0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün Toyata sitesinden Corollanın broşürüne baktım , yeni 6 vitesli aracın torku 205 Nm olarak gözükmesine rağmen güç değeri eskisi gibi 90 ve son hızı da yine eskisi gibi 175 km olarak verilmiş , bu ne demek şimdi ? Broşürü düzelten kişi sadece pek te kimsenin bilediği torku düzeltip herkesin anlayacağı güç ve son hızı düzeltmeyi unutmuş mu yani.. Bu yıl içinde dizel araç alanlar , arabaların dosyası içinde verilen teknik kağıda bakıp burada güç değerinin ne yazdığına bakıp buraya yazabilirler mi acaba , bayağı merak ettim.
Araçların beygirgücü değişmedi 90 PS. ( Beygir gücü motorun ne kadar hızlı döndüğüdür Şanzımanla alakası yok ) 6 İleri olması motoru daha rahat çalışıtırıyor vedaha az yakıyor. Broşürde verilen son hız ise aracın 1 saat süreyle rahatlıkla gidebileceği anlamına gelmekte standart bir uygulamadır. ( Benim test son hızım 225 KM )
Broşürde verilen son hız ise aracın 1 saat süreyle rahatlıkla gidebileceği anlamına gelmekte standart bir uygulamadır. ( Benim test son hızım 225 KM )
6 ileri vites vurgulamasını sadece hangi araçları kastettiğim için yazmıştım , doğrudur bunun motor gücüyle bir alakası yok. Yani bu turbo değişikliği sadece belli bir devir bölgesinde, 1850 civarı , 205 oldu daha sonra biraz daha hızla düşerek yine son devirlerde 3800 d/dak da eskisiyle aynı mı oldu? aksi halde motor gücü değişmeliydi. Burada açık olmayan bir husus var, Auris teknik verilerine baktım onda da aynı durum var.Yukarıdakinden ayrı olarak , sizin aracınız makyajlı 6 vites d4d mü? Öyleyse vites oranlarını bakıp yazarmısınız. Makyajsızlarda durum şöyle:1v- 3,542v- 1.93v- 1,314v- 0,975v- 0,72Difr- 3,94iyi günler
Anladım, müsait bir zamanda oaranları yazarım. Ayrıca ben bu araçları satıyorum. Malesef henüz sahip olmadım.
Kod: [Seç]Broşürde verilen son hız ise aracın 1 saat süreyle rahatlıkla gidebileceği anlamına gelmekte standart bir uygulamadır. ( Benim test son hızım 225 KM ) Siz gerçekten bu hızı gördünüzmü? Yoksa yokuş aşağı giderkenmi yaptınız?Ben 1.5 senedir bu hıza ulaşamadım.Ayda otobanda 2 kez denememe rağmen(yılda 24 kez). Şunu bide bana öğretin.Corolla benzinli aracın rampa aşağı dışında bu hıza ulaşması çok zor.
Adil abi inşallah çok daha iyilerine sahip olursun .
Mahmut , söylediğim belge araç faturalarıyla falan verilen tek sayfalık " Toyota araç uygunluk belgesi " diye geçen fabrikanın verdiği bir belge , aracın birçok teknik verisi yazıyor. Bunu vermiş olmaları lazım , fakat bazı bayiler gerek görmeyip vermemiş de olabilirler tabii, burası Türkiye.. Yoksa da bir ara uğra iste istersen, sen bilirsin.