Gönderen Konu: Avensis Sınıfında İddialı Olmak İstiyor - Autoshow Dergisinden ...  (Okunma sayısı 5922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
 !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!!

Frankfurt Fuarı’nda hafifçe makyajlanmış versiyonu ile sergilenen Toyota Avensis, makyaj öncesinde de kendi sınıfında kozlarını oynamaya başladı ve sahip olduğu özellikleriyle pazardaki iddiasını artırmayı planlıyor.

Bu sınıfın olmazsa olmazlarından biri olan güçlü bir ifadeye de sahip olan Avensis, arka tarafta şeffaf stop lambalarıyla Avrupalı tüketicilerin ilgilendiği modayı da takip ettiğini gösteriyor.

Tasarımında güçlü bir yapıya sahip olan Avensis, yaşam alanı konusunda ise öncelikle rakiplerine genişlik konusunda meydan okuyor. Gerek ön gerekse arka tarafta son derece geniş bir kullanım alanı sunuluyor. Rahatlık konusunda da iddialı olan yaşam alanı genişliği ile göz dolduruyor. Yaşam alanında kaliteli malzemelerin kullanıldığı Avensis’in tasarım açısından rakiplerinin karşısında işinin biraz zor olduğunu düşünüyoruz.

Dikkat çeken ya da ön plana çıkan bir karakteri olmayan yaşam alanı, rakiplerinin karşısında biraz cılız kalıyor. Kumanda elemanlarının yerleşimi açısından sıkıntı yaşamadığımız yaşam alanında bazı detaylar biraz sönük görünüyor. Derli toplu ve kullanışlı yaşam alanları ile karşımıza çıkan Toyota, Avensis ile de bu özelliğini sürdürüyor.

Kolay kullanılan, eşya gözlerinin sayısı ile beklentileri karşılayan Avensis, görüş açıları konusunda da bir sıkıntı yaşatmıyor. Yaşam alanında kullanım açısından en önemli sıkıntıyı ise elektronik kontrollü park freninin kumandasında yaşadık. Direksiyon simidinin sağ alt tarafına yerleştirilen bu kumanda elemanı hem ilk başta zor bulunuyor, hem de yerleştirildiği yer oldukça kullanışsız. Bunun yerine diğer markalarda olduğu gibi bu kumanda elemanı vites konsolunun olduğu bölüme alınmalıydı. Ayrıca otomatik şanzımanın vites yollarının bu kadar karışık olmasına da anlam veremedik. Belki kullanım açısından çok büyük bir sıkıntı yaşamadık ama görüntü açısından baktığımızda, bu zikzaklı tasarım hoş durmuyor.
Avensis’in en yeni özelliği, seriye yeni eklenen benzinli motoru. Çok noktalı enjeksiyon sistemini kullanan bu 1.8 lt hacimli benzinli motor, Valvematic sistemine sahip. 4 silindirli ve üstten çift eksantrikli motor 6400 d/d’de 147 HP güç üretiyor. Bu güce ulaşmak için gerçekten de oldukça üst devirlere tırmanmak gerekiyor. 180 Nm’lik tork ise 4000 d/d’de ortaya çıkıyor. CVT bir şanzımanla kombine edilen motorla, 1440 kg ağırlığında olan Avensis’in 0- 100 km/s hızlanmasını 10.4 sn gibi iddialı bir sürede tamamladığı belirtiliyor. Ayrıca aracın ulaşabileceği maksimum hız olarak ise 200 km/s açıklanıyor. Performans verileri açısından baktığımızda, yaptığımız ölçümlerde Avensis’in bu motordan beklemediğimiz ataklıkta bir karaktere sahip olduğunu belirtmek isteriz. Yüksek hızlara çıkma konusunda son derece istekli olan araç, özellikle şehir kullanımları sırasında son derece atak. 10.5 sn gibi iddialı bir 0-100 km/s hızlanması ololduğunu gördüğümüz Avensis, büyük ebatlarına rağmen şehir kullanımları sırasında bizlere keyif vermeyi başardı. Performans konusunda beğenimizi kazanan Avensis aynı şekilde yakıt tüketimi konusunda da ortalamaları rahat yakalayan bir karakter ortaya koydu. Konforlu ve sert sürüşlerde de kabiliyetli olan süspansiyon sistemi ise Avensis’in görünümü ve performansına tamamen uygun olan bir karakteri ortaya çıkarırken, güvenliğine yadsınamayacak bir katkı yapıyor.

Bu aracın fren performansı ise sınıfının en iyilerinden biri olmayı sürdürüyor.

SONUÇ ;

Passat ve 508’in gelmesiyle hareketlenen D segmentinde Avensis, yeni motor seçeneği ile atağa kalktı. Rakiplerinin yaşadığı yeniliklerin karşısına 1.8 lt’lik motoru ile çıkan Avensis, markanın sahip olduğu güçlü karakterin olumlu yönlerini de kullanmanın peşinde. Uygun fiyatlı diyebileceğimiz Avensis, geniş yaşam alanı ile de göz doldururken, bu motor seçeneği ile ortaya çıkan performans hiç de fena değil. CVT şanzımanın kullanıldığı aracın yakıt tüketimi de ortalamaları yakalıyor ve burada tutunmayı biliyor. Otoyol kullanımlarında iddialı olan Avensis, aynı şekilde şehir kullanımları sırasında da keyif aldığımız araçlardan biri oldu.

Kaynak ...
http://www.autoshow.com.tr/sinifinda-iddiali-olmak-istiyor-HaberDetay/2294.aspx?1.Page

Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Dış tasarımı için bir şey demeyeceğim, kişiden kişiye değişebilir, zevk meselesi sonuçta ama iç tasarımı çok sıkıcı ve aşırı derecede sade görünüyor. Bu haliyle iddialı olmasını beklemek zor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Hakkı beye katılıyorum.Plazalarda defalarca objektif olarak kendi aracımla özellikle iç dizayn hakkında karşılaşma yaptığımda kendi aracımdaki ferahlığı bulamadım dedim kendi kendime.Çok fazla siyah renk var buda hem boğuyor hemde mekanı raltıyor izlenimi veriyor.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
O iç tasarım ne ya accentten ne farkı var birde iddalı diyor en azından bu donanımla olmaz :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Avensis' i beğenen hiç kimse yok mu ....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
benden de olumlu bir yanıt gelmeyecek, toyota sağlam olabilir ama diğer araç firmaları cidden atakta. artık 90 lı yıllardaki gibi tofaştan bıkmış bir kitle yok. aksine çok sık araç değiştiren insanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
Yani D sınıfı bir aracın içine girdiğinde insan WOOOWW demeli.Şİmdi aracın içi kısmının yandan çekilmiş fotolarına bakın sanki kömürlüğe giriyorsunuz.Halbuki koy açık renk döşeme,koy süper bir iç aydınlatma,koy ahşap kaplama binen adam oh desin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Abi şimdi bu başlık ve bu fotolar üzerinden gidersek tabiki kimse beğenmez :D Normalde dış tasarımı benim hoşuma gidiyor ağır ve bir o kadarda sportif ancak benim kullandııgm avensislerde iç donanım bu kadar rezil değildi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
Bu arada yanlış anlaşılmasın aracın dış dizaynını çokı beğeniyorum.Yorumlarımın tamamı içi içindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Yani D sınıfı bir aracın içine girdiğinde insan WOOOWW demeli.Şİmdi aracın içi kısmının yandan çekilmiş fotolarına bakın sanki kömürlüğe giriyorsunuz.Halbuki koy açık renk döşeme,koy süper bir iç aydınlatma,koy ahşap kaplama binen adam oh desin.

Can abi sizin kasanın kalitesi yeni kasada yok bence. Hem iç hem dış olarak sizin kasaya bayılıyorum. heleki senin avensis gibi 2.0 executıve elegant oldumu tadından yenılmıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
Taylan'cım çok teşekkür ederim araç Executive Elegant değil,yanlızca elegant.Zanında alırken 2005 model Ex.Elegantla arasında kalmıştım ama makyajlı kasa olduğu için bunu tercih ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
ben dış tasarımınıda beyenmedim, o motor kaputu neye benziyor öyle....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
iç tasarımı çok sıkıcı ve aşırı derecede sade görünüyor. Bu haliyle iddialı olmasını beklemek zor.
+1

Fazlasıyla sade bir görüntü çiziyor, bu haliyle iddalı olması zor ( İç mekan )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Hadı ya ben executıve elegant aldın sanıyordum abi.Ama olsun yınede sizin kasanın yerı bende ayrı.Dizelleri aşırı pahalı olmasa zamanında düşünürdüm ama dizeli aşırı pahalı.Hoş bu kasanın dizelinin fiyatıda bmw 3.20 ler'le yarısıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
ben dış tasarımınıda beyenmedim, o motor kaputu neye benziyor öyle....
Kemal bey yarın bir gün Avensis alırsanız bu sözlerinizi hatırlatırım ona göre :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
Hadı ya ben executıve elegant aldın sanıyordum abi.Ama olsun yınede sizin kasanın yerı bende ayrı.Dizelleri aşırı pahalı olmasa zamanında düşünürdüm ama dizeli aşırı pahalı.Hoş bu kasanın dizelinin fiyatıda bmw 3.20 ler'le yarısıyor :)
Evet dizeli çok pahallı birde düşük km de bulmak imkansız gibi.Makam aracı olarak kullanılıyor çoğu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
Tipini düzelse hemen şimdi alacağım, ama ne zaman plazaya gitsem, bakıp bakıp çıkıyorum, bu tiple almak gelmiyor içimden
Büyük oluşu,  donanımı, motoru vs... her şey çok mükemmel, ama ne yazıkki tipi faul, dizayn özürlü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Bana sorarsanız avensis iç tasarımı söylemiyorum bile bu dış tasarımla asla iddalı olamaz

Araç dışardan bakıldığında D sınıfı gibi değil C sınıfı gibi duruyor yani diğer rakiplerine bakarak konuşuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
Hatta bazı C sınıfı araçlar çok daha estetik oluyorlar
mesela şu fotodaki dizayna bi bakarmısınız -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı