Gönderen Konu: Yeni Kia Optima.  (Okunma sayısı 6601 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Kia Optima.
« Yanıtla #20 : Eylül 28, 2011, 01:17:01 »
her sınıfa ideal gelen araçlar vardır.. bence karalamak yerine aracın hitap ettiği kesimiçin önemine bakmak gerekir... evet fakir ve bir çok alçaklığın olduğu bir ülkede yaşıyoruz.. ama ülkemizle kia nın ne alakası var.. orta sınıf 2005 model bir corollaya 24-25 bin tl fşyat biçiyorlar.. hyundai accent e ise 14-15.. ne yani hyundai alan insan değil mi ???
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 28, 2011, 01:17:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 28, 2011, 01:40:00 »
Türkiye uçak üreten bir ülke idi 1930 ile 1950 ler arasında.

Kayseri Uçak Fabrikası'nda motoru ve teknik aksamı Polonya patentli dış aksamının önemli bir kısmı  balsa ağacından yapılmış know know tipi uçaklar montajlanıyordu.Sanıldığı gibi ülkemize ait bir uçak markası üretilmiyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 28, 2011, 07:24:02 »
O dönemde dünyada 5 uçak üreten ülkeden birisi idik. Kurtuluş savaşında patates haşlanarak balçığı ile kaplanan kanatlardan sonra iyi bir gelişme. Unutmamak gerekir ki II Dünya Savaşı'nın başındaki uçaklar ile sonundaki uçaklar arasında çok büyük teknolojik fark vardı. Yani durumu kendi şartları içinde değerlendirdiğimizde gerçekten çok büyük bir olaydı. Bu arada Kurtuluş Savaşı'nın başlarında Türk Makinist dahi yoktu maalesef. O dönemdeki gelişim muhteşemmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 28, 2011, 14:03:36 »
Kayseri Uçak Fabrikası'nda motoru ve teknik aksamı Polonya patentli dış aksamının önemli bir kısmı  balsa ağacından yapılmış know know tipi uçaklar montajlanıyordu.Sanıldığı gibi ülkemize ait bir uçak markası üretilmiyordu.

Önemli olan o dönemde markanın ülkemize ait olması değil ülkemizde üretiliyor olması ve biz o dönemde avrupaya 350 adet uçak sattık yani ihraç ettik. Ve bu olayı içinde bulunduğumuz döneme göre değilde o dönem şartlarındaki türkiye için anlamak lazım sanırım hakan abiminde içinde geçen bu diye düşünüyorum..
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #24 : Eylül 28, 2011, 14:22:10 »
  Aynen Sarper. Üstelik Dünya'nın İlk Kadın Savaş Pilotu'nun da bizde yetiştiğini unutmamak gerek. Kendisi bazı organizasyonlar için batıya gittiğinde oradaki erkek meslektaşları şaşkınlık içinde kalıyormuş.
 Kültür & Sanat bölümümüzdeki Vecihi Hürkuş başlığı da önemlidir aslında.

Ana konuya dönersek; Türkiye'de gerek otomobil markaları, gerek modelleri, gerek renkleri ve donanımları gerçekten oldukça kısır bir kaç marka dışında. Bu arada kesinlikle Kia'yı falan da savunmuyorum. Her aracın artık ve eksi yönleri mevcuttur ve bu artı ve eksiler kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu da işin doğası gereğidir. Bizim altımızdaki en iyisi gerisi yaramaz demek çok doğru ve hoş bir yaklaşım olmaz bence.
 Bana kalsa Toyota motorlu bir Lotus olsun isterim altımda, diğer araçta X3 2.0 dizel, ama belli noktaya gelmeden bunlar çok kolay olmuyor maalesef. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 28, 2011, 14:56:43 »
valla adamlar yapmışlar, hakan bey de sağolsun bizlerle paylaşmış, kimseye de zorla satmıyorlar,, ha yorum yapmak serbest orası ayrı, ancak tüm markaya da tu kaka çekmek çok da uygun değil, bence,, bu modelde kullanılan motorlar da çok büyük hacimli, bizim ülşkeye de uymaz gibi zaten ama parası olan nelere para verip biniyor, bunu da alan mutlak olur,,
ayrıca bisikletten bozma araç üretiyor denilen markanın ürünleri ile taksiciler günde milyon tane müşteri taşıyor, taksicilik ticaret işidir, tüccar adam zarar ettirecek mala da kolay kolay para vermez, dikkatimi çeken bir durumu paylaşmak istedim sadece,,

Taksi şöförüne ne sorduysam (hatırlamıyorum da şimdi) "abi kafam olsa taksi şöförü olurmuydum hiç; gider müsteşar falan olurdum" demişti
taksicileri örnek olarak vermene şaşırdım doğrusu......
ülkemizde çok uzun yıllar, taksiciler tercih ediyor diye allahın o dandik kuş serieri kullanıldı, hala acıyorum o araçlara verilen paraya ve emeğe

Ayrıca seat gibi bir arabayada o kadar para verimez bence; helede toyota veya başka japonlar varken :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Eylül 28, 2011, 15:22:40 »

Taksi şöförüne ne sorduysam (hatırlamıyorum da şimdi) "abi kafam olsa taksi şöförü olurmuydum hiç; gider müsteşar falan olurdum" demişti
taksicileri örnek olarak vermene şaşırdım doğrusu......
ülkemizde çok uzun yıllar, taksiciler tercih ediyor diye allahın o dandik kuş serieri kullanıldı, hala acıyorum o araçlara verilen paraya ve emeğe

Ayrıca seat gibi bir arabayada o kadar para verimez bence; helede toyota veya başka japonlar varken :rofl:

Abi imkan meselesi öyle deme lütfen.

Ben o kuş serisi ile tam 15 yıl beraber uçtum iyi yada kötü arabaydı bizim için ama.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 28, 2011, 15:31:48 »
Türk'ün sorunu onlar kötü yapar, bunlar beceremez deyip nasıl yaptıklarını sonra bize nasıl sattıklarını karşıdan izlemektir.

sizler Kia ve Hyundai'yi hala 10 yıl önce ki yerinde sanıyorsunuz. adamlar amerika da sağlam adımlarla ilerliyorlar. Bu yıl ki NBA all star gösterisinde kia araç sergilendi reklamı da iyi yapıyorlar yani. ayrıca bizzat kia ceed'i inceleme fırsatım oldu iç mekan malzeme kalitesi segmentinde ki auristen çok çok önde. Burada kendimiz karşılaşıyoruz sıfır dizel araçlarda yok turbo değişti yok bilmem ne Toyota'da Allah yapısı değil yani.

Kemal Bey taksiciden referans olmaz diyorsunuz ama adamlar aldıkları otomobili 400-500 bin km kullanıyorlar. eşşeğe binen de huyunu suyunu bilir herhalde dimi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 28, 2011, 15:41:27 »
Alıntı
Ben o kuş serisi ile tam 15 yıl beraber uçtum iyi yada kötü arabaydı bizim için ama.

15 sene boyunca o kuş a harcadığunla 2-3 tane sıfır baba araba alabilirdin

üreticisi italyan fiat bile adını kullandırtmadı "murat" dediler
kendileri 1977 de miaforri (bizim kuşlar) üretimine çağdaş olmadığı için son verdiler,
ellerindeki çürük çarıkla hala idare ediyoruz
yaşasın çağdaş türkiye

Alıntı
Kemal Bey taksiciden referans olmaz diyorsunuz ama adamlar aldıkları otomobili 400-500 bin km kullanıyorlar. eşşeğe binen de huyunu suyunu bilir herhalde dimi

içlerinde üniversite mezunu olan bile var, ama genelde çok cahil insanlar, araştırma inceleme yetenekleri yok, kulaktan dolma bilgilerle idare etmeye çalışıp günlük yaşıyorlar, ben asıl onların kararlarını kal'e alanlara şaşıyorum :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 96 xLi - 1.6 16 Valve
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #29 : Eylül 28, 2011, 15:42:18 »
Yedek parça ve Servis konusunda bir problem olucagını sanmıyorum çunku Kia'nın arkasında Anadolu Motor gibi güçlü bir firma var Türkiyede.. Anadolu Motor'da hiç yabana atılacak bir kuruluş değil..
İnadına Corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 28, 2011, 15:54:52 »
15 sene boyunca o kuş a harcadığunla 2-3 tane sıfır baba araba alabilirdin

üreticisi italyan fiat bile adını kullandırtmadı "murat" dediler
kendileri 1977 de miaforri (bizim kuşlar) üretimine çağdaş olmadığı için son verdiler,
ellerindeki çürük çarıkla hala idare ediyoruz
yaşasın çağdaş türkiye

içlerinde üniversite mezunu olan bile var, ama genelde çok cahil insanlar, araştırma inceleme yetenekleri yok, kulaktan dolma bilgilerle idare etmeye çalışıp günlük yaşıyorlar, ben asıl onların kararlarını kal'e alanlara şaşıyorum :argh:

Hayır dediğiniz kadar çok bi masrafım olmadı inanın biraz da ben dikkatli bir kullanıcı idim belki ondandır belkide.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #31 : Eylül 28, 2011, 15:58:47 »
Yedek parça ve servis konusunda problem olmaz ama bunları çok uygun sağlayamıyorlar. O grup düne kadar Honda'nın da arkasında idi.

Açıkçası Türkiye'de ki taksi kalitesini de beğenmiyorum. Çok daha iyi araçlar olması lazım plakaya onca para verildiğine kıyasla. Ama bu işi Kemal abinin söylediği gibi çok iyi bilmeyenler bile (artık taksicilik eskisi gibi meslek değil, mesleksizlerin işi çoğunlukla) o araçları onca km kullanabiliyorsa çok da dayanıksız değillerdir. :)
Neden D segment taksiye binmeyelim ki. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 96 xLi - 1.6 16 Valve
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #32 : Eylül 28, 2011, 16:03:05 »
Sende haklısın Türkiyedeki binek araç kalitesi konusunda ama dar gelirli bir ülke için başka yapılabilecek bişey yok. Yurtdısında 7-8 yaşındaki araçları tarlaya gitmek için kullanıyorlar. Bizim ülkemizde ise 2000 üstü bir aracın varsa kafadan bir 10 yıl binerim diyoruz .).)
İnadına Corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 28, 2011, 17:24:53 »
bazı yorumlar ezbere yapılmış yorumlardır biraz daha objektif olalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Eylül 28, 2011, 18:44:24 »
Yedek parça ve servis konusunda problem olmaz ama bunları çok uygun sağlayamıyorlar. O grup düne kadar Honda'nın da arkasında idi.

Açıkçası Türkiye'de ki taksi kalitesini de beğenmiyorum. Çok daha iyi araçlar olması lazım plakaya onca para verildiğine kıyasla. Ama bu işi Kemal abinin söylediği gibi çok iyi bilmeyenler bile (artık taksicilik eskisi gibi meslek değil, mesleksizlerin işi çoğunlukla) o araçları onca km kullanabiliyorsa çok da dayanıksız değillerdir. :)
Neden D segment taksiye binmeyelim ki. ;)

İnşallah o günlerde gelecek
zaten çok şükür o iğrenç kuşlardan kurtulduk
hiç olmazsa hyundayi falan gibi kore kuşlarına binebiliyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #35 : Eylül 28, 2011, 20:05:59 »
İnşallah o günlerde gelecek
zaten çok şükür o iğrenç kuşlardan kurtulduk
hiç olmazsa hyundayi falan gibi kore kuşlarına binebiliyoruz

Eee, Kuş Cennet'inde yaşıyoruz Kemal abi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 28, 2011, 22:16:03 »
o beğenilmeyen kuş serisi hala daha tıkır tıkır çalışıyor yollarda, ben de kullandım 5 sene kadar ve öyle dantel örterek değil, tepe tepe de kulladım, sanayiye de yağ balata vs değişimi dışında da gitmedim,,
kemal bey, o para verilirmi dediğiniz seatımı da corollayı satarak aldım ve inanın iyi ki de almışım, ha toyota kötü diyormuyum? asla! ama seata da kötü diyemem, enazından aldığıma daha beni hiç pişman etmedi, beğenen alır kullanır, kimseye de git şu markayı al demedim, demem, piayasa açık, isteyen istediğini alır, ama beğenmediğim yönünü de söylerim,,
ayrıca bir taksiciyi kal'e almaya da bukadar şaşırmaya gerek yok kemal bey, örneğin siz hondanızla kaç km yaptınız ki? onu gerçekten iyi tanıyormusunuz? ben gerçekten bir araçla 500.000km yapan insanın yorumlarına, sabahtan akşama fabrika verleri okuyan veya 3-5 kullanıcı yorumuna göre araç alan birinden daha çok önem veririm,, inanın bana fabrikasındaki mühendisten daha iyi tanır o kişi çünkü,,
ha iyi araba mı? bence de değil, komfor, donanım, güvenlik (ki ncapten 2008 clio 5 yıldızlı, bir önceki 4 yıldızlı yanlış hatırlamıyorsam) bakımından diğerlerinden daha iyi değil, sokakta insanlar dönüp de off ne güzelmş be demezler, ama sağlamlığı ve dayanıklılığı okadar da yerin dibine sokulası değil, hatta eşekten beter kullanılıp da sağlam kalabiliyor,,
bu arada gültekin beyin ezbere dediği yorumlar hangileri bilmiyorum ama objektif olmak eğer toyotayı övüp diğer markaları yerin dibine sokmaya çalışmaksa bilemiyorum,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Eylül 28, 2011, 22:22:56 »
  Güzel özetlemişsin bence Alp.

Maybach'a binince S 600 ble kuş gelebilir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 28, 2011, 22:27:13 »
Eee, Kuş Cennet'inde yaşıyoruz Kemal abi. :)

Hakan abicim hani varya forumumuzda bazı sat-kurtul toyotacı abilerimiz sanırım banada sat-kurtul kuşçu demek yanlış olmaz malum 15 yıl bindik o kuşa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 28, 2011, 22:34:18 »
Çok sanayide bulunmuş birisi olarak şunu diyebilirim. Evet tasarım olarak KİA Opptima çok güzel durduğu kesin. Fakat parça sıkıntısı söz konusu... Ayrıca 8 yıl Suudi Arabistan'da Toyota Servisi Baş ustalığı yapan ustam Kia için bana şunu söylemişti. " Kapına yanaştırma!" dedi....

Sanırım her şeyi bu cümle özetliyor...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )