Gönderen Konu: COROLLA VE ESKİ KASA SEDAN FOCUS  (Okunma sayısı 9473 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: COROLLA VE ESKİ KASA SEDAN FOCUS
« Yanıtla #40 : Ekim 02, 2011, 16:41:26 »
tamam artılar ve eksiler var ama bunları söylerken fanatiklik yapmasanız daha doğru olmaz mı ?
Tunç ikimizde fenerliyiz.Ben sadece fanatik fenerliyim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 02, 2011, 16:41:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #41 : Ekim 02, 2011, 16:58:51 »
Tunç ikimizde fenerliyiz.Ben sadece fanatik fenerliyim.

o zaman sizden daha dürüst bi karşılaştırma beklerdim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 02, 2011, 17:00:44 »
Focus un yol tutuşu Corolla'dan iyidir.Her zaman daha iyi olmuştur.Corolla her zaman eski jenarasyonlarından beridir yol tutuşta problem yaşar.Focus'un ise en başarılı olduğu konulardan biridir yol tutuş.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 02, 2011, 17:02:34 »
o zaman sizden daha dürüst bi karşılaştırma beklerdim :)
Dürüst.Canın sağolsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #44 : Ekim 02, 2011, 17:07:49 »
Dürüst.Canın sağolsun.
yanlış anlamayın beni, bunun gibi bi yorum yapmanızı istemiştim sizden, yoksa dürüstlüğünüz hakkında yorum yapabilme hakkım yok zaten dürüst olduğunuz yaptınız yorumlardan belli   :)
Focus un yol tutuşu Corolla'dan iyidir.Her zaman daha iyi olmuştur.Corolla her zaman eski jenarasyonlarından beridir yol tutuşta problem yaşar.Focus'un ise en başarılı olduğu konulardan biridir yol tutuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 02, 2011, 17:12:24 »
corolla hiç kullanmadım iyimi bilmiyorum ama arkadan savurma hissediyorum focusta , sert virajlarda avensis ten çok daha kötü olduğu bir gerçek. corollada kasa ve ağırlık olarak avensis e çok çok yakın ,ford tan kötüyse eğer corollanın yol tutuşu  vay corollacı arkadaşlarımın haline :) belki hafif bir fark yaratır bağımsız süspansiyon ama çokta fark etçeğini sanmıyorum çünkü corolla daha bir oturaklı geliyor gözüme. bu arada bahsettiğim focus eski kasa arkadaşlar yenileri hakkında bilgim yok :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ekim 02, 2011, 17:18:00 »
Özellikle HB Focusların yol tutuşu iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ekim 02, 2011, 17:19:41 »
Mehmet Can bey biliyorsunuz forumda birçok kereler Corolla ların yol tutuşu ve yolda gezinmesi hakkında serzenişler olmuştu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ekim 02, 2011, 17:25:23 »
Mehmet Can bey biliyorsunuz forumda birçok kereler Corolla ların yol tutuşu ve yolda gezinmesi hakkında serzenişler olmuştu.
ben sadece tahminimi söyledim emre abi çünkü oturaklı gibi duruyor focusla 2 sini yan yana koyduğumuzda focustan daha heybetli duruyor tabi benimki bir tahmindi işin içine aerodinamik falan girince işler değişiyor demek ki ama 2 side güzel araçlar bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ekim 02, 2011, 17:31:32 »
Tabi  heybetle konunun pek alakası olamıyor ,öyle olsa Amerikan arabaları en iyi yol tutuşa sahip araçlar olurdu,halbuki en kötüler hep amerikan araçlarıdır.Spor tip olan Camaro vs araçlar değil tabi.Adamlar konfora o kadar düşkün ki o konforda yol tutuştan ödün verilmek zorunda.
Amerikan filmleri araç takip sahnelerine dikkat ederseniz köşelerden dönüşlerde araçların  hep anormal savrulduğunu görürsünüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ekim 02, 2011, 17:41:31 »
Tabi  heybetle konunun pek alakası olamıyor ,öyle olsa Amerikan arabaları en iyi yol tutuşa sahip araçlar olurdu,halbuki en kötüler hep amerikan araçlarıdır.Spor tip olan Camaro vs araçlar değil tabi.Adamlar konfora o kadar düşkün ki o konforda yol tutuştan ödün verilmek zorunda.
Amerikan filmleri araç takip sahnelerine dikkat ederseniz köşelerden dönüşlerde araçların  hep anormal savrulduğunu görürsünüz.
tabi abi onun farkındayım toyotada yüksek teknolojiye sahip bir firma sonuçta çokta kötü olacağını düşünmüyorum yol tutuşunun. toyota da hala bağımsız süspansiyon bile yok 2011 avensis te buna dahil. buda yol tutuşunda önemli bir faktör, ford ise senelerdir bağımsız süspansiyon kullanıyor, ama benim şahsi fikrim hiç bir arabayı abartmaya da yermeye de gerek yok . artık eskisi gibi değil firmaların hepsi yüksek teknolojilerle çalışıyor yüzlerce testten geçip kullanıcıya sunuluyor araçlar bize sadece zevkimize ve bütçemize uygun aracı seçmek kalıyor.bence artık aynı segment te ki araçlar marka farklı olsa bile birbirini aratmıyor hepsinin kendince artıları eksileri var tabi ama yeni araçların hepsi güzel artık kullanıcını üzmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ekim 02, 2011, 22:29:04 »
Arkadaşlar benim cevremdeki ford kullanıcıları binek araçta heleki dizel konusunda pek başarılı olmadığını söylüyor ama ticari araç sınıfında kolay kolay laf edilmez ford sınıfının ama binekde okadar başarılı değil bence.
2006 էօկօէﻪ  νεгรօ 1.6 εlεցﻪռէ

тσуσтα ιçιη кαℓιтє уαℓηız¢α вιя νααт ∂єğιℓ, вιя уαşαм вιçιмι∂ιя.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ekim 02, 2011, 22:55:15 »
Arkadaşlar benim cevremdeki ford kullanıcıları binek araçta heleki dizel konusunda pek başarılı olmadığını söylüyor ama ticari araç sınıfında kolay kolay laf edilmez ford sınıfının ama binekde okadar başarılı değil bence.

Dizel konusunda TDCİ motorun neresi başarılı değil ki ? İlk defa duydum açıkcası Tdci dizel motorun başarılı olmadığını :) .Yılına göre torku ve beygir gücü en yüksek dizel teknolojisi belkide.Bunları söylerken neye dayanarak söylüyorlar :) 110 beygir ve 240 nm torku var.Örnek olarak Fiatında dizel konusunda başarılı modeli var yeni. Bravo 1.6 multijet (maserati parçaları kullanıldığını duymuştum.)ama fiyat olarak haliyle yüksek.Bazı teknik özellikleri :120 beygir ve 300nm tork

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ekim 02, 2011, 23:11:17 »
Aracın yol tutuşunu bir çok faktör etkiler. Süspansiyon yapısı, sertliği, iz açıklıklar, aks mesafesi (bu kısa ve seri virajlar ile uzun ve hızlı virajlarda tersdir), ağırlık merkezi, lastik vs. Ancak asla ağır araç iyi yol tutar denemez. Ağır araç sadece ve nispeten daha konforludur.
 Toyota'da bağımsız südpansiyon ae101 de bile vardı. Ayrıca Auris'in de bağımsız arka süspansiyona sahip modelleri mevcut.
 Son kasa Corolla'da yalıtım olarak çok iddialı değildir bence.

Konu üzerindeki seviyeli tartışmalar takdire şayan ve Toyota ile Ford'u toplasanız bu değeri veremez bence. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ekim 03, 2011, 09:51:11 »
Kesinlikle ve kesinlikle katılmıyorum. Focus un corolladan daha iyi yol tutuşu yok.İşe giderken kullandığım bi yol var. U dönüşü yapılan yol özellikle yapılmış sanki orada hususi olarak aracı zorlayarak giriyorum ki bu yol normal bi U dönüşü yapılan bi yol değil yani benim 3. viteste gazla döndüğüm bi yol aynı yolda focusun savurduğunu söyleyebilirim.  Benim kullandığım araca özel bi olgumuydu bilmiyorum ama corolla bu baglamda bi gömlek üstün. Ayrıca performans olarak bakarsak focus un daha üstün oldugunu soyleyebilirim. Dizel corollalar hala 90 beygirle ugrasıyoruz. Focus gerçekten güzel bi araba ama ben corolladaki agırlıgı goremedim onda. Daha basit geldi.Donanım olarak ta focus un dizel modellerde corollaya göre daha üstün oldugunu yine soyleyebilirim.

Son olarak bu konuyu iyikide açtığımı düşünüyorum. Bi bağlamda herkesin konuyu takip etmesi (sezdiğim) son günlerde durgun olan sayfanın yeniden canlanması gerekiyordu. Ayrıca tüm herkesi yorum ve birbirine olan saygılı yaklaşımı konusunda kutluyorum. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ekim 03, 2011, 10:11:49 »
Kesinlikle ve kesinlikle katılmıyorum. Focus un corolladan daha iyi yol tutuşu yok.İşe giderken kullandığım bi yol var. U dönüşü yapılan yol özellikle yapılmış sanki orada hususi olarak aracı zorlayarak giriyorum ki bu yol normal bi U dönüşü yapılan bi yol değil yani benim 3. viteste gazla döndüğüm bi yol aynı yolda focusun savurduğunu söyleyebilirim.  Benim kullandığım araca özel bi olgumuydu bilmiyorum ama corolla bu baglamda bi gömlek üstün. Ayrıca performans olarak bakarsak focus un daha üstün oldugunu soyleyebilirim. Dizel corollalar hala 90 beygirle ugrasıyoruz. Focus gerçekten güzel bi araba ama ben corolladaki agırlıgı goremedim onda. Daha basit geldi.Donanım olarak ta focus un dizel modellerde corollaya göre daha üstün oldugunu yine soyleyebilirim.

Son olarak bu konuyu iyikide açtığımı düşünüyorum. Bi bağlamda herkesin konuyu takip etmesi (sezdiğim) son günlerde durgun olan sayfanın yeniden canlanması gerekiyordu. Ayrıca tüm herkesi yorum ve birbirine olan saygılı yaklaşımı konusunda kutluyorum. Saygılar.

İşte tarafsız bir yorum.Sizi tebrik ediyorum ciddi manada konu içinde yazılmış olan en gerçekçi mesaj bana göre.

Yol tutuş konusunda hala şüphelerim var Corollaya karşı.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ekim 03, 2011, 10:58:31 »
Ben Sizin mesaj yazmanızdan önce araçlardaki lastik durumu nasıldı ? diye belirtmiştim ama Server problemi nedeniyle gitmemiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ekim 03, 2011, 11:25:20 »
Ben Sizin mesaj yazmanızdan önce araçlardaki lastik durumu nasıldı ? diye belirtmiştim ama Server problemi nedeniyle gitmemiş.

Aynı soruyu bende yazmıştım mesajıma silmişim demekki :)

...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ekim 03, 2011, 13:32:12 »
İşte tarafsız bir yorum.Sizi tebrik ediyorum ciddi manada konu içinde yazılmış olan en gerçekçi mesaj bana göre.

Yol tutuş konusunda hala şüphelerim var Corollaya karşı.
Teşekkür ederim. Ciddi deneyim yaşamadan aracın özelliklerini tam olarak bilemiyoruz . Ben Corolla ile 2 defa ciddi sorun yaşadım. Suratli iken önüme ani olarak cıkan bi aracla vede dalgınlıgıma gelip yoldaki virajı gec farketmem neticesinde ani olarak direksiyona sarılmam neticesinde aracın kendini yolda tutması gercekten cok az arabada olabilecek bi güç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ekim 03, 2011, 13:36:27 »
Bu arada aracın ikiside yeni sayılır. 21.000km ikiside