Gönderen Konu: Dizel yariste son yakıt değerleri ve otomatik  (Okunma sayısı 5994 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel yariste son yakıt değerleri ve otomatik
« Yanıtla #20 : Ekim 16, 2011, 21:50:58 »
Benim araba yokuşta üzmüyor yaris mi üzecek motor aynı ağırlık düşük . Gerçi üzüyor ama beni değil atmosferik 1.6 benzinlileri . :D :D

Atmosferik 1.6 benzinliler arasına valvematikleri dahil etmediğinizi düşünüyorum.  :DUR: yoksa 1.4 dizelin rampada 1.6 benzinli valvematikten iyimi olduğunu düşünüyorsunuz  :D
Benim araba yokuşta üzmüyor yaris mi üzecek motor aynı ağırlık düşük . Gerçi üzüyor ama beni değil atmosferik 1.6 benzinlileri . :D :D

Atmosferik 1.6 benzinliler arasına valvematikleri dahil etmediğinizi düşünüyorum.  :DUR: yoksa 1.4 dizelin rampada 1.6 benzinli valvematikten iyimi olduğunu düşünüyorsunuz  :D
valvematic olanı da üzer. Valvematic olunca ne oluyor ki? Tork konuşur.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 16, 2011, 21:50:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 16, 2011, 22:05:06 »

Ömer abi konu hangi motor hangi motoru üzer veya üzmez değil ben lafın gelişi öyle söylemiştim ama inanın dizel motorlar rampalarda benzinlilerden çok daha iyi hiç dizel kullandınız mı bilmiyorum ben 3 yıl 1.8 carisma kullandım benzinli ve rampalarda şu anki aracımdan ona göre çok daha memnunum ve iddaa ediyorum 1.4 dizel motor 1.6 valvematiki rampada eğer 1.6 valvematik vites düşürmesse çok rahat bir şekilde geçer . Ama dediğim gibi vites düşürmücek ne 1.6 valvematic nede 1.4 d-4d . Gerçi vites küçültsede pek şansı yok ama ben kendimi garantiye alim . :D

Bide şunuda belirtim dizel araç alanların %90 nı aracı performansı için almazlar ekonomisi için alırlar ama kullandıklarında aldıkları performansı görünce kendileri bile şaşırır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Ekim 16, 2011, 22:27:42 »
Dizel aracın benzinliden yokuşta daha performanslı olduğu zaten bilinen bir gerçek.
1.6 Valvematic ile rampa çıkarken vitesi düşürmek gerekiyor. Birçok dizel araç beni yokuşta geçmiştir. Ama tabi yokuşa başlamadan vitesi düşürüp rampayı çıkarsanız o zaman tutabilene aşkolsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #23 : Ekim 16, 2011, 22:39:11 »
Dizel aracın benzinliden yokuşta daha performanslı olduğu zaten bilinen bir gerçek.
1.6 Valvematic ile rampa çıkarken vitesi düşürmek gerekiyor. Birçok dizel araç beni yokuşta geçmiştir. Ama tabi yokuşa başlamadan vitesi düşürüp rampayı çıkarsanız o zaman tutabilene aşkolsun.
Dizelin bir rahatlığıda zaten vites düşürmenize gerek kalmadan rampada ilerliyebilyor olmanız ve bunu yüksek torku düşük devirlerde vermesi ile başarıyor dizel motorlar 1800 gibi çok düşük devirlerde max torka ulaşırken benzinli araçlarda bu 5300 devirlere kadar çıkıyor . Ondan benzinli motorlarda rampaya vardınız mı eğer devriniz düşükse vites düşürme kaçınılmaz oluyor  zaten bırakın araç geçmeyi eğer o rampayı çıkmak istiyorsanız benzinlide mecburen vitesi düşürüyorsunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #24 : Ekim 16, 2011, 22:44:54 »
Ömer abi konu hangi motor hangi motoru üzer veya üzmez değil ben lafın gelişi öyle söylemiştim ama inanın dizel motorlar rampalarda benzinlilerden çok daha iyi hiç dizel kullandınız mı bilmiyorum ben 3 yıl 1.8 carisma kullandım benzinli ve rampalarda şu anki aracımdan ona göre çok daha memnunum ve iddaa ediyorum 1.4 dizel motor 1.6 valvematiki rampada eğer 1.6 valvematik vites düşürmesse çok rahat bir şekilde geçer . Ama dediğim gibi vites düşürmücek ne 1.6 valvematic nede 1.4 d-4d . Gerçi vites küçültsede pek şansı yok ama ben kendimi garantiye alim . :D

Bide şunuda belirtim dizel araç alanların %90 nı aracı performansı için almazlar ekonomisi için alırlar ama kullandıklarında aldıkları performansı görünce kendileri bile şaşırır .

mahmut kardeşim öcelikle şunu şöyleyeyim böyle seviyeli bir forumda ve böyle seviyeli insanlar arasında bu bunu üzer gibi tartışmalar olacağını sanmıyorum. yazdıklarımız tartışmadan öte muhabbettir. Öncelikli belirtmekte fayda var, dizel corollada auriste kullandım ama kesinlikle benzinli ile dizel arasında çok fark var.
yol şartları ne olursa olsun 1.4 dizel 1.6 benzinliyi geçemez. herkes vites küçültmek yok demiş :) iki motorun güç bandı çork farklı olduğun için ister istemez benzinlide vites küçültmek gerekecektir. (yada vites küçültmeden benzinliyi sürekli 4. viteste kullanarak bu sorunu halledebiliriz) kullandığım araç 6 ileri olmasına rağmen 4. vites son hızı bile dizel versiyonun total son hızından fazladır. bu bile yeterince açıklayıcı diye düşünüyorum. öncede söylediğim gibi amaç benim arabam senin arabnı döver değildir :) dizeller yakıt tüketimi konusunda benzinli araç sahiplerini kıskandıracak düzeydedir. Ama kesinlikle 1.4 dizel motor, 1.6 valvematikten düzde olsun rampada olsun iyi değildir (torkta bir yere kadar)

biraz önce uzun uzadıya yazmıştım ama hata verdi gönderemedim kısaltarak tekrar yazdım  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 16, 2011, 22:56:34 »
bu özet yani :D

benzinlinin tadı başka...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #26 : Ekim 16, 2011, 23:04:43 »
mahmut kardeşim öcelikle şunu şöyleyeyim böyle seviyeli bir forumda ve böyle seviyeli insanlar arasında bu bunu üzer gibi tartışmalar olacağını sanmıyorum. yazdıklarımız tartışmadan öte muhabbettir. Öncelikli belirtmekte fayda var, dizel corollada auriste kullandım ama kesinlikle benzinli ile dizel arasında çok fark var.
yol şartları ne olursa olsun 1.4 dizel 1.6 benzinliyi geçemez. herkes vites küçültmek yok demiş :) iki motorun güç bandı çork farklı olduğun için ister istemez benzinlide vites küçültmek gerekecektir. (yada vites küçültmeden benzinliyi sürekli 4. viteste kullanarak bu sorunu halledebiliriz) kullandığım araç 6 ileri olmasına rağmen 4. vites son hızı bile dizel versiyonun total son hızından fazladır. bu bile yeterince açıklayıcı diye düşünüyorum. öncede söylediğim gibi amaç benim arabam senin arabnı döver değildir :) dizeller yakıt tüketimi konusunda benzinli araç sahiplerini kıskandıracak düzeydedir. Ama kesinlikle 1.4 dizel motor, 1.6 valvematikten düzde olsun rampada olsun iyi değildir (torkta bir yere kadar)

biraz önce uzun uzadıya yazmıştım ama hata verdi gönderemedim kısaltarak tekrar yazdım  :D
Ömer abi senin gözlemlerin böyle olabilir . Ona birşey diyemem fakat benim gözlemlerimde yukarda yazdıklarım gibi bu durumda konuyu uzatıp bir birimizi üzmeye gerek yok diye düşünüyorum .

Total hızlarda sizinle aynı fikirdeyim zaten aynı fikirde olmamak elde değil .

Diğer yandan ben dizel benzinli karşılaştırması yaparken daha doğrusu araç karşılaştırması yaparken performanstan çok ekonomisine bakarım zaten ondan tercihimi dizelden yana kullandım benim için 100 km yi nekadar az masraf yaparak kat edebilmek önemli başkası için nekadar az zamanda yapabilmek önemli olur onada trafik kurallarına uyduğu sürece saygım sonsuzdur .

Kalbinizi kırdıysam şimdiden özür diliyorum benden yaşça büyüksünüz ve asla saygısızlık yapmak istemem eğer herhangi bir saysızılığımı gördüysenizde uyarırsanız memnun olurum .

Aracınızı güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
« Yanıtla #27 : Ekim 17, 2011, 00:09:14 »
Ömer abi senin gözlemlerin böyle olabilir . Ona birşey diyemem fakat benim gözlemlerimde yukarda yazdıklarım gibi bu durumda konuyu uzatıp bir birimizi üzmeye gerek yok diye düşünüyorum .

Total hızlarda sizinle aynı fikirdeyim zaten aynı fikirde olmamak elde değil .

Diğer yandan ben dizel benzinli karşılaştırması yaparken daha doğrusu araç karşılaştırması yaparken performanstan çok ekonomisine bakarım zaten ondan tercihimi dizelden yana kullandım benim için 100 km yi nekadar az masraf yaparak kat edebilmek önemli başkası için nekadar az zamanda yapabilmek önemli olur onada trafik kurallarına uyduğu sürece saygım sonsuzdur .

Kalbinizi kırdıysam şimdiden özür diliyorum benden yaşça büyüksünüz ve asla saygısızlık yapmak istemem eğer herhangi bir saysızılığımı gördüysenizde uyarırsanız memnun olurum .

Aracınızı güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

mahmut kardeşim bu forma güzel vakit geçirmek için giriyorum ve ne zaman forma girsem yüzümde bir tebessüm oluyor, çünkü gerçekten burdaki insanlar ve tartışmalar çok seviyeli. Takip ettiğim kadarıylada formda üslübu ve tavırlarıyla sevdiğim kişilerden birisin ve beni kırman ve bunun için özür dilemen söz konusu bile değil. Ama aracınla rampada beni geçersen gerçekten kırılırım  ::) Şaka biryana benzinli-dizel çekişmesi her zaman olmuştur ve dizel araçlar performanstan ziyada düşük yakıt sarfiyatı  için alınmaktadır. Normal kullanıldığı zaman dizel araç rampada benzinliden daha performanslıdır diyebilirz, çünkü kimse vites düşürüp arabayı bağıttırmayı ve deli gibi benzin yakmayı istemez, bu sebeple benzinli bayılırken dizel kedi gibi tırmanır. Ama buna bakarak dizel daha performanslıdır diyemeyiz. örneğin senin arabanda maksimum gücü 2000 devir civarı vermeye başlar ve son viteste 100km civarı max güç elde edersin. ama bende aynı durum geçerli değil. bende max gücü 6500 devirde alırsın ve son viteste bu gücü almak için hızın 250 km gibi absürt bir değer olması gerekir. bu sebeple mecburen ben düşük viteste gitmem gerekir. İşin çok farklı bir boyutuda dizel ve benzinli arasında çok fazla keyf farkı vardır. dizelinki başkadır benzilininki başka. dizelde turbonun devreye girmesiyle aracın bir anda fırlaması mükemmel bir duyguyken benzinlidede 7000 devirlerde gezmenin zevki başkadır. Önemli olan insanın aracını kullanırken zevk almasıdır ve kazasız belasız kullanmasıdır. Sonuç olarakta benim arabam senin arabanı düzde olsun rampada olsun geçer  :P nasıl bağladım ama ::)

Şaka bir yana dizeller içerisinde nam salmış focus tdcı 109 luk dizeli valvematic auris rampada bariz fark olmasada geçmektedir. düzde olsa ne olur artık sen düşün :) bu denenmiştir (yarış olarak değil farklı zamanlarda 15dk arayla aynı yolda yapılan testlerdir ve tecrubeyle sabittir. focus tdcı geçemezken d4d nin geçmesi birazcık zordur. Ama dizel olsun benzinli olsun toyota güzel bir arabadır.

Herkese saygılar iyi geceler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 17, 2011, 14:36:53 »
Dizelin bir rahatlığıda zaten vites düşürmenize gerek kalmadan rampada ilerliyebilyor olmanız ve bunu yüksek torku düşük devirlerde vermesi ile başarıyor dizel motorlar 1800 gibi çok düşük devirlerde max torka ulaşırken benzinli araçlarda bu 5300 devirlere kadar çıkıyor . Ondan benzinli motorlarda rampaya vardınız mı eğer devriniz düşükse vites düşürme kaçınılmaz oluyor  zaten bırakın araç geçmeyi eğer o rampayı çıkmak istiyorsanız benzinlide mecburen vitesi düşürüyorsunuz .

Şimci efenim şöyle bir durum var 1.6 vvt-ilar en yüksek torkunu 3800de veriyor vvt-i için özellikle zze112 için çünkü kasa hafif ve benzinli toyotalarda en yüksek derece verimli yakıt kullanışı beğenilmeyen bizim kasalarda :) İnanırmısınız İstanbula giderken average kısmında 4.2 yi gördük ben şoklardaydım :D 4.2yi çekicekken babamın çekme dahada düşücek o demesiyle çekmedim ondan sonra molaya girince çıkana kadar 4.5 yazıyordu allahtan onu kaçırmadım :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #29 : Ekim 17, 2011, 15:31:45 »
Şimci efenim şöyle bir durum var 1.6 vvt-ilar en yüksek torkunu 3800de veriyor vvt-i için özellikle zze112 için çünkü kasa hafif ve benzinli toyotalarda en yüksek derece verimli yakıt kullanışı beğenilmeyen bizim kasalarda :) İnanırmısınız İstanbula giderken average kısmında 4.2 yi gördük ben şoklardaydım :D 4.2yi çekicekken babamın çekme dahada düşücek o demesiyle çekmedim ondan sonra molaya girince çıkana kadar 4.5 yazıyordu allahtan onu kaçırmadım :)
Ercüment güzel değerler ne diyeyim hele maksimum torku 3800 de vermesi çok güzel ama yinede dizel kadar başarılı değil . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 17, 2011, 15:40:45 »
Ercüment güzel değerler ne diyeyim hele maksimum torku 3800 de vermesi çok güzel ama yinede dizel kadar başarılı değil . :D

Benzinli 4.2 :D daha ne olsun yav :D Dizele yetişemeyiz tabi ama gözüm 4.0da :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #31 : Ekim 17, 2011, 15:42:17 »
Benzinli 4.2 :D daha ne olsun yav :D Dizele yetişemeyiz tabi ama gözüm 4.0da :D
Ercüment arka koltukları sök istetmeyi çıkar ne bilim ağırlı bir şekilde düşür 4.0 ı yakalayacağına inanıyorum . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 17, 2011, 16:02:48 »
Ercüment arka koltukları sök istetmeyi çıkar ne bilim ağırlı bir şekilde düşür 4.0 ı yakalayacağına inanıyorum . :D

Ohoo abicim onları sökersek "3.5" atar araba pardon yakar  :P :D :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #33 : Ekim 17, 2011, 18:17:43 »
dizel otomatikte şehir içi 5.5 6.00 normal benimkide bu şekilde yakıyor..
hasta fb'li toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Ekim 19, 2011, 16:12:27 »
110-130 hızı olunca düşülmüyor elbette ki 4.0 değerlerine.

Ancak bu hız da tam benim kullandığım bir hız ama annem napar onu bilemiyorum tabii ki:)