaz bitti. Opet' ten çok mecbur kalmadıkça LPG almam. Mecburen Opet' e girdim. İdarelik 20 TL gaz doldurdum.
Kasaya gittim. Bir sigara ve gazetede aldım. Elimi cüzdana attım ve Paracard' ım yok  Ceplerimi aradım taradım yok.
Evi aradım kartım orada kalmış. Bu arada evim istasyona 24 km ötede.
Cebimdeki tüm nakitide harcamıştım. Genelde üzerimde çok nakit para tutmam. Alışverişlerimi hep Paracard ile yaparım.
O bölgeye yakın olan tanıdıklarımı aradım ve hçibirine ulaşamadım.
İstasyon müdürüne gittim. Kart numarası ile çekim yapabilirmisiniz diye sordum. Adam yapamayız dedi. Bankamatik var oradan çekin dedi. Gittim yarım saat bankamatikte cebelleştim. Beceremedim kartsız para çekmeyi. Cepmatik filan tanımlamak gerekli sanırım. Gittim müdüre durumu izah ettim. Kimliğimi, ruhsatımı bırakabileceğimi söyledim. Adam bir çekmece açtı içi ruhsat ve kimlik dolu  Herkes böyle yapıyor ama bir daha gelmiyor dedi. 20 TL için kimliğimi ve ruhsatımı bırakmayı bile göze aldım ama içine düştüğüm durum daha kötü oldu. Adam bana değerli birşey bırakın dedi. Yani bunlar hep filmlerde olur sanırdım. Meğer gerçek hayattada oluyormuş. Emanet değerli bir eşya bırakmak. Gerçekten bu kadar kötü duruma düşüp birde üstüne böyle bir muameleye maruz kalacağımı herhalde hayal etsem bu denli tasavvur edemezdim. Bende baya bir bozulup adamın yanından çıktım. Eşimi aradım ve kime ulaşırsa beni bu durumdan kurtarmasını anlatıyordum ki Müdür arkamdan geldi ve marketin içinde bana cep Telefonunuzu bize bırakın o zaman dedi. Kusura bakma dedim cep telefonum benim hayatım demek. Gece 4' de bile telefon çalsa iş gereği uyanıp bakmak zorundayım ve tüm numaralar telefon hafızasında kayıtlı.

Araba kalsın ben gidiyorum dedim. 40 bin TL' lik arabayı 20 TL için rehin bırakacaktım. Döndüm gidiyordum müdür arkamdan geldi ve Ruhsatı bırakın yarın sabah getirirsiniz dedi. Şimdi Ruhsat içeride yatıyor. Yarın sabaha kadar nezarette kalacak. Allah kimseyi zorda bırakmasın. Her zaman cepte bir yerde zor durumlar için nakit bulundurmak şart. Buda bana iyi bir ders oldu. Ben ki cüzdanımı daha önce bir yerde unuttuğum için dolmuşçudan beni götürmesini bile rica etmekten utanıp 35 km yol yürümüştüm. Şimdi ise başıma böyle birşey geldi. 

Toyota Club Türkiye

Ruhsatı benzinlikte rehin bıraktım
« : Ekim 25, 2011, 23:24:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: Ruhsatı benzinlikte rehin bıraktım
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2011, 23:33:10 »
Ben ki cüzdanımı daha önce bir yerde unuttuğum için dolmuşçudan beni götürmesini bile rica etmekten utanıp 35 km yol yürümüştüm. Şimdi ise başıma böyle birşey geldi. 

Hep düşünmüşümdür.Başıma böyle bişi gelse naparım diye.

Vakti zamanında kredi kartlarından dolayı maddi sıkıntı çekmiştik ailece.Alışveriş yaptığımda bi kaç kez ödeme yapamamıştım kart dolu olduğu için sonrasında bende fobi oldu.Şimdilerde durumumuz çok iyi Allah a şükür kartların limitlerinin yüksek ve boş olduğunu bildiğim halde benzinliğe her girdiğimden içimden geçirirm ya onay vermezse kart naparım diye.

Şimdi az çok öğrenmiş oldum :)
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2011, 23:34:44 »
Fırat çok geçmiş olsun, gerçekden çok zor bir durum ve muameleyle karşılaşmışsın... demek ki bu şekilde istasyonları dolandıran çok oluyorki müdüriyet emanet dolabı gibi olmuş... insanlık öldümü diyenlere iyi bir örnek... hangi istikamet yada istasyondaydın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2011, 23:40:16 »
Çağlayan' dan çıktım ve mecburen Şirinevler tarafında istasyona girmek zorunda kaldım. Beylikdüzü' ne gidiyordum.
Vakti zamanında daha gençliğimin ilk  yıllarında bende kısa bir süre benzinlikte çalışmıştım. Bu tip durumlarla çok karşılaştık. İdare ediyorduk.
İstanbul garip bir memleket. 15 aydır bu şehirde yaşıyorum ve hayatımda görmediğim şeyleri tek tek görüyorum.
Kredi kartı bu tip durumlarda işe yarar tabi. ama ben prensip gereği tüm kartlarımıda iptal ettim ve hep hesaptan paracard ile nakit alışveriş yapıyorum.
Bundan böyle hep bir miktar nakiti cüzdanımın bir köşesinde saklayıp unutmam gerektiğini iyi anladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2011, 23:58:14 »
çok zor bir durum..Cebinizde 10 kurus eksik olsun ekmek bile vermezler adama.Bende arabayı  yıkıyodum evın önünde bizim küçük meyve suyu ve kek istedi aşagıdaki bakkala gittik aldı tam cıkacagız ne cüzdan ne bişey ,adam peşime cıragını taktıda 1 liramızı ödedik kurtulduk..Abi bu yönden küçük ilçeler iyi.Daha bozulmamıs yerler var..Tanıyanlar var istedigini l sesini çıkarmazlar..
Allahım kimseyi muhtac etmesin..Ne diyeyım denecek çok sey var ama ....
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2011, 00:02:59 »
Cidden çok mahçup edici bir durum bir keresinde bende depoyu full le dedim içeri girdim bir paket sigarada alayım birde bakayım cüzdanı unutmuşum evde, üzerimde de
50 lira nakit para var hemen koşturdum pompacının yanına ,bereket 60 lirada yakalamışım hemen kes tirdim 60 lirada :) 10 lira açığım kaldı.  ne olur
ne olmaz diye aklıma geldikçe bozuklukları arabanın içinde bir göz var oraya koyuyorum, 10 lirayı ve sigarayıda ordan tamam ladım :) pompacıda diyo noldu kardeşim ,anlattım
durumu yabancı değilsin ya doldururduk falan dedi ama kartın üstümde olmadığını anlamamla pompanın yanına gidinceye kadar geçen zaaman bana yetti :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2011, 00:07:24 »
Cok fena bir durummus cidden. O opeti oldum olasi sevmem zaten, yikamasi olan yerleri tercih ederim genelde ama oraya da bir kere o da zorunluluktan girip de benzim almisimdir yani, hem de yolumun ustu olmasina ragmen. Gerci benzinlikle alakali da bir durum degil ama nasil ruhsati almaya gelmezler yahu anlamiyorum. Yenisi cok mu kolay cikartilan bir sey bu?
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2011, 02:42:56 »
Geçmiş olsun Fırat,gerçekten fena durumda kalmışsın
iyiki orada değildim, kesin gülme krizine girerdim; sana karşı ayıp olurdu

İzmirde aynı şey başıma geldi
Üçkuyulardaki büyük BP ye yanaştım , depoyu fulledim , 180 Tl falan tuttu sanırım
bendede para taşıma huyu yok, 50 kuruşluk su alsam bile kredi kartıyla ödüyorum,
cüzdanımı bulamayınca şok oldum, rehin bırakacak kıymetli bir şey de yok, bi telefonum var ama nuh nebiden kalma 20 tl etmez
istasyon yetkilisini çağırdılar, daha durumu açıklamaya çalışırken adam büyük bir incelikle "sorun değil, sonra ödersiniz" dedi
göz ucuyla plakaya baktı sadece
Adam beni kelli felli gördü heralde
veya tanımış ta olabilir , hep oradan alırım benzini
Veyahutta Adam izmirli gerçek bir centilmen
İzmirde taksi şöförleri bile genellikle çok nazik oluyorlar
Çok seviyorum izmiri çoook

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2011, 03:53:38 »
Kemal Abi 29 yıl doğma büyüme İzmir' de yaşamış birisi olarak İstanbul' da yaşamaya başlayınca haliyle bu tip olaylarda garip geliyor bana. Çok haklısın.
Senin ne demek istediğini ben çok iyi bilirim.  Eve geldim ben kendime güldüm sen gülmüşsün çokmu : )))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2011, 08:54:02 »
Geçmiş olsun. Gerçekten zor bir durum. Allah namerde muhtaç etmesin.

Dün yanımda 1 lira yok diye sürekli benzin aldığım, hizmet verdiğim bir benzinliğin yıkamacısı "yoh!" dedi. İlla git müdürden kağıt getir :P

Bende atladım arabaya gittim dükkana aldım 1 lirayı getirdim verdim adama, sonra başladı :P
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 26, 2011, 09:05:29 »
geçmiş olsun,
bu olayı okuyup kendimizi de Fırat'ın yerine koyup dersimizi aldıktan sonra hadi bakalım şimdi  herkes cüzdanın bi köşesine 50 lira sıkıştırsın ;)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 26, 2011, 09:07:41 »
Abi şuan yok, olunca koysam veya cüzdan burda rehin kalsa :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 26, 2011, 09:09:43 »
  Çok geçmiş olsun, gerçekten zor bir durum. Ama ruhsatı bırakmamak gerek bence. Sadece kimlik yeterli. Çok istiyorsa gazı geri alsın. ;)

Geçenlerde yurt dışından arkadaşım geldi ve bir ara bir kuyumcuya girdik eşine hediye küpe almak için. Biz beğendik, bir miktar kapora bıraktık. Yer eve yakındı nispeten ve evden para alıp geleceğimizi söyledik. Adam küpeleri paketleyip bize uzattı. :) Dedik; yok, paranın tamamını getirelim alırız.
 Esnaf var, esnaf var gerçekten.

Not: Sahte para yerine sahte oto ruhsatı mı yapıyorlar acaba artık? :)

Not 2 : Ben cüzdanın bir köşesinde hep bir şeyler tutmaya çalışırım zaten. (Aman bunu bazıları dumasın, yastık altına el attılar şimdi bunun da vergisi çıkar, Cüzdan Köşesi Parası Vergisi ;):) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 26, 2011, 09:34:10 »
Geçmiş olsun Fırat hocam, herkesin başına gelebilir. Allah iyilerle karşılaştırsın başka ne denir ki.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 26, 2011, 09:58:19 »
küçük yerlerde cidden sorun olmaz böyle şeyler... ama büyük şehir başka...... Fırat ben de güldüm ama ne yalan söyleyeyim... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 26, 2011, 10:29:50 »
çok geçmiş olsun. gerçekten zor bi durum.

esnaf var demek doğru olmaz. bu işi alışkanlık haline getirmiş okadar çok insan varki. istasyonlar güvenip tamam diyip yolluyorlar ama ne gelen ne giden var.. kimlik-ruhsat ç.ıkartmak sorun değil onlar için.

böyle örneklerle ben çok karşılaşıyorum ama içlerinden bi tanesini çok yadırgamıştım. sene 2008 adam yakıtını aldı.deposunu doldurdu. üzerinden ne para nede başka bişey çıktı. bir tek evlilik cüzdanı var ( bunu nasıl taşıyorsa ) ilginçtir. onu bıraktı gitti. tabi yine olan istasyona oldu üzerine bi bardak su iyi gitti :D bu tip insanlar çok..
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 26, 2011, 10:54:27 »
geçmiş olsun zor bir durum. lise 1 den beri cüzdanım bir köşesinde hep bir miktar para vardır. hiç dokunmam ona. şimdi o miktar 50 tl. unuturum çoğu zaman kullandığım olur sonra hemen yerine koyarım. bir de evnizde sadaka kumbarası bulundurun. sonra ihtiyaç sahiplerine verirsiniz dolunca. ben bunu iki senedir yapıyorum. elime geçen bozukları falan atıyorum özellikle yola çıkarken mutlaka atarım bişeyler içine. görün bakın hem paranız bereketlenicek hem de kazadan beladan korunacaksınız Allah'ın izniyle. Ay sonunda kumbarayı boşaltmayı unutmayın ev ahalisi dışında ihtiyaç olan herkese verebilirsiniz...
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 26, 2011, 11:08:15 »
Çok geçmiş olsun,allahtan bulaşıkları yıka falan dememiş:) şaka biyana demekki bu şekilde çok kandırılmış ama insanları anlaması lazım sahtekarları ayırmak o işte çalışanların bilmesi gerek
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 26, 2011, 11:31:14 »
çok geçmiş olsun:(( adınıza inanaın çok üzüldüm rabim kimseye dert verip derman aratmasın....özellikle ailelerimizin yaınıda sıkıntı yaşatmasın...
fırat kardeşim bir tanıdığım opet istasyonunda ön muhasebede çalışıyor bulunduğum bölgedeki istasyonda bana şunu söyledi "paran olmasa bile geç arkaya ben senet yapmak istiyorum de sana aldığın miktar kadar sent yapıyoruz bişey bırakmanada gerek yok" ifadesini kullandı demekki istasyonlar bunu yapıyorlar vede adamına göre yapıyorlar demektir buda:((((
ya adam 40bin tl lik arabasını rehin bırakmayı göze almış sen 20tl için yaptığına bak özel bir eşya bırak:(((
tekrar geçmiş olsun dostum:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 26, 2011, 11:31:52 »
çok geçmiş olsun:(( adınıza inanaın çok üzüldüm rabim kimseye dert verip derman aratmasın....özellikle ailelerimizin yaınıda sıkıntı yaşatmasın...
fırat kardeşim bir tanıdığım opet istasyonunda ön muhasebede çalışıyor bulunduğum bölgedeki istasyonda bana şunu söyledi "paran olmasa bile geç arkaya ben senet yapmak istiyorum de sana aldığın miktar kadar sent yapıyoruz bişey bırakmanada gerek yok" ifadesini kullandı demekki istasyonlar bunu yapıyorlar vede adamına göre yapıyorlar demektir buda:((((
ya adam 40bin tl lik arabasını rehin bırakmayı göze almış sen 20tl için yaptığına bak özel bir eşya bırak:(((
tekrar geçmiş olsun dostum:(