Gönderen Konu: 2001-2002 corolla 1.4 terra aşırı titreme  (Okunma sayısı 10180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 5 kere teşekkür edildi
2001-2002 corolla 1.4 terra aşırı titreme
« : Ekim 14, 2011, 12:28:15 »
merhaba ben önder özdemir mersinden 2002 kedi göz 1,4 terram var.137000 km landirenzo lpgli.aracım sabah soğuk havada ilk çalıştırmada aşırı titreme yapıyor devir 500lerde 3-5 saniye sürüyor jigle devreye girince 1000-1200 devre çıkıyor.bu sorun hakkında birkaç cevap okudum benzini shelden almıştım şuan sarı yandı opetten aldım.benzinden olup olmadığını yarın anlayacam.ama lpgden olma ihtimali varmı?benzinden tüpe geçişte sorun yaşamıyorum.bu konuda bilgisi olan arkadaslardan yardım bekliyorum.lpgnin sıcaklık ayarını yeniden yaptırmayı düşünüyorum.

2 sorum sol cam kaldırma modulu otomatik olarak kalkmıyor bunun nedeni ne olabilir.
Mersinde iyi bi usta tanıyan varsa yardım edebilirmi.debriyaj baskı balatası orjinal duruyor ilerde değiştirtmeyi düşünüyorum.
2001 1.6 terra sol special corolla

Toyota Club Türkiye

2001-2002 corolla 1.4 terra aşırı titreme
« : Ekim 14, 2011, 12:28:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001-2002 corolla 1.4 terra aşırı titreme
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2011, 13:55:22 »
Önder Bey, cam kaldırma modülünde otomatik kaldırma özelliği olduğuna emin misiniz?

LPG ile ilgi sorununuz muhtemelen sıcaklık ve hava giriş miktarı ile ilgili ayarlardan kaynaklanabilir. Benzinin kalitesi ile ilgili bir şey olduğunu sanmıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2011, 14:29:17 »
kitapçıkta sol cam modulunde otomatik kaldırma olduğu yazıyor ilk basmada kısa bir pay var orda bi sorunmu var diye düşünüyorum düğme üzerinde auto yazısıda var aynı araçtan olanlarda otomatik kaldırma yoksa doğrudur.
Lpgnin sıcaklık ayarı kaçta olduğunu bilmiyorum pazartesi baktıracam sizce kaçta olması daha iyi olur?hava giriş ayarını nasıl yaptırabilirim?bu konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ben Kızımın Toyota Gibi Babasıyım :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2011, 20:38:39 »
bende de ilk çlıştırdığımda değil motor ısındıktan sora dalgalanma oluyor. devir 500 lere indiğinde hafif titreme yapıyor ve hemen otomatik devri yükseltiyor. neden olduğunu bilmiyorum ama buji ve kablolarını değiştireceğim.

ayrıca sol cam otomatik kalkması gerekiyor.muhtemelen anahtarı bozulmuştur. ;)
2001 COROLLA 1.4 VVT-I (BRC LPG)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2011, 21:08:42 »
soğuk motor ilk çalıştırmada bu kadar titremesi ve bazen stop etmesi anormal bidurum lpg beynin araba beynine zarar verdiğini duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum lpgnin sıcaklık ayarını bilmiyorum ama yükseltirecem..bu başına gelip deneyen ve sonuç alan varsa cevaplarını beklerim..
Cam modulune gelince sürekli basılı tutulduğunda çalışıyor ama otomatik kapama açma yapmıyor bi söküp temizlemeyi düşünüyorum...hava giriş ayarının nasıl yaoıldığını bilen varsa sevinirim  en azından ustaya nediyeceğimi bilmem lazım blgisayardanmı yoksa manuelmi ayarlanıyor bilmem lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2011, 21:14:12 »
bi sorum daha olacak 1.4 terra vvti motorlu bu araçta hangi buji kullanılıyor....ben aldığımda usta denso marka tek tırnaklı taktırdı bu doğrumu yoksa çift tırnaklımı olması lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2011, 21:36:29 »
Önder Bey,

Mersin'de Çavuşlu'da Yörüükoğlu marketin orda Savaş Usta var. Ona git benim selamımı gönder senin derdine o çare olur. Beni Müjdat Hoca gönderdi size de o sana yardımcı olur...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2011, 22:30:48 »
bi sorum daha olacak 1.4 terra vvti motorlu bu araçta hangi buji kullanılıyor....ben aldığımda usta denso marka tek tırnaklı taktırdı bu doğrumu yoksa çift tırnaklımı olması lazım..

bende bilmiyorum daha hiç değiştirmedim  :D ama en kısa zamana değiştireceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 16, 2011, 12:14:37 »
opetten aldığım yarım depo benzinden sonra iki gündür aşırı yaptığı sarsıntı artık yapmıyor gibi sabahlaru biraz geç alsada 600devirden 1.2 saniyede 1200lerde çalışıyor.. Bu arada otomatik cam kaldırma modulünü söktüm arkadan 2fiş sökmüşler o kablolardan ara bi bağlantı yapmışlar normali nasıl bilmiyorum sokete o fişleri taktığımdada çalışmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 16, 2011, 12:22:53 »
benim 96 xl aracımda da bu soğuk havada aşırı sarsıntı var benzini yakmıyor araba benzin kokusunu mahalle alıyor arabayı servisede götürdük geçen sene halen aynı bujilerde çift tırnak iyi buji ama neden oluyor bilemiyoruz.
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 16, 2011, 13:02:24 »
Normalde çalıştırınca direk 1200-1300 civarına gelinyor ısındıkça düşmesi gerek. Sarsıntı olayıda normal 500-600 arası çalışınca kapıyı açınca daha belirgin oluyor ve bu kadar sorun etmiyor araçlarınızın hiç bir sıkıntısı yok bu toyotanın yakıt ekonomisi için yaptığı bir sistem.. Dalgalanma olayınıda şöyle çözüyorsunuz hava filtresi kutusunda MAF sensörü var o kirlenince dalgalanma oluyor onu yağsız kontak spreyi veya balata spreyi ile söküp temizlemeniz gerekiyor temizlenince hiç bir sorun kalmıyor.. Ama şöyle birşey var parçayı vidalarından sökün çıkartın söketindende çıkartın sadece sprey ile temizleyin ve kurumasını bekleyin 10-15 dakika arasında kuruduğundan emin olduktan sonra takın ve çalıştırın dalgalanma sorununuz büyük ihtimalle çözülmüş olacaktır :) Herşeyini tam taktığınıza emin olun ben bazen kablosunu takmayı unutuyorum karşıma çıkan motor arıza ışığı hatırlatıyor motoru kapatıp takıp tekrar çalıştırıyorum ışık yanmaya devam ediyor ama 10- 15 dakika sonra yada 3-4 çalıştırmadan sonra otomatik sönüyor buda dip not olsun :)  
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ekim 16, 2011, 21:49:10 »
Normalde çalıştırınca direk 1200-1300 civarına gelinyor ısındıkça düşmesi gerek. Sarsıntı olayıda normal 500-600 arası çalışınca kapıyı açınca daha belirgin oluyor ve bu kadar sorun etmiyor araçlarınızın hiç bir sıkıntısı yok bu toyotanın yakıt ekonomisi için yaptığı bir sistem.. Dalgalanma olayınıda şöyle çözüyorsunuz hava filtresi kutusunda MAF sensörü var o kirlenince dalgalanma oluyor onu yağsız kontak spreyi veya balata spreyi ile söküp temizlemeniz gerekiyor temizlenince hiç bir sorun kalmıyor.. Ama şöyle birşey var parçayı vidalarından sökün çıkartın söketindende çıkartın sadece sprey ile temizleyin ve kurumasını bekleyin 10-15 dakika arasında kuruduğundan emin olduktan sonra takın ve çalıştırın dalgalanma sorununuz büyük ihtimalle çözülmüş olacaktır :) Herşeyini tam taktığınıza emin olun ben bazen kablosunu takmayı unutuyorum karşıma çıkan motor arıza ışığı hatırlatıyor motoru kapatıp takıp tekrar çalıştırıyorum ışık yanmaya devam ediyor ama 10- 15 dakika sonra yada 3-4 çalıştırmadan sonra otomatik sönüyor buda dip not olsun :)

teşekkürler. en kısa zamand deneyeceğim inşallah  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 189 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 17, 2011, 00:01:32 »
Kardeşim benim araba çok farklı otomatik jikle normal hali ısınınca 2000 devirde oluyor soğuk havalarda daha düşük oluyor ve yavaş yavaş düşüyor eğer gaz vermeyip ısıtmazsan motor stop ediyor araba çalışmıyor boğuluyor bujilere benzin gidiyor ateşleme olmuyor. Doğal olarak benzin yanmıyor. Çift tırnak buji taktık fayda etmiyor. Kablolarda sorun yok ama bir türlü bulamadık.

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 17, 2011, 14:28:54 »
Kardeşim benim araba çok farklı otomatik jikle normal hali ısınınca 2000 devirde oluyor soğuk havalarda daha düşük oluyor ve yavaş yavaş düşüyor eğer gaz vermeyip ısıtmazsan motor stop ediyor araba çalışmıyor boğuluyor bujilere benzin gidiyor ateşleme olmuyor. Doğal olarak benzin yanmıyor. Çift tırnak buji taktık fayda etmiyor. Kablolarda sorun yok ama bir türlü bulamadık.

Filtre yağ falan olabilir mi ya da bu gaz kelebeği ilk çalıştırdığımız zamanlarda açık olmadığı için alt tarafında hava çeken bir yer var (vvt-i da böyle 4afeyi bilmiyorum) orası tıkalı olabilir abicim kontak spreyiyle orasıda temizlenebilir aslında..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 17, 2011, 15:20:03 »
arkadaşlar lpg ayarına baktırdım 40dereceye ayarlı motor sıcaklığı...diğer ayarlarda yeniden ayarlama yaptılar enjektör bosch değilmiş sesaite diye bişeymiş onu ayarlsrda değiştirdi bide motor 1600cc de ayarlıydı 1400cc ayarladı bide tablolarda seçim yapıp değişiklik yaptı....demelerine göre lpgden ilk çalışmada titreme yapmaz benzin ayarlarıyla ilgili olabilir dediler yarın sabah bakacam aynı sarsıntıyı yaparsa benzin hava giriş ayarında olabilir..bide aracı bırakıp sabah biz bakalım dediler oda ayrı bi sorun....yani aslında kafaya takacak kadar soryn olduğunu sanmıyorum herhalde biz pimpirikliyiz..şıkırtı seside normalmiş landirenzonun özelliği

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #15 : Ekim 17, 2011, 17:24:17 »
benim tahminim "boğaz kelebeği temizliği" yaptırmalısınız.

zamanla kurum-pislik birikiyor.

hava filtrenizin de yıpranmış-tıkanmışsa değişmesi gerekebilir.

lpg için özel bir buji aramanıza bence gerek yok.

bir de lpg ayarı yapılırken, benzinden gaza çabuk geçsin amacıyla geçiç ısısını düşük tutabiliyorlar. buda özellikle kışın sorun oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 189 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 17, 2011, 23:06:21 »
Filtre yağ falan olabilir mi ya da bu gaz kelebeği ilk çalıştırdığımız zamanlarda açık olmadığı için alt tarafında hava çeken bir yer var (vvt-i da böyle 4afeyi bilmiyorum) orası tıkalı olabilir abicim kontak spreyiyle orasıda temizlenebilir aslında..

Karbüratör temızliği falan yapıldı. Ayarı da yapıldı servistede baktılar ama sebep nedir bilemiyorlar. Araba makinaya girdi sorun yok dediler. Benzini tam yakamıyor ama ısınınca tık yok.

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 18, 2011, 17:12:36 »
Karbüratör temızliği falan yapıldı. Ayarı da yapıldı servistede baktılar ama sebep nedir bilemiyorlar. Araba makinaya girdi sorun yok dediler. Benzini tam yakamıyor ama ısınınca tık yok.

Araç karbüratörlü mü ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 18, 2011, 18:04:47 »
evet arkadaşlar lpg ayarından sonra sabah ilk çalıştırmamdaki o sarsıntı olmadı ve 1200 devirlerde başladı..sıkıntı olursa hava filtresinin ordaki sensöre el atacam...
Bide vvti düz vites araçlarda debriyaja basıp çalıştırmak gerekiyor ben bunu önce yaparken sonra basmadan çalıştırmaya başladım şimdi kitapçıktan okudum debriyaja basılıp çalıştırmak gerekiyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 18, 2011, 18:16:20 »
evet arkadaşlar lpg ayarından sonra sabah ilk çalıştırmamdaki o sarsıntı olmadı ve 1200 devirlerde başladı..sıkıntı olursa hava filtresinin ordaki sensöre el atacam...
Bide vvti düz vites araçlarda debriyaja basıp çalıştırmak gerekiyor ben bunu önce yaparken sonra basmadan çalıştırmaya başladım şimdi kitapçıktan okudum debriyaja basılıp çalıştırmak gerekiyor....

Hadi hayırlı olsun :)
Eyi bari yanlış bir şey yapmıyormuşum ama neden öyle yapmak gerekiyormuş yazıyor mu kitapçıkta