Gönderen Konu: Bayanlarmı Erkeklermi sizce ???  (Okunma sayısı 7562 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Bayanlarmı Erkeklermi sizce ???
« Yanıtla #20 : Ekim 11, 2011, 20:50:24 »
Kadınların sürüş hataları nedeniyle ''trafikte tehlike saçtığı'' iddiası, istatistiklere göre pek gerçeği yansıtmıyor

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) ''Trafik Kazaları-2007'' istatistiğine göre, 2007 yılında trafik polisinin sorumluluk bölgesinde, 86 bin 947'si ölümlü-yaralanmalı olmak üzere 749 bin 434 kaza meydana geldi. Kazalarda toplam 3 bin 462 kişi yaşamını yitirdi, 149 bin 814 kişi yaralandı.

Ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarına, 133 bin 778 sürücü karıştı. Bu sürücülerin yüzde 95'ini erkekler, yaklaşık yüzde 5'ini kadınlar oluşturdu.

127 bin 868 erkek sürücünün 1.332'si söz konusu kazalarda yaşamını yitirdi, 55 bin 765'i yaralandı. 5 bin 910 kadın sürücünün ise 24'ü hayatını kaybetti, 2 bin 762'si yara aldı.

Ölümlü-yaralanmalı kazalara karışan sürücülerin ehliyet sınıfları incelendiğinde, sürücülerin yarısının ''otomobil, minibüs, kamyonet'' kullanımı için gereken B sınıfı ehliyete sahip olduğu görülüyor. Kadın sürücülerin neredeyse tamamı, bu ehliyet sınıfı içinde yer alıyor.

Söz konusu kazalara dahil olan kadın sürücülerden hiçbirinin iş makinesi (G sınıfı) ehliyeti bulunmuyor. Traktör ehliyetine (F sınıfı) sahip, tek bir kadın görülüyor. 21 kadının kamyon (C sınıfı), 61'inin otobüs ehliyeti (E sınıfı) olduğu dikkati çekiyor.

Şehirlerarası yollarda seyreden kamyon ve otobüs şoförlerinin neredeyse tamamının erkek olduğu gözetilerek, yalnız otomobil sürücüleri arasında oranlama yapıldığında da ölümlü-yaralanmalı kazaya karışan 66 bin 629 sürücünün 61 bin 492'sinin erkek, 5 bin 137'sinin kadın olduğu görülüyor.

(Arkadaşlar buda istatiskleri hadi bakalım :) ne olçak şimdi bir haber sitesinden okudum sizlerlede paylaşmak istedim ama türkiyede erkek sürücü bayanlara göre daha fazla bunuda göz ardı etmemek gerekir kıbrısa gidenlerimiz içimizde elbet vardır aramızda ben 5 sene kaldım öğrencilik hayatımın geçtiği yer :) %90 trafikte ki sürücülerin bayan olduğunu gidipte görmeyen yoktur ama kaza yapanlar ise orda :) bizleri TC olarak adlandırdığımız için öğrenci kesimi ordaki trafikteki yaya ya olan saygı insanların birbirine olan hoş görüsü ve saygısı ben daha memleketimde göremedim döner bıçağımı çeken silahmı ceken sopa alıp aşağımı inen üstüne arabamı süren hepsi bizde mevcut buda bizim eksikliğimiz üzücü bir durum.
2006 էօկօէﻪ  νεгรօ 1.6 εlεցﻪռէ

тσуσтα ιçιη кαℓιтє уαℓηız¢α вιя νααт ∂єğιℓ, вιя уαşαм вιçιмι∂ιя.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 11, 2011, 20:50:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 11, 2011, 21:00:14 »
Abi senin hesap şuna dönmüş;

:olu: :argh:''Trafik Kazalarının %23'ü Alkol Yüzündenmiş. Demekki; Kazaların %77'sini Çay Kahve İçenler Yapıyor. Alkol Almayanlara Dikkat Edin''

:islik:   :parti: :parti: :parti: :parti: :parti: :parti: :parti: :parti:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 11, 2011, 21:08:33 »
Abi senin hesap şuna dönmüş;

:olu: :argh:''Trafik Kazalarının %23'ü Alkol Yüzündenmiş. Demekki; Kazaların %77'sini Çay Kahve İçenler Yapıyor. Alkol Almayanlara Dikkat Edin''

:islik:   :parti: :parti: :parti: :parti: :parti: :parti: :parti: :parti:

Valla kardeşim ben demiyorum istatistikler diyor :) sende benim okudğumu okuyosun :) kıbrısta alkolsuz direksiyonda sürücü nadirdir heleki o polisler yokmu azmı ceza yazdılar azmı etme eyleme öğrenciyiz dedik :) ama şu var ailemde bayan sürücüler var ablalarım gayet trafik kurallarına uygun sürüyorlar ben ynlış bişiylerini şuana kadar görmedim :) önemli olan trafikteki insanın içindeki niyet bence arkadaşlar ben aracıma bindiğimde bütün özel hayatımı iş hayatımı silip atıyorum arabamın taki kapısını kitleyip inene kadar tadını cıkartıyorum acıyorum müzik camıda az kıyalıyorum sakince oh benden kralı yok rahar rahat :) tabi sinirlenmiyorda değilim trafikteki bazı arkadaşlara :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 11, 2011, 23:05:58 »
  Bazı erkeklerdeki fazla Testesteron'u çekip bazı bayanlara enjekte etsinler. Sorun falan kalmaz. :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 11, 2011, 23:13:33 »
erkeklerin ve bayanların ehliyet sahibi olanların veya trafikte araç sürenlerin oranı nedir?birde trafikte araç kullanma süreleri nedir.??o zaman gerçek ortaya çıkar.erkekler daha çok kaza yapar kadınlar daha çok kazaya sebebiyet verir diyorum ben...
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 11, 2011, 23:28:51 »
Tartışmasız erkekler tabii. Neslihan kusura bakma hatun dayanışmasının sonuna kadar arkasındayım ama eminim ki sen de benimle hem fikirsin. ;) Biz "bayan şöför" değil "şöför"üz sadece cinsiyetimiz bayan yapacak bir şey yok. :D
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 11, 2011, 23:45:27 »
  Bazı erkeklerdeki fazla Testesteron'u çekip bazı bayanlara enjekte etsinler. Sorun falan kalmaz. :):):)
:)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 12, 2011, 11:38:08 »
Tartışmasız erkekler tabii. Neslihan kusura bakma hatun dayanışmasının sonuna kadar arkasındayım ama eminim ki sen de benimle hem fikirsin. ;) Biz "bayan şöför" değil "şöför"üz sadece cinsiyetimiz bayan yapacak bir şey yok. :D

elemanlar 10 yaşında şoför koltuğuna oturuyor ben 32 yaşında oturdum.... müsade edinde benden iyi kullansınlar.... :D

ankara buluşmasında bizim Erdem bi sağ şerit bi sol şerit bi orta şerit ilerlerken ben arkasından canhıraş takip halindeyim mekana indik herkes " ne biçim kullanıyon abla" diye bana yüklendi.... Bekirle buluştuk bigün 4nala gidicez o sanayinin içinde deli gibi gidiyo ben arkadan basıyorum mecbur indik mekana "abla maşallah ne biçim bastın ööle" dedi..... ben de naapcaamı şaşırdım.... :lol:

kötü kullanıyorum ama kazaya sebebiyet vermiyorum.... :lol: kötü kullanıyorum ama yolu kapamıyorum (yani bazen arkadakine gıcık olursam kapatadabiliyorum ) :lol:
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 13, 2011, 01:00:15 »
Kapatmak istememiş olsan da kapatıyorsun der bu erkekler boşver. Çal Hayko'yu git yolu saalllaaa :D
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 13, 2011, 10:49:29 »
Kapatmak istememiş olsan da kapatıyorsun der bu erkekler boşver. Çal Hayko'yu git yolu saalllaaa :D

Haykoya sööliim de bana özel beste yapsın "umrumda değil" diye... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 13, 2011, 23:32:57 »
Ben bayan sürücü gördüğüm zaman çok temkinli davranırım gerekirse yavaşlar araba alırım arama :) çünkü panikleyince ne yapaçaklarını bilemiyor heyecanlanıyorlar :) o yüzden uzak gitmek kızmasın bayan ablalarım kardeşlerim bana :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 14, 2011, 00:44:26 »
Trafik sıkışıklığının tek sebebi bayanlar, otomobillerdeki yüksek vergininde. Hatta yüksek petrol fiyatlarının ve petrolün bir gün bitecek olmasınında. :):):)

Kadınlar otoriter, biraz maço ve biraz serseri ruhlu erkeklerden hoşlanır. Demek ki bazı trafik tacizcileri ve apaçilerin varoluş amacı ilgi çekmekmiş. :)

Şunu sormak lazım; erkek için otomobil ne anlam ifade eder, bayan için ne?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 14, 2011, 13:28:21 »
bayan ablalarım :)

bayan ablaların kızmıyor da trafikte "erkek ablalar" da yok değil hani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 14, 2011, 16:09:27 »
Ben şunu öğrendim arkadaşlar kadınlar aynı anda iki yada bir kaç iş birden yapamıyorlar vites değitirirken sağa sola bakmak yada bi kavşaktan dönerken aynı anda hem sağa sola bakmak gibi trafikte gördümmü uzaklaşıyorum hemen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Ekim 19, 2011, 16:53:10 »
kötü şoför kötüdür bayanı erkeği olmaz. Ama biyolojik olarak kadınların araç kullanmaya erkekler kadar yatkın olmadığı da bilimsel bir gerçek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 20, 2011, 11:19:47 »
kimin daha dikkatli olduğunu bilemem ama sözde kurallarauyuyoruş gibi görünüp aslında cesaretsizlikleri yüzünden trafiği alt üst diyorlar:(((.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 20, 2011, 14:05:28 »
ankara buluşmasında bizim Erdem bi sağ şerit bi sol şerit bi orta şerit ilerlerken ben arkasından canhıraş takip halindeyim mekana indik herkes " ne biçim kullanıyon abla" diye bana yüklendi....
Abla Ankara trafiği, Adam sol şeritten 40la gidiyosa, bende onun arkasına takılayımda batıkentten Akköprüye kadar kitleyelim mi Ankara trafiğini :D
Yoksam ben araba kullanırken gereksiz şerit değiştirmem yav. :-\ O zaman birazda geyiğine özellikle senin yanına falan yanaşıp fren falan yapmıştım. Onlarıda her zaman yapmadığımı tahmin ediyorsundur herhalde. :D Zaten şaşmazda sen öyle deyince oradan göksuya kadar hiç şerit değiştirmeden 70le 80le gittim :D Onuda fark etmişmiydin bilmiyorum.

elemanlar 10 yaşında şoför koltuğuna oturuyor ben 32 yaşında oturdum.... müsade edinde benden iyi kullansınlar.... :D
10 yaşında şoför koltuğuna oturmadım abla, 15-16 yaşlarımdayken oturdum, oda şöyle oldu; dedem araba kullanmasını biliyomusun dedi, bende bilmememe rağmen biliyorum dedim. Oda geç kullan deyince mecburen öğrenmişim. ;)
Ha bide ondan önce babam işe gittiğinde arabayı ileri geri hoplata hoplata debriyaj olayını kendi kendime çözmüştüm.
Yani ilk defa 16 yaşımda şoför koltuğuna oturdum, 18 yaşımda ehliyetimi aldığımda halen tam olarak araba kullanmasını bilmiyordum, 19 yaşımda takside çalışmaya başladım (düzenli olarak kullandığım ilk manuel vites araba ticari araçtı) Şu anda 20 yaşındayım ve son 2 yıl içerisinde 50.000kmden fazla yol yaptım.

kötü kullanıyorum ama kazaya sebebiyet vermiyorum.... :lol: kötü kullanıyorum ama yolu kapamıyorum (yani bazen arkadakine gıcık olursam kapatadabiliyorum ) :lol:
Kötü kullanmıyorsun bence, trafik kurallarına uygun ve gayet düzgün kullanıyorsun bence. Keşke bütün bayanlar senin gibi kullansa abla.

Bu arada senin spoilerdeki fren lambası patlamış sanırım, ne ettin yaptırabildinmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 25, 2011, 10:27:27 »
Bu arada senin spoilerdeki fren lambası patlamış sanırım, ne ettin yaptırabildinmi?

o başından beri öyleydi kimse yapmak istemiyor 4nalda da söylemiştim... Mesut gebzeye gitseydim yapacaktı ama olmadı....

kimse benimle ilgilenmiyor :( :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 26, 2011, 09:31:20 »
bence erkekler aracı kontrol ediyor, araçlar da bayanları kontrol ediyor. erkekler manevraları önceden kafalarında tasarlayabiliyorlar şöyle olursa böyle yaparım gibi ama ben kız kardeşime ve eşime aynı durumu sorduğumda ne manevra planlaması önümüze bakıp gidiyoruz işte diyorlar...
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher