Gönderen Konu: Kış öncesi aracıma boya koruma yaptım  (Okunma sayısı 6063 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Kış öncesi aracıma boya koruma yaptım
« : Ekim 15, 2011, 18:48:48 »
Uzun zamandır aklımda vardı fakat havalar yüzünden bir türlü yapamıyordum. Bugün kış öncesi aracıma boya koruma yaptım.

Kullandığım malzemeler;

AG SRP ve üzerine Collinite 915 uyguladım. Çok yorucu oldu ama değdi. Fotoğraflar çok kaliteli  değiL fakat yinede sizlerle paylaşmak istedim  :)

Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

Kış öncesi aracıma boya koruma yaptım
« : Ekim 15, 2011, 18:48:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Kış öncesi aracıma boya koruma yaptım
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2011, 21:44:14 »
Valla boyadan falan pek anlamam ama aracınız gerçekten çok güzel görünüyor. Hayrını görün :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2011, 22:01:00 »
Saolasın Turgut kardeşim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 15, 2011, 22:06:03 »
Eline sağlık Serkan abi bende yaklaşık 6 ay önce hatta daha fazlada olabilir kil + srp + colli 915 ile uygulama yaptım 6 ayda bir bu uygulama boyanın ilk günkü gibi kalmasına baya yardımcı oluyor benimde bu aralar yenilemem lazım uygulamayı ama zamanım olmuyor .  En sonda yaklaşık 1.5 ay oldu çbs teflon cila uygulamıştım ama collinin yerini hiç bir zaman tutmaz zaten 3 yıkama sonra etkisini yitirdi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 15, 2011, 22:15:05 »
Eline sağlık Serkan abi bende yaklaşık 6 ay önce hatta daha fazlada olabilir kil + srp + colli 915 ile uygulama yaptım 6 ayda bir bu uygulama boyanın ilk günkü gibi kalmasına baya yardımcı oluyor benimde bu aralar yenilemem lazım uygulamayı ama zamanım olmuyor .  En sonda yaklaşık 1.5 ay oldu çbs teflon cila uygulamıştım ama collinin yerini hiç bir zaman tutmaz zaten 3 yıkama sonra etkisini yitirdi .

Saolasın Mahmut'um. Sonaxa filan gidipte 250-300 TL vermenin bir anlamı yok bence. SRP ile colli muhteşem ikili. ÇBS nin teflonunu bende çok kullandım ama çabuk kuruyor, silinmesi biraz zor, silindikten sonra bazı yerlerde hafif iz kalmış gibi oluyor ve de seninde söylediğin gibi 3-4 yıkamada geçip gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 15, 2011, 22:27:21 »
Koyu rengın guzellıgı budur ıste.
Cok guzel gorunuyor. Allah kaza bela vermeden gulu gule kullanmayı nasıp etsın.
Ama lastıklerın kotu durmus, bır sutle parlatmayıda onlar hak edıyor. ;)
E araba parlayınca ufak detaylar daha kolay ortaya cıkıyor :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 15, 2011, 22:30:47 »
Koyu rengın guzellıgı budur ıste.
Cok guzel gorunuyor. Allah kaza bela vermeden gulu gule kullanmayı nasıp etsın.
Ama lastıklerın kotu durmus, bır sutle parlatmayıda onlar hak edıyor. ;)
E araba parlayınca ufak detaylar daha kolay ortaya cıkıyor :)

Abi o kadar çok yoruldum ki havada soğudu gözüm kesmedi lastikleri parlatmayı. Aslında lastik parlatıcım da vardı yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Ekim 15, 2011, 22:31:19 »
Saolasın Mahmut'um. Sonaxa filan gidipte 250-300 TL vermenin bir anlamı yok bence. SRP ile colli muhteşem ikili. ÇBS nin teflonunu bende çok kullandım ama çabuk kuruyor, silinmesi biraz zor, silindikten sonra bazı yerlerde hafif iz kalmış gibi oluyor ve de seninde söylediğin gibi 3-4 yıkamada geçip gidiyor.
Serkan abi seninle aynı fikirdeyim bu uygulamayı dışarda bu malzemeler ile en az 250 tl ye yaparlar. Bencede hiç dışarda yaptımaya gerek yok ben yıkamaları bile dışarda yaptırmıyorum kendim foam lance ve lavor makine aldım yanınada dls 125 köpürtüp köpürtüp yıkıyorum aracı . :)

Yıkama işinide maliyet açısından kendim yapmıyorum hem yıkamacılara aracımı güvenip veremiyorum hemde aracı kendim yıkamaktan zevk alıyorum zaten yıkama başına kendim yıkadığım halde tahmini maliyetim rahat 10 tl vardır .

Çbs konusunda zaten aldığıma pişmanım gerçi denemek için aldım 15 tl ye ama bundan sonra srp ve colliden şaşmam çbs ile harcadığım emeğe acıdım dediğin gibi hemen kuruyor ve silmesi uğraştırıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 15, 2011, 22:35:13 »
Serkan abi seninle aynı fikirdeyim bu uygulamayı dışarda bu malzemeler ile en az 250 tl ye yaparlar. Bencede hiç dışarda yaptımaya gerek yok ben yıkamaları bile dışarda yaptırmıyorum kendim foam lance ve lavor makine aldım yanınada dls 125 köpürtüp köpürtüp yıkıyorum aracı . :)

Yıkama işinide maliyet açısından kendim yapmıyorum hem yıkamacılara aracımı güvenip veremiyorum hemde aracı kendim yıkamaktan zevk alıyorum zaten yıkama başına kendim yıkadığım halde tahmini maliyetim rahat 10 tl vardır .

Çbs konusunda zaten aldığıma pişmanım gerçi denemek için aldım 15 tl ye ama bundan sonra srp ve colliden şaşmam çbs ile harcadığım emeğe acıdım dediğin gibi hemen kuruyor ve silmesi uğraştırıyor .

Yıkamacılar konusunda çok haklısın. Parası pulu önemli değil ama ben kolay kolay yıkamacılara araç vermem. Çoğu fırça ile yıkıyor süngerle yıkayanlar da o ilaç dedikleri sıvıdan sıkıyorlar zamanla aracın boyasını mahfediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 15, 2011, 22:43:11 »
Koyu renk hakkını vermiş, iyi günlerde kirlet :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 15, 2011, 22:45:11 »
Koyu renk hakkını vermiş, iyi günlerde kirlet :D

Yarın Ankara'da yağmur varmış yarın akşama geçmişine döner bu araba :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #11 : Ekim 15, 2011, 22:52:42 »
Yıkamacılar konusunda çok haklısın. Parası pulu önemli değil ama ben kolay kolay yıkamacılara araç vermem. Çoğu fırça ile yıkıyor süngerle yıkayanlar da o ilaç dedikleri sıvıdan sıkıyorlar zamanla aracın boyasını mahfediyor.
Abi o ilaç dedikleri sıvının boyayı matlaştırmasının  sebebi kostik içiren ürünler kullanmaları kostik bilindiği üzere ucuz ama temizleme gücü yüksek bir ürün fakat aracın boyasına bir okadar zararlı bir ürün özellikle araçta wax varsa alıp götürüyor yani sonaxda gidip boya koruma yaptıranlar veya benzeri yerlerde bir hafta sonra aracını dışarda kostik içiren ürünler kullanan yıkamacılarda yıkattılar mı sonaxın veya x firmanın uyguladığı boya korumayıda temizlemiş oluyorlar .

Ondan tavsiyem kullandığı ürünleri bildiğiniz bir oto yıkamacıya aracınızı teslim edin hatta benim tavsiyem yer ve zamanınız varsa aracınızı siz kendiniz yıkayın unutmayı ki oto yıkamacılar ticari amaçlıdırlar ve en çok karı edecekleri ürünleri kullanırlar tabi işini hakkıyla yapan oto yıkamacılarda var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Ekim 15, 2011, 22:54:38 »
Yarın Ankara'da yağmur varmış yarın akşama geçmişine döner bu araba :D
Wax lı araç yağmurdada ayrı güzel . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 15, 2011, 22:58:26 »
Abi o ilaç dedikleri sıvının boyayı matlaştırmasının  sebebi kostik içiren ürünler kullanmaları kostik bilindiği üzere ucuz ama temizleme gücü yüksek bir ürün fakat aracın boyasına bir okadar zararlı bir ürün özellikle araçta wax varsa alıp götürüyor yani sonaxda gidip boya koruma yaptıranlar veya benzeri yerlerde bir hafta sonra aracını dışarda kostik içiren ürünler kullanan yıkamacılarda yıkattılar mı sonaxın veya x firmanın uyguladığı boya korumayıda temizlemiş oluyorlar .

Ondan tavsiyem kullandığı ürünleri bildiğiniz bir oto yıkamacıya aracınızı teslim edin hatta benim tavsiyem yer ve zamanınız varsa aracınızı siz kendiniz yıkayın unutmayı ki oto yıkamacılar ticari amaçlıdırlar ve en çok karı edecekleri ürünleri kullanırlar tabi işini hakkıyla yapan oto yıkamacılarda var .

Mahmut burada adamlar 10 liraya iç dış araba yıkıyorlar. Kaliteli bir ürün kullanmasını beklemek hata zaten.

Wax lı araç yağmurdada ayrı güzel . :)

Benim evin etrafı çok tozlu. Aracın üzeri çok toz oluyor. Üstüne yağmur yağıp kuruyunca da benek benek oluyor. Ondan biraz sıkıntı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2011, 23:04:36 »
Çok güzel olmuş elinize sağlık.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ben Kızımın Toyota Gibi Babasıyım :)
« Yanıtla #15 : Ekim 15, 2011, 23:27:04 »
Allah kaza bela vermesin...maşallah  :)

Çok güzel omuş.

Bide benim arabaya yapsak tam süper olacak  :D :D :D
2001 COROLLA 1.4 VVT-I (BRC LPG)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #16 : Ekim 15, 2011, 23:32:54 »
Mahmut burada adamlar 10 liraya iç dış araba yıkıyorlar. Kaliteli bir ürün kullanmasını beklemek hata zaten.

Ondan güvenemiyorum ya zaten çoğu ya bulaşık detarjanı kullanıyor yada kendilerinin bile bilmediği kostik içeren ürünleri kullanıyorlar zaten dikkat edersen sonax gibi firmalar 20-30 tl ye araç yıkıyorlar .

Benim evin etrafı çok tozlu. Aracın üzeri çok toz oluyor. Üstüne yağmur yağıp kuruyunca da benek benek oluyor. Ondan biraz sıkıntı :)
Abi aynı sıkıntı bizim burdada var zaten ondan aracı beyaz aldım daha önceki 2009 corolla siyahtı ve aracı yıkardım 5 dakika sonra üzeri ismini üzerine yazacak kadar tozlanırdı .

İnşallah tek sıkıntımız bu olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 15, 2011, 23:38:14 »
Çok güzel olmuş elinize sağlık.

Teşekkürler. Sizin araçta da çok güzeL işlem yapılır.

Allah kaza bela vermesin...maşallah  :)

Çok güzel omuş.

Bide benim arabaya yapsak tam süper olacak  :D :D :D

Ayıp ettin yapalım abi bir ara :) Ama senin renk bu işte lezzet vermiyor. Geçen hafta babamın beyaz astraya yaptım azcık bi parlaklık o kadar :)

Abi aynı sıkıntı bizim burdada var zaten ondan aracı beyaz aldım daha önceki 2009 corolla siyahtı ve aracı yıkardım 5 dakika sonra üzeri ismini üzerine yazacak kadar tozlanırdı .

İnşallah tek sıkıntımız bu olur .

Ben bundan sonra siyah araba alırmıyım tövbe :) Aracı satın alırken gri ve siyah vardı. Bende aslında beyaz istemiştim. Beyaz 1 ay sonra gelir  ve fiyat aynı olmayabilir dedi kız. Allem etti kallem etti bana bu siyahı sattı :D 1 ay sonra fiyat 1 milyar düştü :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ben Kızımın Toyota Gibi Babasıyım :)
« Yanıtla #18 : Ekim 15, 2011, 23:40:46 »
Allah razi olsun   :) benim aracın acil ihtiyacı var gerçekten  :(
2001 COROLLA 1.4 VVT-I (BRC LPG)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #19 : Ekim 15, 2011, 23:47:16 »
Ben bundan sonra siyah araba alırmıyım tövbe :) Aracı satın alırken gri ve siyah vardı. Bende aslında beyaz istemiştim. Beyaz 1 ay sonra gelir  ve fiyat aynı olmayabilir dedi kız. Allem etti kallem etti bana bu siyahı sattı :D 1 ay sonra fiyat 1 milyar düştü :D
Sağlık olsun abi bizde siyahı aldığımızda 2009 da ötv indirimine denk geldi aslında ozamanda beyaz alacaktık ama satıcı gelmesi 1 ayı bulur hazırda siyah var dedi bide ötv indirimide bitmeden alak dedik aldık iyiki ozaman öyle almışız belkide ozaman beyaz alsaydık bu aracımız değişiklik olsun diye siyah olacaktı . :D

Bende siyaha tövbe ettim kirlenmesini kenara bırak Adana bide sıcak hiç çekilmiyordu siyah gerçi klimayı açınca 2 dakikada buz gibi oluyordu ama bazen kapılar yapışıp kalıyordu sıcaktan gerisini siz düşünün bide camlarda film olmasına rağmen .