0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eline sağlık Serkan abi bende yaklaşık 6 ay önce hatta daha fazlada olabilir kil + srp + colli 915 ile uygulama yaptım 6 ayda bir bu uygulama boyanın ilk günkü gibi kalmasına baya yardımcı oluyor benimde bu aralar yenilemem lazım uygulamayı ama zamanım olmuyor . En sonda yaklaşık 1.5 ay oldu çbs teflon cila uygulamıştım ama collinin yerini hiç bir zaman tutmaz zaten 3 yıkama sonra etkisini yitirdi .
Koyu rengın guzellıgı budur ıste.Cok guzel gorunuyor. Allah kaza bela vermeden gulu gule kullanmayı nasıp etsın.Ama lastıklerın kotu durmus, bır sutle parlatmayıda onlar hak edıyor. E araba parlayınca ufak detaylar daha kolay ortaya cıkıyor
Saolasın Mahmut'um. Sonaxa filan gidipte 250-300 TL vermenin bir anlamı yok bence. SRP ile colli muhteşem ikili. ÇBS nin teflonunu bende çok kullandım ama çabuk kuruyor, silinmesi biraz zor, silindikten sonra bazı yerlerde hafif iz kalmış gibi oluyor ve de seninde söylediğin gibi 3-4 yıkamada geçip gidiyor.
Serkan abi seninle aynı fikirdeyim bu uygulamayı dışarda bu malzemeler ile en az 250 tl ye yaparlar. Bencede hiç dışarda yaptımaya gerek yok ben yıkamaları bile dışarda yaptırmıyorum kendim foam lance ve lavor makine aldım yanınada dls 125 köpürtüp köpürtüp yıkıyorum aracı . Yıkama işinide maliyet açısından kendim yapmıyorum hem yıkamacılara aracımı güvenip veremiyorum hemde aracı kendim yıkamaktan zevk alıyorum zaten yıkama başına kendim yıkadığım halde tahmini maliyetim rahat 10 tl vardır .Çbs konusunda zaten aldığıma pişmanım gerçi denemek için aldım 15 tl ye ama bundan sonra srp ve colliden şaşmam çbs ile harcadığım emeğe acıdım dediğin gibi hemen kuruyor ve silmesi uğraştırıyor .
Koyu renk hakkını vermiş, iyi günlerde kirlet
Yıkamacılar konusunda çok haklısın. Parası pulu önemli değil ama ben kolay kolay yıkamacılara araç vermem. Çoğu fırça ile yıkıyor süngerle yıkayanlar da o ilaç dedikleri sıvıdan sıkıyorlar zamanla aracın boyasını mahfediyor.
Yarın Ankara'da yağmur varmış yarın akşama geçmişine döner bu araba
Abi o ilaç dedikleri sıvının boyayı matlaştırmasının sebebi kostik içiren ürünler kullanmaları kostik bilindiği üzere ucuz ama temizleme gücü yüksek bir ürün fakat aracın boyasına bir okadar zararlı bir ürün özellikle araçta wax varsa alıp götürüyor yani sonaxda gidip boya koruma yaptıranlar veya benzeri yerlerde bir hafta sonra aracını dışarda kostik içiren ürünler kullanan yıkamacılarda yıkattılar mı sonaxın veya x firmanın uyguladığı boya korumayıda temizlemiş oluyorlar . Ondan tavsiyem kullandığı ürünleri bildiğiniz bir oto yıkamacıya aracınızı teslim edin hatta benim tavsiyem yer ve zamanınız varsa aracınızı siz kendiniz yıkayın unutmayı ki oto yıkamacılar ticari amaçlıdırlar ve en çok karı edecekleri ürünleri kullanırlar tabi işini hakkıyla yapan oto yıkamacılarda var .
Wax lı araç yağmurdada ayrı güzel .
Mahmut burada adamlar 10 liraya iç dış araba yıkıyorlar. Kaliteli bir ürün kullanmasını beklemek hata zaten.
Benim evin etrafı çok tozlu. Aracın üzeri çok toz oluyor. Üstüne yağmur yağıp kuruyunca da benek benek oluyor. Ondan biraz sıkıntı
Çok güzel olmuş elinize sağlık.
Allah kaza bela vermesin...maşallah Çok güzel omuş.Bide benim arabaya yapsak tam süper olacak
Abi aynı sıkıntı bizim burdada var zaten ondan aracı beyaz aldım daha önceki 2009 corolla siyahtı ve aracı yıkardım 5 dakika sonra üzeri ismini üzerine yazacak kadar tozlanırdı . İnşallah tek sıkıntımız bu olur .
Ben bundan sonra siyah araba alırmıyım tövbe Aracı satın alırken gri ve siyah vardı. Bende aslında beyaz istemiştim. Beyaz 1 ay sonra gelir ve fiyat aynı olmayabilir dedi kız. Allem etti kallem etti bana bu siyahı sattı 1 ay sonra fiyat 1 milyar düştü