Gönderen Konu: Dizel yariste son yakıt değerleri ve otomatik  (Okunma sayısı 5993 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Dizel yariste son yakıt değerleri ve otomatik
« : Ekim 13, 2011, 09:54:54 »
Dizel yaris için son yakıt değerleri nelerdir acaba? Buraya yeni konu açmak içni yönlendirdi site eski konulara yazacaktım ama.

Performans olarak yokuşlarda sıkıntı var mı bir de?

Toyota Club Türkiye

Dizel yariste son yakıt değerleri ve otomatik
« : Ekim 13, 2011, 09:54:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel yariste son yakıt değerleri ve otomatik
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2011, 10:24:10 »
Dizel yaris için son yakıt değerleri nelerdir acaba? Buraya yeni konu açmak içni yönlendirdi site eski konulara yazacaktım ama.

Performans olarak yokuşlarda sıkıntı var mı bir de?
Yakıt konusunda birşey diyemem ama benim arabadada aynı motor kullanılıyor ve performensından gayet memnunum yariste daha iyi bir performans sunacağıda şüphesiz yakıt olarak benim araç şehir içi 6 lt yi geçmiyor yaristede bu değer tahmin olarak söyleyim 5.5 lt civarıdır ama kesin bilgiyi kullanıcıları paylaşacaktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2011, 10:27:39 »
şu andaki fiyatlara göre sakin kullanımda şehir içi 0,16 falan yakıyor. corolladaki motor yariste var arada da 200kg kadar bi fark olduğunu düşünürsek yaris corollayı kısa mesafede yer hangi rampa? :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 16, 2011, 12:30:47 »
0,16 mı ? nası yanı 2007 dızel otomatık 1,4 90 beygır aracım 230 kurus yakıyor (( :( cıddımısınız sız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 16, 2011, 12:55:32 »
Yakıt konusunda birşey diyemem ama benim arabadada aynı motor kullanılıyor ve performensından gayet memnunum yariste daha iyi bir performans sunacağıda şüphesiz yakıt olarak benim araç şehir içi 6 lt yi geçmiyor yaristede bu değer tahmin olarak söyleyim 5.5 lt civarıdır ama kesin bilgiyi kullanıcıları paylaşacaktır .

Abi yaris 5.5 değil şehir içi olsa bile rahat 5.0 yakar 5.5 çok fazla :wacko:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Ekim 16, 2011, 13:08:09 »
Abi yaris 5.5 değil şehir içi olsa bile rahat 5.0 yakar 5.5 çok fazla :wacko:
Ercüment doğrudur ben tahmin olarak söyledim benim araba 6 litre yakıyor şehir içi klima açık ve hafif agresif kullanırım biraz  :) dikkat ettiğimde benim araba bile 5.6 yı çok rahat görüyor yariste agresif kullanımda 5.5 yakar normal kullanımda 5.0 gibi değerlerde yaris için imkansız değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 16, 2011, 13:53:34 »
5.5 çok çok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #7 : Ekim 16, 2011, 15:08:14 »
5.5 çok çok :D
cok degıl 5-6 lt arasında yakıtı vardır yarıs 1.4 dizelin...
o da devirli veya sakin kullanıma göre değişir... şehir dışı otobanda 100 km'de 3.2 yi görmüş biriyim(hız 80-90 arası) :P :P :P :lol: :D :lol: :D
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ekim 16, 2011, 15:25:10 »
5-6 değerleri gayet tatmin edici yokuşta da üzmüyor ise Toyotacı olucaz yine umarım bu gidişle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Ekim 16, 2011, 17:14:18 »
cok degıl 5-6 lt arasında yakıtı vardır yarıs 1.4 dizelin...
o da devirli veya sakin kullanıma göre değişir... şehir dışı otobanda 100 km'de 3.2 yi görmüş biriyim(hız 80-90 arası) :P :P :P :lol: :D :lol: :D
3,2 mi yakan var yakamayan var lütfen öyle değerleri paylaşmayalım sonra forum içi huzursuzluğa neden oluyor .  :islik: :islik:

5-6 değerleri gayet tatmin edici yokuşta da üzmüyor ise Toyotacı olucaz yine umarım bu gidişle.
Benim araba yokuşta üzmüyor yaris mi üzecek motor aynı ağırlık düşük . Gerçi üzüyor ama beni değil atmosferik 1.6 benzinlileri . :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 16, 2011, 17:57:51 »
iyi de benzinliyle şehirçi 6 litrenin altında yakıyorum.dizel 4-5 arası olması lazım...
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 16, 2011, 18:00:15 »
iyi de benzinliyle şehirçi 6 litrenin altında yakıyorum.dizel 4-5 arası olması lazım...
6 ltr altında şehir içi araç 1.6 corolla mı ..Yada 1.0 yaris dir ozaman..1.6 benzinli bir arabanın şehir içinde trafikte 6 lt altında yakması mümkün değil.Zaten fabrika verileride öyle..
3,2 mi yakan var yakamayan var lütfen öyle değerleri paylaşmayalım sonra forum içi huzursuzluğa neden oluyor .  :islik: :islik:

Benim araba yokuşta üzmüyor yaris mi üzecek motor aynı ağırlık düşük . Gerçi üzüyor ama beni değil atmosferik 1.6 benzinlileri . :D :D
mahmut kardeş yokuşta öylede,düze gelince ne ediyon :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Ekim 16, 2011, 18:24:28 »
mahmut kardeş yokuşta öylede,düze gelince ne ediyon :)
Tuncay abi her güzelin bir kusuru vardır . Düzde öylede petrole girince ne diyorsun . :)

Abi şaka bir yana benzinli bir araç sahibi olmayı çok isterdim hatta ben bu aracı alırken 1.6 elegant extra avensis daha ucuzdu satıcıda beni ikna etmeye çalıştı ama benzin fiyatları malum ondan malesef vaz geçmek zorunda kaldım lpg konusundada taktırıp kullananlara hak veriyorum zaten bu fiyattan benzin alıp araç kullanmak akıl karı değil ama sıfır alacağım bir arabayada heleki avensis gibi bir arabaya kıyıpta lpg takamam ondan tercihim dizel oldu ve bu zamana kadar hiç pişman olmadım şimdi gene sıfır araba alacak olsam gider dizel alırdım bizi dizel ve lpg ye mecbur edenler utansın dibimizdeki ülkelerde benzin sudan ucuz ken biz dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 16, 2011, 18:26:17 »
dizel motor 1800 d/d ya gelene kadar çok cansız ancak maksimum torku vermeye başladığı 1800-2500 devir arası çok seri, tabi yaris için konuşuyorum diğerlerini bilmem :) dediğim gibi 30 TL mazot ile 200 km yol alabiliyorum. tabi bu değer tamamen ş.içi sıkışık tarfikte değil, karma bir değer ve sakin kullanımda. Valla corolla dan sonra bu araba bana oyuncak gibi geliyor ama en azından benzinlikteki pompacıları eskisi kadar sık görmüyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 16, 2011, 20:17:25 »
ilerde maddi gücüm yeterse ayrı bir araba almak istiyorum..Oguzhan 200 sx i gibi haftada bikaç kez zevk için kullanabilecegim bir araba..Çok mu hayal görüyorum dev.memuru maaşıyla..Rüyadayım şuan herhalde  :D :D :D :D :D :D :D
GÜle güle kullanın kardeş.Dizelin ekonomisi ayrı elbette.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Ekim 16, 2011, 20:35:09 »
ilerde maddi gücüm yeterse ayrı bir araba almak istiyorum..Oguzhan 200 sx i gibi haftada bikaç kez zevk için kullanabilecegim bir araba..Çok mu hayal görüyorum dev.memuru maaşıyla..Rüyadayım şuan herhalde  :D :D :D :D :D :D :D
GÜle güle kullanın kardeş.Dizelin ekonomisi ayrı elbette.
Teşekkürler abi .

İnşallah daha iyilerine sahip olursunuz ama malesef bu vergilerle hayal gibi . :(

dizel motor 1800 d/d ya gelene kadar çok cansız ancak maksimum torku vermeye başladığı 1800-2500 devir arası çok seri, tabi yaris için konuşuyorum diğerlerini bilmem :) dediğim gibi 30 TL mazot ile 200 km yol alabiliyorum. tabi bu değer tamamen ş.içi sıkışık tarfikte değil, karma bir değer ve sakin kullanımda. Valla corolla dan sonra bu araba bana oyuncak gibi geliyor ama en azından benzinlikteki pompacıları eskisi kadar sık görmüyorum :)
Oktay abi inanırmısın bilmem yaklaşık 2 saat önce petrole girdim hep aynı yerden alırım mazotu bide ben aynı yere traktörede alıyorum bahçenin son 1 aydır işi yok iş varken haftada en az 2 kere geçerdim traktör için. Yaklaşık 3 hafta oldu petrole uğramayalı pompacı özelttin kendini nerdesin dedi depo dolarken gitti 3 kutu peçete getirdi oda yetmedi arabayıda yıkatım dedi arabayı 2 gün önce yıkadım yinede sağol dedim 150 tl ödedim çıktım .

Heralde başka yere gittiğimi sandı ondan bir ilgi alaka çıkarken ben acaba yanlış yere mi geldim diye düşünmeye başladım . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 16, 2011, 21:01:00 »

Oktay abi inanırmısın bilmem yaklaşık 2 saat önce petrole girdim hep aynı yerden alırım mazotu bide ben aynı yere traktörede alıyorum bahçenin son 1 aydır işi yok iş varken haftada en az 2 kere geçerdim traktör için. Yaklaşık 3 hafta oldu petrole uğramayalı pompacı özelttin kendini nerdesin dedi depo dolarken gitti 3 kutu peçete getirdi oda yetmedi arabayıda yıkatım dedi arabayı 2 gün önce yıkadım yinede sağol dedim 150 tl ödedim çıktım .

Heralde başka yere gittiğimi sandı ondan bir ilgi alaka çıkarken ben acaba yanlış yere mi geldim diye düşünmeye başladım . :)

benzinli araba kullanırken bana da ilgi alaka gösterirlerdi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Ekim 16, 2011, 21:12:31 »
benzinli araba kullanırken bana da ilgi alaka gösterirlerdi :D
Abi benzinli kullananlara moral olsun diye nezaman gitseler ilgi alaka üst seviyede . :D :D

Ama birşeye şok oldum 3 hafta önce mazot 3,71 tl idi bügun aldığımdada 3.71 tl den aldım 3 haftadır fiyat değişmemiş yolunda gitmeyen birşeyler var heralde . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
« Yanıtla #18 : Ekim 16, 2011, 21:27:50 »

Atmosferik 1.6 benzinliler arasına valvematikleri dahil etmediğinizi düşünüyorum.  :DUR: yoksa 1.4 dizelin rampada 1.6 benzinli valvematikten iyimi olduğunu düşünüyorsunuz  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla&Yaris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 16, 2011, 21:34:35 »
Benim 2011 Manuel ile tüketimim 4.8lt/100km. Bu değer şehir içi şehirlerarası karışık. Şehirlerarası 110-130 arası kullanıyorum, şehir içinde biraz daha sakinim.

4lt/100km tüketim değerlerini yakalayanlara imreniyorum :) Acaba nasıl başarıyorlar.