Gönderen Konu: Yeni corolla 6 vites güç değeri  (Okunma sayısı 7656 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Yeni corolla 6 vites güç değeri
« : Ekim 07, 2011, 13:04:51 »
Bugün Toyata sitesinden Corollanın broşürüne baktım , yeni 6 vitesli aracın torku 205 Nm olarak gözükmesine rağmen güç değeri eskisi gibi 90 ve son hızı da yine eskisi gibi 175 km olarak verilmiş , bu ne demek şimdi ? Broşürü düzelten kişi sadece pek te kimsenin bilediği torku düzeltip herkesin anlayacağı güç ve son hızı düzeltmeyi unutmuş mu yani..  Bu yıl içinde dizel araç alanlar , arabaların dosyası içinde verilen teknik kağıda bakıp burada güç değerinin ne yazdığına bakıp buraya yazabilirler mi acaba , bayağı merak ettim.

Toyota Club Türkiye

Yeni corolla 6 vites güç değeri
« : Ekim 07, 2011, 13:04:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corolla 6 vites güç değeri
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2011, 16:33:43 »
Güç istiyorsan HONDA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2011, 19:07:33 »
Vay be , bir Hondacı arkadaş  :) dışında 2 gündür konuyla ilgili kimse bir şey yazmamış , ben mi yanlış hatırlıyorum  acaba , bu araçların turboları değiştiğinde tork 205 e güç 105 beygire çıkmamışmıydı, öyle lanse edilmemişmiydi? Yoksa arada tekrar değişiklik mi yaptılar anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2011, 20:08:57 »
Eftal abi bende gücü arttırıldı diye biliyorum broşürlerde hiçbir zaman max hız doğru yazılmıyor zaten o ayrı bir mevzu sadece torkun artması için ya krank mili değiştirmek gerek yada piston kolu uzunluğu tabi biri değişnce birçok şey değişiyor o cabasıda böyle saçma bir iş yapmaz toyota yanlış yazılmıştır büyük ihtimal :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2011, 20:20:40 »
Bugün Toyata sitesinden Corollanın broşürüne baktım , yeni 6 vitesli aracın torku 205 Nm olarak gözükmesine rağmen güç değeri eskisi gibi 90 ve son hızı da yine eskisi gibi 175 km olarak verilmiş , bu ne demek şimdi ? Broşürü düzelten kişi sadece pek te kimsenin bilediği torku düzeltip herkesin anlayacağı güç ve son hızı düzeltmeyi unutmuş mu yani..  Bu yıl içinde dizel araç alanlar , arabaların dosyası içinde verilen teknik kağıda bakıp burada güç değerinin ne yazdığına bakıp buraya yazabilirler mi acaba , bayağı merak ettim.
Araçların beygirgücü değişmedi 90 PS. ( Beygir gücü motorun ne kadar hızlı döndüğüdür Şanzımanla alakası yok ) 6 İleri olması motoru daha rahat çalışıtırıyor ve
daha az yakıyor.
Broşürde verilen son hız ise aracın 1 saat süreyle rahatlıkla gidebileceği anlamına gelmekte standart bir uygulamadır. ( Benim test son hızım 225 KM )
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2011, 10:43:40 »
Araçların beygirgücü değişmedi 90 PS. ( Beygir gücü motorun ne kadar hızlı döndüğüdür Şanzımanla alakası yok ) 6 İleri olması motoru daha rahat çalışıtırıyor ve
daha az yakıyor.
Broşürde verilen son hız ise aracın 1 saat süreyle rahatlıkla gidebileceği anlamına gelmekte standart bir uygulamadır. ( Benim test son hızım 225 KM )
Yukarıda belirtilen bılgıler kesınlıklte pratıkte uygulanan dogru bır bılgıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2011, 12:35:50 »
daha az yakıyor.
6 ileri vites vurgulamasını sadece hangi araçları kastettiğim için yazmıştım , doğrudur bunun motor gücüyle bir alakası yok. Yani bu turbo değişikliği sadece belli bir devir bölgesinde, 1850 civarı , 205 oldu daha sonra biraz daha hızla düşerek yine son devirlerde 3800 d/dak da eskisiyle aynı mı oldu? aksi halde motor gücü değişmeliydi.  Burada açık olmayan bir husus var, Auris teknik verilerine baktım onda da aynı durum var.

Yukarıdakinden ayrı olarak , sizin aracınız makyajlı 6 vites d4d mü? Öyleyse vites oranlarını bakıp yazarmısınız. Makyajsızlarda durum şöyle:
1v- 3,54
2v- 1.9
3v- 1,31
4v- 0,97
5v- 0,72

Difr- 3,94

iyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2011, 13:31:28 »
  Evet, güç 90 Ps. civarı. Tork da yeni Değişken Geometrili Turbo ile 205Nm. civarı oldu. Tabi bu değerler asla sabit değildir. Hava koşulları, yakıt, bakım vs. küçükde olsa etkiler yapar, genellemedir. Tork ise gücün iş yapabilme kabiliyetidir en kısa anlamı ile. Yani artık 90 ps. daha rahat kendini açığa vurabilir 190 nm ye nazaran 205 nm ile. 6. vites oranları paralelinde hem gücün daha efektif aktarılmasını hem de otoyol sürüşlerinde yakıt ve ses azalması olarak etki eder. Tabi Etfal abinin öğrenmeye çalıştığı gibi 5 vitesli ile 6 vitesli olanların oranları da karşılaştırılmalı.
 Bu arada sadece makismum tork değil tork dağılım eğrisi de çok önemlidir. Bu da verimi etkiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2011, 13:40:44 »
Kod: [Seç]
Siz gerçekten bu hızı gördünüzmü? Yoksa yokuş aşağı giderkenmi yaptınız?Ben 1.5 senedir bu hıza ulaşamadım.Ayda otobanda 2 kez denememe rağmen(yılda 24 kez). Şunu bide bana öğretin.Corolla benzinli aracın rampa aşağı dışında bu hıza ulaşması çok zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2011, 13:42:22 »
  Trafik Kuralları ve Hız konusunda lütfen paylaşımlarımızda gerekli uyarıları verelim arkadaşlar, doğru örnek olmamız gerek. Hepimizin bu konuda hassas olduğunu biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 10, 2011, 21:12:31 »
6 ileri vites vurgulamasını sadece hangi araçları kastettiğim için yazmıştım , doğrudur bunun motor gücüyle bir alakası yok. Yani bu turbo değişikliği sadece belli bir devir bölgesinde, 1850 civarı , 205 oldu daha sonra biraz daha hızla düşerek yine son devirlerde 3800 d/dak da eskisiyle aynı mı oldu? aksi halde motor gücü değişmeliydi.  Burada açık olmayan bir husus var, Auris teknik verilerine baktım onda da aynı durum var.

Yukarıdakinden ayrı olarak , sizin aracınız makyajlı 6 vites d4d mü? Öyleyse vites oranlarını bakıp yazarmısınız. Makyajsızlarda durum şöyle:
1v- 3,54
2v- 1.9
3v- 1,31
4v- 0,97
5v- 0,72

Difr- 3,94

iyi günler
Anladım, müsait bir zamanda oaranları yazarım. Ayrıca ben bu araçları satıyorum. Malesef henüz sahip olamadım.  :olmamış:  >:(  :olu:
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2011, 21:19:08 »
Anladım, müsait bir zamanda oaranları yazarım. Ayrıca ben bu araçları satıyorum. Malesef henüz sahip olmadım.  :olmamış:  >:(  :olu:
Adil abi inşallah çok daha iyilerine sahip olursun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2011, 21:21:10 »
Kod: [Seç]
Siz gerçekten bu hızı gördünüzmü? Yoksa yokuş aşağı giderkenmi yaptınız?Ben 1.5 senedir bu hıza ulaşamadım.Ayda otobanda 2 kez denememe rağmen(yılda 24 kez). Şunu bide bana öğretin.Corolla benzinli aracın rampa aşağı dışında bu hıza ulaşması çok zor.

Uyarı : !!! Arkadaşlar hız yapmak tehlikeli olabilir. Aklınızda olsun, 186 Km/h dediğinde 300 yolculu boing ler tekerleklerini yerden kesiyor. Hız yapmayı bilmiyorsanız denemeyin. !!!

Sorunuza gelince. Yapmadığım birşeyi burda yapmış gibi gösterecek yaşı biraz geçtim. Ankara ya yolunuz düşerse test için beklerim.
Ayrıca Aurıs 1.4 D-4D 215 Km/h [ zorlamadığım halde ( Videosuda var ) ]
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 10, 2011, 21:23:30 »
Adil abi inşallah çok daha iyilerine sahip olursun .
Amin kardeşim cümlemiz inşallah. Güzel yüreğin ve dileğin için teşekkür ederim.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #14 : Ekim 11, 2011, 00:23:35 »
Tartışma sırasında çok yararlı bilgiler okudum. Yorum yazan herkesin eline saglık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Ekim 11, 2011, 17:21:21 »

1v- 3,54
2v- 1.9
3v- 1,31
4v- 0,97
5v- 0,72

Difr- 3,94

iyi günler
Eftal abi diğer konu farklı olduğu için bu konudan yazıyorum vites oranlarını kitapçığa okadar baktım bulamadım sadece aşağıdaki gibi bir veri ve onun hemen arkasındada kullanılması gereken yağlar açıklanmış zaten diğer kitapçıklardada teknik bilgi yok biri 24 saat yol yardım diğeri garanti kitapçığı .

Eğer hangi sayfada açıklandığını yazabilirseniz o sayfayada bir bakarım yaklaşık yarım saat baktım şanzımanla ilgili teknik veri olarak bir tek yukardaki bir kaç satırı ve onun arkasında kullanılması gerek yağlar hakkında bilgi vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2011, 18:58:36 »
Mahmut ,  söylediğim belge araç faturalarıyla falan verilen tek sayfalık " Toyota araç uygunluk belgesi " diye geçen fabrikanın verdiği bir belge , aracın birçok teknik verisi yazıyor. Bunu vermiş olmaları lazım , fakat bazı bayiler gerek görmeyip  >:( vermemiş de olabilirler tabii, burası Türkiye.. Yoksa da bir ara uğra iste istersen, sen bilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Ekim 11, 2011, 19:09:41 »
Mahmut ,  söylediğim belge araç faturalarıyla falan verilen tek sayfalık " Toyota araç uygunluk belgesi " diye geçen fabrikanın verdiği bir belge , aracın birçok teknik verisi yazıyor. Bunu vermiş olmaları lazım , fakat bazı bayiler gerek görmeyip  >:( vermemiş de olabilirler tabii, burası Türkiye.. Yoksa da bir ara uğra iste istersen, sen bilirsin.
Abi dediğin belgeyi eğer vermişlerse bize arabadadır çünkü tüm verdikleri belgeler aracın içinde şimdi gidip bakacağım bende merak ettim bulursam burada sizinle paylaşırım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2011, 19:24:26 »
Abi bütün belgelerin arasına baktım ama dediğin belge malesef yok araç kabul belgesi diye birşey var üstünde şase motor no bulunyor A4 ün yarısı kadar birşey bide etiket gibi şeyler var ama dediğin belgeyi malesef vermemişler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2011, 19:47:39 »
Seni de uğraştırdım :) biraz.   Orada aracın özellikleri var , muhtemelen vermemişlerdir. Hadi bu modellerde vermediler diyelim eski aracın benimkisiyle aynı , orada vermiş olmaları lazımdı hatırlayamadığına göre o zaman da vermemişlerdir., bende var. Galiba bayilerin durumuna göre değişiyor bu işler. Şu anda tarayıcı başka bir yerde olduğundan tarayıp yükleyemedim , yarın resmini çekip koymayı denerim.
İyi akşamlar