Gönderen Konu: Avensis Sınıfında İddialı Olmak İstiyor - Autoshow Dergisinden ...  (Okunma sayısı 5923 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Kemal bey ;
Bu ne ya kambur adamlar gibi resminizdeki aracın ön göğüsü...  :olu: :olu:

Avensis ben çok beğenenlerdenim....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Harbi estesik harikası olmuş C sınıfı özellikle el freni :dans2: :dans2 :islik: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
bence de avensisin eksi yanı iç dizaynı ve döşeme rengi, d segmenti araç üretiyorsan iç tasarımında farklı renkler kullanmalısın ki insanlar binince d segmenti araca bindim diyebilsinler.
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
yav bukadar çirkin bi el freni tipi yoktur heralde Kemal bey amca :D :D 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
D sınıfı bir araç kendisi ama iç mekan konusunda çokbaşarılıdeğil bence de...
koltuklar hem simsiyah, insanın içini karartıyor, hem de dümdüz kumaş...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
avensisin baz modeli bu 2.0 premium modellerinde deri döşeme çift renk mevcut diye biliyorum fotoğraflarda pek göstermiyor kendini ama içine binince gayet şık ve heybetli duruyor her zaman sadelikten yana olmuşumdur çift renkli konsol kullandım bora da vardı bejdi koltukar . tamam göze hitap ediyor ama içinde su dökülse leke yapıyordu hemen batıyodu ve görüntüden eser kalmıyordu belli bir süre sonra . tamam içi sade bende bazen çok sade diyorum ama dış tasarımı bence kesinlikle sade değil passatla yan yana çektiğimde tasarımdaki ince farkları anlıyorum ve bence passat tan çok daha iyi bir tasarıma sahip  ön çamurluktan arka bagaja gelen bir çizgi var ki buda önden bakıldığında araya sporluk katıyo coupe havası var arabada ama her zaman derim bu konuları tartışam bile araba işi bir nevi gönül işidir hangisi gönlünüze yatıyorsa ona sahip olmanız dileğiyle :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Avensis iyi araba hoş araba da donanımı muadillerine göre biraz yetersiz bir araç bence. Full versiyonunda bile lastik hava basıncını gösterecek bir şey yok mesela. Baz versiyonu ise hepten boş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
ya mesela boş derken beklentiniz nedir merak ettim ben.mesela passatın baz modeliyle kıyaslıyacak olursak en başta fiyat farkı
Yeni Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology   Trendline   60.400,00. toyota avensis 1.6 valvematic 132 bg elegant extra 54.700 aradaki fiyat farkı 1 sis farı dahi yok arka stoplarda led yok anahtarsız giriş sistemi yok cruise control yok kendiliğinden kararan iç dikiz aynası yok ,far yağmur sensörü yok ,lastik basıç kontrol sistemi ondada yok ,anahtarsız giriş sistemi yok ,elektronik park freni yok ,ama lastik basınç kontrol sistemi hariç hepsi avensiste mevcut 9 hava yastığıda extrası eğer avensis boş sa bu passat a ne denebilir avensis boş bir araç kesinlikle değil sadece iç dizaynı gösterişten uzak ben birtek elektirikli koltuğun eksikliğini anlıyorum içinde ayrıca passatın tredline modelinde bluetoth ta mevcut değil avensis in saymadığım bir sürü fazla özelliği daha var ,ayrıca fiyat farkıda 6 000 lira neredeyse .motor olarakta avensis daha önde avensisin tek eksiği ara donanımlı modelleri yok pazarlama stratejileri yanlış ben aldığımda avensis 51.000 lira idi dizeli 80.000 gibi bir rakamla satılıyordu araya 1.6 dizel motor koymadılar uygun fiyata. benim düşüncem 1.6 dizel bir motor ve otomatik şanzımanla avensis çok daha farklı şatış rakamlarına ulaşır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Dört dörtlük araba.Her haliyle şahane.Keşke benim de olsa.Kasa,iç görünüm,motor şahane.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Bence de dört dörlük bir araba, kullandıkça iyi ki almışım diyorum. 50 lt. lik benzinle %95'i şehir içi olmak üzere, sakin kullanım ile, 600 Km. yol yapıyorum. Tam bir aile arabası geniş, rahat, konforlu ve güvenli. İlk başlarda performans konusunda biraz sıkıntılı olmama rağmen, belki de alıştığımdan ya da dilinden anlamaya başladığımdan olsa gerek, şu anda gayet memnunum. Yalnız bir tek koyu renk döşeme konusundaki fikirlere katılıyorum, araba bir de siyah renk olunca fazla karanlık oluyor, e bu kadarı kadı kızında bile olur... Saygılar ve sevgiler...
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Bu iç tasarım ve bu motorla Avensis ancak Hyundai'ye karşı iddialı olur. D sınıfı araç içine girince bir huzur vermeli. Toyota'yı motor konusunda zaten hiç anlayamıyorum son zamanlar. Çağın iyice gerisinde kaldı. Baksanıza adamlar dalgasını bile geçmiş '147 beygir için epey yüksek devirlere çıkmak lazım diye:D İnsan ayda kaç kere 6400 devire çıkar ki...
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
bence navigasyon opsiyonlu değilde standart olmalı ve ses sistemide kaliteli bir şey olursa avensise söyleyecek bir kelime kalmaz
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
Bu iç tasarım ve bu motorla Avensis ancak Hyundai'ye karşı iddialı olur. D sınıfı araç içine girince bir huzur vermeli. Toyota'yı motor konusunda zaten hiç anlayamıyorum son zamanlar. Çağın iyice gerisinde kaldı. Baksanıza adamlar dalgasını bile geçmiş '147 beygir için epey yüksek devirlere çıkmak lazım diye:D İnsan ayda kaç kere 6400 devire çıkar ki...
valvematic motorun çalışma prensibini araştırmanızı tavsiye ederim testin sonunda motorun performansının beklenen de iyi olduğunu belirtmişler ben dalga geçtiklerini düşünmedim. avensisin içinde huzurunuzu kaçırcak ne vvar mesela iç hacmi mi dar geldi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
valvematic motorun çalışma prensibini araştırmanızı tavsiye ederim testin sonunda motorun performansının beklenen de iyi olduğunu belirtmişler ben dalga geçtiklerini düşünmedim. avensisin içinde huzurunuzu kaçırcak ne vvar mesela iç hacmi mi dar geldi .
Tasarım bence iddialı değil, iç tasarım zaten hiç iç açıcı değil motor gamı dar, daha ne deyim D sınıfı araç her şeyiyle lüks olmalı. Genel olarak Toyota'nın son zamanlardaki motor seçeneklerini sevmiyorum zaten. Bu kişisel birşey yanlış anlamayın ihtiyacını karşılayana güzeldir. 1.4 dizele hayatta binmem 2.0 beni aşar benzinlide de farklı seçenekler yok. Bence Toyota bu konuda kendini aşmalı farklı motor teknolojilerine yönelmeli
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
tabi zevkler ve renkler tartışılmaz ... motor gamı dar ona katılıyorum sadece

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Bende hiç beğenmedim...motor,iç mekan,dışı güzel ama lastikler biraz daha dışarıda olup kalıplı durabilirdi..elektrkli koltuk yok nasıl bir d sınıfı benim aracın içinden pek fark göremedim allah bilir bunlarında cam açıp kapatma moülleri ayna ayar yerleri ışıksızdır :) ne saçma ya bazen bindiğim arabadan çok soğuyorum böle küçük şeylere önem vermemek toyota için çok ama çok basit kalıyor...
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
cam tuşları ışıklı anahtarsız giriş var elektronik park freni var he ısıtmalı koltuk istiyorsanızda paraya azcık kıyıp premium donanıma yönelmekte fayda var fiyatına göre donanımı çok güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
Bende hiç beğenmedim...motor,iç mekan,dışı güzel ama lastikler biraz daha dışarıda olup kalıplı durabilirdi..elektrkli koltuk yok nasıl bir d sınıfı benim aracın içinden pek fark göremedim allah bilir bunlarında cam açıp kapatma moülleri ayna ayar yerleri ışıksızdır :) ne saçma ya bazen bindiğim arabadan çok soğuyorum böle küçük şeylere önem vermemek toyota için çok ama çok basit kalıyor...
mesela passatın baz modeliyle kıyaslıyacak olursak en başta fiyat farkı
Yeni Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology   Trendline   60.400,00. toyota avensis 1.6 valvematic 132 bg elegant extra 54.700 aradaki fiyat farkı 1 sis farı dahi yok arka stoplarda led yok anahtarsız giriş sistemi yok cruise control yok kendiliğinden kararan iç dikiz aynası yok ,far yağmur sensörü yok ,lastik basıç kontrol sistemi ondada yok ,anahtarsız giriş sistemi yok ,elektronik park freni yok ,ama lastik basınç kontrol sistemi hariç hepsi avensiste mevcut 9 hava yastığıda extrası eğer avensis boş sa bu passat a ne denebilir avensis boş bir araç kesinlikle değil sadece iç dizaynı gösterişten uzak ben birtek elektirikli koltuğun eksikliğini anlıyorum içinde ayrıca passatın tredline modelinde bluetoth ta mevcut değil avensis in saymadığım bir sürü fazla özelliği daha var ,ayrıca fiyat farkıda 6 000 lira neredeyse .motor olarakta avensis daha önde avensisin tek eksiği ara donanımlı modelleri yok pazarlama stratejileri yanlış ben aldığımda avensis 51.000 lira idi dizeli 80.000 gibi bir rakamla satılıyordu araya 1.6 dizel motor koymadılar uygun fiyata. benim düşüncem 1.6 dizel bir motor ve otomatik şanzımanla avensis çok daha farklı şatış rakamlarına ulaşır.bu fiyata alınabilecek en iyi 0 araba bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
ya mesela boş derken beklentiniz nedir merak ettim ben.mesela passatın baz modeliyle kıyaslıyacak olursak en başta fiyat farkı
Yeni Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology   Trendline   60.400,00. toyota avensis 1.6 valvematic 132 bg elegant extra 54.700 aradaki fiyat farkı 1 sis farı dahi yok arka stoplarda led yok anahtarsız giriş sistemi yok cruise control yok kendiliğinden kararan iç dikiz aynası yok ,far yağmur sensörü yok ,lastik basıç kontrol sistemi ondada yok ,anahtarsız giriş sistemi yok ,elektronik park freni yok ,ama lastik basınç kontrol sistemi hariç hepsi avensiste mevcut 9 hava yastığıda extrası eğer avensis boş sa bu passat a ne denebilir avensis boş bir araç kesinlikle değil sadece iç dizaynı gösterişten uzak ben birtek elektirikli koltuğun eksikliğini anlıyorum içinde ayrıca passatın tredline modelinde bluetoth ta mevcut değil avensis in saymadığım bir sürü fazla özelliği daha var ,ayrıca fiyat farkıda 6 000 lira neredeyse .motor olarakta avensis daha önde avensisin tek eksiği ara donanımlı modelleri yok pazarlama stratejileri yanlış ben aldığımda avensis 51.000 lira idi dizeli 80.000 gibi bir rakamla satılıyordu araya 1.6 dizel motor koymadılar uygun fiyata. benim düşüncem 1.6 dizel bir motor ve otomatik şanzımanla avensis çok daha farklı şatış rakamlarına ulaşır.

mantıklı ve tarafsız karşılaştırman için teşekkür ederim.
ellerine sağlık,
seni alkışlıyorum :alkis:
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
avensis'in 54.700 tl lik baz modeli en full baz modellerdendir... arkadaşın dedii gibi lastik basınç göstergesi olan araçlar 70-80.000 tl.. hatta passatın boş 1.6 dizeli 70.000 tl.. avensis ' in bence tek dezavantajı 1 yıl da 40.000 km avensis kullanmış biri olarak ; düşük viteslerde yeterli performansı verememesi ve yüksek yakıt maliyetidir.. bunun dışında araçta fiyat/kalite oranı 10 üzerinden 10 bana göre.. avensisi sattık ama şuan benzinli bir d sınıfı alacak olsam hiç düşünmeden yine avensis alırım.. he bu arada millet lastik basıncı diyor .. ona bakarsanız 1.8 avensisteki wi-fi özelliği hiçbirinde yok :D :D