Gönderen Konu: COROLLA VE ESKİ KASA SEDAN FOCUS  (Okunma sayısı 9475 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: COROLLA VE ESKİ KASA SEDAN FOCUS
« Yanıtla #60 : Ekim 03, 2011, 14:06:23 »
Focus bildiğim kadarıyla sınıfının en iyi yol tutan aracı okadar titreme yapmaması gerekiyor ama iç malzeme ve motor sesi konusuna katılıyorum yol sesinide alıyor o ayrı mevzu :D corolla kadar sorunsuzda değil :) ama yeni focus çok tatlı :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ekim 03, 2011, 14:06:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ekim 03, 2011, 17:07:35 »
Benim bahsettiğim konu yalnızca yol tutuş yanlış anlaşılma olmasın bu arada.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ekim 04, 2011, 23:04:47 »
Arkadaşlar ben sırf bu dediğiniz olay için kalktım üşenmeden bindim arabayı sınırlarını zorlaya bildiğim kadar zorladım ford serisinde hemen hemen binmediğim araçı kalmadı öyle abartılçak kadar bence aralarında ucurumlar yok!!! Derseniz belkide sen yavaş sürdün veya süratli girmedin viraja derseniz ben yavaş kullanan biri değilim Yaklaşık 1.5 yıl kadar da yeni kasa focusa bindim yol tutuşu okadar bana güvenilir gelmedi arabayı virajda bi çukura girdiğinde arkasanın attığını deneyen varmı aranızda bilmiyorum bu kendi deneyimlerim bence toyota bir adım daha bu konuda önde yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar eleştiriye her zaman acığım :)
2006 էօկօէﻪ  νεгรօ 1.6 εlεցﻪռէ

тσуσтα ιçιη кαℓιтє уαℓηız¢α вιя νααт ∂єğιℓ, вιя уαşαм вιçιмι∂ιя.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #63 : Ekim 05, 2011, 00:50:32 »
biraz daha objektif olursak o kadar da dağlar kadar fark olmadığı açıktır. corolla dan önceki aracım 2001 focusI idi ve bundan sonra çıkan makyajlı focuslarda ford ciddi derecede kaliteden ödün verdi. arabanın plastiği fiesta ile aynı seviyeye indirgendi. Focus1 kasa kullanan varsa aradaki farkı anlayacaktır.  Corollaya göre değerlendirmem ise şöyle olurdu. Her iki araç da benzinli sedan modeller eşdeğer donanım seçeneği ile;

Konfor : Toyota 7 - Focus 8
Yol tutuşu : Toyota 8 - Focus 9
Donanım : Toyota 8 - Focus 7
İzolasyon sessizlik : Toyota 10 - Ford 7
Performans & Güç : Toyota 8 - Ford 7
Yakıt : Toyota 8 - Ford 8
İç malzeme kalitesi: Toyota 9 -  Ford 8
Kaporta boya : Toyota 6 - Ford 8

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ekim 05, 2011, 11:06:01 »
biraz daha objektif olursak o kadar da dağlar kadar fark olmadığı açıktır. corolla dan önceki aracım 2001 focusI idi ve bundan sonra çıkan makyajlı focuslarda ford ciddi derecede kaliteden ödün verdi. arabanın plastiği fiesta ile aynı seviyeye indirgendi. Focus1 kasa kullanan varsa aradaki farkı anlayacaktır.  Corollaya göre değerlendirmem ise şöyle olurdu. Her iki araç da benzinli sedan modeller eşdeğer donanım seçeneği ile;

Konfor : Toyota 7 - Focus 8
Yol tutuşu : Toyota 8 - Focus 9
Donanım : Toyota 8 - Focus 7
İzolasyon sessizlik : Toyota 10 - Ford 7
Performans & Güç : Toyota 8 - Ford 7
Yakıt : Toyota 8 - Ford 8
İç malzeme kalitesi: Toyota 9 -  Ford 8
Kaporta boya : Toyota 6 - Ford 8

Yekta bey merak ediyorum özellike donanım ve performans acısından corollayı hangi kosulları goz onune alarak degerlendiriyorsunuz. Ben sizin degerlendirmenizin tam tersini dusunuyorum. Donanım ve performans da focus, yol tutus konfor ve izolasyonda Corolla diyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ekim 05, 2011, 23:14:46 »
Yakıt konusunda focus daha ekonomik sanırım yalıtımda ve konforda corolla önde gelir de boya ve kaporta neye göre değerlendirildi çözemedim :D izolasyonda corollaya 10 biraz falz kaçmış :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #66 : Ekim 06, 2011, 00:05:37 »
Ben esasen kullandığım araçları kıyasladım.
performans: focus 100BG corolla 124BG,
konfor: focusun lastik yanakları daha geniş ayrıca süspansiyon çok başarılı idi, tümsek çukur hissettirmiyor. Corolla daha sert bir yapıya sahip. Focusun bagaj kapağı amortisörlü ve 50lt daha geniş bu da konfordan sayılır. Arka koltukta oturanlar için diz ve baş  mesafesi de focus sedanda daha iyi. Koltuk konforu da focusta iyi . Corolla'da çok belim ağrıdı alışana kadar.
donanım: focusun trend donanımı ile corolla comfortu kıyaslarsanız aradaki fark anlaşılır. deri direksiyon ve vites topuzu, cruise control 4 cam otomatik vb donanım artılarım var şu anda.
sessizlik: corolla 10 çünkü gerçekten sessiz. Çok kere arabayı çalıştırdığımı farketmeyip marşa bastım. Motor sesi focusa göre çok çok az. Focusun motor sesi hem fazla hem de çirkin. Hondanın da motor sesi var ama kulağa hoş gelen bir hırıltısı var. Yol gürültüsü ise lastiklerimi değiştirince ciddi şekilde azalacağından eminim.
Kaporta boya : şu yönden ele aldım. Genelde japon arabalarının boyası çok hassas en ufak bir darbede çizilip kopuyor. Focusu ben 6.5yıl kullandım taş izi diye birşey görmedim. Corollanın ön kaput ise 2 yılda taş izi doldu hatta yandan gelen küçük bir taş resmen kaportayı göcertti. Hondaların da dolu yağdığında kaportasının ezildiğini 1 yıllık civiclerin kalkan boyadan dolayı kaportada paslanma şikayetlerini olduğunu biliyoruz. Ford Opel ve VW de böyle bir şey yok. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #67 : Ekim 06, 2011, 00:18:46 »
Yekta bey merak ediyorum özellike donanım ve performans acısından corollayı hangi kosulları goz onune alarak degerlendiriyorsunuz. Ben sizin degerlendirmenizin tam tersini dusunuyorum. Donanım ve performans da focus, yol tutus konfor ve izolasyonda Corolla diyorum
dizel için performans konusunda size katılıyorum. ancak yol tutuş diye bir kriter varsa bunun sebebi focustur. Her türlü her aracı bu konuda tokatlayacağından eminim. Nitekim yapılan tüm test ve karşılaştırmalarda focus yol tutuşta 1 adım öndedir. Corolla virajlara hızlı girildiğinde arkadan bırakma eğilimi gösteriyor, başıma geldi ordan biliyorum. İzolasyon konusunda hemfikiriz bu da tam tersi düşünmediğinizi gösterir. Donanımlar ise her yıl değişiyor  hangi modeli hangi donanımla kıyasladığınıza bağlı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ekim 06, 2011, 06:20:44 »
İzolasyon konusunda her iki aracıda çok beğenmiyorum ben.
Ford politikasını değiştirmedi ise her opsiyona çok para istiyordu. Toyota'da zaten bazı opsiyonlar yok bile. Hele bir ara sadece mmt ile esp alınabiliyordu vb.... saçma politikaları vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ekim 06, 2011, 09:01:26 »
dizel için performans konusunda size katılıyorum. ancak yol tutuş diye bir kriter varsa bunun sebebi focustur. Her türlü her aracı bu konuda tokatlayacağından eminim. Nitekim yapılan tüm test ve karşılaştırmalarda focus yol tutuşta 1 adım öndedir. Corolla virajlara hızlı girildiğinde arkadan bırakma eğilimi gösteriyor, başıma geldi ordan biliyorum. İzolasyon konusunda hemfikiriz bu da tam tersi düşünmediğinizi gösterir. Donanımlar ise her yıl değişiyor  hangi modeli hangi donanımla kıyasladığınıza bağlı.
Focusun yol tutusu iyidir ama Corolla kadar oldugunu sanmıyorum. Corollanın arkadan attıgını ilk defa duyuyorum. Neyse Her ikiside yoldan çıkmasında. Ben zaten size aykırı düşündüğüm noktalar üzerinde konustum.Donanım olarakda Toyotanın dizel e vermediği önem focusu bi adım onde tutuyor malesef. Fordla focus kıyaslamasında Corolla genelde hep bi adım onde olmustur. Görünüş heybet de bi arabada donanım kadar onemlıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #70 : Ekim 13, 2011, 01:09:56 »
ben buraya bi yorum yazmışdım ama silinmiş nezaketen neden silindigini mesaj olarak atarmısınız degil küfür hakaret noktalama işaretlerine bile dikkat ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ekim 13, 2011, 01:11:29 »
büyük bir ihtimal trafik kurallarını ihlal ettiğini anlattığın bir yorumdur yarış muhabbeti falan heralde :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #72 : Ekim 13, 2011, 06:43:39 »
ben buraya bi yorum yazmışdım ama silinmiş nezaketen neden silindigini mesaj olarak atarmısınız degil küfür hakaret noktalama işaretlerine bile dikkat ettim
Bu alıntıdaki yazınızda olduğu gibi o yazınızda da noktalama işaretlerine dikkat etmemişsiniz. Bu sebepten yazılarınızın anlaşılması güçleşiyor. Ayrıca Trafik Kurallarına daha fazla özen göstermelisiniz. Burada hepimiz sorumluluk sahibi ve doğru örnek teşkil etme çabası içinde olmalıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #73 : Ekim 14, 2011, 00:46:56 »
Bu alıntıdaki yazınızda olduğu gibi o yazınızda da noktalama işaretlerine dikkat etmemişsiniz. Bu sebepten yazılarınızın anlaşılması güçleşiyor. Ayrıca Trafik Kurallarına daha fazla özen göstermelisiniz. Burada hepimiz sorumluluk sahibi ve doğru örnek teşkil etme çabası içinde olmalıyız.
Ha o mesele tamam'da hakan bey sizinkiside Kurtlar vadisi'ne benzedi bir ara çocuklar özeniyor kavga çıkarıyor deniliyordu ben kimseyi ben polatım diye millete hücüm ederken görmedim gerçi.
Velevki benim burada hız muhabbettimle kimse gaza gelipde çıkıp 100,150,180 Allah ne verdiyse basacak deyil.
Noktalama işaretlerim'de bu kez dogru olmuşdur inşallah.
Söylediginiz konularda haksız olabilirim ama nezaketen'ide geçdim hatamı tekrarlamamak için uyarı mesajı da atılabilinirdi degilmi? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #74 : Ekim 15, 2011, 18:36:24 »
  Her üyeye uyarı mesajı atmamız gibi bir lüksümüz maalesef yok, çünkü bunlar zaten sayfa başlarında, ana sayfada ve ilk kayıtta onayladığınız forumda mevcut. Tüm bunların dışında bilinçli, saygılı ve ileri görüşlü insanlar olarak doğru örnek olma sorumluluğumuzun üzerimizde görev olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ekim 20, 2011, 20:10:42 »
  Her üyeye uyarı mesajı atmamız gibi bir lüksümüz maalesef yok, çünkü bunlar zaten sayfa başlarında, ana sayfada ve ilk kayıtta onayladığınız forumda mevcut. Tüm bunların dışında bilinçli, saygılı ve ileri görüşlü insanlar olarak doğru örnek olma sorumluluğumuzun üzerimizde görev olduğunu düşünüyorum.
Trafikte magandalıktan siz değerl abilerim sayesinde vazgeçtim gerçekten örnek olunuyor insan eğer bukdar öze gösteriliyorsa var demekki birşey diyor...