0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben ki cüzdanımı daha önce bir yerde unuttuğum için dolmuşçudan beni götürmesini bile rica etmekten utanıp 35 km yol yürümüştüm. Şimdi ise başıma böyle birşey geldi.
çok geçmiş olsun. gerçekten zor bi durum.esnaf var demek doğru olmaz. bu işi alışkanlık haline getirmiş okadar çok insan varki. istasyonlar güvenip tamam diyip yolluyorlar ama ne gelen ne giden var.. kimlik-ruhsat ç.ıkartmak sorun değil onlar için. böyle örneklerle ben çok karşılaşıyorum ama içlerinden bi tanesini çok yadırgamıştım. sene 2008 adam yakıtını aldı.deposunu doldurdu. üzerinden ne para nede başka bişey çıktı. bir tek evlilik cüzdanı var ( bunu nasıl taşıyorsa ) ilginçtir. onu bıraktı gitti. tabi yine olan istasyona oldu üzerine bi bardak su iyi gitti bu tip insanlar çok..
Bence iyi bir esnaf insanı gözünden büyük oranda tanır, ha yanılabilir mi? Elbetkide.
Çözüm basit. İstasyonlarda para gişeleri olur Atm tarzı. Parayı onun hanesine koruz ve aracı parkettiğimiz pompa numarasını, yakıt türünü seçeriz. Para miktarında o pompadan aracımıza yakıtı otomatik olarak doldururuz. Para peşin kırmızı meşin olmuş olur. Bence iyi bir esnaf insanı gözünden büyük oranda tanır, ha yanılabilir mi? Elbetkide.
Türkiye henüz bu kadar ilerleyebilmiş değil. yurt dışında benzin istasyonları self servis çalışmaktadır. Benzin alırken önce boş pompa bulup deponuzu dolduruyorsunuz. Sonra içeri gidip pompa numaranızı söyleyerek ödeme yapıyorsunuz. bu sistem bizde olsa depoyu dolduran arkasına bakmadan gider kanımca
Aslında biraz daha farklı söylediğim sistem. Mesela Yunanistan'da bayramlarda falan hemen herkes tatil yapar medeni bir şekilde. Ama bazı benzin istasyonlarında otomat sistmei vardır. Oraya girdiğimde parayı cihazın haznesine korum. Gider pompayı kendim alır ve araca doldururum. Aslında burada da böyle pompalar olabilir ve onlarda benzin biraz daha ucuza bile satılabilir. Gerçi istihdama karşı problem olabilecek bir çözüm ama fena olmazdı hani. Burada bir kere benzinciden benzin alırken (genelde yakıtın ne zaman geldiğini falan sorarım) pompacı şaşırdı ve sonra anlatmaya başladı. Sabah bir otobüs geldi dedi, 100tl. lik benzin almış. Otobüs dizel tabi ama 10 numarayı fazla kaçırmış.
anladım söylemek isteidğinizi bu yüzden Türkiye henüz bu kadar ilerleyebilmiş değil dedim..neler oluyor neler bu sektörde..