Gönderen Konu: Yeni Kia Optima.  (Okunma sayısı 6600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Kia Optima.
« Yanıtla #60 : Ekim 02, 2011, 17:29:44 »
Artık çoğu son kullanıcı özgür iradeleri ve düşünceleriyle karar vermiyorlar birşey alırken. Marketing devreye giriyor bu durumda. Pazarlama- yani üç kağıtçılık- ne kadar gelişmişse o kadar fazla satılıyor bir mal.

Kemal Abi'ye bir konuda katılıyorum. Açın sahibinden.com'u bir bakın, nerede binilmeyecek araba var çatır çatır satılıyor, nerede sağlam taş gibi donanımlı araba var bizim millet almaz. 15000 liraya Doğan isimli kuş parçasının peynir ekmek gibi satılıp da, Volvo S40'ın full donanımlı 2000 modelinin aynı para etmediği ülkedir Türkiye. Sıfır Clio'nun 32000, sıfır Dacia'nın 24000 liraya satıldığı ülkedir. Ve alıcısı da ne garip ki çoktur.

Bazen arkadaşlarım soruyor araba alacaz ne alalım diye. Verdiğim cevap git caddelerde çok görmediğin bir arabayı al gel. Türk Milleti almıyorsa kesin iyidir diyorum :) Acı ama bence gerçek bu

Yerden göğe kadar haklısın, ilk arabam Audi 100 idi, herkes yabancı arabalardan korkarken almıştım, mükemmel bir arabaydı beni hiç üzmedi ve hiç parça tamir vs gerektirmedi :D

O foto kaç yıl öncesinin ve nerede sorabilirmiyim.
kaç yıl öncesi çözemedim ama izmir göztepe tarafları sanki :) kemal abinin yorumlarına katılıyorum. ama yine o günün şartları içerisinde reno 12 ve broadway tarzı araçlarla kıyaslandıklarında en iyisi kuş serisidi bence hala dipdiri duyolar ve pek te masraf çıkarmadıkları bir gerçek.

Doğru tahmin,
izmir göztepe civarı Mustafa Kemal Sahil bulvarı, sene 97 o zamanlar gençtim, galiba  45 yaşımda falandım
arabam opel vectra idi , bunu 2. araba olarak ucuza denk getirip almıştım, çok ilginç bir alım öyküsü vfar sıkılmazsanız anlatayım

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ekim 02, 2011, 17:29:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ekim 02, 2011, 17:46:07 »
97 yılında izmir :) tabi abi neden sıkılalım dinleriz :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Ekim 02, 2011, 18:07:57 »
Sıkı dur o zaman anlatıyorum

1996 yılında izmir-torbalıda opel fabrikası vardı
her şeyi almanyadan hazır gelen opelleri bizim işçiler alman yöneticilein yönetimi altında monte edip yerli araba diya yutturuyorlardı
sanırım vergilerden kaçınmanın bir yoluydu bu

fabrikanın yönetimi alman , kanadalı vs olunca sistem de avrupai vari işliyordu
mesela yemekler harika çıkıyordu, dönerden tutta, dalyan köfteye, açık büfe salata bar... vs
kadar resmen 5 yıldızlı otel menüsü gibiydi

işte bu şeriat dahilinde işçilere müzik korosu, spor aktiviteleri falan sunuyorlardı
nasıl olmuşsa birilerinin aklına birde folklor ekibi kurmak gelmiş
ve yine nasıl olduysa beni buldular,
haftada iki gün 93 toyotamla torbalıya gidiyor, öglen arası 1 saatlik yemek molasında
erkekleri işçilerden, kızları orada çalışan memurlardan oluşan, toplama ekibi çalıştırıyordum

personel şefi 30 yaşında uzun boylu sarışın güzelce  bir hatundu, kocasından kavgalı boşanmış ve adamın her şeyinden nefret ediyordu

işte şimdi sıkı durun.....!

Kocasının toyotası varmış

kadın kocasından da  toyotadan da ölesiye nefret ediyormuş

aklıma girdi, allem etti kallem etti 93 corollamı sattıdı

96 sıfır bir vectrayı personel fiyatından %25 indirimli almamı sağladı, o zamanlar arabalara her ay zam yapılıyordu
vectrayı 2 ay sonra 15 binde, %35 karla sattım, yine personel indiriminden 97 vetra aldım(97 vectrayıda 5 bindeyken satmıştım)

bu arada, folklör ekibimle kuşadasındaki turistik tesislerde çalışmayada devam ediyordum
benim acemi bi öğrencim davulcumuzdu (ayı) her gün davulun derisini patlatıyordu, ertesi gün götürüp
basmahane garı yakınındaki bir çingeneye davulun derisini yeniletiyordum, adamın müzik aletleri satan bir dükkanı vardı
Alamancı adamın biri bundan bağlama alıp almanyadaki gurbetçilerimize satıyormuş,
bir iki posta sonra iflas etmiş, parası olmadığı için bu hyundai Scoupe yi borcuna karşılık vermiş
gel görki bizim saz imalatçısının murat 124 ü var ve adam arabasına aşık

Böylece gide gele samimi olunca bana Scoupeyi satmayı teklif etti
1 milyar istedi (97 de) aslında araba temizdi en az 2 milyar ederdi, ama adam 1 milyar alacağına karşı almış
piyasadan da haberdar değil, daha doğrusu arabaya yabancı; mesela ayna ayarlarını falan bilmiyor
camı açıp eliyle ittiriyor aynaları,
Ikındım sıkındım 850 milyon çıkarabildim, kalanına karşılıkta elimde kalmış kullanmadığım davul, flüt, tef, bağlama ve zurna'yı verdim

işte arabayı böyle ilginç bir rastlantıyla aldım, bir süre sonra asıl arabam vectrayı satıp carisma aldım, ama hyundayi hep yedekte durdu
sonunda ev alınca sıkışıp 2.700 e satmıştım, izmitte bir ormancıdaydı, allah rahmet etsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Ekim 02, 2011, 18:20:37 »
:) dolaylı olarak ta olsa abi 93 toyota ev almana baya bir destek çıkmış gibi görünüyor sanki :) (tabiki personel şefinin nefreti çok işe yaramış :)) abi benim dedem hala dışardan ayarlıyor aynaları türk insanı bazı şeylere hemen alışamıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Ekim 02, 2011, 18:22:56 »
aynlar artık elektrikli, hala elle ayarlananı kalmışmı ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ekim 02, 2011, 21:38:29 »
aynlar artık elektrikli, hala elle ayarlananı kalmışmı ya
yok abi elektrikli olduğu halde elle ayarlıyor anlamam ben ondan diyo başka birşeyde demiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Ekim 03, 2011, 14:53:23 »
yok abi elektrikli olduğu halde elle ayarlıyor anlamam ben ondan diyo başka birşeyde demiyor :)

o da güzel :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ekim 03, 2011, 15:03:12 »
en çok 5. madde koyuyor insana
1-dominos pizzanın 112 hızır acil servisten daha çabuk geldiği bir ülkede
2-şehrin ortasında 3 çeçen askerinin rus ajanı tarafından teknik bir atışla süikaste maruz kalıp elini kolunu sallayarak kaçtığı buna rağmen polisimizin yakalayamadığı bir memlekette
3-bisikletten bozma fiat ve ranault araçlarının imal edildiği bir memlekette
4-patatesi sam amcadan aldığımız bir memlekette
5-baklava çalan çocukların yıllarca hapis yattığı buna rağmen terörist başının neredeyse tahli arefesinde olduğu bir memlekette
6-daha doğru dürüst asfaltı olmayan kendi uçağını yapamayan bir memlekette
7-almanyanın hibe olarak verdiği tankları bizim gururumuz var biz hibe almaz parasyla alırız diyip 1985 model tanklara para verdiğimiz bir memlekette
8-deveyi diken insanı s.. yaranır zihniyetinin var olduğu bir ülkede
         kıa ya da bineriz kıyaslarızda

+100000000000000000000000000000000000