Gönderen Konu: 2001-2002 corolla 1.4 terra aşırı titreme  (Okunma sayısı 10179 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001-2002 corolla 1.4 terra aşırı titreme
« Yanıtla #20 : Ekim 18, 2011, 19:52:15 »
Araç karbüratörlü mü ?

Evet. Araç 1.3 xl karbüratörlü
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 18, 2011, 19:52:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 19, 2011, 00:26:42 »
bu motorlar 4ze mi nedir  bilmiyorum ama elimde iki kitapçık bulunuyor biri manda göz olanlar kasa aynı motorlar eski efi herhalde bu kedi gözün kitapçığı yok aslında bi üst kasanında var motorumuz aynı..kitapçıkta açıklama yok debriyaja basarak çalıştırun yazıyor....
2001 1.6 terra sol special corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 19, 2011, 14:05:35 »
1.4 vvt-ilar 4 zzfe 1.6 vvt-ilar 3zzfe dir
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 189 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 19, 2011, 15:33:31 »
1.4 vvt-ilar 4 zzfe 1.6 vvt-ilar 3zzfe dir

Bu sorunu neden yapar arkadaşlar soğukta arabaya bir haller oluyor bu da canımı sıkıyor.

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 19, 2011, 19:14:28 »
Bu sorunu neden yapar arkadaşlar soğukta arabaya bir haller oluyor bu da canımı sıkıyor.

Valla Emre birşey diyemeyeceğim araç karbüratörlü anlamıyorum karbüratörden.. Enjeksiyonlularda genelde gaz kelebeği veya lpg ayarından kaynaklanıyor..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 189 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 19, 2011, 20:44:49 »
lpg yok araçta. Anlayan yokmu ki koca forum da

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 20, 2011, 10:13:38 »
Subapları bence bir gözden geçirtmeni tavsiye ederim. Subap ayarınında yetkili serviste dışında yapılmasını tasvip etmiyorum. Bu ayar işlemi motor soğukken yapılacak bir işlem olduğu için bir gece aracını serviste bırakarak çözebilirsin. Yapılan kontroller araç sıcakken yapıldıysa yanıltıcı olma ihtimali hiç unutmamak lazım. Yüksek devir ve sıcak motorda hatalar biraz daha örtpas ediliyor. Subaplarda sıkışma, yamulma, kurumlar yılların vermiş olduğu yıpranmayla düşünüldüğünde illaki bir bakım gerektirecek hale gelmiş olabilir. Aracın soğukken aşırı titremesi, vuruntulu çalışması, ritm bozukluğu, yanmamış yakıt tahliyesi, bunun üstüne bir nebze performans düşüklüğüne ve sarfiyatın artması sebep olabilir. İnce bir ayar, taşlama, temizlik vs ciddi işlemler için mutlaka yetkili servis tercih edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 189 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 20, 2011, 10:35:54 »
Subapları bence bir gözden geçirtmeni tavsiye ederim. Subap ayarınında yetkili serviste dışında yapılmasını tasvip etmiyorum. Bu ayar işlemi motor soğukken yapılacak bir işlem olduğu için bir gece aracını serviste bırakarak çözebilirsin. Yapılan kontroller araç sıcakken yapıldıysa yanıltıcı olma ihtimali hiç unutmamak lazım. Yüksek devir ve sıcak motorda hatalar biraz daha örtpas ediliyor. Subaplarda sıkışma, yamulma, kurumlar yılların vermiş olduğu yıpranmayla düşünüldüğünde illaki bir bakım gerektirecek hale gelmiş olabilir. Aracın soğukken aşırı titremesi, vuruntulu çalışması, ritm bozukluğu, yanmamış yakıt tahliyesi, bunun üstüne bir nebze performans düşüklüğüne ve sarfiyatın artması sebep olabilir. İnce bir ayar, taşlama, temizlik vs ciddi işlemler için mutlaka yetkili servis tercih edin.

Araç yağ yakması sebebiyle segman falan atıldı. Sonra subap ayarı renault servisinde yapıldı karbüratör ayarı ilk ustada sonra toyota servisinde yapıldı. Triger buji kabloları bujiler (çift tırnak buji) takıldı.
Motor hyundai servisinde yapıldı.

Bizim tahminimiz karbüratörde bir sorun var ama serviste sorun yok ayarı yapıldı dediler ama hala sorun aynı..

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 20, 2011, 10:42:36 »
Servise şikayetinizi yeniden yapın bence. Sorun yok diyorlar, sende hala aynı sorun var diyorsun. Yetkili serviste tek usta yoktur konuyla ilgili, bu sefer farklı bir ustanın incelemesini talep edin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 189 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 20, 2011, 11:11:29 »
Servise şikayetinizi yeniden yapın bence. Sorun yok diyorlar, sende hala aynı sorun var diyorsun. Yetkili serviste tek usta yoktur konuyla ilgili, bu sefer farklı bir ustanın incelemesini talep edin ;)

Servise geçen sene götürdüm bize uzak olduğu için bir daha git gel yapmadık. Sıcak havalarda sorun yok ama soğuklarda sapıtıyor araba.

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 25, 2011, 20:23:21 »
bu ilk ve soğuk çalıştırmada titreme yapması son buldu lpg ayarı yarım depo benzin ama lpg ayarı kesin sonuç gibi...bide hava filtresi kapağı tam kapalı olmalı benimkinin menteşesinin biri kırıktı acaba ordan havamı çekiyor diye düşünürek üstünü bezle komple kapattım...ondan sonra hiç yapmadı...bu arada çok dandik bi menteşe aksamı var bu hava fitresi kabının..inanın fiat tipom vardı kapağını üç vida sıkıyordubunda iki dandik menteşe biri kırık olunca ara açık kalıyor olabilir yada menteşeler tam sıkmıyor olabilir...o zaman açık kalan yerden kirli ve rahat şekilde hava çektiği için araba ilk çalıştırmada fazla hava çekip benzini ayarlayamıyor olabilir mantıklımı bilmiyorum yorum sizin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 189 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 25, 2011, 22:41:18 »
bu ilk ve soğuk çalıştırmada titreme yapması son buldu lpg ayarı yarım depo benzin ama lpg ayarı kesin sonuç gibi...bide hava filtresi kapağı tam kapalı olmalı benimkinin menteşesinin biri kırıktı acaba ordan havamı çekiyor diye düşünürek üstünü bezle komple kapattım...ondan sonra hiç yapmadı...bu arada çok dandik bi menteşe aksamı var bu hava fitresi kabının..inanın fiat tipom vardı kapağını üç vida sıkıyordubunda iki dandik menteşe biri kırık olunca ara açık kalıyor olabilir yada menteşeler tam sıkmıyor olabilir...o zaman açık kalan yerden kirli ve rahat şekilde hava çektiği için araba ilk çalıştırmada fazla hava çekip benzini ayarlayamıyor olabilir mantıklımı bilmiyorum yorum sizin..

Valla havayla ilgili değil bence çünkü benzini çiğ atıyor kokusu mahalleyi sarıyor yakamıyor herhalde bende anlamadım

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 26, 2011, 06:49:00 »
senin araba karbüratörlü demiştin ben wwti motorlar için söyledim..maf sensörünü etkilddii için çalıştırmayı etkiliyor olabilir.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Ekim 27, 2011, 09:28:47 »
evet arkadaşlar lpg ayarından sonra sabah ilk çalıştırmamdaki o sarsıntı olmadı ve 1200 devirlerde başladı..sıkıntı olursa hava filtresinin ordaki sensöre el atacam...
Bide vvti düz vites araçlarda debriyaja basıp çalıştırmak gerekiyor ben bunu önce yaparken sonra basmadan çalıştırmaya başladım şimdi kitapçıktan okudum debriyaja basılıp çalıştırmak gerekiyor....

aman ha  aman o sensöre el atmayı düşünürsen benım gıbı yapma dikkat  et  o  sensör çok narin bir parçadır..el bile değmemesi lazım...lazımkennn  ben bıde tornavida degdırdım  bakim  tozlar  sertmi yumuşakmı diye...sonradan öğrendım el bıle degmemesı lazımmış...tabı gittik  bayıldık 370 lirayı orjınalını aldık  aman dıkkat..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #34 : Ekim 27, 2011, 20:24:08 »
titreme benim aractada vardı. lpg ayarlarında değil sorun. lpg kalitesinden.
 katkısız lpg önerdiler. kullandım ve titreme geçti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 27, 2011, 21:04:59 »
aygazdan başka gaz almadım..aygaz katkılımı bilmiyorum ama lpg ayarı ve hava filtresinin üstünü bezle kapattıktan sonra düzeldi...hava filtresini menteşenin biri kırık olduğuiçin bezle kapattım..
titreme benim aractada vardı. lpg ayarlarında değil sorun. lpg kalitesinden.
 katkısız lpg önerdiler. kullandım ve titreme geçti