0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dizel yaris için son yakıt değerleri nelerdir acaba? Buraya yeni konu açmak içni yönlendirdi site eski konulara yazacaktım ama. Performans olarak yokuşlarda sıkıntı var mı bir de?
Yakıt konusunda birşey diyemem ama benim arabadada aynı motor kullanılıyor ve performensından gayet memnunum yariste daha iyi bir performans sunacağıda şüphesiz yakıt olarak benim araç şehir içi 6 lt yi geçmiyor yaristede bu değer tahmin olarak söyleyim 5.5 lt civarıdır ama kesin bilgiyi kullanıcıları paylaşacaktır .
Abi yaris 5.5 değil şehir içi olsa bile rahat 5.0 yakar 5.5 çok fazla
5.5 çok çok
cok degıl 5-6 lt arasında yakıtı vardır yarıs 1.4 dizelin...o da devirli veya sakin kullanıma göre değişir... şehir dışı otobanda 100 km'de 3.2 yi görmüş biriyim(hız 80-90 arası)
5-6 değerleri gayet tatmin edici yokuşta da üzmüyor ise Toyotacı olucaz yine umarım bu gidişle.
iyi de benzinliyle şehirçi 6 litrenin altında yakıyorum.dizel 4-5 arası olması lazım...
3,2 mi yakan var yakamayan var lütfen öyle değerleri paylaşmayalım sonra forum içi huzursuzluğa neden oluyor . Benim araba yokuşta üzmüyor yaris mi üzecek motor aynı ağırlık düşük . Gerçi üzüyor ama beni değil atmosferik 1.6 benzinlileri .
mahmut kardeş yokuşta öylede,düze gelince ne ediyon
ilerde maddi gücüm yeterse ayrı bir araba almak istiyorum..Oguzhan 200 sx i gibi haftada bikaç kez zevk için kullanabilecegim bir araba..Çok mu hayal görüyorum dev.memuru maaşıyla..Rüyadayım şuan herhalde GÜle güle kullanın kardeş.Dizelin ekonomisi ayrı elbette.
dizel motor 1800 d/d ya gelene kadar çok cansız ancak maksimum torku vermeye başladığı 1800-2500 devir arası çok seri, tabi yaris için konuşuyorum diğerlerini bilmem dediğim gibi 30 TL mazot ile 200 km yol alabiliyorum. tabi bu değer tamamen ş.içi sıkışık tarfikte değil, karma bir değer ve sakin kullanımda. Valla corolla dan sonra bu araba bana oyuncak gibi geliyor ama en azından benzinlikteki pompacıları eskisi kadar sık görmüyorum
Oktay abi inanırmısın bilmem yaklaşık 2 saat önce petrole girdim hep aynı yerden alırım mazotu bide ben aynı yere traktörede alıyorum bahçenin son 1 aydır işi yok iş varken haftada en az 2 kere geçerdim traktör için. Yaklaşık 3 hafta oldu petrole uğramayalı pompacı özelttin kendini nerdesin dedi depo dolarken gitti 3 kutu peçete getirdi oda yetmedi arabayıda yıkatım dedi arabayı 2 gün önce yıkadım yinede sağol dedim 150 tl ödedim çıktım .Heralde başka yere gittiğimi sandı ondan bir ilgi alaka çıkarken ben acaba yanlış yere mi geldim diye düşünmeye başladım .
benzinli araba kullanırken bana da ilgi alaka gösterirlerdi
3,2 mi yakan var yakamayan var lütfen öyle değerleri paylaşmayalım sonra forum içi huzursuzluğa neden oluyor .