Gönderen Konu: Ruhsatı benzinlikte rehin bıraktım  (Okunma sayısı 3964 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Ruhsatı benzinlikte rehin bıraktım
« Yanıtla #20 : Ekim 26, 2011, 11:36:18 »
   Başınıza gelen hiçte komik bir olay değil.Her ne kadar gülen olduysa.Geçen senede benim başıma geldi böyle bir olay.Ankara'dan Kırıkkale'ye giderken Mamak Shell'den depoyu doldurttum.Üç defa şifreyi doğru girdiysem de pos makinası kartımı kullanıma kapattı.Cepte yol ihtiyacım kadar para var.Abimi arayıp durumu izah ettim.Abim kartın şifresini değiştirmiş ama bunu söylemeyi unutmuş.Müdürün yanına gittim,durumu izah ettim.Ruhsatı istedi "yola gidiyorum ruhsatı veremem" dedim.Kimliği uzattım,Bingöl yazısını görünce tamam kimlikte verme dedi.(askerliğini Bingöl'de yapmış ve Bingöl halkını çok seviyormuş :) ) Abim 1 saat sonra gidip ödemeyi yapıp kasa fişini teslim almış...
   Ama o parasız kalma anları,kredi kartının limit olmasına rağmen onay vermemesi,o bekleyiş süresi falan adamı yerin dibine sokuyor.

Ben ki cüzdanımı daha önce bir yerde unuttuğum için dolmuşçudan beni götürmesini bile rica etmekten utanıp 35 km yol yürümüştüm. Şimdi ise başıma böyle birşey geldi. 
   1994 yılında benim de başıma böyle bir olay gelmişti.Belediye otobüs şoförüne durumu izah ettim,kapı dışarı edince Sincan'dan Demetevler'e yürümek zorunda kalmıştım.Parasız kalsam,yürümeye dermanım olmasa da bir daha kimseye böyle bir ricada bulunmadım.2008 yılında bir defa parayı cüzdana koymayı unutmuşum.Minibüse biner binmez aklıma geldi.Şoför'den durmasını rica ettim.Hayırdır diye sorunca olanı söyledim.Allah razı olsun durmadı bile :) :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 26, 2011, 11:36:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 26, 2011, 11:50:17 »
çok geçmiş olsun. gerçekten zor bi durum.

esnaf var demek doğru olmaz. bu işi alışkanlık haline getirmiş okadar çok insan varki. istasyonlar güvenip tamam diyip yolluyorlar ama ne gelen ne giden var.. kimlik-ruhsat ç.ıkartmak sorun değil onlar için.

böyle örneklerle ben çok karşılaşıyorum ama içlerinden bi tanesini çok yadırgamıştım. sene 2008 adam yakıtını aldı.deposunu doldurdu. üzerinden ne para nede başka bişey çıktı. bir tek evlilik cüzdanı var ( bunu nasıl taşıyorsa ) ilginçtir. onu bıraktı gitti. tabi yine olan istasyona oldu üzerine bi bardak su iyi gitti :D bu tip insanlar çok..
Çözüm basit. İstasyonlarda para gişeleri olur Atm tarzı. Parayı onun hanesine koruz ve aracı parkettiğimiz pompa numarasını, yakıt türünü seçeriz. Para miktarında o pompadan aracımıza yakıtı otomatik olarak doldururuz. Para peşin kırmızı meşin olmuş olur. :)

Bence iyi bir esnaf insanı gözünden büyük oranda tanır, ha yanılabilir mi? Elbetkide.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ekim 26, 2011, 11:57:09 »
geçmiş olsun gerçekten zor bir durum bende arabada hep bozukluk bulundururum her ihtimale karşı zaten aurisciler bilir  vitesin altındaki göz bozuk para koymak dışında hiçbir işi yaramıyor :D
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 26, 2011, 12:01:46 »
ARkadaşlar çok şükür başıma bu tarz bir olay gelmedi. Sana da çok geçmiş olsun Fırat.
Ben benzinliğe geldiğimde almadan önce hemen bakarım kartım yanımda mı diye. Yoksa direk giderim.
Çok kızmamak lazım benzinlikçilere sonuçta sizi tanımadıkları için diğer dolandırıcılar gibiler için tedbirli davranmak zorundalar.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ekim 26, 2011, 12:06:32 »
Bence iyi bir esnaf insanı gözünden büyük oranda tanır, ha yanılabilir mi? Elbetkide.
   bizim opet'in sahibi çok iyi bir esnaf.Alıyorum alıyorum ama bir kere bile "para" diye sormadı/sormuyor.Üstüne birde puan kart kullanıyorum :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 26, 2011, 12:16:51 »
Çözüm basit. İstasyonlarda para gişeleri olur Atm tarzı. Parayı onun hanesine koruz ve aracı parkettiğimiz pompa numarasını, yakıt türünü seçeriz. Para miktarında o pompadan aracımıza yakıtı otomatik olarak doldururuz. Para peşin kırmızı meşin olmuş olur. :)

Türkiye henüz bu kadar ilerleyebilmiş değil. yurt dışında benzin istasyonları self servis çalışmaktadır. Benzin alırken önce boş pompa bulup deponuzu dolduruyorsunuz. Sonra içeri gidip pompa numaranızı söyleyerek ödeme yapıyorsunuz. bu sistem bizde olsa depoyu dolduran arkasına bakmadan gider kanımca :)
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Ekim 26, 2011, 13:17:55 »
Türkiye henüz bu kadar ilerleyebilmiş değil. yurt dışında benzin istasyonları self servis çalışmaktadır. Benzin alırken önce boş pompa bulup deponuzu dolduruyorsunuz. Sonra içeri gidip pompa numaranızı söyleyerek ödeme yapıyorsunuz. bu sistem bizde olsa depoyu dolduran arkasına bakmadan gider kanımca :)
Aslında biraz daha farklı söylediğim sistem. Mesela Yunanistan'da bayramlarda falan hemen herkes tatil yapar medeni bir şekilde. Ama bazı benzin istasyonlarında otomat sistmei vardır. Oraya girdiğimde parayı cihazın haznesine korum. Gider pompayı kendim alır ve araca doldururum. Aslında burada da böyle pompalar olabilir ve onlarda benzin biraz daha ucuza bile satılabilir. Gerçi istihdama karşı problem olabilecek bir çözüm ama fena olmazdı hani. :)

Burada bir kere benzinciden benzin alırken (genelde yakıtın ne zaman geldiğini falan sorarım) pompacı şaşırdı ve sonra anlatmaya başladı. Sabah bir otobüs geldi dedi, 100tl. lik benzin almış. :) Otobüs dizel tabi ama 10 numarayı fazla kaçırmış. :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 26, 2011, 13:24:03 »
    Bu otomat sistemi şunu da doğruluyor mu acaba? Pompa görevlileri üstündeki kıyafetlerin statik elektiriğe uygun oldugunu söylüyorlar.Her hangi bir kıvılcım ve yangına mahal vermemesi için.Günlük giydiğimiz kıyafetler bu yoruma göre hiçte uygun değil. O zaman nasıl yakıt alacağız? :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 26, 2011, 13:43:03 »
Aslında biraz daha farklı söylediğim sistem. Mesela Yunanistan'da bayramlarda falan hemen herkes tatil yapar medeni bir şekilde. Ama bazı benzin istasyonlarında otomat sistmei vardır. Oraya girdiğimde parayı cihazın haznesine korum. Gider pompayı kendim alır ve araca doldururum. Aslında burada da böyle pompalar olabilir ve onlarda benzin biraz daha ucuza bile satılabilir. Gerçi istihdama karşı problem olabilecek bir çözüm ama fena olmazdı hani. :)

Burada bir kere benzinciden benzin alırken (genelde yakıtın ne zaman geldiğini falan sorarım) pompacı şaşırdı ve sonra anlatmaya başladı. Sabah bir otobüs geldi dedi, 100tl. lik benzin almış. :) Otobüs dizel tabi ama 10 numarayı fazla kaçırmış. :):):)

anladım söylemek isteidğinizi bu yüzden Türkiye henüz bu kadar ilerleyebilmiş değil dedim..

neler oluyor neler bu sektörde.. :)
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #29 : Ekim 26, 2011, 13:56:00 »
anladım söylemek isteidğinizi bu yüzden Türkiye henüz bu kadar ilerleyebilmiş değil dedim..

neler oluyor neler bu sektörde.. :)
Tabikide, bu bir kültür. Otomobil Kültür'ü maalesef henüz gelişmemiş ülkemizde, yapılan uygulamalar da gelişmesini önlüyor. İnsanlarımız karayolunu ve araçları ulaşım için değil derinlerde rekabet, üstünlük sağlama metası olarak görüyorlar genelde. Daha çocuklukta eğitim bu şekilde oluyor maalesef.
 Terör ve Deprem gibi derin üzücü olaylar bazı şeyleri farkedememize neden oldu ama geçen hafta çok vahim trafik kazaları oldu ve her birinde çok sayıda insan hayatını kaybetti, yaralandı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 26, 2011, 14:15:25 »
Çok geçmiş olsun .Biraz acı bir tecrüne olmuş ama tecrübeler hayatta yaşamayı kolaylaştırır.Ben alışveriş yapmadan veya benzin yakıt  ne olursa olsun evden veya arabadan inmeden cüzdanıma bakarım.Ona göre hareket ederim.Hatta bir seferinde markete gittim ufak tefek şeyler aldım kasaya gelmeye 3-5 metre kala cüzdana elimi attım ana evden eşofmanla çıkmıştım cüzdan pantolonda .Hiç durumu fark ettirmeden derin bir u çekerek aldıklarımı yerine koydum marketten ayrıldım.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 26, 2011, 15:16:09 »
çok geçmiş olsun. gerçekten zor bi durum.

esnaf var demek doğru olmaz. bu işi alışkanlık haline getirmiş okadar çok insan varki. istasyonlar güvenip tamam diyip yolluyorlar ama ne gelen ne giden var.. kimlik-ruhsat ç.ıkartmak sorun değil onlar için.

böyle örneklerle ben çok karşılaşıyorum ama içlerinden bi tanesini çok yadırgamıştım. sene 2008 adam yakıtını aldı.deposunu doldurdu. üzerinden ne para nede başka bişey çıktı. bir tek evlilik cüzdanı var ( bunu nasıl taşıyorsa ) ilginçtir. onu bıraktı gitti. tabi yine olan istasyona oldu üzerine bi bardak su iyi gitti :D bu tip insanlar çok..

Bak bu sistemi tuttum;
hemen bir kaç tane evlilik cüzdanı edineyim,
izmirdeki benzin istesyonlarının her birini 1 depo dolandırsam, artık benzine para vermem

Gavurlarda yapar bunu ama anında polis enseliyor, o yüzden kimse cesaret edemiyor
ayrıca avrupada pek çok ülkede artık parayı peşin bastırıp(hakanın bahsettiği gibi otomata atıp) sonra ödediğin kadar yakıt alabiliyorsun