0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kitapçıkta 160bin diyorlar ama bakalım bizi o kadar götürecek mi?
Veya 8 Yıl
Corolla 2008 d4d aracın kitapçığında 160.000 km'de soğutma suyu değişimi yazıyor.8 yıl ifadesi yok.Mesaj Birleştirildi: Ekim 18, 2017, 00:05:07Sonraki değişim periyoduna da 80000 km'de bir diyor.
Bu noktada adım adım gitmek doğru olacaktır. Motor soğutma sistemi için kullanılacak sıvı karışımlarından önce bu sıvıların bazı özellikleri ortaya koymak gerekir. Bir grafikten yararlanırsak;
antifrizlerin hepsi sonuçta pH 8 ve üstü. Asit bölgesinde korozyona sebebiyet vereceğinden hepsinin alkali yani pH 8 ve üstü bölgede olması şart zaten.Antifrizlerdeki renkler üreticiler tarafından renklendirilirler. İçerikleri resimlerde görüleceği üzere etilen glikoldür. (mono etilen glikol - dietilen glikol)pH level yazan satırda antifrizlerin hepsi pH 8 civarı veya biraz üstü. İçeriğinde genelde korozyon engelleyiciler vardır (boraks, etilhekzanoat gibi)renk ile pH skalasının ya da kalite veya ömürle bir ilgisi yoktur.
Dostlar merhabalar. Aracınızda hangi marka antifriz kullanıyorsunuz. Bizim araçlar için hangi marka ve renkte antifriz kullanmalıyız. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür.
İçinde kırmızı renk antifriz var. piyasada 20 ye yakın kırmızı renk antifriz var. benim öğrenmek istediğim hangi markanın antifrizini kullanalım.po var castrol var bendix var mann var motorsilk var. varda var. bizim araçların specini karşılayan piyasada bulunan marka önerisi soruyorum.yoksa 10 lirayada kırmızı antifriz var 50 lirayada var önemli olan bizim araçların fabrika isteklerini karşılaması. bu yönde antifriz soruyorum teşekkür.