şurda iki takılıyoruz yaa.
Ankaralılar kaza yapar yapmaz bilemem ama bilmiyorlar işte yollarda acemi gibi giderler. Sol şeritte yavaş giden arkasından gelene yol vermez sağından geçmeye çalışılırsa da önüne kırar ama kasten değil arkasından araba geldiğini ve yol vermesi gerektiğini ancak idrak eder.
viraj ve kavşaklarda geçiş önceliği nedir haberi yoktur. Sarı ışık bile yanmadan durur, yeşilde de geç kalkar. Çok şeritli yollarda hangi şeritten nasıl gideceğini bilmez, en sağ şeritten en sola girmeye çalışır. Altındaki arabaya bakmadan otoyolda aşırı hız yapar.
Ankara'dan araba alınır çünkü Ankaranın havası kurudur üstelik 6 ay kış olduğundan kış lastikleri kullanılır orjinal lastikleri bile eskimez. İstanbulda ise çiziksiz araba ancak pertten çıkmadır. Havası nemli olduğu için mekanik çabuk eskir, lastikler 4 mevsim kullanılır. Ev-iş günde en az 100km yapıldığı için de kmsi yüksektir. Bu nedenle istanbul'da araba ucuzdur. Ama alırken 3 kere düşünmek gerekir.
Bu şekilde yazdığınızda katılıyorum,
Sadece bir ekleme yapmak isterim; Ben şimdiye kadar istanbuldan gelipte ön takımı düzgün olan bir arabayla karşılaşmadım. Ankarada çukur yokmu, tam tersi yollar son dönemde belki istanbuldan bide daha bozuk hale geldi.
Mesela ben size 800.000kmdeki taksiden çıkma albeamı göstersem hayran kalırsınız. Çünkü istanbulda bulabileceğiniz yaşıtlarının çoğundan daha temiz durumda. Ve bu araba taksiden çıkma.
İstanbuldan gelen arabalar ayrıca hem çok yakar, hemde performansı düşük olur.
Ehliyeti ilk aldığım dönemlerde bende istanbullu gibi araba kullanıyordum ama artık Ankaralı gibi kullanabilmek için çaba harcıyorum..
Bayanlardan kötüsü de var. Yaşlı erkekler. Dikkat edin bana hak vereceksiniz.
Hakikaten amcalarım trafiği çok yıpratıyorlar yaa,
Bide dedem var onlar gibi, Normalde dedem Almanyada yaşıyor ama zihniyet aynı, Havaalanı yolunda 50 ile orta şeritten gidiyor. Trafik kurallarına göre bu benim hakkım diyor. Amma dedeciğum sülalemize edilen küfürler benim hakkım değil diyemiyorum işte..