0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç karbüratörlü mü ?
1.4 vvt-ilar 4 zzfe 1.6 vvt-ilar 3zzfe dir
Bu sorunu neden yapar arkadaşlar soğukta arabaya bir haller oluyor bu da canımı sıkıyor.
Subapları bence bir gözden geçirtmeni tavsiye ederim. Subap ayarınında yetkili serviste dışında yapılmasını tasvip etmiyorum. Bu ayar işlemi motor soğukken yapılacak bir işlem olduğu için bir gece aracını serviste bırakarak çözebilirsin. Yapılan kontroller araç sıcakken yapıldıysa yanıltıcı olma ihtimali hiç unutmamak lazım. Yüksek devir ve sıcak motorda hatalar biraz daha örtpas ediliyor. Subaplarda sıkışma, yamulma, kurumlar yılların vermiş olduğu yıpranmayla düşünüldüğünde illaki bir bakım gerektirecek hale gelmiş olabilir. Aracın soğukken aşırı titremesi, vuruntulu çalışması, ritm bozukluğu, yanmamış yakıt tahliyesi, bunun üstüne bir nebze performans düşüklüğüne ve sarfiyatın artması sebep olabilir. İnce bir ayar, taşlama, temizlik vs ciddi işlemler için mutlaka yetkili servis tercih edin.
Servise şikayetinizi yeniden yapın bence. Sorun yok diyorlar, sende hala aynı sorun var diyorsun. Yetkili serviste tek usta yoktur konuyla ilgili, bu sefer farklı bir ustanın incelemesini talep edin
bu ilk ve soğuk çalıştırmada titreme yapması son buldu lpg ayarı yarım depo benzin ama lpg ayarı kesin sonuç gibi...bide hava filtresi kapağı tam kapalı olmalı benimkinin menteşesinin biri kırıktı acaba ordan havamı çekiyor diye düşünürek üstünü bezle komple kapattım...ondan sonra hiç yapmadı...bu arada çok dandik bi menteşe aksamı var bu hava fitresi kabının..inanın fiat tipom vardı kapağını üç vida sıkıyordubunda iki dandik menteşe biri kırık olunca ara açık kalıyor olabilir yada menteşeler tam sıkmıyor olabilir...o zaman açık kalan yerden kirli ve rahat şekilde hava çektiği için araba ilk çalıştırmada fazla hava çekip benzini ayarlayamıyor olabilir mantıklımı bilmiyorum yorum sizin..
evet arkadaşlar lpg ayarından sonra sabah ilk çalıştırmamdaki o sarsıntı olmadı ve 1200 devirlerde başladı..sıkıntı olursa hava filtresinin ordaki sensöre el atacam...Bide vvti düz vites araçlarda debriyaja basıp çalıştırmak gerekiyor ben bunu önce yaparken sonra basmadan çalıştırmaya başladım şimdi kitapçıktan okudum debriyaja basılıp çalıştırmak gerekiyor....
titreme benim aractada vardı. lpg ayarlarında değil sorun. lpg kalitesinden. katkısız lpg önerdiler. kullandım ve titreme geçti