0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bi sorum daha olacak 1.4 terra vvti motorlu bu araçta hangi buji kullanılıyor....ben aldığımda usta denso marka tek tırnaklı taktırdı bu doğrumu yoksa çift tırnaklımı olması lazım..
Normalde çalıştırınca direk 1200-1300 civarına gelinyor ısındıkça düşmesi gerek. Sarsıntı olayıda normal 500-600 arası çalışınca kapıyı açınca daha belirgin oluyor ve bu kadar sorun etmiyor araçlarınızın hiç bir sıkıntısı yok bu toyotanın yakıt ekonomisi için yaptığı bir sistem.. Dalgalanma olayınıda şöyle çözüyorsunuz hava filtresi kutusunda MAF sensörü var o kirlenince dalgalanma oluyor onu yağsız kontak spreyi veya balata spreyi ile söküp temizlemeniz gerekiyor temizlenince hiç bir sorun kalmıyor.. Ama şöyle birşey var parçayı vidalarından sökün çıkartın söketindende çıkartın sadece sprey ile temizleyin ve kurumasını bekleyin 10-15 dakika arasında kuruduğundan emin olduktan sonra takın ve çalıştırın dalgalanma sorununuz büyük ihtimalle çözülmüş olacaktır Herşeyini tam taktığınıza emin olun ben bazen kablosunu takmayı unutuyorum karşıma çıkan motor arıza ışığı hatırlatıyor motoru kapatıp takıp tekrar çalıştırıyorum ışık yanmaya devam ediyor ama 10- 15 dakika sonra yada 3-4 çalıştırmadan sonra otomatik sönüyor buda dip not olsun
Kardeşim benim araba çok farklı otomatik jikle normal hali ısınınca 2000 devirde oluyor soğuk havalarda daha düşük oluyor ve yavaş yavaş düşüyor eğer gaz vermeyip ısıtmazsan motor stop ediyor araba çalışmıyor boğuluyor bujilere benzin gidiyor ateşleme olmuyor. Doğal olarak benzin yanmıyor. Çift tırnak buji taktık fayda etmiyor. Kablolarda sorun yok ama bir türlü bulamadık.
Filtre yağ falan olabilir mi ya da bu gaz kelebeği ilk çalıştırdığımız zamanlarda açık olmadığı için alt tarafında hava çeken bir yer var (vvt-i da böyle 4afeyi bilmiyorum) orası tıkalı olabilir abicim kontak spreyiyle orasıda temizlenebilir aslında..
Karbüratör temızliği falan yapıldı. Ayarı da yapıldı servistede baktılar ama sebep nedir bilemiyorlar. Araba makinaya girdi sorun yok dediler. Benzini tam yakamıyor ama ısınınca tık yok.
evet arkadaşlar lpg ayarından sonra sabah ilk çalıştırmamdaki o sarsıntı olmadı ve 1200 devirlerde başladı..sıkıntı olursa hava filtresinin ordaki sensöre el atacam...Bide vvti düz vites araçlarda debriyaja basıp çalıştırmak gerekiyor ben bunu önce yaparken sonra basmadan çalıştırmaya başladım şimdi kitapçıktan okudum debriyaja basılıp çalıştırmak gerekiyor....